ogalit papsakot ka duoda papildomas molio perminkymas? ar cia sena moli perminkyt ? ar nauja as kazkaip labai retai permikau
QUOTE(taram-param @ 2012 06 30, 18:37)
žinau, kad liejamas, tik man dar iki jo oj kaip toli Kaip ir sakei pirma reikia išmokt pasidaryt formas, o kad jas pasidaryt reikia mokėt lipdyt (aš taip isivaizduoju, kad pirma nusilipdai daiktą, tada išsilieji gipsinę formą į kurią paskui pili porceliano masę, a taip įsivaizduoju?)
Ačiū labai už pasiūlymą, deja Vilnius toli nuo manęs, arčiau Šiauliai ar Naujoji Akmenė. Žinau, kad kažkada N.Akmenėje veikė "karpėnų keramikos" dirbtuvės. Nežinau ar dar tebegyvuoja, kiek teko praeiti - teritorija negyvenama pasirodė
Už poros savaičių važiuoju namo ir pirksiu balto molio Negaliu sulaukt. O dėl porceliano tai svajoju kadanors daryt porcelianines lėles
Ačiū labai už pasiūlymą, deja Vilnius toli nuo manęs, arčiau Šiauliai ar Naujoji Akmenė. Žinau, kad kažkada N.Akmenėje veikė "karpėnų keramikos" dirbtuvės. Nežinau ar dar tebegyvuoja, kiek teko praeiti - teritorija negyvenama pasirodė
Už poros savaičių važiuoju namo ir pirksiu balto molio Negaliu sulaukt. O dėl porceliano tai svajoju kadanors daryt porcelianines lėles
Turime porceliano skirto ir lipdymui
QUOTE(keramikas @ 2012 07 09, 10:52)
Bet jo degimo temperatura, turbut, aukstesne nei molio. Labai ir as noreciau pabandyti, bet mano peciuko temperatura labai ribota...
QUOTE(keramikas @ 2012 07 09, 10:52)
o kaip is jo lipdosi ? idomu ar taip pat kaip molis
QUOTE(dziugintele @ 2012 07 09, 13:26)
Bet jo degimo temperatura, turbut, aukstesne nei molio. Labai ir as noreciau pabandyti, bet mano peciuko temperatura labai ribota...
Taip žinoma. Degimo temperatūra 1250-1300C
Papildyta:
QUOTE(mama_gulbe @ 2012 07 09, 16:53)
o kaip is jo lipdosi ? idomu ar taip pat kaip molis
Truputeli sunkiau nei su paprastu moliu.
Gal kas Vilniuje gali rekomenduoti amatininka kuris turi ziedimo stakles ir leistu pasimokyti/pasibandyti ziesti bei zinoma pamokintu kaip ka daryti
nusipirkau laka, kuris tinka zvakems ir keramikai "Wachs Glanzlack", bet man jis netinka
o ką su juo daryti reikia?..
Papildyta:
kokia tyli tema... ar jau ruošiatės Kalėdoms? štai kaip vaikai "keramiškai" ruošiasi sutikti šventes
Sveiki, vis ieškau, kur Kaune būna keramikos burelis/kursai suaugusiems? Būtų labai puiku jei atsirastų žinančių
QUOTE(Ahura @ 2012 11 16, 20:32)
Sveiki, vis ieškau, kur Kaune būna keramikos burelis/kursai suaugusiems? Būtų labai puiku jei atsirastų žinančių
jei susirinktų bent keli norintys, galima pas mane.
Aš ieškau keramikės/keramiko, pas kurį galėčiau nebrangiai pasimokyti geriau lybdyti, žiesti ir viso kito susijusio su keramika Esu mokiusis pas įžymę keramikę, bet dabar ji per daug užsiėmusi mokymui
sveikos
Noreciau lankyti keramika pas vadove Kamile, kuri bent anksciau dirbo paco gatvej keramikos studijoje, bet neturiu jos kontaktu, gal atsiras kas nors kas lanko pas ja ar lanke ir galetu psakyti jos telefono numeri?
Kiek atsimenu ji jauna tamsiais trumpais plaukais mergina
buciau super dekinga
labai reikia... prasau pakelkit i virsu tema, gal atsiras kas lanke
Noreciau lankyti keramika pas vadove Kamile, kuri bent anksciau dirbo paco gatvej keramikos studijoje, bet neturiu jos kontaktu, gal atsiras kas nors kas lanko pas ja ar lanke ir galetu psakyti jos telefono numeri?
Kiek atsimenu ji jauna tamsiais trumpais plaukais mergina
buciau super dekinga
labai reikia... prasau pakelkit i virsu tema, gal atsiras kas lanke
Mergaites patarkit, as nulipdziau darbukus, o dabar noriu juos paslifuoti, kad tokie butu lygus, su kuo man tai padaryti?