Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 10 17, 11:19)
siūlau namų darbą padaryti su rankiniu fokusu smile.gif nu rimtai, ir pamatysi kaip galima smile.gif tikrai, pabandyk tą dalį padaryti, kur 3 skirtingus objektus reikia sufokusuot, tai tu neperkadruojant įsijungus MF pabandyk padaryt, ir pamatysi kaip puikiai viskas veikia wink.gif

Reiks ir man ta pirma ND su rankiniu fokusu padaryt. Nes porakart lygiai taip buvo - fokusavau su MF ir paskui perkadravau (nes irgi isivaizdavau, kad tik centre sufokusuoja) ir paskui stebejausi, kad fokusas nusokes... maniau, tiesiog nemoku su MF fokusuoti, o pasirodo, ir dar sio to nemoku rolleyes.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 10 17, 12:32)
pabandyk tik, nėra ten ko nemokėt, o reikia pamatyt smile.gif su AF tai taip, patogiausia perkadravimas, bet su MF tai nu visiška beprotybė naudot perkadravimą  smile.gif

dekui 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurzole @ 2011 10 17, 10:11)

As tai labai noreciau kalediniuose mainuose dalyvauti, bet vis pagalvoju, o jei ims ir "pasiseks" man, istrauksiu kokia "kieta" senbuve, iki kurios lygio man dar simta metu eiti... ir ka as jai galesiu nufotografuoti, kad nors is tolo tiktu ir patiktu? Ar cia as viena tokia baile?  blush2.gif  biggrin.gif
Papildyta:

Aš irgi taip dvejojau, bet labai trumpai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Zirzė @ 2011 10 17, 12:28)
reiks atlikti, pasimokyti.
bet akys ir nosis ar skrybeles krastas jau kitoj plokstumoj.....nesuprantat ka noriu pasakyti smile.gif ne toje pacioje juk plokstumoje, nosis labiau atsikisus, skrybeles krastas dar labiau. as naudoju perkadravima, kitaip nemoku doh.gif

tai pasakyk ko konkreciai tu nori?smile.gif
Atsakyti
QUOTE(brumbrumai @ 2011 10 17, 13:14)
tai pasakyk ko konkreciai tu nori?smile.gif

tai jau issiaiskinau, kad darau ne taip kaip reikia daryt biggrin.gif aciu visoms rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Kikirike @ 2011 10 16, 18:00)
atsidaryk fotparato nugarėlę (aišku tiesiog be jokios juostos) ir ant įvarių išlaikymų paspaudinėji,ir žiūri atsidarinėja ar ne, man pastrigdavo kas trečią kadrą ir netolygiai būdavo

reiks bandyt aciu 4u.gif
QUOTE(robobebras @ 2011 10 16, 19:28)
i kuria puse tuscia? ta prasme negatyve kadras baltas?

taip negatyvas tuscias smile.gif jokio kadro g.gif

QUOTE(Rico @ 2011 10 17, 10:23)

Arba organizuojam meeta, pasidalinsim patirtim tongue.gif

aga reikia susimeetynt , kokioj nors kavinukej ,man Greenwicius pakeliui smile.gif

nusipirkau ir as Epson v500 , kai gausiu turesit mane mokint kaip naudotis ir priimti i savo rata biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo eurik@.k: 17 spalio 2011 - 12:36
QUOTE(Zirzė @ 2011 10 17, 11:37)

bet zinokit, turiu beda, nu nesusikalbu su objektyvu, man sufokusavus ir perkadravus, jis is naujo sufokusuoja ten, kur jis nori, atrodo jau taip tiksliai i akis sufokusuoju, o daugumoje nusoka i skrybele fokusas, arba dar kur kitur doh.gif nesuprantu, ar as cia nemoksa ar objektyva kaltinti? gal kas esat su tuo susidure?

sveikos 4u.gif

zirze, man lygiai ta pati beda, sufokusavus ir laikant ne iki galo nuspausta mygtuka, perkadruojant girdisi dar keli ar vienas "pyp", o pasirinktas pirmasis sufokusuotas objektas buna neryskus..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo neiste: 17 spalio 2011 - 12:38
Pagaliau ir as turiu Photoshop'a CS5 savo kompe, ka tik suinstaliavau camera raw plug-in, atsidariau savo nuotraukas ir siek tiek pazaidziau. Manau nuo siol ir mano nuotraukos nebebus tamsios, nors ir su kitiniu objektyvu! smile.gif
Paskaitau foruma, bet pati nuotrauku nerodau, nera ka.... Gaila, kad ne Lietuvoj esu, atlekciau i seminarus.
Atsakyti
QUOTE(Plumerija @ 2011 10 17, 13:05)
jei tai būtų AF, tai galvočiau 99 proc., kad įjungtas AI SERVO g.gif Kadangi tai MF, tai neįsivaizduoju kas galėtų būti. Beje, prie MF pypsiuko nėra wink.gif Tai greičiausiai vis tik su AF fotkinai 4u.gif

pas mane yra ant M pypsiukas, bet ant Av ar P perkadravus fokusuoja kur nori
Atsakyti
QUOTE(neiste @ 2011 10 17, 13:38)
sveikos 4u.gif

zirze, man lygiai ta pati beda, sufokusavus ir laikant ne iki galo nuspausta mygtuka, perkadruojant girdisi dar keli ar vienas "pyp", o pasirinktas pirmasis sufokusuotas objektas buna neryskus..

ai blyn, dabar jau supratau, ka turejo omeny Svajone, tik kai aiskino nesupratau lotuliukas.gif
nereikia perkadruoti, nes sukiojant ratuka isryskes butent ta vieta, ir jau kai busi tikra, kad toji vieta sufokusuota, spausk iki galo.
Atsakyti
Svajone fainas reportažas,tik nu baisiai aš rimtai,psio,šiandien tokia nebusiu lotuliukas.gif

QUOTE(Zirzė @ 2011 10 17, 11:36)
pas mane yra AF arba MF, nustacius turiu MF. Nebent dar kazkas yra paciame foike nustatymuose g.gif kaip dabar zinot g.gif
Kike, o tu vairuoji? jeigu taip, gal vakar vakare is kazkur i Vilniu skubejai? bigsmile.gif nes maciau tokia panasia i tave,smulkute raudonplauke, su akinukais uz vairo, labai jau skubejo namo rolleyes.gif

aš vairuoju,hm...vakar ? vakar tik nuo studijos parvairavau mašiną,tai buvo apie pietus kažkur,mašina mano KIA CEED sidabrinė

QUOTE(eurik@.k @ 2011 10 17, 13:35)
reiks bandyt  aciu 4u.gif

taip negatyvas  tuscias  smile.gif jokio kadro g.gif
aga reikia susimeetynt , kokioj  nors kavinukej ,man Greenwicius pakeliui  smile.gif
nusipirkau ir as Epson v500 , kai gausiu turesit mane mokint kaip naudotis  ir priimti i savo rata  biggrin.gif

sveikinu su skaneriu 4u.gif Dar dėl juostelių, gali būti kad neužkabini gerai juostas? dar ir tai pasitikrink
Atsakyti
Ateinu dar su makro žiedais

čia sraigės dydis maksimum 3 milimetrai
user posted image

user posted image

daugiau čia smile.gif

Atsakyti