Įkraunama...
Įkraunama...

Keramika

bigsmile.gif ogalit papsakot ka duoda papildomas molio perminkymas? ar cia sena moli perminkyt ? ar nauja g.gif as kazkaip labai retai permikau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(taram-param @ 2012 06 30, 18:37)
žinau, kad liejamas, tik man dar iki jo oj kaip toli smile.gif Kaip ir sakei pirma reikia išmokt pasidaryt formas, o kad jas pasidaryt reikia mokėt lipdyt (aš taip isivaizduoju, kad pirma nusilipdai daiktą, tada išsilieji gipsinę formą į kurią paskui pili porceliano masę, a taip įsivaizduoju?)
Ačiū labai už pasiūlymą, deja Vilnius toli nuo manęs, arčiau Šiauliai ar Naujoji Akmenė. Žinau, kad kažkada N.Akmenėje veikė "karpėnų keramikos" dirbtuvės. Nežinau ar dar tebegyvuoja, kiek teko praeiti - teritorija negyvenama pasirodė g.gif
Už poros savaičių važiuoju namo ir pirksiu balto molio smile.gif Negaliu sulaukt. O dėl porceliano tai svajoju kadanors daryt porcelianines lėles wub.gif
drinks_cheers.gif

Turime porceliano skirto ir lipdymui
Atsakyti
QUOTE(keramikas @ 2012 07 09, 10:52)

Bet jo degimo temperatura, turbut, aukstesne nei molio. blush2.gif Labai ir as noreciau pabandyti, bet mano peciuko temperatura labai ribota...
Atsakyti
QUOTE(keramikas @ 2012 07 09, 10:52)

g.gif o kaip is jo lipdosi ? idomu ar taip pat kaip molis biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(dziugintele @ 2012 07 09, 13:26)
Bet jo degimo temperatura, turbut, aukstesne nei molio. blush2.gif  Labai ir as noreciau pabandyti, bet mano peciuko temperatura labai ribota...

Taip žinoma. Degimo temperatūra 1250-1300C
Papildyta:
QUOTE(mama_gulbe @ 2012 07 09, 16:53)
g.gif  o kaip is jo lipdosi ? idomu ar taip pat kaip molis  biggrin.gif

Truputeli sunkiau nei su paprastu moliu.
Atsakyti
bigsmile.gif

Gal kas Vilniuje gali rekomenduoti amatininka kuris turi ziedimo stakles ir leistu pasimokyti/pasibandyti ziesti bei zinoma pamokintu kaip ka daryti bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mama_gulbe: 30 rugpjūčio 2012 - 14:25
nusipirkau laka, kuris tinka zvakems ir keramikai "Wachs Glanzlack", bet man jis netinka

o ką su juo daryti reikia?..

Papildyta:
kokia tyli tema... ar jau ruošiatės Kalėdoms? štai kaip vaikai "keramiškai" ruošiasi sutikti šventes thumbup.gif
user posted image
Atsakyti
Sveiki, vis ieškau, kur Kaune būna keramikos burelis/kursai suaugusiems? Būtų labai puiku jei atsirastų žinančių 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ahura @ 2012 11 16, 20:32)
Sveiki, vis ieškau, kur Kaune būna keramikos burelis/kursai suaugusiems? Būtų labai puiku jei atsirastų žinančių  4u.gif

jei susirinktų bent keli norintys, galima pas mane.
Atsakyti
Aš ieškau keramikės/keramiko, pas kurį galėčiau nebrangiai pasimokyti geriau lybdyti, žiesti ir viso kito susijusio su keramika smile.gif Esu mokiusis pas įžymę keramikę, bet dabar ji per daug užsiėmusi mokymui verysad.gif
Atsakyti
sveikos

Noreciau lankyti keramika pas vadove Kamile, kuri bent anksciau dirbo paco gatvej keramikos studijoje, bet neturiu jos kontaktu, gal atsiras kas nors kas lanko pas ja ar lanke ir galetu psakyti jos telefono numeri?
Kiek atsimenu ji jauna tamsiais trumpais plaukais mergina
buciau super dekinga
labai reikia... prasau pakelkit i virsu tema, gal atsiras kas lanke
Atsakyti
Mergaites patarkit, as nulipdziau darbukus, o dabar noriu juos paslifuoti, kad tokie butu lygus, su kuo man tai padaryti?
Atsakyti