Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Jurzole @ 2011 10 12, 12:24)
Ai, ir dar "atradau Amerika" paskutines keliones metu - pasirodo, blykste tikrai geras dalykas (kaip kazkur skaiciau), jei fotografuoji zmogu, stovinti nugara i sviesa, pvz saulelydzio metu, ir nori, kad ir fonas dramatiskas butu, ir zmogaus veidas sviesus. Pasimatuoji ekspozicija nuo fono, tada isijungi blykste ir fotografuoji (is pakankamai arti, kad blykstes sviesa zmogaus veida pasiektu). Fonas neisdega, ir veidas ne per tamsus. Jus cia gal jau visos zinot, o man tai tooooks atradimas buvo  smile.gif

Įdomu, kaip pasimatuoji, jei M fotografuoji, ten jis automatiškai nusistato - ekspozicija. Tai tu kaip darai? Visgi fokusuoti reikia į žmogų... Ar kaip? Įdomu, ką ten atradai smile.gif

Svajone -> Patiko tavo rūkas, gražiai žiūrisi. Drama tokia.

Beje, turiu younghajang, kaip ten? Tai patenkinta, sukiojasi man ji, bet greitai išsikrauna, batarkes reikia keisti. Namuose fotkinti man pats tas. Noriu dar nuotolinės blykstės. Kiek suprantu, tai tos neįmanoma pritaikyti tokiam dalykui net kažką nusipirkus, ar įmanoma? YN560.
Atsakyti
Baigiau tvarkyti keliones nuotraukas, tai ta proga parodysiu dar pora, pabaigai ax.gif mirksiukas.gif

user posted image

user posted image

user posted image

Na ir visas komplektas, jei kam butu idomu - Beautiful Jordan
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jurzole: 12 spalio 2011 - 12:29
QUOTE(Jurzole @ 2011 10 12, 13:29)
Baigiau tvarkyti keliones nuotraukas, tai ta proga parodysiu dar pora, pabaigai ax.gif  mirksiukas.gif

Ogho, pirmos dvi patiko man, kokie gražūs vaizdai, pirmoj patinka tie debesys, dangaus spalva patinka - tokia švelni. Patinka spalvos abiejų nuotraukų. Dėl kompozicijos nesu tikra, ar patinka. Pirmojoj man norėtųsi daugiau dangaus, mažiau žemės. Antroji - patinka. Raštai kokie faini. Vazos irgi šiaip gražios. Bet tik vazos.
Atsakyti
QUOTE(Jurzole @ 2011 10 12, 13:29)
Baigiau tvarkyti keliones nuotraukas, tai ta proga parodysiu dar pora, pabaigai ax.gif  mirksiukas.gif

ech norėčiau aš ten dabar blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2011 10 12, 12:23)
bendravimo prame - taip. bet nelyginkite mūsų kultūrinės provincijos su normaliąja Europa tongue.gif

kaip sakoma, geriausia ten kur mūsų nėra smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 10 12, 12:34)
kaip sakoma, geriausia ten kur mūsų nėra smile.gif

nesutinku ir neprisiimsiu bambeklio, kuris niekur neina ir nieko neieško (nes yra atvirkščiai), etiketės. šiuo klausimu mes esame nepalyginamai skurdesni, negu kitos Europos sostinės.

Jurzole, gražu, spalvos skanios, karštos, deginančios, uf..smile.gif

išsiryškinau juostą iš šeštadienio, turiu kelis kadrus iš seminaro ir kikės fotosesijos. dar džiūsta juosta, bet matau, kad kažkas bus rodytina.
Atsakyti
QUOTE(Jurzole @ 2011 10 12, 12:29)

patiko reportažas, gražūs vaizdai smile.gif tik dvasios labai trūko, žmonių..
Atsakyti
QUOTE(noisy-B @ 2011 10 12, 12:24)
Įdomu, kaip pasimatuoji, jei M fotografuoji, ten jis automatiškai nusistato - ekspozicija. Tai tu kaip darai? Visgi fokusuoti reikia į žmogų... Ar kaip? Įdomu, ką ten atradai smile.gif

Sunku papasakoti, parodyti butu paprasciau, bet kad vyras atsisako forumuose rodytis smile.gif

Siaip, jeigu darai portreta, is labai arti, tai tada zinoma fokusas svarbiau (bet fona tada tikriausiai darysi sulieta, tai ir sitaip zaisti nereikes). Bet jei kiek fotografuoji kiek is toliau, zmogu gamtos fone, tai tada tiesiog norisi, kad figura ir veidas per tamsus nesigautu, ir kad fonas neliktu tiesiog sviesi deme. Fokuso sio atveju gal kiek ir truksta, bet tikrai nekrenta i akis - su f/8 ar f/11 visai padoriai gaunasi (as Av rezimu fotkinau), nes ryskumo zona pakankamai didele. Aisku, tai nebus joks menas - tiesiog kiek idomesne, dramatiskesne nuotrauka.
Atsakyti
Jurzole, drįsčiau identifikuoti Tavo bėdą kelionių fotografijose. Ar nori? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(rG @ 2011 10 12, 11:26)
Savo reikmėms gal ir nereiktų, bet va, po darželio šventės pas mažę susibiesinau, langai šviečia, dega, nors patalpose iš tikrųjų tamsu kaip uodegoj, iso reikia kelti iki begalybės, kokybė šiaip sau.

oh c'monn, darzhelio shventem? grozio ten vistiek neishgausi, negi nepakanka blykstes tos, kur jau fotike? be to, ar buna taip dazhnai jau tos shventes? cia tik mano asmenine nuomone.
QUOTE(brumbrumai @ 2011 10 12, 11:18)
a tau jos tikrai reik?smile.gif as kazkada norejau norejau, o daba visai nesigailiu, kad nepirkau biggrin.gif

as norejau, taupiau, isigijau, panaudojau gal 2x. nepatiko. visishkai nereikalingas daiktas. buciau zinojusi - nepirkciau. cia matyt suveike "turejimo jausmas", bet is esmes reikia viska laipsnishkai, o tai prisiperki prisiperki visko, o naudoji realiai koki viena obj, megstamiausia, kai visa kita guli. no point.
QUOTE(brumbrumai @ 2011 10 12, 11:44)
nu suprantu tave smile.gif bet turbut blykste dar vienas mokslas, kuri reik ivaldyt.. as tai nepasitikedama savim nejungciau jos, nes pabijociau eksperimentuot per rengini koki biggrin.gif

true. as viena renginy sugadinau. po to i blykste iki siol neziuriu. nors is esmes - viskas ishmokstama, tai ir blyksciu moxlas greitai butu "ikastas", jei butu aktualu ir idomu, gyvas pavyzdys - su juosta prasidejus, gan greitai isejo perprast ir pinigeliu skaneriui atsirado, ir fotikams. kai nori - padarai.
QUOTE(brumbrumai @ 2011 10 12, 11:53)
as tai noriu begalinio iso biggrin.gif

o taip, tell me smth i dont know biggrin.gif
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 10 12, 12:20)
dabar žiūrinėju iš rūko savo dar, tai nieko gero nebėr, augalus, gamtą fotkinau, bet niekas nepatinka :/ didžiausia nesąmonė, kad su dviem juostom fotkinau- j/b ir spalvota.. tai j/b žymiai fainiau.. nebefotkinsiu daugiau rūko su spalvota  biggrin.gif  po to konvertuojant spalvotą juostą į j/b šūduks gaunasi.. labai sunku prie juostos j/b pritempt panašumą... :/

dar gyvo palyginmo neturejus - kad butu fotkintas tas pats objektas su bw juosta ir spalvota, kolkas nezinau kas labiau patiktu ir tiktu. bet man normaliai verciasi is spalvotos i bw, nebuvo didesniu problemu.
patinka foto. antras planas, baltas, toks minkshtas, neishdeges, nice.
QUOTE(Jurzole @ 2011 10 12, 12:24)
Pasimatuoji ekspozicija nuo fono, tada isijungi blykste ir fotografuoji

paashkink sia vieta. fotkini ant M? bet pasimatuoji su Av? ir tada jungi blykste?

Atsakyti
QUOTE(Maggie @ 2011 10 12, 12:49)

dar gyvo palyginmo neturejus - kad butu fotkintas tas pats objektas su bw juosta ir spalvota, kolkas nezinau kas labiau patiktu ir tiktu. bet man normaliai verciasi is spalvotos i bw, nebuvo didesniu problemu.
patinka foto. antras planas, baltas, toks minkshtas, neishdeges, nice.

aš irgi jokių problemų neturiu paverst į j/b, bet va noriu seriją paruošt, ir nesugebu pritempt spalvotosios pavertus į j/b , kad tonavimas būtų panašus kaip j/b film'o smile.gif atskirai normaliai žiūrisi, bet kartu jos pjaunasi, matosi,kad ne toks j/b..
Atsakyti
QUOTE(noisy-B @ 2011 10 12, 12:24)
Beje, turiu younghajang, kaip ten? Tai patenkinta, sukiojasi man ji, bet greitai išsikrauna, batarkes reikia keisti. Namuose fotkinti man pats tas. Noriu dar nuotolinės blykstės. Kiek suprantu, tai tos neįmanoma pritaikyti tokiam dalykui net kažką nusipirkus, ar įmanoma? YN560.

Trigerio tau reikia, paieškok ebay, taip ir vadinasi triger, įvesk modelio pavadinimą.
Va paieškojau 4u.gif
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 10 12, 11:28)
rG neesu blyksčių žinovė, bet renkantis būtinai žiūrėk , kad blykstės galva sukiotųsi į visas puses..

QUOTE(Kikirike @ 2011 10 12, 11:45)
aj jo jo,šitas tai būtinai

Gerai, aš jau tai logiškai išmasčiau, kad taip geriau, o dar kai paminėjot. Dėkoju.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rG: 12 spalio 2011 - 13:05