Įkraunama...
Įkraunama...

Keramika

QUOTE(Shusha @ 2012 04 16, 22:36)
Merginos, patarkit prašau  4u.gif

Ant baltojo molio biskvito labai sunkiai dengiasi glazūra- niekaip "prilipti" nenori, nuvarva. Ar aš ją perkepinau, t.y. žemesnės temperatūros reikėjo ar čia kitos priežastys? Temperatūra buvo 1020 laipsnių.  ax.gif

900C -biskvito degimo temeratūra - glazurų 1000-1600 priklauso kokias naudoji

Taip molis perkeptas ir neturi igeriamumo- galima dėti glazūras ir taip po truputi daauginant
Papildyta:
QUOTE(mama_gulbe @ 2012 04 16, 23:13)

dekor
- kur Jusu dirbtuves?galit ir i AZ flirt.gif gal kartais turite ir ziedimo staklytes  bigsmile.gif mielai uzsukciau  biggrin.gif

Zietelos g. 6 Vilnius
nea žiedimo stakliu neturiu, Aš truputi iš kitos profesijos tai su keramika dirbu neseniai ir kiek kitaip nei keramikai-daugiau gipso formų gamyboje ir šlikerio liejime ,man tai kaip ir idomiau. Jei norėsite užsukite) bet ne tiek daug iš keramikos aš galiu parodyt nes tik neseniai pradėjau, bet taip pat pradedantiem jei kuo galiu padėt tai visai nėra sunku
Atsakyti
QUOTE(Shusha @ 2012 04 16, 22:36)
Merginos, patarkit prašau  4u.gif

Ant baltojo molio biskvito labai sunkiai dengiasi glazūra- niekaip "prilipti" nenori, nuvarva. Ar aš ją perkepinau, t.y. žemesnės temperatūros reikėjo ar čia kitos priežastys? Temperatūra buvo 1020 laipsnių.  ax.gif

Jeigu glazūra sunkiai dengiasi - tai gal ir perkeptas biskvitas, bet tuomet temperatūra tikrai buvo didesnė nei 1020C (gal krosnelė neteisingai temperatūrą rodo). Kuršėnų ir ispanišką baltą molį, biskvitą rekomenduojame kepti prie 1000C temperatūros. Raudono molio biskvitas yra kepamas prie 960C. Žinoma galima kepti ir žemesnėje temperatūroje, bet tuomet gali atsirasti problemų.
Atsakyti
user posted image

user posted image

user posted image

pasidariau sau puodeli, kaip skaniai arbatele geresi wub.gif
Atsakyti
Mama_gulbe, kaip visada thumbup.gif
As benarsydama internete apie keramika radau toki dalyka http://lakesidepotte...-paper-clay.htm
Gal kas nors naudoja ta MAGIC WATER? smile.gif Kaip suprantu sudetis vanduo+sodos silikatas (?) ir sodos pelenai (?)
Atsakyti
user posted image
kaip patartume priklijuoti? paprastais super klijais?
Rankenele nuluzo degant pirma karta. Paskui kai tepiau glazura bandziau pritvirtinti, bet neissilaike verysad.gif
Atsakyti
Nes buvo ne horizantalus pavirsius.Klijuociau,jei graziai sutampa,Bison bespalviais apoksidiniais klijais.
Atsakyti
dar yra sepcialus klijai, kurios reikia "pridegti" , bet kadangi tai rankenele kuri bus daznai imama ir tures laikyti svori, bijau kad nelaikytu g.gif
Atsakyti
QUOTE(dziugintele @ 2012 04 16, 22:51)
Sakyciau perkepe.  g.gif

QUOTE(mama_gulbe @ 2012 04 16, 23:13)
man taip buvo..perkepei .. as tada darba isgelbejau taip : pasidariau dar skystesne glazura, ir pirmas sluoksnis buvo vos ne kaip vandeniu nuteptas kuris buvo ale kaip "gruntas", tada kai gerai gerai isdziuvo, dar karta tuo skystalu nutepiau...paskui jau po truputi tepiau normalios konsistencijos glazura (tik nemerkiau, nes viskas nubegdavo iskart) ilgai kankinausi kol padariau  doh.gif

QUOTE(dekor @ 2012 04 16, 23:26)
900C -biskvito degimo temeratūra - glazurų 1000-1600 priklauso kokias  naudoji
Taip molis perkeptas ir neturi igeriamumo- galima dėti glazūras ir taip po truputi daauginant

Ačiū visiems už patarimus! 4u.gif Tuomet taip išeina jog nevalia biskvito kartu su glazūruotais daiktais kepti verysad.gif Iki šiol maišydavau. Vis iš to taupymo blush2.gif , nes gi taip pilnesnį pečių prikraut galima. Vien glazūruotų tiek neiškepsi vienu kartu. unsure.gif
QUOTE(mama_gulbe @ 2012 04 26, 20:34)
pasidariau sau puodeli, kaip skaniai arbatele geresi  wub.gif

wub.gif
Papildyta:
QUOTE(keramikas @ 2012 04 17, 08:33)
Jeigu glazūra sunkiai dengiasi - tai gal ir perkeptas biskvitas, bet tuomet temperatūra tikrai buvo didesnė nei 1020C (gal krosnelė neteisingai temperatūrą rodo). Kuršėnų ir ispanišką baltą molį, biskvitą rekomenduojame kepti prie 1000C temperatūros. Raudono molio biskvitas yra kepamas prie 960C. Žinoma galima kepti ir žemesnėje temperatūroje, bet tuomet gali atsirasti problemų.

Molis baltas buvo... įdomu pasidarė... kažin kepimo trukmė įtakos neturi? Dabar į užrašus nepažiūrėjusi nepasakysiu, nes ne pati programavau pečiuką, bet žinau, kad , primityviai sakant, ne biskvitui skirtosios programos yra trumpesnės ir karštesnės. T.y. ar yra skirtumas ar keps 4-5 val. ar 7-8, kai max temperatūra- 1020?

Keramikės mėgėjos, žiūrėkit ką aptikau, gal kam įdomu bus bigsmile.gif :
Kviečiame ugdytinius ir pedagogus
2012 m. gegužės 4 dieną (penktadienį) 12-16 val.
dalyvauti raugo, “raku” keramikos išdegime vidiniame
Dailės akademijos senųjų rūmų (Maironio g. 6) kiemelyje (šalia Keramikos katedros).
Galima bus gyvai pamatyti, kaip gimsta minėtų technikų keramikos
kūriniai, apsilankyti ekskursijoje (studijos, žiedykla, krosnių skyrius) ir taip
pažinti keramikos profesiją iš arčiau.
Atsakyti
bigsmile.gif

o kaip idomu, reikes bandyt nueiti paziureti, visad buvo smalsu pamatyti "raku" is arciau

del degimo laiko- tai gal keramikas gali pakomentuoti , bet esu skaiciusi uzsienio forume apie degima, ir kad laikas beu temperaturos kilimo greitis tikrai turi itakos, tiek glazurai tiek biskvitui, dar tas "islaikymas" butinas

pas mane viskas uzprogramuota ir paruosta darbui buvo jau akrtu su peciuku,tai ir nesigilinu, kol viskas gerai "kepa" tol gerai blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mama_gulbe: 30 balandžio 2012 - 07:09
kaip gražu čia pas jus smile.gif visada su pavydu žiūrėjau į keramikus 4u.gif
Atsakyti
pasizaidimai su glazurom biggrin.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Mano darbai
Atsakyti
Oi, mama_gulbe, labai grazu wub.gif ir FB vis groziuosi tavo darbais, ypac istrigo man ta cukrine :Kakava" wub.gif kaip toks grazus margumas isgautas?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo melynas dangus: 15 gegužės 2012 - 14:20