Įkraunama...
Įkraunama...

Keramika

QUOTE(melynas dangus @ 2012 06 11, 22:56)
Faina kiaulyte  thumbup.gif (neisivaizduoju kaip tokius dalykus sumeistraujat)  4u.gif
o cia mano dezute (kitoj pusej su asmeniniu uzrasu)
user posted image

Labai, labai!!!! wub.gif

QUOTE(keramikas @ 2012 06 12, 08:42)
Išskyrus kainos ir kokybės santykį

Tikrai sutikciau.
Po metu naudojimo lietuviskos krosneles, tikrai zinau, kad dabar pirkciau tik vokiska is virsaus ikraunama.
Atsakyti
Na maniškė už tuo pinigus kuriuos mokėjau yra nepralenkiama pagal kokybės ir ypač kainos santykį smile.gif Pradedančiam keramikui naujų krosnių kainos yra neprieinamos...

Aš visgi rinkčiausi per šoną kraunamą krosnį, nes ją daug patogiau sudėti... bet žinoma viską lemia kaina...
Atsakyti
QUOTE(rara @ 2012 06 12, 18:43)
Na maniškė už tuo pinigus kuriuos mokėjau yra nepralenkiama pagal kokybės ir ypač kainos santykį smile.gif Pradedančiam keramikui naujų krosnių kainos yra neprieinamos...

Aš visgi rinkčiausi per šoną kraunamą krosnį, nes ją daug patogiau sudėti... bet žinoma viską lemia kaina...

drisciau papriestarauti - kol nepradejau naudotis is virsaus kraunamu peciuku, tol isitikinus buvau kad per sona yra pats patogiausias budas, o dabar tik is virsaus ir rinkciaus jai reiktu pirkti peciuka, nes - dedi gaminius ir ji matai is visu pusiu, ko nematai is sono kraunamame, nebent pecius toks didelis kad pati gali ikisti galva lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(mama_gulbe @ 2012 06 13, 08:23)
drisciau papriestarauti - kol nepradejau naudotis is virsaus kraunamu peciuku, tol isitikinus buvau kad per sona yra pats patogiausias budas, o dabar tik is virsaus ir rinkciaus jai reiktu pirkti peciuka, nes - dedi gaminius ir ji matai is visu pusiu, ko nematai is sono kraunamame, nebent pecius toks didelis kad pati gali ikisti galva  lotuliukas.gif

Visiškai pritariu. Jeigu krosnelė didesnė kaip koks 130 litrų, tai galima pagalvoti ar pirkti iš viršaus ar iš priekio pakraunamą.
Kol nepabandai dirbti su iš viršaus pakraunama krosnele, tol negali įvertinti visų jos privalumų.
Atsakyti
O kaip dėl temperatūros pasiskirstymo? Ar tik ne apvalioje, iš viršaus kraunamoje ji tolygiau pasiskirsto nei keturkampėje (joje kampuose manau būna skirtumas g.gif )
Atsakyti
QUOTE(nerine @ 2012 06 14, 09:03)
O kaip dėl temperatūros pasiskirstymo? Ar tik ne apvalioje, iš viršaus kraunamoje ji tolygiau pasiskirsto nei keturkampėje (joje kampuose manau būna skirtumas g.gif )

Jeigu kalbame apie vokiečių gamintojų krosneles, tai temperatūra vienodai gerai paskirstoma ir apvaliose ir keturkampėse krosnelėse.
Atsakyti
Sakykit, kiek kainuoja perminkyti moli?
Atsakyti
QUOTE(dekor @ 2012 04 16, 21:16)
na porcelianas pagrinde liejamas,tai tektų pirma išmokti gipsines formas daryt-taip pat truputi sudėtingiau nes reik aukšto degimo pechiaus.
tas modelinas iš maximos šiaip šudelis) keriamika čia ne prie ko, su moliu lengviau dirbt kur kas,nors ir sava specifika, Tau turbūt tiktų žemo degimo baltas molis.
išdėgti šiaip reiktu bet tai nedidelė problema, galima rasti kas išdegs, jei Tu Vilniuje galiu išdegt ir duot glazurų nemokamai jei tik gaminiai neviršija 50*50cm nes į pečių netilps

žinau, kad liejamas, tik man dar iki jo oj kaip toli smile.gif Kaip ir sakei pirma reikia išmokt pasidaryt formas, o kad jas pasidaryt reikia mokėt lipdyt (aš taip isivaizduoju, kad pirma nusilipdai daiktą, tada išsilieji gipsinę formą į kurią paskui pili porceliano masę, a taip įsivaizduoju?)
Ačiū labai už pasiūlymą, deja Vilnius toli nuo manęs, arčiau Šiauliai ar Naujoji Akmenė. Žinau, kad kažkada N.Akmenėje veikė "karpėnų keramikos" dirbtuvės. Nežinau ar dar tebegyvuoja, kiek teko praeiti - teritorija negyvenama pasirodė g.gif
Už poros savaičių važiuoju namo ir pirksiu balto molio smile.gif Negaliu sulaukt. O dėl porceliano tai svajoju kadanors daryt porcelianines lėles wub.gif

QUOTE(dziugintele @ 2012 04 16, 22:51)
Dekor-ale gi buna dar siais laikais geru zmoniu! drinks_cheers.gif

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(melynas dangus @ 2012 06 18, 20:49)
Sakykit, kiek kainuoja perminkyti moli?

O ne paprasciau paciai persiminkyt negu kazka samdyt? biggrin.gif
Nors mano vyras pats pasigamino molio minkymo aparata is pramonines mesmales smile.gif Moli suminko ne prasciau nei tos kur uz kelis tukstancius smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Cioperiuke @ 2012 07 02, 12:16)
O ne paprasciau paciai persiminkyt negu kazka samdyt? biggrin.gif
Nors mano vyras pats pasigamino molio minkymo aparata is pramonines mesmales smile.gif Moli suminko ne prasciau nei tos kur uz kelis tukstancius smile.gif

O gal apsiimtu ir dar viena sumeistrauti? Kiek tada jos savikaina iseina? mazdaug... ax.gif
Atsakyti
Bijau pameluoti kiek gavosi savikaina. Mesmale gavo uz 150 Lt, pigiau ju nebuna, gavo aisku ne nauja, paskui dar kazka istekint reikejo papildomai, dar kazkiek tas darbas kainavo, bet sumoj jauciu kazkas apie 300 litu gavosi. Siaip tai labai pasiteisino, nes jam jei daugiau paminko molio riesai iskart skauda, nors ir su itvarais minkydavo. kai grisiu namo paklausiu ar apsiimtu toki darba, nes siaip tos mesmales gana ilgai ieskojo kad pigiau gaut.
Atsakyti
QUOTE(Cioperiuke @ 2012 07 02, 22:58)
Bijau pameluoti kiek gavosi savikaina. Mesmale gavo uz 150 Lt, pigiau ju nebuna, gavo aisku ne nauja, paskui dar kazka istekint reikejo papildomai, dar kazkiek tas darbas kainavo, bet sumoj jauciu kazkas apie 300 litu gavosi. Siaip tai labai pasiteisino, nes jam jei daugiau paminko molio riesai iskart skauda, nors ir su itvarais minkydavo. kai grisiu namo paklausiu ar apsiimtu toki darba, nes siaip tos mesmales gana ilgai ieskojo kad pigiau gaut.

But saunu! mirksiukas.gif
Atsakyti