Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Plumerija @ 2011 10 17, 13:47)
Ateinu dar su makro žiedais

Sraiges nuotrauka idomi (tik siek tiek paklydusi pilkumoj ta sraige), ir ta su zolem, kur Flickre. Bet man irgi ryskumo truksta, norisi didesnes ryskumo zonos...

QUOTE(jlclove @ 2011 10 17, 14:10)
dovanotam arkliui i dantis neziurima biggrin.gif bet jei rimtai, tai Kaledos juk ne apie tai, kad itikti dovana mirksiukas.gif svarbu demesys

Ai nenoriu plestis ta tema, bet ne visai taip yra, kaip tu sakai. Tik aisku, galvoti reikia butent taip, nes kitaip belieka nedalyvauti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Plumerija @ 2011 10 17, 13:31)
bet čia gi su makro žiedais fotografuota. Kai juos užsuki, diafragma nebesireguliuoja (bent jau pas mane)  g.gif

tam reikalingas objektyvas, ant kurio pacio reguliuotusi diafragma. pvz, nuo juostinio ax.gif arba zoomink, tada diafragma kazkiek uzsivers, va cia pravercia "tamsus" objektyvas, bet ir sviesos tada geros reikia.
Atsakyti
QUOTE(Rico @ 2011 10 17, 14:37)
tam reikalingas objektyvas, ant kurio pacio reguliuotusi diafragma. pvz, nuo juostinio  ax.gif arba zoomink, tada diafragma kazkiek uzsivers, va cia pravercia "tamsus" objektyvas, bet ir sviesos tada geros reikia.

kitinis neskirtas fokusuoti iš arti, kaip makro jis neveiks
Atsakyti
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 10 17, 15:35)
tada nežinau smile.gif aš su jais nefotografavau, negaliu pasakyt.. komentuoju rezultatą gautą smile.gif vadinasi iš toliau gal fotografuot reikėjo, na kažkaip vistiek įmanoma tą ryškumo zoną keisti keičiant atstumą, ar dar kažkaip  g.gif

Nori, paskolinsiu žiedus, pasibandysi smile.gif
O dėl ryškumo zonos, tai dabar galvoju, gal pirma reikėjo nusistatyti diafragmą objektyvą užsidėjus, be žiedų ir tad jau žiedus sukti, gal būtų suveikę. reiks bandyt.

Taigi ryškumo zona - plokštuma, tai jei arčiau prikiši objektyvą, bus nefokusas, jei toliau patrauksi irgi. Na, čia reikia pabandyt, kad suprastum wink.gif

QUOTE(Rico @ 2011 10 17, 15:37)
tam reikalingas objektyvas, ant kurio pacio reguliuotusi diafragma. pvz, nuo juostinio  ax.gif arba zoomink, tada diafragma kazkiek uzsivers, va cia pravercia "tamsus" objektyvas, bet ir sviesos tada geros reikia.

Čia fotkinau su fiksu 50 mm...
Atsakyti
Laba, ačiū,kad apšvietėt apie MF...niekaip nesuprasdavau,kaip jis veikia...bet dabar kitas klausimas, o kodėl jį reik naudot, kuom jis tarkim geriau nei AF g.gif
Atsakyti
QUOTE(Kikirike @ 2011 10 15, 12:19)
man tas projektas pakankamai artimas ir užsidegimo jam dar turiu  ax.gif reiks mąstyti  ax.gif
nu vėl prakalbai apie tą paryžių  lotuliukas.gif nu aš jau buvau nusiraminus,sakau aj nieko ten nebus nebus su kuo varyti bla bla  doh.gif o dabar vėl noriu  doh.gif

o jus pacios susigalvojat sau tuos projektus? ne pirma karta girdziu ir idomu, kaip vyxta.
ir man norisi baisiai..
QUOTE(Yvette @ 2011 10 15, 12:21)
Maggie tai tikrai nori  biggrin.gif

o taip lotuliukas.gif
bet si karta negaliu, kaip tycia data netinka verysad.gif
QUOTE(Ievukis @ 2011 10 16, 22:53)
Girti kadrai  lotuliukas.gif

hehehe. noriu pamatyti! juk turejo buti no alcohol this time, m? tongue.gif
QUOTE(sayonara @ 2011 10 15, 19:52)
p.s. apie fotografinius filmus. jei kas nematėt, sunkus, bet įspūdingai nufilmuotas: "The Magdalene Sisters" (2002).

sunkus. bet man jis ne itin "fotografinis". seniai beziurejau, gal neprisimenu, bet jei neistrigo, tai kazin ar dabar paziurejus, sakyciau kitaip.

iveikiau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Plumerija @ 2011 10 17, 14:48)
Nori, paskolinsiu žiedus, pasibandysi smile.gif
O dėl ryškumo zonos, tai dabar galvoju, gal pirma reikėjo nusistatyti diafragmą objektyvą užsidėjus, be žiedų ir tad jau žiedus sukti, gal būtų suveikę. reiks bandyt.

Taigi ryškumo zona - plokštuma, tai jei arčiau prikiši objektyvą, bus nefokusas, jei toliau patrauksi irgi. Na, čia reikia pabandyt, kad suprastum wink.gif
Čia fotkinau su fiksu 50 mm...

aš suprantu, kad plokštuma smile.gif rašei, kad diafragma nesikeičia, bet kad fokusavimo žiedas irgi neveikia, nerašei smile.gif tai dabar kaip supratau, kad niekas ten neveikia, tik tam tikrumu atstumu vaizdas matosi..

o pabandyt visai norėčiau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Maggie @ 2011 10 17, 15:54)
o jus pacios susigalvojat sau tuos projektus? ne pirma karta girdziu ir idomu, kaip vyxta.
ir man norisi baisiai..

o taip  lotuliukas.gif
bet si karta negaliu, kaip tycia data netinka verysad.gif

hehehe. noriu pamatyti! juk turejo buti no alcohol this time, m? tongue.gif

sunkus. bet man jis ne itin "fotografinis". seniai beziurejau, gal neprisimenu, bet jei neistrigo, tai kazin ar dabar paziurejus, sakyciau kitaip.

iveikiau biggrin.gif

projektas tai tiesiog kur dariau foto suprojektuoti judesiai,vaizdai ir t.t. plokštumoje

tai ir buvo no alkohol seminaro METU 4u.gif o kas po jo vyko aš nežinau lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(juratike13 @ 2011 10 17, 14:54)
Laba, ačiū,kad apšvietėt apie MF...niekaip nesuprasdavau,kaip jis veikia...bet dabar kitas klausimas, o kodėl jį reik naudot, kuom jis tarkim geriau nei AF g.gif

tarkim būna sudėtingos apšvietimo sąlygos, ir AF grybauja, "smaukosi" pirmyn atgal ir nesufokusuoja biggrin.gif aš dar naudoju kai siaura ryškumo zona, tada su rankom fokusuoju, nes perkadravus nušoka fokusas, o su rankom jau kaip sufokusavai, taip ir bus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2011 10 17, 13:56)
Kas i seminara is antakalnio norejo vaziuot? As nuo zirmunu vaziuosiu. Jei dar reikia- i az.

ačiū už gerus norus, vis dėl to mėginsiu su savo prišokt
Atsakyti
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
Atsakyti