Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 10

QUOTE(DEU @ 2011 11 16, 22:37)
Esu tikras, kad tikrai daugiau naudos būtų  viską iš anksto apgalvojus ir suprojektavus. Jei statybų eigoje viską kaitaliosite bus daugiau bėdos nei naudos. Kiekvienas statybininkas pirmiausia  siūlys kaip jam patogiau ir naudingiau. O galutinis rezultatas jam mažiausia rūpės.

Iš principo turėtų būti taip, bet pav. architektas suprojektavo gręžtinius pamatus, o tu manai, kad tau labiau tinka PP, arba tau architektas ir suprojektavo PP, bet iš kitų medžiagų, o PP įrenginės Legalet iš savų medžiagų ir projektą turi daryt per naujo. Jau minėjau, dėl kanalizacijos projekto, kai jį darė net nebuvau domėjesis, nežinojau kuo skiriasi septikas nuo BVĮ, tada tiek daug info reikia apdoroti, kad nelieka laiko viskam, bet kai daėjo reikalas iki pinigų mokėjimo, pasigilini už ką vis tik pinigus reikės atiduoti ir pamatai, kad tas kas prakišo projektą, prakišo tas medžiagas kurios buvo jam parankesnės, o ne man geresnės.

Liktiniai visai neblogai dera su PP. Jei jau pasidarėte gręžtinius pamatus, kurie už PP gerokai blogiau izoliuoti, dujų silikato blokeliai labai neblogas pasirinkimas. Jų varža netgi geresnė nei medžio (čia jei lyginsime su karkasiniu).  Vadinasi sienos bus visai neblogai izoliuotos nuo pamatų. Derinys gręžtiniai -dujų silikatas, visai nedaug nusileis PP - lygtiniai. Bet derinys gręžtiniai - lygtiniai atrodo tikrai prasčiau.

Labai teisingai parašei. Ir pats taip mąstau, bet kartais suabejoju savo pasirinkimu. Vis tik liktinių technologija turi nenuginčijamą pliusą - technologijos užtikrinamą sandarumą. Be to apšiltinimas organizuojamas teisingiau, bet liktiniai visą šilumą išleistų į pamatus, todėl jų šiltinti bezbožnai iš lauko nėra prasmės, nebent juos šiltintum ir iš vidaus, bet tam aš nesu nusiteikęs. Nors jei iš vidaus akmens vata..., bet tuomet su apsauga nuo drėgmės problemos... Ai, labai daug bet. Vis tik, gręžtiniai pamatai tikrai geriausiai dera su šiltais blokeliais.

Vistik mano nuomone polistirolas išorėje duoda ženkliai daugiau naudos nei viduje.

Čia ne nuomonė, čia faktas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 16 lapkričio 2011 - 23:43
Klausimas mintui: o apie koki nuotekų sprendinį dabar galvojate? Man dabar panaši situacija, norint leidimo reikia greituoju būdu suprojektuot nuotekas smile.gif Gal galite reziumuoti, kas Jus privertė pakeisti nuomonę? Ar čia yra paralelių su namo pasyvumo ieškojimais?
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2011 11 16, 23:02)
Drąsiai tu čia, o jei aš baletą lankiau  lotuliukas.gif

Na rusai irgi statybas lankė, PTU - ne daugiau biggrin.gif Taip kad skiedimas būtų tas pats.
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2011 11 16, 23:55)
Na rusai irgi statybas lankė, PTU - ne daugiau biggrin.gif Taip kad skiedimas būtų tas pats.

WTF PTU?
1. Uždarbis Internete (Paid to Upload)
2. Punjab Technical University
3. Polskiego Towarzystwa Ubezpieczeń
4. Police Tactical Unit in US
5. ...
6. .....
Papildyta:
QUOTE(mantas.v @ 2011 11 16, 23:51)
Klausimas mintui: o apie koki nuotekų sprendinį dabar galvojate? Man dabar panaši situacija, norint leidimo reikia greituoju būdu suprojektuot nuotekas smile.gif Gal galite reziumuoti, kas Jus privertė pakeisti nuomonę? Ar čia yra paralelių su namo pasyvumo ieškojimais?

Atsakysiu Kanalizacija 3 forume.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2011 11 16, 10:01)
Atestuotas PN namų architektas Klaipėdoje: http://www.efektyvus...t/kontaktai.php

Dekui
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2011 11 17, 01:14)
WTF PTU?
1. Uždarbis Internete (Paid to Upload)
2. Punjab Technical University
3. Polskiego Towarzystwa Ubezpieczeń
4. Police Tactical Unit in US
5. ...
6. .....

Tikriausiai esate per jaunas ir nebeprisimenate, kad PTU tai tik Prof Tech Učilišče biggrin.gif liaudiškai profkė, dabartiškai statybininkų ruošimo mokykla lotuliukas.gif o jūs Punjab technikal university....
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2011 11 17, 09:34)
Tikriausiai esate per jaunas ir nebeprisimenate, kad PTU tai tik Prof Tech Učilišče biggrin.gif liaudiškai profkė, dabartiškai statybininkų ruošimo mokykla lotuliukas.gif o jūs Punjab technikal university....

Aš mąsčiau apie aukštąjį mokslą, tad proftekais, nors ir buvau apie juos girdėjęs, bet tikrai nesidomėjau wink.gif. Maniau kad jei aukštąjį baigsiu, nereikės būti statybininku. Naivus buvau ax.gif

Aš jau keli metai, kaip perkopiau Kristaus amžių, todėl ir domėtis namo statybom pradėjau smile.gif.

o tas "Punjab technikal university" tai čia ką Google išmetė blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 17 lapkričio 2011 - 16:11
QUOTE(mintas @ 2011 11 17, 17:04)
Aš mąsčiau apie aukštąjį mokslą, tad proftekais, nors ir buvau apie juos girdėjęs, bet tikrai nesidomėjau wink.gif. Maniau kad jei aukštąjį baigsiu, nereikės būti statybininku. Naivus buvau  ax.gif

Aš jau keli metai, kaip perkopiau Kristaus amžių, todėl ir domėtis namo statybom pradėjau smile.gif.

Tai kaip perkopęs Kristaus amžių turėtumėt dar prisiminti sovietinę PTU reikšmę, rusų kalba dar nesvetima?
"Būti statybininku" dar nereiškia būti betonuotoju ar mūrininku, neabejoju šito tikrai išvengsite, bet statybos inžinieriją teks pažinti bent paviršutiniškai, atsirinkti jums aktualias sritis ir jose truputi patobulėti. Nieko čia keisto, juk vairuodamas auto nesijaučiate degradu (vairuotojas su aukštuoju) ir bent principus variklio žinote. Juk niekas nesako, kad privalote persirinkti nuo a iki z pats. Taip ir statyboje - bendru, pagerintu išsilavinimu.
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2011 11 17, 16:29)
Tai kaip perkopęs Kristaus amžių turėtumėt dar prisiminti sovietinę PTU reikšmę, rusų kalba dar nesvetima?
"Būti statybininku" dar nereiškia būti betonuotoju ar mūrininku, neabejoju šito tikrai išvengsite, bet statybos inžinieriją teks pažinti bent paviršutiniškai, atsirinkti jums aktualias sritis ir jose truputi patobulėti. Nieko čia keisto, juk vairuodamas auto nesijaučiate degradu (vairuotojas su aukštuoju) ir bent principus variklio žinote. Juk niekas nesako, kad privalote persirinkti nuo a iki z pats. Taip ir statyboje - bendru, pagerintu išsilavinimu.

Žinai, kuo toliau, tuo mažiau vertinu aukštąjį išsilavinimą. "Gatvės" išsilavinimas gali būti ženkliai naudingesnis. Ir iš vis, ne išsilavinimas, bet gebėjimas mąstyti ir žingeidumas yra svarbiausia.
Nors mano aukštasis absoliučiai nesusijas su technika, bet aš nuo technikos niekad ir nebuvau nutolęs. Kaltas tarybinis auklėjimas, mokęs vos ne viską pasidaryti savom rankom. Automobilio variklio visų sistemų principines schemas iš atminties nupieščiau kad ir dabar. Tiesa tik karbiuratorinių variklių, kai domėjausi (mokykloj buvo automobilizmo pamokos), įpurškimas, automatas dar buvo naujovė. Tik vat statybomis tai iki šiol absoliučiai nesidomėjau sad.gif.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2011 11 18, 00:52)
Ir iš vis, ne išsilavinimas, bet gebėjimas mąstyti ir žingeidumas yra svarbiausia.

(mokykloj buvo automobilizmo pamokos)

Išsilavinimas ir yra smegenų mankšta. Universitetinis turėtų mokyti mąstyti, kurti, atrasti, o kolegijos mokslai yra siauros bet labai konkrečios srities suteikiantys daug praktinių žinių. Bent jau taip turėtų būti.

Įtariu pačiam teko trinti 22-os vid.m. suolą, nes Kaune tik čia automobilizmą dėstė.
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2011 11 18, 09:24)
Išsilavinimas ir yra smegenų mankšta. Universitetinis turėtų mokyti mąstyti, kurti, atrasti, o kolegijos mokslai yra siauros bet labai konkrečios srities suteikiantys daug praktinių žinių. Bent jau taip turėtų būti.

Įtariu pačiam teko trinti 22-os vid.m. suolą, nes Kaune tik čia automobilizmą dėstė.

Aš iš Vilniaus.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2011 11 18, 14:57)
Aš iš Vilniaus.

Kažką sumaišiau. Kad iš Vilniaus tai pamenu, atrodė, kad buvęs kaunietis...tiek to, vistiek nukrypom į lankas.
Šiandien apsišiltinau boilerį, labai liuks gavosi, o ir kaina "katalikiška".
Atsakyti