Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(brumbrumai @ 2011 10 12, 10:18)
a tau jos tikrai reik?smile.gif as kazkada norejau norejau, o daba visai nesigailiu, kad nepirkau biggrin.gif

Savo reikmėms gal ir nereiktų, bet va, po darželio šventės pas mažę susibiesinau, langai šviečia, dega, nors patalpose iš tikrųjų tamsu kaip uodegoj, iso reikia kelti iki begalybės, kokybė šiaip sau. O žmonėms nuotraukų reikia, tebūnie ir su prastesne faktūra. Nežinau. O ir galima su ja išmokti dirbti, ką ir noriu padaryti, pabandysiu išskaidyti švieselę ar pan., dar esu neišmanėlė šioje vietoje.

Dėl tamsių vietų tai gal kai pirksiu geresnį fotiką, tai gal ir nereiks, kol kas ir su šviesiausiu objektyvu man trūksta. O dar prieš saulę tenka fotografuoti, pasižiūrėjau pavyzdžių, nugi normaliai ten atrodo. Būna situacijų, būna. tada nagus graužiuosi, kad nepavyko. Kažkaip vis neprisiverčiu integruotą panaudot, bet namie tamsioj vietoj pabandžiau, nežinau, servetėlę uždėjus ant blykstės ir tai geriau, nei be jos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rG: 12 spalio 2011 - 10:29
QUOTE(rG @ 2011 10 12, 11:26)
Savo reikmėms gal ir nereiktų, bet va, po darželio šventės pas mažę susibiesinau, langai šviečia, dega, nors patalpose iš tikrųjų tamsu kaip uodegoj, iso reikia kelti iki begalybės, kokybė šiaip sau. O žmonėms nuotraukų reikia, tebūnie ir su prastesne faktūra. Nežinau. O ir galima su ja išmokti dirbti, ką ir noriu padaryti, pabandysiu išskaidyti švieselę ar pan., dar esu neišmanėlė šioje vietoje.

Kai pirksiu geresnį fotiką, tai gal ir nereiks, kol kas ir su šviesiausiu objektyvu man trūksta. O dar prieš saulę tenka fotografuoti, pasižiūrėjau pavyzdžių, nugi normaliai ten atrodo. Būna situacijų, būna. tada nagus graužiuosi, kad nepavyko. Kažkaip vis neprisiverčiu integruotą panaudot, bet namie tamsioj vietoj pabandžiau, nežinau, servetėlę uždėjus ant blykstės ir tai geriau, nei be jos.

Paieskok Youngougo yra ttl, nezinau koks pas tave fotkas, bet nikonams i canonams yra su ttl jei neklystu 468 modleiukas... iki 100$. Arba 565ex bet kainuoja jau biski daugiau 150$. Pati turejau Youngyounga, tai visai normaliai pasizaidimui... bet rimtams darbui ne... Ilgokai uzsikraudineja...
Atsakyti
QUOTE(Akasha @ 2011 10 12, 10:32)
Paieskok Youngougo yra ttl, nezinau koks pas tave fotkas, bet nikonams i canonams yra su ttl jei neklystu 468 modleiukas... iki 100$.  Arba 565ex bet kainuoja jau biski daugiau 150$. Pati turejau Youngyounga, tai visai normaliai pasizaidimui... bet rimtams darbui ne... Ilgokai uzsikraudineja...

Va va, nepaminėjau, ir dėl ttl aš linkstu link Metz, nes man kantrybės nėra su tais nustatymais. Dėkui, pabandysiu pažiūrėti, nors tikrai kažkaip noriu pirkti čia ir su garantija (o Youngougo Lt nu tikrai brangesni nei ebay).

Dėkui, pasižymiu, net nepagalvojau panaršyt dar tas pigias.
P.S. Tinka jie daugeliui modelių, mano pentax, tai tinka, bet nesu tikra dėl Tavo minėto modelio, kol kas radau canon'ams, bet tai gali būti irgi marketinginiai triukai. Kita vertus, gal dėl ttl ir netinka visiems. Nu sužiūrėsiu
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rG: 12 spalio 2011 - 10:46
QUOTE(rG @ 2011 10 12, 11:26)

Dėl tamsių vietų tai  gal kai pirksiu geresnį fotiką, tai gal ir nereiks, kol kas ir su šviesiausiu objektyvu man trūksta. O dar prieš saulę tenka fotografuoti, pasižiūrėjau pavyzdžių, nugi normaliai ten atrodo. Būna situacijų, būna. tada nagus graužiuosi, kad nepavyko. Kažkaip vis neprisiverčiu integruotą panaudot, bet namie tamsioj vietoj pabandžiau, nežinau, servetėlę uždėjus ant blykstės ir tai geriau, nei be jos.

nu suprantu tave smile.gif bet turbut blykste dar vienas mokslas, kuri reik ivaldyt.. as tai nepasitikedama savim nejungciau jos, nes pabijociau eksperimentuot per rengini koki biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(brumbrumai @ 2011 10 12, 10:44)
nu suprantu tave smile.gif bet turbut blykste dar vienas mokslas, kuri reik ivaldyt.. as tai nepasitikedama savim nejungciau jos, nes pabijociau eksperimentuot per rengini koki biggrin.gif
Na, aš išmokčiau, jei būtų automatinis valdymas, nes su reguliavimu pačiai, sudeginčiau visas nuotraukas, dar ir blykstė sukeptų, jei įmanoma laugh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rG: 12 spalio 2011 - 10:45
o man idomu, kiek blykste stabdo fotiko darba.. ar ne Vanilla man pasakojo, kad jai kol uzsikrauna ar net isvis pastringa fotikas..

as tai noriu begalinio iso biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(brumbrumai @ 2011 10 12, 11:53)
o man idomu, kiek blykste stabdo fotiko darba.. ar ne Vanilla man pasakojo, kad jai kol uzsikrauna ar net isvis pastringa fotikas..

as tai noriu begalinio iso biggrin.gif

va va,dėl to užstrigimo, nežinau ar nuo to kad aš ten daug blykčioju ar kaip,bet man buvo du kartus pastrigo ir niekas neveikė bažnyčioje ir dar per žiedų movimo ceremonija doh.gif NEVEIKĖ NIEKAS doh.gif išjugniau įjungiau - neveikia vistiek doh.gif taip kad dabar jau kažkaip aš išvis nemyliu blykstės doh.gif nors jos visgi neatsisakau,nes tikrai tenka verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Kikirike @ 2011 10 12, 11:01)
va va,dėl to užstrigimo, nežinau ar nuo to kad aš ten daug blykčioju ar kaip,bet man buvo du kartus pastrigo ir niekas neveikė bažnyčioje ir dar per žiedų movimo ceremonija  doh.gif NEVEIKĖ NIEKAS  doh.gif išjugniau įjungiau - neveikia vistiek  doh.gif taip kad dabar jau kažkaip aš išvis nemyliu blykstės  doh.gif nors jos visgi neatsisakau,nes tikrai tenka  verysad.gif

Man atrodo kokybiška blykstė ant kokybiško fotoaparato nusimanančiose rankose negali būti blogis, tiesiog tai irgi žinios.
Gali būt, kad daug blykčiojai g.gif Dėkui, kad pasidalinai, turėsiu omenyje, kad reikia tik kai juodai reikia...
Atsakyti
QUOTE(rG @ 2011 10 12, 12:14)
Man atrodo kokybiška blykstė ant kokybiško fotoaparato nusimanančiose rankose negali būti blogis, tiesiog tai irgi žinios.
Gali būt, kad daug blykčiojai  g.gif  Dėkui, kad pasidalinai, turėsiu omenyje, kad reikia tik kai juodai reikia...

na manau šiuo atveju mano nemokšiškumas buvo,per daug aš ten blyksėjau doh.gif verysad.gif bet kiek streso kai užlužo verysad.gif padariau tik vieną kadrą iš žiedų movimo doh.gif
Atsakyti
dabar žiūrinėju iš rūko savo dar, tai nieko gero nebėr, augalus, gamtą fotkinau, bet niekas nepatinka :/ didžiausia nesąmonė, kad su dviem juostom fotkinau- j/b ir spalvota.. tai j/b žymiai fainiau.. nebefotkinsiu daugiau rūko su spalvota biggrin.gif po to konvertuojant spalvotą juostą į j/b šūduks gaunasi.. labai sunku prie juostos j/b pritempt panašumą... :/

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Kikirike @ 2011 10 12, 11:19)
na manau šiuo atveju mano nemokšiškumas buvo,per daug aš ten blyksėjau  doh.gif  verysad.gif bet kiek streso kai užlužo  verysad.gif  padariau tik vieną kadrą iš žiedų movimo  doh.gif
Bet padarei mirksiukas.gif Aš kaip susišikau, tai net nepasakosiu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(rG @ 2011 10 12, 10:03)
Gal kas nusimano blykstėse? Nusprendžiau galingumą(YONGNUO YN460-II) iš kiniečių iškeisti į patikimumą ir paimti Metz 36 AF-5. Taip taip, ji nėra galinga, bet turėsiu daugiau galimybių nei su integruota.

O del ko negerai integruota? Viena priezasti zinau - negali pasirinkti, i kuria puse ja nukreipti. O daugiau?

Siaip jei mokytis su blykste dirbti, tai gal geriau nuo integruotos pradeti? O kai jau zinosi, kas ir kaip, gal tikrai paaiskes, kad nelabai jos tau reikia? Sutaupysi smile.gif g.gif

Beje, nezinau, kaip isorine, bet integruota tai man po kazkur 60 nuotrauku issikrauna (atradau, kai lasiukus fotkinau).

Ai, ir dar "atradau Amerika" paskutines keliones metu - pasirodo, blykste tikrai geras dalykas (kaip kazkur skaiciau), jei fotografuoji zmogu, stovinti nugara i sviesa, pvz saulelydzio metu, ir nori, kad ir fonas dramatiskas butu, ir zmogaus veidas sviesus. Pasimatuoji ekspozicija nuo fono, tada isijungi blykste ir fotografuoji (is pakankamai arti, kad blykstes sviesa zmogaus veida pasiektu). Fonas neisdega, ir veidas ne per tamsus. Jus cia gal jau visos zinot, o man tai tooooks atradimas buvo smile.gif
Atsakyti