Įkraunama...
Įkraunama...

Vyro dalyvavimas gimdyme

Mano manymu yra kelios priežastys, kodėl geriau gimdyti ,,kartu":
1. kartu pradėjom, kartu ir gimdom
2. Kai sunku ir skauda artimo žmogaus buvimas labai padeda (o dar jei nugarą patrina tai iš vis gerai)
3. Kiek asmeniškai teko matyti, vyrams praverčia pamatyti kas tas gimdymas iš tikrųjų, nes jie nelabai įsivaizduoja, ir tada visai kitaip vertina (pvz, daugiau padeda po gimdymo)
4. Gydytojai visiškai kitaip elgiasi, kai gimdyme dalyvauja ir vyras.
Atsakyti
Mano nuomuone kad vyras vis del to turi but salia. g.gif
Gymdziau su mam ir vyru, gymdymas uzsitese net 19 val, nezinia ka as daryciau jei salia siu zmoniu nebutu, jug isproteciau blush2.gif
Nors jie abu stovejo uz nugaros bet net gi tas ranku palaikymas ziauriai padejo. Tiesa, vyras paciu paciu metu buvo isprasytas is palatos, nes pries tai buvai atvykus tik su mama, ir gydytojai klause a kur vyras, sakiau kad nemalonu cia viska rodyt vyrui, bet po keliu valandu pati ji iskvieciau. Nesigailiu kad bent salia buvo kai skausmai slege, o jau gymdymas, na gal stipriems vyras ir gerai pamatyt, bet is tikruju trupuciuka nemalonus vaizdeliai blush2.gif .
Su antru vaikeliu net nz kaip bus.... bet mama tai tikrai pakviesiu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(eros @ 2006 03 19, 09:48)
Sveiki tetukai jau esami ir busimi,

Raso jums  nestuke.gif . As planuoju gimdyti su vyru, bet neisivaizduoju, kaip patys tetukai ten jauciasi.
Tai gal galite pasidalinti savo patirtais ispudziais, kad zinociau, ar verta savo vyrioka kankinti  tongue.gif

Mano vyras tai pats iniciatyva rode del dalyvavimo gimdyme, man nereikejo jo prasyti ar klausti. g.gif as manau kad vyras turi buti salia , jis labai padeda moraliskai ir pati geriau jautiesi. nors jis stovejo tik virs galvos taciau man to ir uzteko
Atsakyti
Sveikos,

matyt ir cia teks pasireiks... biggrin.gif
Mano vyras irgi dalyvavo gimdyme...Ir nors paliko stipraus ir palaikancio vyro ispudi, nors buvo kartu iki paskutines akimirkos, ir mate kas dejos is Ten kur vaikutis atejo, tai rankas spaude, ir kojas masazavo, kad meslungis netrauktu, as vis del to manau, kad gimdymas yra daugiau moteriskas reikalas... As asmeniskai nieko pries neturiu, kurie gimdo "KARTU", bet tikrai zinau, kad toki sprendima, kaip "padeti"gimdyti turi nuspresti pats vyras...ne visiems leista suprasti, kad nors moteriai ir skauda gimdant, bet nera didziausio dziaugsmo nei isvysti savo mazyli...Cia tik moteriska logika tai supras...Vyru visai kitoks mastymas, ne ne visi gali po to teigiamai ziureti i vaika...gal galvos, jei po to dar bus kokios komplikacijos, kad cia vaiko kalte...

Taip, kad sprendimo teise reikia palikti tiktais vyrams, o mums moteriskems jokiu budu nespausti, davai gimdom "kartu"....

Bet cia tik mano nuomone... rolleyes.gif
Atsakyti
Aš manau, kad tėtis gali dalyvaut gimdyme, tik tuo atveju, jei tai daroma ne su prievarta.
Atsakyti
Dalyvaut-nedalyvaut, manau cia kiekvienos seimos reikalas. Manoji uzsiminus, kad ji nenoretu, kad dalyvauciau, as irgi nelabai verziuosi, aisku, uz duru, tai tikrai stovesiu, o visa kita pagal situacija: lengvas-sunku, trumpas-ilgas, su nuskausminamais-be gimdymas, parodys, kaip elgtis situacija, o ziuret, kaip ten vaikas lenda, tai tikrai nenoriu ir zmona nepageidauja, nors tame nieko atgrasaus nematau. Kas nori pasiziureti tokiu vaizdu-tegu filmukus pasiziuri.
Atsakyti
QUOTE(Linute82 @ 2007 08 31, 16:34)
Taip, kad sprendimo teise reikia palikti tiktais vyrams, o mums moteriskems jokiu budu nespausti, davai gimdom "kartu"....

aš ir taip manau drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(atsuktuvas @ 2007 08 22, 21:55)
Daugybe procesu zmonai patrauklumo neprideda. Receptas tiems kas bijo jog jiems zmona pasidarys nepatraukli:
1. Kai zmona nescia (nes patrauklumo neprideda), reiktu iseiti gyventi pas meiluze.
2. Kai zmona gimdo tai jau ir taip aisku, kad reiktu buti kazkur kitur kad neduok dieve briktu nebutu.
3.  Kai zmona vaika maitina, taip pat reiktu po stalu sleptis, nes pamatysi kad papai skirti visai ne tau o vaikui.
4. Kai zmonai sveikata paslyja tai irgi reiktu iseiti pas draugus alaus gerti, kad tik zmona isliktu patraukli.
5. Jei zmona dirba namu ukio darbus, taip pat reiktu iseiti alaus gerti.
6. Zmona aplankyti 2 kart i savaite vakarais miegamajame.
7. Kai zmonai bus virs 25 metu, baigt sita reikala, nes amzius patrauklumo irgi neprideda.

O kad del palaikymo, tai nesupratau ar cia tik gimdant reikia tetukus ir artimuosius, ar ir vaika pradedant ?

P.S. zhilius, nepriimk asmeniskai.

Atsakyti
QUOTE(Mili @ 2007 08 27, 13:32)
Mano manymu yra kelios priežastys, kodėl geriau gimdyti ,,kartu":
1. kartu pradėjom, kartu ir gimdom
2. Kai sunku ir skauda artimo žmogaus buvimas labai padeda (o dar jei nugarą patrina tai iš vis gerai)
3. Kiek asmeniškai teko matyti, vyrams praverčia pamatyti kas tas gimdymas iš tikrųjų, nes jie nelabai įsivaizduoja, ir tada visai kitaip vertina (pvz, daugiau padeda po gimdymo)
4. Gydytojai visiškai kitaip elgiasi, kai  gimdyme dalyvauja ir vyras.

Pritariu thumbup.gif
Atsakyti
istieswu butina kad vyras dalyvautu gimdyme maniskis buvo visa gimdyma ir tikrai padejo net labai padejo nzn ten vienai bunant galima isproteti as kai 9 val gimdziau tai is vyro puses dsidele pagalba buvo ir gydytojos geriau elgiasi.maniskiuyi tai sake ten nieko baisaus.mate kai galvute islindo ir kaip kirpo nu apsoliuciai viska mate .galiu7 pagirti savo vyra tikras saunuolis.pamate kaip moterys kencia.sake jau su antru neleis man kankint5is mokes lt kad darytu cezary.
Atsakyti
ziuret, kaip ten vaikas lenda, tai tikrai nenoriu ir zmona nepageidauja, nors tame nieko atgrasaus nematau. Kas nori pasiziureti tokiu vaizdu-tegu filmukus pasiziuri.
[/quote]

dalyvaujant gimdyme reikia savo moteriai visokeriopai padeti, palaikyti ja , o ne ziureti kaip filma kino salej uz kandziaujant popcornais doh.gif
Atsakyti
Sveiki tėčiai ir mamos!

Rašau kaip tėtis dalyvavęs gimdyme prieš 8 mėnesius ir 3 dienas.
Išvada - dalyvaučiau tiek kiek reikėtų ir kitą kartą.
Savo istorijos labai neplėsiu, bet noriu pasakyti, jei tik galit, tai ir dalyvaukit. Manau, žmona tikrai skolinga neliks.
Žinoma, už tai Jai palaikysit ranka, pavalysit prakaitą, išklausysit visas jos dejones ir visus priekaištus jums už dabar ir gal net už anksčiau (ji paskui to gali neatsiminti, todėl nesusireikšminkite). Vedžiosit po palatą prilaikydami, drebėsit dėl kiekvieno jos aiktelėjimo. Sodinsit ją ant kamuolio prilaikydami, kad jūsų "balionėlis" netyčia nenusiristų. Žiurinėsit į laikrodį ir skaičiuosit kas kiek laiko vyksta jos sąrėmiai (jai tuo metu ne tas rūpės, bet jūms rūpės, nes daktarė periodiškai tikrins jūsų budrumą). Masažuosite jai nugarą kol ji su palengvėjimu atsidūs ir pasakys - noriu į toletą... biggrin.gif Ir vėl viskas iš pradžių... lotuliukas.gif
Taip, tai nėra lengva, bet pagalvokit, kaip jai sunku... juk jūs tik stebit ir prakaituojat, o "balionėliui" tai skauda velniškai... Žinoma, aš to skausmo neįsivaizduoju, bet stengiuosi atjausti.
Bet vis dėlto - jus būsite kartu ir, tarp kitko, pats pirmas ir išvysite savo angelėlį besibraunantį į šį pasaulį... žinoma, jei neapims silpnumas ir neatsibusite nuo amoniako kvapo lotuliukas.gif Man taip nebuvo ir tikiuosi kitiems irgi nebus. O mamos supras mus, jei netyčia viskas ir ne taip kaip norėtūsi.
Džaiugiuosi, kad žmonos gimdymas praėjo sklandžiai - 11 atvažiavom, o 15.36 jau turėjom kniuksinčią princese biggrin.gif
Atsakyti