Įkraunama...
Įkraunama...

Keramika

saulute85 - gaila kad nenuplovei ir neperglazuravai, butu visai smagus puodelis, bet is klaidu ir mokomasi biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(naca @ 2012 04 06, 14:32)

O rankeneles nuskilo ne sujungimu vietose, tai manau cia prasto molio ar kepimo pasekme . Rasiau keramikei be jokiu prasymu perdaryti, tiesiog todel, kad zinotu, jos labui. Bet atrase tokiu tonu lyg netiketu  doh.gif

tai jau ir parodo kas per meistras, jai apie savo darbus ne girdet nieko nenori doh.gif manau tuo viskas ir pasakyta unsure.gif

mano naujas "kaviskas" menas wub.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(dziugintele @ 2012 04 06, 16:04)
Bet siaip labai gerai, kad parasei. Manau daug kas uzfiksuos ta nusiskundima ir atkreips demesi. drinks_cheers.gif

Ne as parasiau labai diskretiskai jai asmeniskai. Nesinori kenkti, pati esu visad geranoriiska, pergyvenu del kokio nesklandumo doh.gif Juk zinau, kad daugumai dirbanciu kurianciu norisi kaip geriau ax.gif

As pati labai noreciau kadanors uzsiimti keramika, tiesiog vaikystes svajone bigsmile.gif
Kiek kainuoja neperbrangiausia krosnele?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo naca: 06 balandžio 2012 - 18:02
Gulbe, tavo darbai kaip visada labai originalus thumbup.gif

O su tais puodeliu trukinejimais nun iekada nezinai kas ir kaip, milijonas veiksniu visokiu gali buti. Pvz musu tokiems pazistamiems kurie nusipirko is musu puodeli po kurio laiko jis suskilo, bet netgi ne suskilo bet zodziu ipyle kavos kele uz rankenos ir pakele puodeli be dugno. visas graziai apvaliai paeme ir nutruko, gal du/trys cemai sake liko dugno su sienelem. Nu tai is kur dabar zinot kas kaltas. Gal buvo mikroitrukimas, gal plaunant pvz sutrenke ta puodeli, gal gal gal... bet nei prase nei ka naujo vietoj to. negali atsakyti simtu procentu uz kiekviena daikta. Visko pasitaiko, keramika subtilus dalykas. kampai apskilinejo, tai gal kava pamaisius gerai vis kaskart su sauksteliu taukst tauks per krasta, kad nupuryt? Zmones taip daro, bet nesusimasto jog kaskart nuo to veiksmo puodelio krastas silpneja. O buna ir molio partija nevykus, ir glazura nevykus, bet jei isdegus viskas liuks tai ir dedi i prekyba. Zodziu prirasiau daug, gal kazkas kazka suprato biggrin.gif
Atsakyti
Mama gulbe-su kokia bespalve dengei?
Atsakyti
QUOTE(nmante @ 2012 04 06, 20:20)
Mama gulbe-su kokia bespalve dengei?

cekiska rolleyes.gif atrodo P serijos, ta kur indams skirta besvine
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mama_gulbe: 06 balandžio 2012 - 20:01
QUOTE(mama_gulbe @ 2012 04 06, 20:57)
cekiska  rolleyes.gif atrodo P serijos, ta kur indams skirta besvine

o kur perki ją?
Atsakyti
QUOTE(nmante @ 2012 04 07, 13:58)
o kur perki ją?

tai ja turi ir Baltaxia ir Keramikams.lt

kaina pas abu man rodos ta pati arba daug maz 4u.gif
Atsakyti
Mano svajonė kadanors išmokti dirbti su porcelianu wub.gif Vilioja mane keramika. Tik turbūt pirma reikėtų išmokti dirbti su kokiom kitom masėm. Gal galit parekomenduoti, su kuo lengviausia mokytis? Esu bandžius tas ore stingstančias mases (paprastas pigias iš Maximos) tai man pasirodė gan sunku išgauti lygų paviršių, labai trūkinėjo džiūstant, vienu žodžiu atgrasė šiek tiek nuo keramikos, nes labai jau sudėtinga pasirodė. Ar taip ir turi būti, o gal su kitom masėm lengviau, gal čia kokybės klausimas? Galvoju apie molį dabar, tik neturiu kur išdegti, bet mokymosi procesui gal ir nereikia g.gif Man tik norisi išmokti išgauti rankomis tai ką noriu, o ne tai kas gaunasi lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo taram-param: 10 balandžio 2012 - 08:39
QUOTE(taram-param @ 2012 04 10, 09:38)
Mano svajonė kadanors išmokti dirbti su porcelianu wub.gif

na porcelianas pagrinde liejamas,tai tektų pirma išmokti gipsines formas daryt-taip pat truputi sudėtingiau nes reik aukšto degimo pechiaus.

Vilioja mane keramika. Tik turbūt pirma reikėtų išmokti dirbti su kokiom kitom masėm. Gal galit parekomenduoti, su kuo lengviausia mokytis? Esu bandžius tas ore stingstančias mases (paprastas pigias iš Maximos) tai man pasirodė gan sunku išgauti lygų paviršių, labai trūkinėjo džiūstant, vienu žodžiu  atgrasė šiek tiek nuo keramikos, nes labai jau sudėtinga pasirodė. Ar taip ir turi būti, o gal su kitom masėm lengviau, gal čia kokybės klausimas?

tas modelinas iš maximos šiaip šudelis) keriamika čia ne prie ko, su moliu lengviau dirbt kur kas,nors ir sava specifika, Tau turbūt tiktų žemo degimo baltas molis.

Galvoju apie molį dabar, tik neturiu kur išdegti, bet mokymosi procesui gal ir nereikia g.gif Man tik norisi išmokti išgauti rankomis tai ką noriu, o ne tai kas gaunasi lotuliukas.gif

išdėgti šiaip reiktu bet tai nedidelė problema, galima rasti kas išdegs, jei Tu Vilniuje galiu išdegt ir duot glazurų nemokamai jei tik gaminiai neviršija 50*50cm nes į pečių netilps

Atsakyti
Merginos, patarkit prašau 4u.gif

Ant baltojo molio biskvito labai sunkiai dengiasi glazūra- niekaip "prilipti" nenori, nuvarva. Ar aš ją perkepinau, t.y. žemesnės temperatūros reikėjo ar čia kitos priežastys? Temperatūra buvo 1020 laipsnių. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Shusha @ 2012 04 16, 22:36)
Merginos, patarkit prašau  4u.gif

Ant baltojo molio biskvito labai sunkiai dengiasi glazūra- niekaip "prilipti" nenori, nuvarva. Ar aš ją perkepinau, t.y. žemesnės temperatūros reikėjo ar čia kitos priežastys? Temperatūra buvo 1020 laipsnių.  ax.gif

Sakyciau perkepe. g.gif
Dekor-ale gi buna dar siais laikais geru zmoniu! drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Shusha @ 2012 04 16, 22:36)
Merginos, patarkit prašau  4u.gif

Ant baltojo molio biskvito labai sunkiai dengiasi glazūra- niekaip "prilipti" nenori, nuvarva. Ar aš ją perkepinau, t.y. žemesnės temperatūros reikėjo ar čia kitos priežastys? Temperatūra buvo 1020 laipsnių.  ax.gif

man taip buvo..perkepei .. as tada darba isgelbejau taip : pasidariau dar skystesne glazura, ir pirmas sluoksnis buvo vos ne kaip vandeniu nuteptas kuris buvo ale kaip "gruntas", tada kai gerai gerai isdziuvo, dar karta tuo skystalu nutepiau...paskui jau po truputi tepiau normalios konsistencijos glazura (tik nemerkiau, nes viskas nubegdavo iskart) ilgai kankinausi kol padariau doh.gif

dekor
- kur Jusu dirbtuves?galit ir i AZ flirt.gif gal kartais turite ir ziedimo staklytes bigsmile.gif mielai uzsukciau biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mama_gulbe: 16 balandžio 2012 - 22:14