QUOTE(DEU @ 2011 11 16, 22:37)
Esu tikras, kad tikrai daugiau naudos būtų viską iš anksto apgalvojus ir suprojektavus. Jei statybų eigoje viską kaitaliosite bus daugiau bėdos nei naudos. Kiekvienas statybininkas pirmiausia siūlys kaip jam patogiau ir naudingiau. O galutinis rezultatas jam mažiausia rūpės.
Iš principo turėtų būti taip, bet pav. architektas suprojektavo gręžtinius pamatus, o tu manai, kad tau labiau tinka PP, arba tau architektas ir suprojektavo PP, bet iš kitų medžiagų, o PP įrenginės Legalet iš savų medžiagų ir projektą turi daryt per naujo. Jau minėjau, dėl kanalizacijos projekto, kai jį darė net nebuvau domėjesis, nežinojau kuo skiriasi septikas nuo BVĮ, tada tiek daug info reikia apdoroti, kad nelieka laiko viskam, bet kai daėjo reikalas iki pinigų mokėjimo, pasigilini už ką vis tik pinigus reikės atiduoti ir pamatai, kad tas kas prakišo projektą, prakišo tas medžiagas kurios buvo jam parankesnės, o ne man geresnės.
Liktiniai visai neblogai dera su PP. Jei jau pasidarėte gręžtinius pamatus, kurie už PP gerokai blogiau izoliuoti, dujų silikato blokeliai labai neblogas pasirinkimas. Jų varža netgi geresnė nei medžio (čia jei lyginsime su karkasiniu). Vadinasi sienos bus visai neblogai izoliuotos nuo pamatų. Derinys gręžtiniai -dujų silikatas, visai nedaug nusileis PP - lygtiniai. Bet derinys gręžtiniai - lygtiniai atrodo tikrai prasčiau.
Labai teisingai parašei. Ir pats taip mąstau, bet kartais suabejoju savo pasirinkimu. Vis tik liktinių technologija turi nenuginčijamą pliusą - technologijos užtikrinamą sandarumą. Be to apšiltinimas organizuojamas teisingiau, bet liktiniai visą šilumą išleistų į pamatus, todėl jų šiltinti bezbožnai iš lauko nėra prasmės, nebent juos šiltintum ir iš vidaus, bet tam aš nesu nusiteikęs. Nors jei iš vidaus akmens vata..., bet tuomet su apsauga nuo drėgmės problemos... Ai, labai daug bet. Vis tik, gręžtiniai pamatai tikrai geriausiai dera su šiltais blokeliais.
Vistik mano nuomone polistirolas išorėje duoda ženkliai daugiau naudos nei viduje.
Čia ne nuomonė, čia faktas.