QUOTE(mintas @ 2011 11 16, 21:07)
Ateina konkretus statybų etapas, pav. daraisi pamatus, eini pas konstruktorių ir daraisi tik jų techninį projektą. Beje, jei samdysit pamatų liejimui firmą, ji bet kokiu atveju projektą pasidarys savo pritaikydama jį savo turimai įrangai ir naudojamoms medžiagoms. Tad su statinio konstrukcine dalim siūlau neskubėti.
Esu tikras, kad tikrai daugiau naudos būtų viską iš anksto apgalvojus ir suprojektavus. Jei statybų eigoje viską kaitaliosite bus daugiau bėdos nei naudos. Kiekvienas statybininkas pirmiausia siūlys kaip jam patogiau ir naudingiau. O galutinis rezultatas jam mažiausia rūpės.
Papildyta:
QUOTE(mintas @ 2011 11 16, 21:07)
Kitas dalykas dėl namo konstrukcinės dalies. Pas mane dabar suprojektuotas mūras, jei taip netyčia Vilienei pavyktų įkalbėti namą kelti iš liktinių, konstrukcinės dalies projektą, kuris nėra būtinas statybų leidimo gavimui, galėčiau ramiai sudeginti krosnyje, pinigai butų išmesti į balą.
Liktiniai visai neblogai dera su PP. Jei jau pasidarėte gręžtinius pamatus, kurie už PP gerokai blogiau izoliuoti, dujų silikato blokeliai labai neblogas pasirinkimas. Jų varža netgi geresnė nei medžio (čia jei lyginsime su karkasiniu). Vadinasi sienos bus visai neblogai izoliuotos nuo pamatų. Derinys gręžtiniai -dujų silikatas, visai nedaug nusileis PP - lygtiniai. Bet derinys gręžtiniai - lygtiniai atrodo tikrai prasčiau.
Papildyta:
QUOTE(mintas @ 2011 11 16, 21:49)
Pameni
"rusijos statybų ekspertų-iprovizuotojų" laidą apie putplastį? 17:20 minutėje, jie sugalvojo padaryti eksperimentą ir deginti įvairias medžiagas, tai putplastis nors pats ir nepalaiko degimo, bet stipriai padidina degimo temperatūrą. Tikrai neįkalbėsi putplastį turėti namo viduje, be to aš labai vertinu statybinių medžiagų akumuliacines savybes, kurioms putplastis neleistų pasireikšti pilnumoj. Bet liktiniai būna ir be putplasčio namo viduj, pav. velox, bauvox ar analogiškos sistemos. Nepatinka šioje sistemoje kiaurai sienas einančios metalinės smeigės. Nors iš kitos pusės, tokiom pat smeigėm turėtum badyti tinkuojamą putplastį ant mūrinių sienų. Taigi jei susiviliosiu liktiniais, tai bus ši sistema, o nuomonės pakeitimui laiko visas pusmetis
Su tuo polistirolu ne viskas taip paprasta. Viena atmaina kuri Rusijos rinkoje užima 90 procentų dega ir degdama išskiria nuodingas dujas. Dėl to toks rusų požiūris į polistirolą. Civilizuotuose šalyse gaminamas polistirolas deginamas tik lydosi ir nuodingų dujų neišskiria. Aišku prieš perkant reikėtų pasitikrinti kas ir kaip.
Vistik mano nuomone polistirolas išorėje duoda ženkliai daugiau naudos nei viduje.