Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 10

QUOTE(DEU @ 2011 11 15, 20:19)
Labiausia reikėtų žiūrėti ko jums pačiam norisi. Nes galutiniame rezultate visų sistemų 1 kWh kainos skiriasi gana nedaug.

Norėčiau papildyti: 1 kWh kainos skiriasi gana nedaug, o ir tų kilovatų per sezoną bus suvartota taip pat nedaug, todėl kainų skirtumas šildantis įvairiais būdais bus nežymus, kad matytųsi akivaizdus kokios nors šildymo sistemos išskirtinumas. Net ir šildymas elektra, nedideliame tokio tipo name žiūrisi labai konkurencingai.
Papildyta:
QUOTE(DEU @ 2011 11 15, 20:19)
1. Manau tikrai neverta aukoti dizaino dėl pasyvumo. Nebent jūsų tikslas pasyvumas dėl pasyvumo.  Gal prarasite pora šimtų litų per metus šildymui, bet gyvensite jums gražiame name. Aš pasyviam namui pasirinkau visiškai netinkamą formą.

Kaip sakoma dėl skonio nesiginčijama. Bet kokiu atveju, name gyventi turi būti malonu. Jei Jums patinka gyenti taupiai, tada labiausiai tinka PN, jei vis tik į pirmą vietą keliate kitus parametrus, geriau nukrypti šiek tiek nuo PN rekomendacijų. Tikrai tokiame name jausitės geriau, o ir namo išlaikymo kaštai padidės ne baisiai jei statyboje kitais aspektais prisilaikysit PN koncepcijos rekomendacijų. Aš ir šiek tiek nukrypau nuo PN rekomendacijų, padidindamas langų plotą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 15 lapkričio 2011 - 23:09
QUOTE(madwifi @ 2011 11 15, 20:34)
na, o jei panaudojus siuolaikinius firminius pramoninius mazgus - kompresoriu, kondensatoriu, garintuva ir tt. gal imanoma kokius bent 2x pigiau sistema susirinkt? gal kas domejosi?
Nepamirskit tevuku istorijos pratest smile.gif

Be abejo galima. Patys "firmiškiausi" mazgai gaminami Kinijoje biggrin.gif . Čia aš rimtai. Jei prireiks man siurblio tai 99proc ieškosiu kinijoj. Kompresorius jie dažnai naudoja japoniškus, o garintuvą ir aušintuvą (šilumokaičius) pasigamina patys. Montuotojai šnabždasi, kad yra pavyzdžių lenkiančių "superbrendus" ne tik pusine kaina.

Ką ten su ta tema bepratęsi...Skaitiklio parodymus nuimti ir skaičiuoti sunaudotą energiją. Atvirai kalbant, aš truputi geresnių rezultatų tikėjausi, bet yra kaip yra.
Atsakyti
QUOTE(andriuslow @ 2011 11 15, 06:59)
Labas rytas,

2. Gal kas zinot ar yra Klaipedoj architektu atestuotu projektuoti Pasyvius namus?

Atestuotas PN namų architektas Klaipėdoje: http://www.efektyvus...t/kontaktai.php
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2011 11 15, 15:24)
Užvakar užsikūrė dujas nes nukrito viduj iki +17C.
Mūsų namuose idealiai lauko temperatūra, nes tris dienas visi įmanomi langai ir durys buvo atidaryti. Šiandien vėl uždaras, toliau šildo 3 lempos ir vienas besidarbuojantis.

Toks praktinis klausimas - gal tėvukai nedaug el. prietaisų naudoja, kad taip palyginus anksti šildytis pradėjo? Gal nepaslaptis kiek kWh jie sunaudoja per mėn? suprastume kokie tikri šilumos nuostoliai. nes aštikėčiausiu tokiu oru, kad prisišildys iš maisto gaminimo, TV, PC ir dar 10 kitų prietaisų.
Atsakyti
sveiki,

ar yra kas nesenai daresi PN projekta? kiek mokejot? ir siaip, kokios dabar projektu kainos? man siulo uz apie 8t kazkur 150-200kv nama padaryt. cia normalu, daug mazai? nes projektu kainose visiskai nesigaudau...
Atsakyti
QUOTE(giedregie @ 2011 11 16, 11:46)
sveiki,

ar yra kas nesenai daresi PN projekta? kiek mokejot? ir siaip, kokios dabar projektu kainos? man siulo uz apie 8t kazkur 150-200kv nama padaryt. cia normalu, daug mazai? nes projektu kainose visiskai nesigaudau...

Labai normalu, jei individualus projektas su viskuo. Prieš kelis mėnesius ieškojau tai pigiausias pasiūlymas būvo 7 t.
Atsakyti
QUOTE(DEU @ 2011 11 16, 13:39)
Labai normalu, jei individualus projektas su viskuo. Prieš kelis mėnesius ieškojau tai pigiausias pasiūlymas  būvo 7 t.

Konstrukcinę dalį gali atlikti ir tavo pasirinktas konstruktorius. Tik architektūrinę dalį atliekančio architekto darbų kaina bus mažesnė. Statybų leidimo gavimui reikia tiktai namo architektūrinės dalies, elektros projekto, vandens projekto ir kanalizacijos projekto. Tiesa pasakius, dėl atlikto kanalizacijos projekto, man jau dabar gaila pinigų, nes dabar jau rinkčiausi tikrai kitokį variantą.

Kitas dalykas dėl namo konstrukcinės dalies. Pas mane dabar suprojektuotas mūras, jei taip netyčia Vilienei pavyktų įkalbėti namą kelti iš liktinių, konstrukcinės dalies projektą, kuris nėra būtinas statybų leidimo gavimui, galėčiau ramiai sudeginti krosnyje, pinigai butų išmesti į balą.

Ateina konkretus statybų etapas, pav. daraisi pamatus, eini pas konstruktorių ir daraisi tik jų techninį projektą. Beje, jei samdysit pamatų liejimui firmą, ji bet kokiu atveju projektą pasidarys savo pritaikydama jį savo turimai įrangai ir naudojamoms medžiagoms. Tad su statinio konstrukcine dalim siūlau neskubėti.

Man pamatų konstrukcinės dalies projektas, pas patikimų žmonių rekomenduotą, kaip vieną rimčiausių konstruktorių Vilniuje kainavo 500 Lt. Pas jį darytis viso namo likusią konstrukcinę dalį kainuoja maždaug 100Lt už kvadratą.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2011 11 16, 22:07)
jei taip netyčia Vilienei pavyktų įkalbėti namą kelti iš liktinių

Reiškia vilties dar yra... biggrin.gif
Įkalbinėti nežadu, pats ne kvailas - atsirinksi. Informaciją suteikti visad pasiryžęs. Neslėpsiu, 60cm sienos labai nepatinka, bet kiekvienas statomės sau kaip širdis geidžia, yra sprendimų kaip sienas suvesti į labai protingų storių neaukojant charakteristikų ir tai jau aptarta. Beliko pačiam tik suvirškint ir apsispręst. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2011 11 16, 21:20)
Reiškia vilties dar yra... biggrin.gif
Įkalbinėti nežadu, pats ne kvailas - atsirinksi. Informaciją suteikti visad pasiryžęs. Neslėpsiu, 60cm sienos labai nepatinka, bet kiekvienas statomės sau kaip širdis geidžia, yra sprendimų kaip sienas suvesti į labai protingų storių neaukojant charakteristikų ir tai jau aptarta. Beliko pačiam tik suvirškint ir apsispręst. 4u.gif

Pameni "rusijos statybų ekspertų-iprovizuotojų" laidą apie putplastį? 17:20 minutėje, jie sugalvojo padaryti eksperimentą ir deginti įvairias medžiagas, tai putplastis nors pats ir nepalaiko degimo, bet stipriai padidina degimo temperatūrą. Tikrai neįkalbėsi putplastį turėti namo viduje, be to aš labai vertinu statybinių medžiagų akumuliacines savybes, kurioms putplastis neleistų pasireikšti pilnumoj. Bet liktiniai būna ir be putplasčio namo viduj, pav. velox, bauvox ar analogiškos sistemos. Nepatinka šioje sistemoje kiaurai sienas einančios metalinės smeigės. Nors iš kitos pusės, tokiom pat smeigėm turėtum badyti tinkuojamą putplastį ant mūrinių sienų. Taigi jei susiviliosiu liktiniais, tai bus ši sistema, o nuomonės pakeitimui laiko visas pusmetis wink.gif
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2011 11 16, 22:49)
"rusijos statybų ekspertų-iprovizuotojų"

Tokių nulių nuomonė tiek ir verta. Primesk dabar mudu imtume per tv reikštis apie baletą...kritikuoti...pezėti nesąmones apie blogiems šokėjams trukdančias dalis...rezultatas tas pats.
Pasikartosiu - įkalbinėti nežadu, lyg veikt ko neturėčiau...
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2011 11 16, 21:55)
Tokių nulių nuomonė tiek ir verta. Primesk dabar mudu imtume per tv reikštis apie baletą...kritikuoti...pezėti nesąmones apie blogiems šokėjams trukdančias dalis...rezultatas tas pats.

Drąsiai tu čia, o jei aš baletą lankiau lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 16 lapkričio 2011 - 22:02
QUOTE(mintas @ 2011 11 16, 21:07)

Ateina konkretus statybų etapas, pav. daraisi pamatus, eini pas konstruktorių ir daraisi tik jų techninį projektą. Beje, jei samdysit pamatų liejimui firmą, ji bet kokiu atveju projektą pasidarys savo pritaikydama jį savo turimai įrangai ir naudojamoms medžiagoms. Tad su statinio konstrukcine dalim siūlau neskubėti.

Esu tikras, kad tikrai daugiau naudos būtų viską iš anksto apgalvojus ir suprojektavus. Jei statybų eigoje viską kaitaliosite bus daugiau bėdos nei naudos. Kiekvienas statybininkas pirmiausia siūlys kaip jam patogiau ir naudingiau. O galutinis rezultatas jam mažiausia rūpės.

Papildyta:
QUOTE(mintas @ 2011 11 16, 21:07)

Kitas dalykas dėl namo konstrukcinės dalies. Pas mane dabar suprojektuotas mūras, jei taip netyčia Vilienei pavyktų įkalbėti namą kelti iš liktinių, konstrukcinės dalies projektą, kuris nėra būtinas statybų leidimo gavimui, galėčiau ramiai sudeginti krosnyje, pinigai butų išmesti į balą.

Liktiniai visai neblogai dera su PP. Jei jau pasidarėte gręžtinius pamatus, kurie už PP gerokai blogiau izoliuoti, dujų silikato blokeliai labai neblogas pasirinkimas. Jų varža netgi geresnė nei medžio (čia jei lyginsime su karkasiniu). Vadinasi sienos bus visai neblogai izoliuotos nuo pamatų. Derinys gręžtiniai -dujų silikatas, visai nedaug nusileis PP - lygtiniai. Bet derinys gręžtiniai - lygtiniai atrodo tikrai prasčiau.

Papildyta:
QUOTE(mintas @ 2011 11 16, 21:49)
Pameni "rusijos statybų ekspertų-iprovizuotojų" laidą apie putplastį? 17:20 minutėje, jie sugalvojo padaryti eksperimentą ir deginti įvairias medžiagas, tai putplastis nors pats ir nepalaiko degimo, bet stipriai padidina degimo temperatūrą. Tikrai neįkalbėsi putplastį turėti namo viduje, be to aš labai vertinu statybinių medžiagų akumuliacines savybes, kurioms putplastis neleistų pasireikšti pilnumoj. Bet liktiniai būna ir be putplasčio namo viduj, pav. velox, bauvox ar analogiškos sistemos. Nepatinka šioje sistemoje kiaurai sienas einančios metalinės smeigės. Nors iš kitos pusės, tokiom pat smeigėm turėtum badyti tinkuojamą putplastį ant mūrinių sienų. Taigi jei susiviliosiu liktiniais, tai bus ši sistema, o nuomonės pakeitimui laiko visas pusmetis wink.gif

Su tuo polistirolu ne viskas taip paprasta. Viena atmaina kuri Rusijos rinkoje užima 90 procentų dega ir degdama išskiria nuodingas dujas. Dėl to toks rusų požiūris į polistirolą. Civilizuotuose šalyse gaminamas polistirolas deginamas tik lydosi ir nuodingų dujų neišskiria. Aišku prieš perkant reikėtų pasitikrinti kas ir kaip.
Vistik mano nuomone polistirolas išorėje duoda ženkliai daugiau naudos nei viduje.
Atsakyti