Įkraunama...
Įkraunama...

Menstruacinė taurelė

QUOTE(Felisė @ 2012 01 19, 10:45)
o as naudoju taurele ir tomis dienomis, kai tik teplioja.  thumbup.gif

Ir as naudoju tom dienom.

Jokio kliuksejimo niekada negirdejau. schmoll.gif

Pirma karta buvo sunkiau issitraukti, dabar nera jokiu bedu, nesvarbu kokia mmm diena, ar tik teplioja.. Padarau tai labai greitai ir nereikia ten jokiu alkuniu kistis. lotuliukas.gif Bent jau man. smile.gif

Ir labai dziaugiaus, kad naudoju si reikala.

O paskaicius kai kuriuos pasisakymus, atrodo kokia baisi ta taurele.. ax.gif Turbut taip zmones maste ir kalbejo apie tamponus pries kokius 50 metu. O dabar jau masto kitaip.. Visa baime del nepatirties arba del jos stokos, del nezinojimo...

As uz taure 100 proc. wub.gif
Atsakyti
Aš su taurele draugauju jau ketvirtą ciklą.
Tiesa, pirmi du buvo, kai dar maitinau dukrytę, tai mmm buvo labai negausios. Trečią kartą apturėjau avarijų, nes nesitikėjau, jog taip greitai persipildys (nes "pavarė" kaip iš kibiro doh.gif ). Šį kartą žiūrėsime, kaip bus ax.gif

Naudoju tik taurelę + kasdienius įklotus. Tiesa, įklotų sunaudoju 3-4 per dieną, nes nemėgstu suteptų, o po taurelės keitimo man trupučiuką susitepa. Bet čia, manau, įgūdžių reikalas - reikia išmokti teisingai įsidėti. Taip pat man nesudaro problemų taurelės naudojimas paskutinėmis negausiomis dienomis, tiesiog išpilu ją daug rečiau., gal 2 kartus per dieną.

Man asmeniškai įklotai yra daug geriau, negu paketai, net ir nežiūrint į tai, jog kol kas sunaudoju jų vos ne visą poką per vieną ciklą. Finansiškai tas pokas irgi kainuoja daug pigiau, negu pokas paketų biggrin.gif O ir tas lengvumo ir švarumo jausmas, kai niekas ten nešunta, nekliuksi ir nesmirda - man yra nepakartojamas, vien dėl jo atsiperka tie taurelės nepatogumai (šiuo atveju - sugaištas laikas taurelės išėmimui-išplovimui-įsidėjimui). Iš kitos pusės - paketą pasikeisti man irgi užimdavo laiko, o juk jį keisti reikia daug dažniau, negu taurelę, tad rezultate to laiko dar ir daugiau susigaišta biggrin.gif

O dėl išėmimo - jeigu matau, jog giliau pasislinko, tai padirbu raumenukais. Tada kaip mat nuslenka žemyn, tada jau galiu prigriebti. Reikia tiesiog nepanikuoti, nes tada tikrai nesigauna jos ištraukti tongue.gif
Atsakyti
Mergaites, patarkit.
Ar galima naudoti taurele isidejusioms spirales? Manoji varine (jei tai turi itakos). Gal kas konsultavotes su ginekologais?

Aciu!
Atsakyti
QUOTE(Ulitka @ 2012 01 19, 11:12)
Jezau  doh.gif  doh.gif  lotuliukas.gif
as jau turbut nenoriu  ......

dar nebandet, o jau strioko pilnos kelnes lotuliukas.gif Kai isbandysit manau suprasit,kad be reikalo baiminotes.
Nereikia jokiu ranku giliai kist schmoll.gif Ar grabaliot ir nesugrabaliot, niekur ji neprapuls, tikrai isimsit. KAip ir mokino, pasistanginsit ir ji zemiau nusileis, o tada lengvai isimsit
QUOTE(Fantazia @ 2012 01 19, 16:43)
Mergaites, patarkit.
Ar galima naudoti taurele isidejusioms spirales? Manoji varine (jei tai turi itakos). Gal kas konsultavotes su ginekologais?

mano gine vis siulo spirale detis. As atsisakiau. Sakau taurele naudoju. O ji - tai kokios problemos, ji spiralei netrukdo
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo šarlotė: 19 sausio 2012 - 16:56
QUOTE(šarlotė @ 2012 01 19, 16:55)
mano gine vis siulo spirale detis. As atsisakiau. Sakau taurele naudoju. O ji - tai kokios problemos, ji spiralei netrukdo

Aciu Jums. O spirale yra super wink.gif Ne kiek nesigailiu ja isidejus thumbup.gif Jau 9 men su ja. Jokio salutinio jausmo nera.
Atsakyti
Pas mus brndraamžiuose auga balandinukas, kurio mamytė pastojo su spirale, sėkmingai išnešiojo, pagimdė ir toliau su ja "saugojasi" lotuliukas.gif Na, visko būna ir su tom spiralėm mirksiukas.gif biggrin.gif
Čia offtopic rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Fantazia @ 2012 01 19, 15:43)
Mergaites, patarkit.

Aciu!

kadangi spirales nenaudoju, galiu atsakyti tik teoriskai. nes domejausi tuo blush2.gif

cia vienareiksmisko atsakymo nera. vieni gamintojai su spirale naudoti nerekomenduoja, kiti sako, kad galima.
Internete skaiciau daug atsiliepimu moteru, kurios sekmingai naudoja su spiralemis.
Tk reikia atsargiau, gal ne per giliai isideti taurele (nors nelabai isivaizduoju kaip galima tai kontroliuoti). Nes spirale gali iskristi... bet spirale kartais gali iskristi ir lytiniu santykiu metu... g.gif be to buna kazkokie siuleliai.

butu smagu, jei kas nors is patirties pakomentuotu...
Atsakyti
QUOTE(Hennessy @ 2012 01 20, 00:09)
Pas mus brndraamžiuose auga balandinukas, kurio mamytė pastojo su spirale, sėkmingai išnešiojo, pagimdė ir toliau su ja "saugojasi"  lotuliukas.gif  Na, visko būna ir su tom spiralėm  mirksiukas.gif  biggrin.gif
Čia offtopic  rolleyes.gif

mano pazistama taip pat su spirale pastojo doh.gif
QUOTE(Felisė @ 2012 01 20, 09:13)
. Nes spirale gali iskristi... bet spirale kartais gali iskristi ir lytiniu santykiu metu... g.gif  be to buna kazkokie siuleliai.

butu smagu, jei kas nors is patirties pakomentuotu...

gine sake,kad tu siuleliu neistrauksi, jie per giliai g.gif
Atsakyti
isbandziau pirma karta taurele ir ispudis neblogas, tik as labai gausiai sergu, tai per diena po 6k mazdaug turiu keistis ir visus kartus taurele buna pilna. Bet be ikloto irgi negaleciau buti, nes nezinia kada per virsu gali isbegti, jei tik kazkas uzlaiko, kad negali nubegti pasikeisti iklotas jau irgi buna slapias doh.gif
Atsakyti
Sakykit o kaip zinot kad taurele per didele g.gif bandziau isidet bet stumiant giliau jaucias kad jau viskas, nebeina o tik tik visa isidejus tas galiukas ilgas islindes buna, gal ti knusikirpt galiuka ir viskas, ar mazesne pirkt g.gif
Atsakyti
QUOTE(l-u-x @ 2012 01 20, 21:42)
Sakykit o kaip zinot kad taurele per didele g.gif bandziau isidet bet stumiant giliau jaucias kad jau viskas, nebeina o tik tik visa isidejus tas galiukas ilgas islindes buna, gal ti knusikirpt galiuka ir viskas, ar mazesne pirkt g.gif

Aš kotelį praktiškai visai nukirpau (gal keli mm liko), nes irgi buvo per ilgas. Bet šiaip jeigu gimdos kaklelis žemas, tai reikėtų rinktis trumpesnį taurelės modelį (skirtingų gamintojų skirtingi matmenys būna), bet dėl tūrio tai jums su dviem vaikais, sakyčiau, vis tiek anto dydžio (t.y. didesnės) reikėtų ax.gif Na, bet tai pabandykit pradžiai nukirpti kotelį, turėtų būti gerai mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(l-u-x @ 2012 01 20, 22:42)

divos koteli buvau visai nukirpus, ir tai buvo didokas 2 dydis, kai kaklelis zemai, tiesiog ji visa netilpo, net ir nukirpus koteli pats dugnas buvo beveik prie pat isores. O dabar turiu mooncup, ji trumpesne. Koteli vis tiek patrumpinau, bet visiskai nenukirpau, mazdaug centimetra palikau
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo šarlotė: 21 sausio 2012 - 14:08