Įkraunama...
Įkraunama...

Kreivos kojos 4 ir laiminga pasakos pabaiga

Sveikutes,

Sause, as laikausi jau neblogai,darausi vis savarankiskesne biggrin.gif Tik sukimai man uzsitese, dabar turiu viena koja biskeli atgal sukti smile.gif Smagu, kad jau is visu lovu pati galiu atsikelti, jau ir be ramentu pamaklineju, kokius indus prasiplaunu ir jau susitvarkyti eina, tik labai jau ilgai uztruka viskas biggrin.gif
Teisingai, jau Ilgakase turetu buti jau po operacijos, idomu kaip viskas praejo, kaip jai dabar sekasi. As kitoj savaitej pas gydytoja vaziuoju, tai butu idomu uzsukti ir aplankyti rolleyes.gif
O kaip tau sause sekasi jau be aparatu? Ir kaip tavo kojytes, jau patenkinta? smile.gif
Atsakyti
Na man sekasi neblogai, dešinė lankstosi puikiai kairė kiek atsilieka, na bet manau reikia dar laiko ir viskas stos į savo vietas biggrin.gif į klausimą ar patenkinta manau galiu atsakyti taip, nes tai kaip yra dabar yra 100 kartų geriau nei buvo biggrin.gif
Ilgakase visgi dar be operacijos, manau ji neužpyks kad aš parašiau, bet jai operaija atidėjo iki kitos savaitės, manau ji labai apsidžiaugtų jei ją aplankytum kai būsi pas gydytoja, nes ketvirtadieni ji jau turėtų būti po operacijos.
Dooniuk o kiek dienų iš viso sukai? per dau neatsuk, nes kažkiek trombuosis, nors man atrodo kad pas mane praktiškai nieks nesitrombavo g.gif sunku ką čia ir patart. O aparatai netrukdo suglaust kojų? nes man tai žiauriai trukdė, net vinutės viena su kita liesdavosi tai buvo labai sunku apsispręst, dabar kartais pagalvoju kad dešinę reikėjo dar kokią dieną pasukt, nors gydytojas kai žiūrėjo sakė gana. Manau kad geriausiai reik žiūrėt iš nugaros, nes tada geriausiai matosi kur koja krypsta ir aparatai negadina vaizdo. Dooniuk įmes savo foto į fotki ir mūsų apžiūrėsi ir pati parodysi, gal ką patarsim? o ir tau gal lengviau bus apsispręst ax.gif
Atsakyti
Sveikutes visos, Doniukas yra imetus nuotraukyciu. Tik gal pamirsai pasigirti apie tai , Doniuk? smile.gif Ilgakase, kaip tau sekasi? Jau turetumei buti po operacijos. Kaip visos kitos laikotes? As ruosiuosi antros kojos ciurnos implanto operacijai. Nors datos dar nezinau. Bet si menesi. Vaikstau jau puikiai ir labai kazkokio didelio skirtumo tai kol kas nejauciu. Bet matyt reikia laiko dar. O gal po abieju koju operacijos labiau pajausiu.
Man cia idomu pasidare kaip sekasi visoms kurios jau turi pasidailinusios kojytes. Ar jokiu ryskiu nusiskundimu neturit , mergaites? Nes as cia dar bendravau su keletu zmoniu tai tu visokiausiu atsiliepimu prisiklausiau. Na apie galimas komplikacijas po koju tiesinimo. Baime ima kai pagalvoju. g.gif
Atsakyti
labas Rugiagele. na viska nuo pradžiu, Ilgakasė šiandien išoperuota, sms parašė kad "gyvent galima", todėl visos laikom kumsčius už ją kad tik lengviau išgyventų pooperacinį laikotarpį biggrin.gif tikiuosi kad laikas ligoninėj prabėgs graeitai ir ji viską papasakos. nežinau ar Dooniukas spėjo aplankyt ją šiandie prieš operacija, na bet gal ji pati užsuks į forumą ir papasakos naujienas bei ką patarė gydytojas. Nuotraukas aš apžiūrėjau tik va sunku ką patart, nes neaišku ar pėdutės susiglaudžia, reikia dar daug daug kartų visaip fotkint ir žiūrėt. Na o dabar apie savo savijautą praėjus beveik mėnesiui po aparatų nuėmimo. Dušioj jausmas thumbup.gif bet kojos, na tiksliau kairė dar nėra pilnai atsistačius ir atsitūpti dar neina, vaikštau jau kaip ir normaliai, kartais tik laiptais nulipant toks jausmas kad kairė "užsiblokuoja" ir nenori lenktis, bet manau laikas ir mankšta viską ištaisys. Skausmų kažkokių lyg ir nejaučiu jokių, labai retai toks keistas jausmas būna vėl gi kairėj kojoj doh.gif na bet manau reikia dar laiko. tai va tokie tie mano nusiskundimai. Aš tik po operacijos susimąsčiau, kad juk visgi tai nėra paprasta operacija, ir visko gali atsitikt, nieks garantijos neduoda, bet jau buvo po laiko, aparatai jau buvo ant kojų lotuliukas.gif Būtų šaunu jei Anil užsuktų ir papasakotų kaip jai, nes pas ją irgi pubo problemų su kelėnu, o ir Niniuks galėtų parašyt kaip jai sėkasi mirksiukas.gif Na mergaitės sėkmės visoms, kurios dar laukia savo svajonės išsipildymo smile.gif
Atsakyti
Sveikos, mielosios!
Džiaugiuosi dėl Ilgakasės, ir dėl Duoniuko. Iš tiesų, kai gerai pagalvoji-mums visoms reikia paminklą statyti už ryžtą bigsmile.gif
Sutinku su Sause1, kad tik geriau įsigilinus,suvoki,į kokią avantiūrą mes puolėme stačia galva. Juk viskas taip neapibrėžta ir ganėtinai rizikinga.... Bet tuo geriau,kad mažiau laiko turėjau svarstymams, o viską greitai čia ir dabar norėjosi atlikti. Jei būčiau turėjusi metus laiko galvojimui, greičiausiai pati save būčiau atkalbėjusi vien dėl įsivaizduojamų padarinių. Buvo daug artimųjų atkalbinėjimų, kad visos tos operacijos atsilieps senatvėje ir panašiai. Nežinau,gal atsilieps,o gal ir ne, bet aš noriu ir gyvenu šia diena, o senatvėje, jei jos sulauksiu-kaip dievas duos. Bet labiausiai senatvėje bijočiau minties,kad ne viską padariau,kad nugyvenčiau laimingai...Va kokia aš filosofė blush2.gif
Kai pasižiūriu visų foto, tai mano kojos bene kreiviausios buvo prieš operaciją. Ir jas paslėpti man buvo labai sunku, buvau pavargusi nuo viso to dangstymosi. Užtat dabar kaifuoju.
Maniau,kad ilgai neišdrįsiu įlįsti į mini, bet juos nešioju vos ne kasdien. Pradingo kažkokia baimė, eiti ilgais koridoriais, kur visi žiūrėdavo į kreivas kojas. Ar bent man taip atrodydavo. Viskas taip kardinaliai pasikeitė,kad nė nemoku papasakoti. Arba, kai žmogus, tave pažįstantis 15 ar vos tik 5 metus pamato tave su sijonu,nors diena iš dienos matydavo tik su plačiomis kelnėmis ir kai pastebi,kad atvimpa jo žandikaulis...viduje taip krizenu,kaip maža mergytė tongue.gif Ir didžiuojuosi savimi,kad tai padariau. Juk vos prieš metus apie tai galėjau tik sapnuoti...
Kas dėl sveikatos...Nuėmus aparatus, jau po mėnesio pilnai tūpiausi (aišku,pradžioj versdavau save tūptis) ir klupėjau,kai reikėjo palovius išsivalyti. O dabar, praėjus beveik 5 mėnesiams po aparatų nuėmimo, nejaučiu absoliučiai jokių padarinių: nei kaulus maudžia prieš lietų, nei sąnarių ar kokių kitokių požymių,kad buvau operuota. Gyvenimas yra gražus!
Linkiu visoms to paties-tik jūsų rankose svajonės pildosi. Jokiu būdu nieko neagituoju, tik nusakiau savo dabartinę būseną. Sėkmės visoms arba susitaikyti su savo kompleksu arba ieškoti jo pašalinimo būdų. thumbup.gif
Atsakyti
O as ir su taip aparatais dabar gerai jauciuosi ir dziaugiuosi, nesigailiu del nieko thumbup.gif
Taip, nuotraukytes jau imestos sauses deka, aciu jai dar karta, gal kada dar viena nuotrauka idetu, kai nusifotkinciau is nugaros biggrin.gif Bet man tos kojos skiriasi, kai ziuri i nuiotraukas man jos netokios grazios, bet kai ziuriu i veidrodi, tai jos atrodo tiesios ir grazios, na aisku dar ne tokios kokiu noriu, nes reikes dar daug padirbeti sportuojant, kad raumenukai atsistotu i vietas, nes dabar matosi toks tarpas negrazus...
Gydytojas sake dabar nieko nebedaryti iki kito apsilankymo, sake, kad jau gerai atrodo, tai dabar mankstinu kaire kojyte ir jauciu pagerejimus smile.gif Beje, as suspejau aplankyti Ilgakase pries operacija, siek tiek pabendravom, parodem viena kitai kojas lotuliukas.gif Man pasirode, kad ji visai nebijo operacijos, nes visa laika sypsojosi ir atrode, kad nesijaudino. Nors iki operacijos gal ir pradejo kirbeti, nes ja operavo 1h, tai iki to laiko visko galejai prisigalvoti smile.gif Tikiuosi, kad as jos neisgazdinau savo kalbomis, nors tiksliai nebepamenu apie ka kalbejom doh.gif biggrin.gif
Rugiagele nesileiks ibauginama smile.gif Nors aisku reikia viska apgalvoti ir tvirtai nuspresti, kaip pasielgti, nes cia nera jau tokia paprasta ta operacija.. Nors man irgi daug kas daug ka sake, kad senatvej gali buti blogai, kad keiciantis orams skaudes kaulus ar sanarius, bet as ju per daug nesiklausiau (nes ir pati ta zinojau) ir daug nesigilingama i tai kas gali nutikti, dariausi ta operacija ir viskas lotuliukas.gif Ir esu jau patenkinta thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos, mergaites smile.gif , kaip cia tylu pasidare. Aciu visoms uz savo nuomone ir pasakojimus. Tikiuosi visos busim sveikos ir grazios. Labai idomu kaip Ilgakase laikosi. As laukiu atsakymo is gydytojo del antros kojos ciurnos implanto operacijos, bet jau kelinta diena nesulaukiu. Tikiuosi atrasys greitai. Po to eisiu tolyn link tiesinimo smile.gif Gaila , kad neparaso tos mergaites kurios turejo problemu po tiesinimo operacijos. Idomu butu suzinoti ju bedas ir pasiruosti joms...nors kazin ar tai imanoma. Sekmes visom 4u.gif
Atsakyti
sveikos mamos
seku jusu tema nuo pradzios
pati turiu nedailias kojas
o dar blogiau rodos dukryte tokias pat paveldejo
bent jau as matau, kad panasu i mano forma X
jai dabar 3 metai
patarkit, kaip gydyt, padrasinkit blush2.gif eiti pas ortopeda?

ir beje, kaip Jusu vaiku kojos, kai kurios is jusu, pasidariusios operacija, kaip suprantu, turi vaiku
Atsakyti
labukas visoms,
rugiagele, žiema gi atėjo, todėl ir forumas pas mus apmirė biggrin.gif
Ilgakasė vis dar ligoninėj, kiek kalbėjau laikosi normaliai, kaip tik gali jaustis žmogus po tokios operacijos- širdy gera kad pagaliau tai įvyko o visa kita po kol kas tik skausmas biggrin.gif na bet laikas bėga, ir viskas pasimirš greitai. jei šiandien dar nepatingėsiu tai pafotkinsiu kojas, nes gydytojui taip dar ir nenusiunčiau kaip atrodo po nuėmimo, o buvau pasižadėjus blush2.gif tai įmesiu į fotki galėsit įvertint po pusantro mėnesio po aparatų nuėmimo. man artodo kad nieks nepasikeitė ir nieks nesitrombavo g.gif nu vienu žodžiu nežinau kai yra, bet man yra gerai biggrin.gif
na o Domninai patarčiau tikrai vest dukrytę pas ortopedą, nes kol dar maža tai gal tiesiog užteks kokių įtvarų. kažkada pirmoj ar antroj mūsų temoj buvo užsukusi viena mama kuri pasakojo kai jos vaikui specialiai buvo padaryti įtvarai ar kažkas panašaus, nepatingėk perskaityt visų temų ir gal parašyk tai mamyte į AŽ gal pasakys pas kokį ortopedą lankėsi, tikrai nepalik to likimui, nes mergaitė paskui visą gyvenimą kankinsis, kol dar galima kažką keist ir tai priklauso nuo tavęs ir gydytojų, tikrai stenkis padaryti viską. tfu tfu tfu mano mažylio kojytės tiesios, bet pastoviai stebiu, nes gi daugeliu atveju tas kreivumas atsiranda augant, na man taip gydytojas aiškino blush2.gif
Atsakyti
sveikos, merginos! kiek daug priraset, kol buvau ligonineje smile.gif

na va, pagaliau as namie, grizom penktadieni. bet ka galiu pasakyti - NORIU ATGAL I LIGONINE!!!!!! ten buvo taip gera, ramu, saugu ...ir komforrtiska, viska pasiekdavai, lengva naudotis wc, viskas patogu ir po ranka, o personalas nuostabiai rupinosi...o namie....seimynai jau nusibodo man pagelbet, naudotis wc - rimtas issukis, nors jau po truputi pagaunu sistema, kaip reikia sestis ir stotis (nera kur isikibti ir labai zemi), o laiptai is vis dar neiveikiama kliutis sad.gif na bet ka padarysi, teks priprasti prie naujo ir ne tokio patogaus gyvenimo...

Kazkaip keista, bet operacijos visai nebijojau, jauciausi labai ramiai....Pats "baisiausias" dalykas man buvo pries operacija - tai kateterio ivedimas i slapimo pusle.Man dare spinaline nejautra, viska gerai pataike is pirmo karto. Tik kai uztirpinejo kojos buvo labai nemalonus jausmas, bet ilgai netruko. Veliau vis suleisdavo vaistuku, kad pasnausciau - viska girdejau ir suvokiau kas vyko, bet sirdy buvo labai ramu ant stalo gulint, jokio jaudulio....
operacija prasidejo apie 13 val, truko apie 1val 25 min, pooperacinej pralaike iki 18-19 val, nes ilgai neatitirpo kojos.
kai parveze i palata ir kojos atitirpo, va tada ir prasidejo visas linksmumas - baisus skausmai, kuriu niekaip negalejo numalsinti iprasti nuskausminamieji, leidziami i vena ar i raumenis (man nepaliko stubure pompos, leisti vaistams, atjunge is karto po operacijos). Tik kai nakciai suleido morfina, tai buvo pasaka - jokio skausmo ir miegas saldus. Veliau su kiekviena diena daresi vis mazesni skausmai.
Pradejau vaikscioti tik 5 diena po operacijos, nes man labai jautrus buvo keliai - nuo menkiausio judesio labai smarkiai suskaudedavo. Po savaites po operacijos prasidejo sukimai - sukau saziningai po 4 kartus per diena. Gulint neskaudedavo visai, tik vaikstant, tad sauses patarimu - stengiausi kuo maziau vaikscioti ir daug guledavau. Sukimas truko 8 dienas be 1 pasukimo. Isbuvau ligonineje apie 3 savaites. Siuo metu darau savaites laiko paauze, paskui reikes vykti pasirodyti gydytojui ir spresim, ar dar reiks koreguoti.

Pati dar nenusifotografau dabar, kazkaip neprisiruosiu smile.gif tad pilno vaizdo ir pati dar nemaciau, ypac is nugaros. na bet gal siandien nusifotkinsiu ir imesiu pasirodyti.

Gal pacioj pradzioj ir gailejausi del operacijos, bet zinojau, kad pradzia sunki ir viskas veliau bus gerai. Tas mane ir palaike. Palaike sunkiausiom akimirkos ir jusu merginos palaikymas, patarimai, uztekdavo pakalbeti telefonu ar gauti sms ir nuotaika vel euforijos budavo! labai labai aciu Jums mergytes!
Galva reiktu lenkti ir pries skyriaus personala - tokiu siltu ir rupestingu , savo darbui atsidavusiu zmoniu as dar nebuvau sutikusi!

Siaip operacija ir pooperacinis laikas tikrai sudetingi, verta labai apgalvoti pries darantis. Tikrai reikia daug ryzto ir istvermes, pozityvaus nusiteikimo ir palaikymo is aplinkiniu. Bet kai jau apraciukai ant koju, niekur nedingsi, reikia eiti tik pirmyn smile.gif Guodzia tik ankstesniu merginu patirtis, kad uz menesio jau be problemu galima judeti, vairuoti, ir gyventi iprasta gyvenima. o kai pamatai rezultata - jausmas nepakartojamas! Man dar anksti dziaugtis, bet vistiek gera suglausti blauzdas, tad tikiuosi, kad jokiu komplikaciju nebus ir po keleto menesiu eisiu i trasa su miniakais smile.gif

p.s. sveikos naujai prisijungusios merginos!

Atsakyti
Laba diena
Ilgakase, dziugu sulaukti is taves ziniu thumbup.gif Labai dziaugiuosi del visu merginu, pasidariusiu operacija, dabar besidziaugianciu graziomis kojytemis. As tikriausiai nesidarysiu tokios operacijos. Rudeni reiks grizti i darba, tada jau bus sunku suderinti laika operacijai, be to bandau ikalti sau i galva, kad mano kojos nera labai kreivos biggrin.gif Pamasciau, kad man niekas apart mamos nesake nieko blogo apie mano kojas. Tik del jos as isivariau sita kompleksa verysad.gif Vyrui mano kojos normalios. Gyvensiu kaip gyvenau, aisku miniaku nenesiosiu, bet ir ne tas amzius, kad lakstyciau kaip pacanke ax.gif Tiesa, pagalvoju apie senatve, tai neramu darosi, nes jauciu kojos dar labiau kreives del svorio. Juk amzinai nesversiu 50 kg doh.gif
Domnina, mano dukryte koju forma paveldejo is tecio. Tai kojytes grazios, tiesios, o del sunaus koju dar anksti spresti, jam tik metukai.
Atsakyti
Jei tik gali Neringiux nesidaryti operacijos, tai ir nesidaryt, juk rizika didele ir kiek daug reikia iskenteti. Si operacija - tik labai kompleksuojanciam ir motyvuotam zmogeliukui smile.gif

Nusifotkinau siandien. Priklauso nuo pedu padeties, vienose nuotraukose labai grazus vaizdas, kitose toks siaip sau. Na bet kaip sause ir gydytojas sake - turi praeiti 1-2 savaites, kol raumenys suvaikscios i vietas ir matysis tikras rezultatas. Gaila kad aparatai labai trukdo suglausti kojas....
Atsakyti