Įkraunama...
Įkraunama...

Keramika

QUOTE(Shusha @ 2015 06 10, 18:29)
Jei jūs išties turite omeny molinius papuošalus( ir nepainiojate, pvz., su Fimo ar dar kokiu modelinu), tai toks pats.Tik tas "toks pats" irgi gali būti įvairus- raudonas, baltas, t.t.
O gal tikros keramikės/ai kitaip atsakytų?

taip, kalbu apie keramikinius papuošalus. tiesiog pamaniau, gal tam yra skirtas kažkoks specialus "atsparesnis" ar dar koks molis, nes, mano suvokimu, tarkim tokios apyrankės nešiojamos turėtų patirti ir kažkiek smūgių, tad baisu ar neskils
Atsakyti
Taip naudojamas tas pats, gi galu gale šaukštas kasdien dubenėlį "daužo" smile.gif
Atsakyti
Man iškilo klausimas apie glazūras su švinu:
neapsižiūrėjus pasigaminau ąsotį su vario oksido glazūra, kurioje yra švino.
Tai dabar galvoju, ar labai daug prisivalgysiu aš to švino, jei gersiu iš jo vandenį?
Ar šiuo atveju tas gaunamo švino kiekis būtų veikiau simbolinis? Šiaip ar taip visokio brudo privalgom ir prikvėpuojam...

g.gif
Atsakyti
QUOTE(Zosse @ 2015 06 17, 18:50)
Man iškilo klausimas apie glazūras su švinu:
neapsižiūrėjus pasigaminau ąsotį su vario oksido glazūra, kurioje yra švino.
Tai dabar galvoju, ar labai daug prisivalgysiu aš to švino, jei gersiu iš jo vandenį?
Ar šiuo atveju tas gaunamo švino kiekis būtų veikiau simbolinis? Šiaip ar taip visokio brudo privalgom ir prikvėpuojam...

g.gif

Nueikit į autobusų stotį ir per 5 minutes prikvėpuosit švino tiek, kiek per visą gyvenimą nenuvalgysit nuo indų biggrin.gif
O jei rimtai tai ką ten benuvalgysi, gi tas švinas skirsis tik prie aukštos temperatūros kuomet pradeda glazūra lydytis smile.gif
Atsakyti
Supratau, tada nesuksiu sau galvos smile.gif
Dėkui.
Atsakyti
QUOTE(Zosse @ 2015 06 18, 08:14)
Supratau, tada nesuksiu sau galvos smile.gif
Dėkui.

Ir vario buvimas glazūroje yra kenksmingas . Ir švinas ir varis yra sunkieji metalai? Ypač jei vandenį gersiu iš tokio ąsočio. Gėlės merk. O ne gerk. O del autobusų stoties tai nežinau. Aš tai labai žiūriu , kad glazūroje nebūtų švino.
Atsakyti
Supratau, žodžiu, aš žmogus mėgstantis, mokslą, tad pasinaudosiu vienu iš savo 100 draugų ir tą vandenį ištirsiu chemiškai. Kitą savaitę, jei viskas bus pagal planą. Apie rezultatus informuosiu, manau bus visiems įdomu. wink.gif
Atsakyti
Tikrai taip, labai įdomūs būtų rezultatai, tačiau nepamirškite ištirti du mėginius, prieš pilant į ąsotį ir iš ąsočio smile.gif
Atsakyti
taip taip, draugė chemikė mane instruktavo wink.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
Noriu nulipdyti keletą vazoniukų kaktusiukams. Patarkit iš ko lipdyt, kad patvarūs būtų ir nebijotų drėgmės. Krosnies neturiu, kept galėčiau tik orkaitėj...
Atsakyti
QUOTE(Daiva R. @ 2015 06 25, 15:58)
Sveikos  4u.gif
Noriu nulipdyti keletą vazoniukų kaktusiukams. Patarkit iš ko lipdyt, kad patvarūs būtų ir nebijotų drėgmės. Krosnies neturiu, kept galėčiau tik orkaitėj...

Molinių vazoniukų niekaip neišsikepsite orkaitėje schmoll.gif
Matau, kad esate Vilniuje, tai verčiau jau susiraskite kokią nors keramikos studiją, kur ir nusilipdysite, ir išdegs Jums normaliai. Tuo pačiu dar ir patarimų gausite jei kas lipdant nesiseks wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Shusha @ 2015 06 25, 17:06)
Molinių vazoniukų niekaip neišsikepsite orkaitėje  schmoll.gif
Matau, kad esate Vilniuje, tai verčiau jau susiraskite kokią nors keramikos studiją, kur ir nusilipdysite, ir išdegs Jums normaliai. Tuo pačiu dar ir patarimų gausite jei kas lipdant nesiseks wink.gif

Ačiū. Noriu tuom užsiimti tik namuose... O kaip tas molis kuris savaime džiūstantis? Ar tiktų vazonams? Va toks:
http://www.keramikam...=...121&lang=lt
Atsakyti