Įkraunama...
Įkraunama...

Vyro dalyvavimas gimdyme

QUOTE(Peacekeeper @ 2007 09 26, 14:43)
Sveiki tėčiai ir mamos!

Rašau kaip tėtis dalyvavęs gimdyme prieš 8 mėnesius ir 3 dienas.
Išvada - dalyvaučiau tiek kiek reikėtų ir kitą kartą.
Savo istorijos labai neplėsiu, bet noriu pasakyti, jei tik galit, tai ir dalyvaukit. Manau, žmona tikrai skolinga neliks.
Žinoma, už tai Jai palaikysit ranka, pavalysit prakaitą, išklausysit visas jos dejones ir visus priekaištus jums už dabar ir gal net už anksčiau (ji paskui to gali neatsiminti, todėl nesusireikšminkite). Vedžiosit po palatą prilaikydami, drebėsit dėl kiekvieno jos aiktelėjimo. Sodinsit ją ant kamuolio prilaikydami, kad jūsų "balionėlis" netyčia nenusiristų. Žiurinėsit į laikrodį ir skaičiuosit kas kiek laiko vyksta jos sąrėmiai (jai tuo metu ne tas rūpės, bet jūms rūpės, nes daktarė periodiškai tikrins jūsų budrumą). Masažuosite jai nugarą kol ji su palengvėjimu atsidūs ir pasakys - noriu į toletą...  biggrin.gif Ir vėl viskas iš pradžių...  lotuliukas.gif 
Taip, tai nėra lengva, bet pagalvokit, kaip jai sunku... juk jūs tik stebit ir prakaituojat, o "balionėliui" tai skauda velniškai... Žinoma, aš to skausmo neįsivaizduoju, bet stengiuosi atjausti.
Bet vis dėlto - jus būsite kartu ir, tarp kitko, pats pirmas ir išvysite savo angelėlį besibraunantį į šį pasaulį... žinoma, jei neapims silpnumas ir neatsibusite nuo amoniako kvapo  lotuliukas.gif  Man taip nebuvo ir tikiuosi kitiems irgi nebus. O mamos supras mus, jei netyčia viskas ir ne taip kaip norėtūsi.
Džaiugiuosi, kad žmonos gimdymas praėjo sklandžiai - 11 atvažiavom, o 15.36 jau turėjom kniuksinčią princese  biggrin.gif

o po viso to sis tetis savo angeleli ir zmona paliko kai dukrai buvo vos dvi savaites..
melagis.. bjauru net skaityti.
Atsakyti
QUOTE(gabijušas @ 2007 09 26, 21:09)
o po viso to sis tetis savo angeleli ir zmona paliko kai dukrai buvo vos dvi savaites..
melagis.. bjauru net skaityti.

ne visoms mamytems lieka sveikas protas po gimdymo ir ne visi teleliai turi tiek kantrybes, bent jau del vaiko gimdyme sudalyvauti tikrai reikia ir padeti mamai. Nesvarbuu kas iseis veliau.
Atsakyti
[quote=Peacekeeper,2007 09 26, 21:19

teleliai - tėveliai smile.gif spausdinimo klaida.

Atsakyti

Tada lai jau geriau vyras nedalyvauja gimdyme,nes pasirodo ne tai svarbiausia.Svarbiausia ,kad po to rupintusi,myletu savo seima ir visi butu kartu. g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo perlita3: 27 rugsėjo 2007 - 09:27
QUOTE(perlita3 @ 2007 09 27, 10:26)
Tada lai jau geriau vyras nedalyvauja gimdyme,nes pasirodo ne tai svarbiausia.Svarbiausia ,kad po to rupintusi,myletu savo seima ir visi butu kartu.  g.gif

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Peacekeeper @ 2007 09 26, 19:19)
ne visoms mamytems lieka sveikas protas po gimdymo ir ne visi teleliai turi tiek kantrybes, bent jau del vaiko gimdyme sudalyvauti tikrai reikia ir padeti mamai. Nesvarbuu kas iseis veliau.

praejo TIK dvi savaites, o nepagalvojai, kad kaip padejai gimdymo metu, taip reikes padeti ir po? juk JAI daug sunkiau nei tau, juk JI gimde ir kentejo, o tu tik nugara glostei, JAI pogimdyvinis sokas ar depresija (ne visos pakelia tai vienodai ir kartais tikrai gali atrodyti, kad nebeliko "sveiko proto", bet viskas su laiku praeina ir atsistoja i vezes, reikia tik artimiausio zmogaus supratimo ir palaikymo, siuo atveju tai turejai buti tu), o kas del kantrybes, tai jos kazkaip uzteko darant vaikeli, o nesirupinant juo? schmoll.gif
sunkiausia yra ne pagimdyti, o isauginti 2.gif

as uz tai, kad vyras dalyvautu, jeigu pats to tikrai nori. Maniskis dalyvavo (labai didelis aciu), bet antra karta, sake, nedalyvautu, nes labai sunkus gimdymas buvo (nors kas ten zino kaip butu, ko gero dalyvautu biggrin.gif )
Atsakyti
QUOTE(Kataryshka @ 2007 09 27, 11:20)
praejo TIK dvi savaites, o nepagalvojai, kad kaip padejai gimdymo metu, taip reikes padeti ir po? juk JAI daug sunkiau nei tau, juk JI gimde ir kentejo, o tu tik nugara glostei, JAI pogimdyvinis sokas ar depresija (ne visos pakelia tai vienodai ir kartais tikrai gali atrodyti, kad nebeliko "sveiko proto", bet viskas su laiku praeina ir atsistoja i vezes, reikia tik artimiausio zmogaus supratimo ir palaikymo, siuo atveju tai turejai buti tu), o kas del kantrybes, tai jos kazkaip uzteko darant vaikeli, o nesirupinant juo?  schmoll.gif
sunkiausia yra ne pagimdyti, o isauginti 2.gif

mamyte pati isvare ir puole kito tevelio ieskoti, kai vaikui buvo 3.5 savaites jau bendravau su potencialiu mano pakaitalu... tai va kokia ta mamyte kaip tu sakaie "pogimdyviniame soke ir depresijoje"...
O isauginti pasiruoses visada - kad tik kas duotu. Mielai perimciau ta "nasta" (pasak mamytes) ir tikrai dziaugciausi galedamas auginti dukra nors ir vienas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Peacekeeper: 27 rugsėjo 2007 - 12:07
QUOTE(Peacekeeper @ 2007 09 27, 13:59)
mamyte pati isvare ir puole kito tevelio ieskoti, kai vaikui buvo 3.5 savaites jau bendravau su potencialiu mano pakaitalu... tai va kokia ta mamyte kaip tu sakaie "pogimdyviniame soke ir depresijoje"...
O isauginti pasiruoses visada - kad tik kas duotu. Mielai perimciau ta "nasta" (pasak mamytes) ir tikrai dziaugciausi galedamas auginti dukra nors ir vienas.

Cia jau tikrai protu nesuvokiama,pirma karta girdziu toki atveji,vaikui dar nera nei menesio ir pati ,tik pagymdzius ,jau kita susirado:oh Jinai tikrai isprotejo g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo perlita3: 27 rugsėjo 2007 - 14:37
QUOTE(perlita3 @ 2007 09 27, 15:35)
Cia jau tikrai nesuvokiama,pirma karta girdziu toki atveji,vaikui dar nera nei menesio ir pati tik pagymdzius jau kito iesko doh.gif Jinai tikrai isprotejo schmoll.gif

nesamone... manau tevelis keistai viska pateikia.. perskaiciau jo kitus parasymus... kzkas ne taip.. jei tai santykiu aiskinimasis forume, kuo man kvepia, nes teko ir kitose temose susidurti, tai manau jog labai negraziai elgiamasi mamytes atzvilgiu, pas kuria kaip supratau leliukas ir ji augina ji.. ji gal net nezino kaip apie ja rasoma.. nemanau jog vyriska ir nenoreciau buti jos vietoje.
manau po gimdymo gero vyro niekas nevaro.. nesamone,.. o net fiziskai neimanoma kito ieskoti.. kvepia paranoja..
g.gif
Atsakyti
[quote=MamaGi,2007 09 27, 15:39]

Brangioji, Jūs, žinoma, puikiai žinote apie kokią mamytę aš čia šneku smile.gif Ir puikiai turėtumėte žinoti, kad šitą košelę ir užvirė mamytė sukurdama tokią visai nekaltą temelę, kurioje "visai nekatai" apk..kojo savo mylimą vyrelį...
Deja deja, iki paranojos čia dar labai toli, nes puikiai žinau kas tai yra. O, kad įrodymai viskam yra, tai aš ir nesiginčysiu daugiau su jumis smile.gif galvokite ką tik jūs norite smile.gif Faktas yra tik vienas ir kaip blynas - tokios mamytės suklysta vieną kartą... bet tas vienas kartas joms kainuoja viską, nes jos yra lošėjos. Jos mėgsta žaisti, tik ne kortomis... žmonių likimais... Bet kai statymas vyksta stambiai - praranda viską... Statymas įvyko. Ruletė vis dar sukasi.... Laiko dar yra wink.gif

Kas nesuprato, tam nereikėjo. O kas komentavo - labai ačiū. Bet kokia nuomonė yra nuomonė.

Gerų jums poklabių, mamytės, ir nepamirškit (aš toms "britvoms" noriu pasakyti) - ne visada po jūsų peiliukais pasitaikys vyriška oda ar vyriški nervai... Siurprizų visada pasitaiko wink.gif
Atsakyti
Esu girdejusi is vyro (ne savo smile.gif ) toki pasakyma: " taip gamta sudejo, kad kai patele gimdo, vyriskos lyties atstovai, pasisalina, todel nera jokio reikalo su moterimi dalyvauti gimdyme". Na man tai baisu, juk ne gyvuliai esam schmoll.gif
Atsakyti
o man labai padejo vyras gimdyt,kai pirma vaika gimdziau viena,buvo liudna ir visa laika galvojau tik apie saremius,nes daktare visa nakti ruke ir gere kava, o antra karta vyras bande prablaskyti ir nejauciau kaip pagimdziau biggrin.gif
Atsakyti