Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Žydraakė @ 2011 10 17, 09:28)
Zirze, o kokia merginos su žirniukais mintis buvo? Ranka kliūna. Mano dar žvilgsnį labai patraukia "surūgusios" lūpos. Jos gražiai padažytos, spalvos dera, bet atrodo, kad mergina tokia susiraukus, nepatenkinta. Aišku gal taip ir turėjo būti, juk ne visuomet foto reikia šypsotis rolleyes.gif

mintis visai ne tokia buvo smile.gif
aplamai ne mintis sakyciau, o aprangos stilius cia vyravo :)norejau stanbaus plano portretiniu foto padaryti smile.gif ir cia jau fs pabaiga buvo, kaip sakant pasismaginimas, modelio noro ispildymas rolleyes.gif labai norejo tokios foto su skrybele uzdengtu veidu ir apnuogintais peciais rolleyes.gif

aciu kitoms komentavusioms smile.gif siaip man paciai ta ranka nekliuva, bet turejau omeniuose, kad kitiems klius rolleyes.gif norejau pasiklausti, ar teisingai maniau.

bet zinokit, turiu beda, nu nesusikalbu su objektyvu, man sufokusavus ir perkadravus, jis is naujo sufokusuoja ten, kur jis nori, atrodo jau taip tiksliai i akis sufokusuoju, o daugumoje nusoka i skrybele fokusas, arba dar kur kitur doh.gif nesuprantu, ar as cia nemoksa ar objektyva kaltinti? gal kas esat su tuo susidure?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zirzė: 17 spalio 2011 - 09:44
Svajone, o siandien dalyvausi? Truputi bus kalbos apie eksponometrus. O jei ne, tai vis viena gausi atvaziuoti. Bo sakiau, kad telefonu atsakymus rasyti smiliu paskausta.
Trumpai. Turi pagalvoti kiek pinigu gali skirti, ar reikes kad matuotu blykstes ir kiek tikslaus prietaiso nori. Senu seleniniu pirkti nepatariu. Leningrad-6 galima paieskoti, bet reikia testuoti su kuom nors tiksliu. Man seconik trecios serijos buvo fainas. Yra gosen maziukas toks. O jei turi smartfona, tai ir jiems yra aplikacijos, paverciancios telefona lightmetru.
Papildyta:
Zirze, gal pas tave servo ai ar koks kitoks sekantis fokuso rezimas nustatytas?
Atsakyti
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 10 17, 08:39)
tiesa, o dėl foto mainų, tai *****, man būtinai reikia registruotą laišką siųst, nes kitaip negausiu  unsure.gif  reikės gal prie niko pažymėt , kad žinotų, kas ištrauks  g.gif

QUOTE(sayonara @ 2011 10 17, 08:41)
manau, kad visos galim registruotus siųsti, gal išdrebinsim tuos kelis papildomus litus?

drinks_cheers.gif
neregistruotas iki manęs vargu ar daeis irgi ..
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2011 10 17, 09:45)
Svajone, o siandien dalyvausi? Truputi bus kalbos apie eksponometrus. O jei ne, tai vis viena gausi atvaziuoti. Bo sakiau, kad telefonu atsakymus rasyti smiliu paskausta.
Trumpai. Turi pagalvoti kiek pinigu gali skirti, ar reikes kad matuotu blykstes ir kiek tikslaus prietaiso nori. Senu seleniniu pirkti nepatariu. Leningrad-6 galima paieskoti, bet reikia testuoti su kuom nors tiksliu. Man seconik trecios serijos buvo fainas. Yra gosen maziukas toks. O jei turi smartfona, tai ir jiems yra aplikacijos, paverciancios telefona lightmetru.

nea, šiandien niekaip nebūsiu.. nu man nedega, tikiuosi šiandieninis seminaras nepaskutinis smile.gif
šiaip jei trumpai, tai nenaudosiu blykstės, bet ateity- ka gali žinoti.. neįsivaizduoju kokios eksponometrų kainos, na tarkim sakau iki 200 lt tikrai galiu investuot, bet jei jie žymiai brangesni, tai pataupysiu biggrin.gif (bet tikiuosi jie nėra labai brangūs unsure.gif ) turiu kažkokį seną leningrad 2 lygtais, neįsivaizduoju kaip juo naudotis, ir šiaip iš pažiūros man jis toks nepatikimas atrodo, ir žiauriai nepatogus naudoti g.gif viskas ten taip sunkiai sukiojasi , reguliuojasi, kažkaip neee, kažko naujoviškesnio norėtųsi biggrin.gif
Atsakyti
Mano gosen starlight 2 kainuoja 2200 lt naujas. Pigiausias naujas virs 500 lt bus. Dairykis nenaujo. Bet imk su fotodiodu ir kad informacija displejuje butu rodoma. Leningrad 2 tinka senienos kolekcijai. Grazus, bet nenaudotinas.

O seminaru bus. Sis penktadienio vakaras berods laisvas nusimato. Gal yra kokiu pageidavimu, temu?
Atsakyti
kada maždaug bus dainos sumaišytos ir išdalintos? labai nekantru imti apie tai galvoti. . bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2011 10 17, 10:17)
Mano gosen starlight 2 kainuoja 2200 lt naujas. Pigiausias naujas virs 500 lt bus. Dairykis nenaujo. Bet imk su fotodiodu ir kad informacija displejuje butu rodoma. Leningrad 2 tinka senienos kolekcijai. Grazus, bet nenaudotinas.

O seminaru bus. Sis penktadienio vakaras berods laisvas nusimato. Gal yra kokiu pageidavimu, temu?

blink.gif blink.gif blink.gif swoon.gif aš gal iš naujo galvoju, ar man jo tikrai reikia biggrin.gif nė nesapnavau, kad tokios diiidelėėėės kainos doh.gif
Atsakyti
Sveiki, turiu tokį klausimą: ar įmanoma sufokusuoti (paredaguoti) jau padarytą nuotrauką? Veidai labai išsilieję, o man reikia bent kiek pagrąžinti, nes tai mano vienintelė turima nuotrauka.
Būčiau dėkinga, jei kas pagelbėtų 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2011 10 17, 10:45)
Zirze, gal pas tave servo ai ar koks kitoks sekantis fokuso rezimas nustatytas?

pas mane yra AF arba MF, nustacius turiu MF. Nebent dar kazkas yra paciame foike nustatymuose g.gif kaip dabar zinot g.gif

Kike, o tu vairuoji? jeigu taip, gal vakar vakare is kazkur i Vilniu skubejai? bigsmile.gif nes maciau tokia panasia i tave,smulkute raudonplauke, su akinukais uz vairo, labai jau skubejo namo rolleyes.gif
Atsakyti
Mf yra rankinis fokusas. Nuo aparato pakreipimo jis nesikeicia. Tik objektyvo zieda pasukus rankom keiciasi
Atsakyti
QUOTE(Zirzė @ 2011 10 17, 11:36)
pas mane yra AF arba MF, nustacius turiu MF. Nebent dar kazkas yra paciame foike nustatymuose g.gif kaip dabar zinot g.gif

taigi dar yra AF rusiu smile.gif Al Servo, One Shoot, Continious ar panasus smile.gif paziurek instrukcija smile.gif
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2011 10 17, 11:39)
Mf yra rankinis fokusas. Nuo aparato pakreipimo jis nesikeicia. Tik objektyvo zieda pasukus rankom keiciasi

na taip, as taip ir galvojau, bet va, sufokusuoju su ziedeliu nuspaudus pusiau mygtuka, isgirstu ta "pyp" ir perkadruoju nesukiodama zieduko, ir vel isgirstu ta nelemta "pyp" doh.gif

QUOTE(brumbrumai @ 2011 10 17, 11:39)
taigi dar yra AF rusiu smile.gif Al Servo, One Shoot, Continious ar panasus smile.gif paziurek instrukcija smile.gif

su AF neturiu problemu, tik su MF
Atsakyti