Vis pagalvoju, kam tas vargas liet grindu sildymo vamzdelius i betona, kodel neisfrezavus putoj grioveliu, poto iklot kazkiek folgos ispraust vamzdelius ir ant virsaus klot ar grindines gipso plokstes ar tas cementines plokstes. Gautume minimaliai inercijos ir minimaliai murzino slapio darbo.
QUOTE(mintas @ 2011 11 06, 14:34)
Pažiūrėk į šį paveiksliuką:
Ech tas Mintas...tiek turėdamas puikių pavyzdžių, pats susidėjo su rostverku ir betono blokais...Kitiems dalina patarimus, o pats jais nesinaudoja...
Papildyta:
QUOTE(madwifi @ 2011 11 06, 16:25)
Gautume minimaliai inercijos ir minimaliai murzino slapio darbo.
Kam inercija, o kam - akumuliavimo svarba. Daug skirtingų požiūrių į betoną ir jo kiekį. Žiūrint į vakarų patirtį, rinkausi "viskas viename" ir neskaitant pachabno betono išlyginimo esu tuo patenkintas. Nesureikšminu nei inercijos nei akumuliavimo - svarbiausia varža ir sandarumas.
QUOTE(Vilienė @ 2011 11 06, 15:33)
Ech tas Mintas...tiek turėdamas puikių pavyzdžių, pats susidėjo su rostverku ir betono blokais...Kitiems dalina patarimus, o pats jais nesinaudoja...
Papildyta:
Kam inercija, o kam - akumuliavimo svarba. Daug skirtingų požiūrių į betoną ir jo kiekį. Žiūrint į vakarų patirtį, rinkausi "viskas viename" ir neskaitant pachabno betono išlyginimo esu tuo patenkintas. Nesureikšminu nei inercijos nei akumuliavimo - svarbiausia varža ir sandarumas.
Papildyta:
Tai kad kazkas katik peike dideli sildomu grindu inertiskuma, tai ir pasiuliau toki sprendima.
QUOTE(madwifi @ 2011 11 06, 17:08)
Tai kad kazkas katik peike dideli sildomu grindu inertiskuma, tai ir pasiuliau toki sprendima.
Man atrodo, kas peikė tas ir gyrė, tik jau dėl kitos savybės. Todėl gyvenu ramiai ir laukiu, kada galėsiu gyvai išbandyti storą PP.
QUOTE(narvid @ 2011 11 06, 14:45)
čia pvz http://www.fasado-ap...matu-montavimas o čia sudetingesni sprendimai http://www.viking-ho...oundations.html nors gal jau ir mates
kol dar kaška bandžau rast jau aplenkė
kol dar kaška bandžau rast jau aplenkė
Man tai nei šie, nei Legalett.se nepatiko. Renkuosi šituos http://www_izodom200...dation_slab.pdf
QUOTE(SniegoMumis @ 2011 11 06, 17:58)
Man tai nei šie, nei Legalett.se nepatiko. Renkuosi šituos http://www_izodom200...dation_slab.pdf
Toks vaizdas kad šie susineria glausčiau. O kainos kaip?
QUOTE(mintas @ 2011 11 06, 18:59)
Toks vaizdas kad šie susineria glausčiau. O kainos kaip?
Kaina jeigu gerai supratau apie 180 lt/kvm be transporto.
Esmė, kad jie vienintėliai iš lengvai pasiekiamų turi plokštuminio pamato sistemą, nes visi kiti tik L formos profilį, o "dugnas" paprasto polistirolo plokštės ...
QUOTE(SniegoMumis @ 2011 11 06, 20:29)
Esmė, kad jie vienintėliai iš lengvai pasiekiamų turi plokštuminio pamato sistemą, nes visi kiti tik L formos profilį, o "dugnas" paprasto polistirolo plokštės ...
Man tai neatrodo racionalu moketi 180 litu uz kvadrata vien del to kad cia tipo pilnas kompleksas.. Ar verta moketi didelius pinigus uz ta niekini,geresni sujungima? Aisku,jei pinigine nesiskundzia-kodel gi ne.
QUOTE(SniegoMumis @ 2011 11 06, 18:58)
Neskaiciau tik permeciau paveiksliukus. Kas krenta i akis tai koks tikslas betonini sluoksni daryti 25cm storio, ir daznaiusiai zalias polistirolas yra XPS tai cia stipriai persistengta butu jeigu visu plotu butu XPS (ziurint i apkrovu laikyma). O del susinerimo tai geras dalykas bet kai uzpilamas betonas tai tie lapai polistirolio niekaip nebepabegs vienas nuo kito.
QUOTE(saule0803 @ 2011 11 06, 21:55)
Neskaiciau tik permeciau paveiksliukus. Kas krenta i akis tai koks tikslas betonini sluoksni daryti 25cm storio, ir daznaiusiai zalias polistirolas yra XPS tai cia stipriai persistengta butu jeigu visu plotu butu XPS (ziurint i apkrovu laikyma). O del susinerimo tai geras dalykas bet kai uzpilamas betonas tai tie lapai polistirolio niekaip nebepabegs vienas nuo kito.
Labai teisingos pastabos.
Izodomas turi atstovą Vilniuje, Restoje plepėjau - visai nieko žmogus, galima patikslinti kainas, bet pritariu Saulei0803 - neverta tik dėl supjovimo permokėti. Sekantį namą vėl statyčiau iš paprastų plokščių. Po betonavimo tos plokštės geriau surištos nei su tais sukabinimais. Nepamirškime, kad tai pamatai ir sandarumas nėra toks reikšmingas, oro konvekcija į gruntą nevyks, super idealių jungimų nereikia.
Va kur izodomas šaunuoliai: perki produktą - gauni nemokamą PP projektą, pagal savo namą! Tai labai motyvuotų dvejojančius, gal net Mintas būtų pasirašęs?
QUOTE(Vilienė @ 2011 11 06, 15:33)
Aš ne patarimus dalinu, o pamąstymus ir įgytas žinias . Pats irgi naudojuosi, bet kai renkuosi, stengiuosi iš kelių blogybių išsirinkti mažesnę. Būna kartais suklystu. Dėl PP, tai iš PN pusės tikrai suklydau, bet bendrai paėmus dar nežinau .
O blokeliai tai iš vis nepričiom. Jie ne ką blogesni už liktinius, beje jei prisimeni termosą, tai liktiniai iš vis blogis, "IR atspindi" .
Papildyta:
QUOTE(SniegoMumis @ 2011 11 06, 19:29)
Nematau skirtumo, ar PP susirenki iš tam tinkamų medžiagų, ar brangesnę išbaigtą sistemą perki. Galutiniam variante tas pats gaunasi, tik kaina didesnė. Jei tik putplasčio sistema tiek kainuoja, tai žinok tikrai verta pasiskaičiuoti, kiek gatavi pamatai kainuos. Jei ženkliai daugiau nei kitais būdais pagaminti, tikrai verta susimastyti.
Papildyta:
QUOTE(Vilienė @ 2011 11 06, 21:08)
gal net Mintas būtų pasirašęs?
Viliene, prašymas neužsiciklinti ant mano pasirinkimo. Laikausi nuostatos, kas padaryta, jau padaryta, atgal neverta žiūrėt, reikia judėt į priekį.
Papildyta:
QUOTE(madwifi @ 2011 11 06, 16:08)
Kažkaip neužfiksavau, kad kažkas būtų peikęs medžiagų termoinertiškumą. Aš tai kaip tik sakau, kad kuo medžiagos inertiškesnės, tame tarpe ir grindys, tuo geriau.
Aišku tam dar nepribrendau, bet jau mąstau. Statant pagal PN principus, pastoviai reikia kontroliuoti šiltinimo darbų kokybę ir gerai, jei po ranka turi termovizorių. Kai nuotraukos kaina 50 Lt, o dėl vienos nuotraukos niekas pas tave nevažiuoja, gal sakau verta pačiam įsigyti termovizorių? Naują termovizorių galima įsigyti mažiau nei už 3500 Lt.. Jei paieškosi ebėjuje spėju dar pigiau rasi. Ką manot?