Įkraunama...
Įkraunama...

Keramika

QUOTE(rara @ 2015 01 22, 19:11)
Ar esate kada susidūrusios, kad krosnies tenai palieka nuodegulius? Pas mane tenai dažnai palieka smulkių juodų dalelių ir jos nusėda ant glazūrų taip sugadindamos darbus. Nuolatinis krosnies valymas nepadeda... Gal turite kokių patarimų kaip to išvengti?

O krosnis kraunama per viršų? Jei taip, tai tikėtina, kad byra uždarant dangtį.
Atsakyti
Maniškė per šoną kraunama.
Atsakyti
Papuoliau į jūsų temelę visai atsitiktinai, bet gal praversiu. g.gif
Auginu daug kaktusų ir kartais su jais dalyvauju parodose. Nusprendžiau kaktusų ir kitų sukulentų kompozicijų vazonams-bliūdams papuošti, nusilipdyti mažų 2-5 cm. dydžio paukščiukų. Lipdžiau ir dekoravau progimnazijos technologijų kabinete kartu su mokinukais. Ten ir iškepėme pečiuje, po to priklijavau prie plokščių akmenėlių. Tai mano pirmas blynas su moliu ir glazūra. Daug jau išdovanojau, nes visi nori tokio mažo niekučio ne tik į vazonus, bet prie žvakių, šiaip pasidėti dėl grožio. Panaudojau ir kaip prizus mokiniams.
Gal idėja patiks ir jums. wub.gif

user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
Atsakyti
[quote=evora,2015 01 31, 21:26]
Papuoliau į jūsų temelę visai atsitiktinai, bet gal praversiu. g.gif
kokie zaismingi smile.gif super
Atsakyti
evora, Nuostabus darbeliai.
As vis skaitinejuos, groziuosi jusu darbeliais is toli. Sakykit, gal kas zinote aplink Kursenus ( Siauliu rajonas) kokiu tai zmoguciu, kurie uzsiima keramika ir mane galetu pamokinti? Man sunkiausia atrodo glazuravimas. Glazuros parinkimas. Labai noriu ismokti, tik nerandu, kas man galetu padeti:(
Atsakyti
Nosiukėli, Kuršėnuose turėtų būti pilna keramikų.
Jei esi Lietuvoje manau suderinčiau su vyru dėl glazūravimo pamokymo smile.gif Nuo pačių Kuršėnų iki mūsų 77 km smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Cioperiuke @ 2015 02 14, 12:53)
Nosiukėli, Kuršėnuose turėtų būti pilna keramikų.
Jei esi Lietuvoje manau suderinčiau su vyru dėl glazūravimo pamokymo smile.gif Nuo pačių Kuršėnų iki mūsų 77 km smile.gif

Isivaizduoji, pati esu is Kursenu ir ne vieno kurseniskio keramiko nepazystu:( Bandziau jieskoti per siauliu mamyciu foruma, bet niekas neatsiliepe:( As labai noreciau, tik kad tolokai nuo Kursenu. Is kur jus, pamirsau.
Atsakyti
na, keramikai, kas i Kaziuka? mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Dusele @ 2015 02 28, 21:41)
na, keramikai, kas i Kaziuka?  mirksiukas.gif

Kaip suprantu, cia visi baige keramikos kursus, dailes akademijas, visi profesionalai, o ar yra cia kasnors, kas visiskai zalias ir su tuo neturi nieko bendro:) As va tokia:) Kadangi esu zalia, o iki liepos menesio kada grysiu i LT dar toli, nusprendziau cia ir dabar teoriskai, kol pradesiu praktiskai, dometis kaip ka daryt. Taigi, uzversiu jus klausimais:)
1. Ko man reikia, norint pradeti dirbti su moliu:) Tikriausiai daug.
2. Ar jusu darbo studijos labai dideles? Ar galima visatai daryt savo namuose, kokiam atskiram kambariuke? Ar tai labai purvinas darbas? Kazkas kazkada sake, kad visi namai dulkini:)
Atsakyti
Valio, suradau pagaliau (jauciu tokios zioples kaip as pasauly daugiau ner) keramikos kursus cia:) valiooooo, kaip laukiu pirmadienio, susiskambinsiu ir jau vakarais begsiu. Bent kelis kartus, kad issiklausineciau kur cia moli pirkti pigiau, glazura ir kokia:) Jauciu kad as cia prisilibdysiu darbeliu, pabandysiu, na kol i lt grysiu, skaiciau pas jus, kad galima laikyti nedegtus ilgai. Gal paskui kur ir isdegsiu:)
Atsakyti
2008 metais, pirmoj temelej, merginos diskutavo apie porceliana ir moli, apie tai kas protingas ir kas ne... oi prisijuokiau ir silko namai zinutes..."Crassula, jūsų sugebėjimas juoktis mane tikrai labai žavi... bigsmile.gif Jūsų gražūs dantys wub.gif" Kaip zmones nemoka priimti kitu nuomones ir ja gerbti. Juk ne visi zmones vienodi, ir kiekvienas turi savo poziuri i skirtingus dalykus:)
Atsakyti
Uzkisiu keramiku temele:)
Apie plagijatus, nu negaliu merginos, prisiminkit senus pokalbius ir pasijuokit kartu su manim:) Sedziu cia va, nakti, vyras girdziu per kamera knarkia, vaikai miega, o as zianu, kad uz 2 valandu mazoji kelsis, o as neissimiegojus busiu, bet vis ksaitau:)

Svirplele Aciu uz vitamino c doze : "Su ta savo muiline tai ir išbandysiu, pas sau. Nes, va pasivogiau ( idėją) y daba veizėsiu a tas mon pavogts daikts praktišks yrr g.gif . Vo mon mintelė kilo apie žuveles. Jau nė nebežinau, a čia vėl kokį grieką padariau g.gif Tai vat mano mintis y vystos tolėliau, nes tož žuvikės tik snukelius iškišusios, ne tokios riestos ir ta stikla mėlyba skaidrų noriu papilti, nes da matysis raštai ant dugno. Da veizėsiu a tas mano Š paukšteliuks ne per daug išsirietęs, nes irgi kažikaip gali kliūti g.gif . Y da, pagalvojau nu velns tuos romėnus ant kupros nešė, visą Graikų meną, nu kad kopino, kad vogė ( o pasiutėliai. originalus, kad daužė, kad mindė), visi muziejai daba pilni to Š..Vis " copy paste, copy paste..." lens.gif"
Atsakyti