Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(brumbrumai @ 2011 10 14, 16:54)
o del saves kur? biggrin.gif

Gal dar anksti? smile.gif

QUOTE(Kikirike @ 2011 10 14, 20:01)
iš šeškų gal ir aš tave paimsiu,dar pasiderinsim  4u.gif

Jei ką, galėčiau ką nors prigriebti su savo "dviračiu"

QUOTE(rG @ 2011 10 14, 20:05)
Žodžiu, su manim pagyventum, suprastum, aš jau nei kovoju nei ką, turiu ir teigiamų savybių, todėl susilygina irnesakyk.gif

Labai daug pamąstymui medžiagos gaunu. Atreipiu dėmesį į dalykus, kurių lyg ir visai anksčiau nebuvo (nes nepastebėjau).
Ačiū.

QUOTE(sayonara @ 2011 10 15, 11:11)
Jurzole, jau gali vėl eit žiūrėt..smile.gif 4u.gif

Gal galima nuorodą. Nerandu aš dar jūsų blush2.gif

QUOTE(Kikirike @ 2011 10 15, 11:39)
blyn turiu makro žiedus ir aš nemoku fotkinti makro,nervina

Pas mane irgi jie guli... dulka...
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2011 10 15, 11:51)
galiu paklausti? Tu vis dar hasselį turi vid. formatą ar kokį kitą įsigijai?

vis tą patį ir dar to neišnaudoju. Mes pirkom jį su tais žiedais. Su vienu jų iš arčiau portretus galiu fotografuoti, nes be žiedo tai iki juosmens paima. O jei abu užsidedu, tai gaunasi makro. Tik tada jau stovo reikia, nes žiauriai sunku nulaikyti, sufokusuoti ir nesujudinti

ačiū.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Yvette: 15 spalio 2011 - 11:07
QUOTE(Yvette @ 2011 10 15, 11:46)
na išbandyk ant kokios gėlės. Sulauk finų šiltučių saulės spindulių ir pirmyn.
Aš vid. formatui turiu žiedus. Tai double expo foto kur kėliau, knyga su jais fotografuota. Gal ir tau kils kokių idėjų darant dvigubą expo, tai gali žiedus panaudoti.

ką tik išbandžiau visus savo objektyvus senus lotuliukas.gif turiu helios 40,helios 44,sena makro, na dar turiu makro žiedus... žodžiu su helios 40 labai faina ant skaitmenos ,jis tokį filtrą duodą fainą,arba ant juostus fuji, kodak netinka,jau perdaug ten viskas šilta gaunasi ax.gif makro,gražiai nusifotkinau vyro akyje save lotuliukas.gif
bet nu reiks dar išbandyti viską ant juostos,nes dabar ant skaitmenos viską uždėjusi buvau blush2.gif helios mano tai jau kadangi su rankiniu juostiniu fotkinau tai gražiai suka,bet aišku,turi būti margas fonas ax.gif ir centravimas kažkiek
dėkui Yvette,reiks išbandyti.. šiaip supratau,kad aš labai blaškausi,turėjau pradėtą projektą ir jo netesiu, fui kokia aš verysad.gif viskas,reik dabar man toliau tęsti,kas nori sudalyvauti jame??? bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2011 10 15, 10:11)
Jurzole, jau gali vėl eit žiūrėt..smile.gif 4u.gif

Nu jau viska apziurejau smile.gif Prikomentavau i tema ir ne i tema, bet kad labai jau nostalgija sukilo biggrin.gif Puikiai tu keliones fotografuoji, nors ir sakai pati, kad ne mirksiukas.gif Bet spalvu tai zinok daug kur norejosi - ypac ten, kur peizazai ir etiudai gamtoj. Nespalvota Toskana... hmmm, nezinau, man rodos, negalima taip skriausti tokio spalviskai grazaus krasto smile.gif Juolab kai kuriose nuotraukose taip ir atrodo, kad butent spalvu zaisma norejai parodyti, o va kaip tik spalvu ir ner, belieka jas isivaizduoti g.gif Bet siaip labai patiko tavo reportazas.

Ir va kas keista - Stambulo reportaze spalvu man visai netruko, nors nemazai j/b nuotrauku. Gal delto, kad miesto vaizdai? Ar del kazko kito? Nesugalvoju biggrin.gif Stambulas juk irgi labai spalvingas miestas... Gal vis delto man gamtai labiau spalvu norisi negu miestui g.gif

QUOTE(Yvette @ 2011 10 15, 10:35)
Ciklamenų paskutinė foto patinka. Tarsi paukštukas sparnais plasnojantis. Man patinka fotografuojant gėles ieškoti vat tokių formų, asociacijų. Ypač orchidėjos tam nuostabiai tinka.

Aciu, Yvette.

Orchidejos nuzydejo verysad.gif Netveria jos ilgai pas mane cool.gif Kai pasibaigs ir ciklamenai, reikes vel orchideju isigyti. Jos man labai ziema praskaidrina.
Atsakyti
QUOTE(Kikirike @ 2011 10 15, 12:08)
dėkui Yvette,reiks išbandyti.. šiaip supratau,kad aš labai blaškausi,turėjau pradėtą projektą ir jo netesiu, fui kokia aš  verysad.gif viskas,reik dabar man toliau tęsti,kas nori sudalyvauti jame???  bigsmile.gif

cha, dėl pradėtų ir nebaigtų projektų užjaučiu.
Ir aš jų turiu. Vieno šiaip gaila, kad nebaigiau, nes būna užsidegi, tuo momentu gyveni būtent taip, kaip projektui tiktų. Praeina kažkuris laikas, rodos galėjo būti gera serija, bet viskas verčiasi aukštyn kojom, jausmai, išgyvenimai. Ir tiesiog būtų netikra, jei bandytum tęsti. Tad kol dar jauti - tęsk.
Aš mielai sudalyvaučiau bet.

Tiesa, jei kas mąstot vykti į Paris foto. Kadangi negavau atostogų, tai bandysim bent savaitgalį ten nulėkti. Brūkštelkit až jei kas būsit iš mūsiškių, kūdriečiai keli taip pat bus, na bent jau kasmet būna.
Faina būtų kavos Paryžiuje išgerti smile.gif (tuoj aš prisišnekėsiu ir mane dar ir savaitgaliui įdarbins)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Yvette: 15 spalio 2011 - 11:13
Laba 4u.gif

gal pamenat psl, kur galima patikrinti ar nuotrauka nevogta? visa ryta bandau ieškot ir nerandu unsure.gif
dėkui 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurzole @ 2011 10 15, 11:09)
Nu jau viska apziurejau  smile.gif Prikomentavau i tema ir ne i tema, bet kad labai jau nostalgija sukilo  biggrin.gif Puikiai tu keliones fotografuoji, nors ir sakai pati, kad ne  mirksiukas.gif Bet spalvu tai zinok daug kur norejosi - ypac ten, kur peizazai ir etiudai gamtoj. Nespalvota Toskana... hmmm, nezinau, man rodos, negalima taip skriausti tokio spalviskai grazaus krasto smile.gif Juolab kai kuriose nuotraukose taip ir atrodo, kad butent spalvu zaisma norejai parodyti, o va kaip tik spalvu ir ner, belieka jas isivaizduoti  g.gif Bet siaip labai patiko tavo reportazas.

Ir va kas keista - Stambulo reportaze spalvu man visai netruko, nors nemazai j/b nuotrauku. Gal delto, kad miesto vaizdai? Ar del kazko kito? Nesugalvoju  biggrin.gif Stambulas juk irgi labai spalvingas miestas... Gal vis delto man gamtai labiau spalvu norisi negu miestui g.gif 

dėkui. komentarai vertingi ir įdomūs, patiko wink.gif
matai, kodėl aš nesiparinu dėl tos Toskanos ir tų spalvų. aš neturiu tikslo išmokti gražiai fotografuoti keliones. be to, esu žiopla ir iš įpročio prisidedu jb juostelių į fotiką, todėl kai prifotkini ir grįžus namo pamatai, kad buvo ne spalvota, o jb, atgal tikrai juk nevažiuosi, nes kelionė nebuvo skirta fotografijai. geriau prie jūros wink.gif tai ir nesiparinau..smile.gif o be to, Toskana mums patiko ir tiko, todėl manau, kad ten dar grįšiu, gal net kitąmet (mes tokie keliauninkai - kai pasigaunam vieną šalį, tai ją nustekenam tiek, kad ilgus metus nebesinori grįžti) wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Yvette @ 2011 10 15, 12:11)
cha, dėl pradėtų ir nebaigtų projektų užjaučiu.
Ir aš jų turiu. Vieno šiaip gaila, kad nebaigiau, nes būna užsidegi, tuo momentu gyveni būtent taip, kaip projektui tiktų. Praeina kažkuris laikas, rodos galėjo būti gera serija, bet viskas verčiasi aukštyn kojom, jausmai, išgyvenimai. Ir tiesiog būtų netikra, jei bandytum tęsti.  Tad kol dar jauti - tęsk.
Aš mielai sudalyvaučiau bet.
Tiesa, jei kas mąstot vykti į Paris foto. Kadangi negavau atostogų, tai bandysim bent savaitgalį ten nulėkti. Brūkštelkit až jei kas būsit iš mūsiškių, kūdriečiai keli taip pat bus, na bent jau kasmet būna.
Faina būtų kavos Paryžiuje išgerti  smile.gif  (tuoj aš prisišnekėsiu ir mane dar ir savaitgaliui įdarbins)

man tas projektas pakankamai artimas ir užsidegimo jam dar turiu ax.gif reiks mąstyti ax.gif
nu vėl prakalbai apie tą paryžių lotuliukas.gif nu aš jau buvau nusiraminus,sakau aj nieko ten nebus nebus su kuo varyti bla bla doh.gif o dabar vėl noriu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Kikirike @ 2011 10 15, 12:19)

nu vėl prakalbai apie tą paryžių  lotuliukas.gif nu aš jau buvau nusiraminus,sakau aj nieko ten nebus nebus su kuo varyti bla bla  doh.gif o dabar vėl noriu  doh.gif

tu nori, aš noriu. Sakau gal Ievukis dar nori. Brumbrumai, gal ir tu? Maggie tai tikrai nori biggrin.gif Sayonara gal taip pat. Cool mytas. Kas dar prisijungs?
Atsakyti
QUOTE(Yvette @ 2011 10 15, 11:21)
tu nori, aš noriu. Sakau gal Ievukis dar nori. Brumbrumai, gal ir tu? Maggie tai tikrai nori  biggrin.gif  Sayonara gal taip pat. Cool mytas. Kas dar prisijungs?

HHrrr...biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2011 10 15, 11:19)
dėkui. komentarai vertingi ir įdomūs, patiko wink.gif
matai, kodėl aš nesiparinu dėl tos Toskanos ir tų spalvų. aš neturiu tikslo išmokti gražiai fotografuoti keliones.

Tai kad jau moki gi smile.gif Na gal peizazai nera tavo arkliukas (suprantama - tau jie neidomus, tai ir nesuki galvos del ju), o siaip - labai lauksiu nauju tavo kelioniu ir nauju reportazu 4u.gif Ypac spalvotos Toskanos mirksiukas.gif

QUOTE(Yvette @ 2011 10 15, 11:21)
tu nori, aš noriu. Sakau gal Ievukis dar nori. Brumbrumai, gal ir tu? Maggie tai tikrai nori  biggrin.gif  Sayonara gal taip pat. Cool mytas. Kas dar prisijungs?

As tai labai labai norejau (ne del myto - kur jau man prie jusu ax.gif), bet siaip - ir del Paryziaus, kuriam seniai bebuvau (ir koookios foto galimybes atsivertu biggrin.gif), ir del parodos. O ir netoli gi man. Na ir ka, Merfio desnis, butent ta savaitgali negaliu niekur isvaziuoti cool.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2011 10 15, 12:28)

neurgzk, bilietus pirk biggrin.gif
Atsakyti