Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 10 12, 13:22)
pala , pas tave ne pentax? jei pentax, kur gyveni?  biggrin.gif
Pajūry biggrin.gif ačiū už gerus norus biggrin.gif Šešt būsiu, bet tiek to, viskas, apsiraminau, pagal planus žadu antrą fotiką paimti po pusmečio kokio, jam blykstę ir pirksiu. Kinietiškos vis gi nenoriu, o Metz, tokia, kokią dabar įperku nėra tokia gera, kokios norėčiau. Gal ir sukrapštyčiau geresnei, tačiau nematau tikslo, nes antrą fotiką planuoju ne Pentax (reikėtų pirkti jau kitą blykstę). Tai tokios tokelės, vis vien į naudą diskusija, apsiraminau ir bus proga pažaisti su integruota. Gal tų lapukų paimsiu smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rG: 12 spalio 2011 - 13:41
QUOTE(noisy-B @ 2011 10 12, 12:31)
Ogho, pirmos dvi patiko man, kokie gražūs vaizdai, pirmoj patinka tie debesys, dangaus spalva patinka - tokia švelni. Patinka spalvos abiejų nuotraukų. Dėl kompozicijos nesu tikra, ar patinka. Pirmojoj man norėtųsi daugiau dangaus, mažiau žemės. Antroji - patinka. Raštai kokie faini. Vazos irgi šiaip gražios. Bet tik vazos.

Aciu. O tos vazos tai ir yra tik vazos smile.gif O ko tu dar noretum, beduino su skaryte prie vazu? mirksiukas.gif Nebuvo... ax.gif

QUOTE(sayonara @ 2011 10 12, 12:37)
Jurzole, gražu, spalvos skanios, karštos, deginančios, uf..smile.gif

Aciu. Dabar jau gali apie bedas pasakoti mirksiukas.gif

QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 10 12, 12:37)
patiko reportažas, gražūs vaizdai smile.gif tik dvasios labai trūko, žmonių..

Dekui. Zmoniu pas mane niekad labai daug nebuna, nesu as zmoniu fotografuotoja... ax.gif Bet sikart tikrai ypatingai skurdziai gavosi sia prasme - praktiskai nei vienos nuotraukos su zmonem ner. Gal kad is anksto agentura ispejo paslapciom nefotografuoti, ypac moteru, gerbti zmoniu privatuma, ir kad net paprasyti ne visi sutiks atseit... na tai ir nefotografavau, juolab su zoomu ik 85 mm nelabai ir prifotografuosi paslapciom, kad ir noretum, o prieiti ir paklausti nedrisdavau. Tai vat ir gavosi taip. Dabar galvoju, kad galejau gi pafotografuoti ta beduina vairuotoja, kuris mus veziojo po Wadi Rum - bet tada kazkaip ne tas galvoj buvo. Ai, praleidau proga... ax.gif

QUOTE(Maggie @ 2011 10 12, 12:49)
paashkink sia vieta. fotkini ant M? bet pasimatuoji su Av? ir tada jungi blykste?

As nefotografuoju M, bet taip isivaizduoju, kad matuoji ta ekspozicija kai ir visada (na pvz jei nori saulelydi graziai nufotografuoti, kad dangus grazus butu, tai juk irgi matuoji nuo dangaus, ar ne, o paskui perkadruoji, kaip tau reikia). Siuo atveju skirtumas tik tame, kad paskui ne tik perkadruoji, bet dar ir blykste ijungi, kad zmogus pirmam plane sviesesnis pataptu.
Atsakyti
QUOTE(Jurzole @ 2011 10 12, 13:41)
Aciu. O tos vazos tai ir yra tik vazos  smile.gif O ko tu dar noretum, beduino su skaryte prie vazu?  mirksiukas.gif  Nebuvo...  ax.gif

hihihi.gif
P.S. Man patiko vazos.
Atsakyti
QUOTE(rG @ 2011 10 12, 14:40)
Pajūry biggrin.gif ačiū už gerus norus biggrin.gif Šešt būsiu, bet tiek to, viskas, apsiraminau, pagal planus žadu antrą fotiką paimti po pusmečio kokio, jam blykstę ir pirksiu. Kinietiškos vis gi nenoriu, o Metz, tokia, kokią dabar įperku nėra tokia gera, kokios norėčiau. Gal ir sukrapštyčiau geresnei, tačiau nematau tikslo, nes antrą fotiką planuoju ne Pentax (reikėtų pirkti jau kitą blykstę). Tai tokios tokelės, vis vien į naudą diskusija, apsiraminau ir bus proga pažaisti su integruota. Gal tų lapukų paimsiu smile.gif

jo, saunuole, kad meti pentax biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurzole @ 2011 10 12, 13:22)
Tai aisku, kad noriu! Ar nosinaite atsinesti?  cool.gif  biggrin.gif

tikrai nereikės. mano galva, beveik visuose kadruose jaučiamas erdvės iš viršaus trūkumas. Tu suspaudi ir artimus, ir tolimus vaizdus. išlaisvink juos, duok jiems pakvėpuoti, padaryk du skirtingus, vieną su erdve viršuje, kitą - be. man peizažas be erdvės nesižiūri 4u.gif

juosta išdžiūvo, skenuoju, andriuškos penkta zona ir stora pedagoginė gysla išėjo bigsmile.gif

oi, negaliu, žvengiu iš to, kaip jos trys ten sėdėjo, o kitoje akasha su kike lupa juostas iš popieriaus biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sayonara: 12 spalio 2011 - 13:46
QUOTE(brumbrumai @ 2011 10 12, 13:42)
jo, saunuole, kad meti pentax biggrin.gif
Pentax nemesiu, noriu juostai palikti objektyvus blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2011 10 12, 14:13)
Jau matau tema sekanciam susitikimui. "Blykste. Kaip naudoti ir su kuo ja valgyti?" bo cia ziuriu kosmosas......

oi kaip noreciau! nerealu butu.
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 10 12, 13:56)
aš irgi jokių problemų neturiu paverst į j/b, bet va noriu seriją paruošt, ir nesugebu pritempt spalvotosios pavertus į j/b , kad tonavimas būtų panašus kaip j/b film'o smile.gif atskirai normaliai žiūrisi, bet kartu jos pjaunasi, matosi,kad ne toks j/b..

tada aishku.
Papildyta:
zmones, duokit vaizdu, noriu fotkiu. kaaa.
Atsakyti
QUOTE(Maggie @ 2011 10 12, 14:54)

zmones, duokit vaizdu, noriu fotkiu. kaaa.

lotuliukas.gif
Atsakyti

chi chi chi

user posted image
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2011 10 12, 15:04)
chi chi chi

thumbup.gif
Atsakyti
user posted image

man šita patinka biggrin.gif
Atsakyti