QUOTE(noisy-B @ 2011 10 12, 22:21)
Dėkui, taip ir mėginau daryti, galvoju, gal koks kitas būdas yra... Mažinau saturation, ale nevykusiai kažkaip, vis tik kita spalva gaunasi, nors ir neryškiai raudona.
taip, yra kitas būdas, ir žymiai paprastesnis ir veiksmingesnis-image-> adjustments -> selestive color -ten pasirenki reds, ir tada tada skakiklį "black" į kairę stumk, tol kol vaizdas patiks
Labas rytas! sayonara, special for you idejau vakar i Flickr viena nuotrauka su dangum ir debesais - ar geriau ziurisi tokios? Maggie tai ozku pasigedo joje... Ale nu kad ten tame ir yra visa esme - wide open spaces, ir nieko aplink, nei zmogeliu, nei ozkeliu, nei kitu gyvu padaru. Mane vat butent tai ir veza, tos tuscios laukines erdves, tik matyt nemoku taip pateikti, kad ir kitus veztu..
Siryt gavau juokinga laiska is drauges - raso, kad ziurejo su vyru mano nuotraukas is Jordanijos (ne tas, kur jums rodziau, o Picasa web album, truputi asmeniskesni ir su daugiau nuotrauku), ir abu nusprende, kad nuotraukos - kaip is National Geographic Pagalvojau, kaip faina visgi yra tureti aplink zmoniu, kurie, kaip Maggie kazkada sake, nekritikuoja tavo nuotrauku, o tik grozisi jomis. Gauni va toki absoliuciai nepelnyta ir netikroviska komplimenta, ir gali vel toliau gyventi su visa teisinga kritika
Vakar vel grizau prie geliu - pasirodo, buvau ju pasiilgusi Orchidejos jau nusibodo, tai sikart kankinau ciklamenus. Sivakar gal parodysiu kelis kadrus, jei vis dar patiks, ka vakar padariau...
Pirmoji patiko. Jei sayonara nebutu parasiusi apie mergaites apranga, gal ir nebuciau pagalvojusi, kad kas ne taip, o dabar jau ir man norisi tos plazdancios baltos sukneles
Antra gal butu idomesne, jei mergaites akyte geriau matytusi... nezinau. O siaip aki patraukia tik kontrastas tarp mazu vaikisku rankyciu ir didelio sunkaus fotiko
Oi, ir vel vos nepamirsau, jau kelintakart ruosiuosi parasyti - Svajone musu, aciu kad paprotinai anakart, kaip su Levels elgtis Man su Levels kazkaip geriau iseina negu su Curves, per Curves as vis per toli nugrybauju...
Papildyta:
Va koks geras pavyzdys, kaip visi skirtingai matom... as tos sakos, kuria nuklonavai, visai nepastebejau - iskart pamaciau tik ta, kur iki lupu eina, ir dar nusistebejau, kodel tu tokia maza sakele saka vadini
Siryt gavau juokinga laiska is drauges - raso, kad ziurejo su vyru mano nuotraukas is Jordanijos (ne tas, kur jums rodziau, o Picasa web album, truputi asmeniskesni ir su daugiau nuotrauku), ir abu nusprende, kad nuotraukos - kaip is National Geographic Pagalvojau, kaip faina visgi yra tureti aplink zmoniu, kurie, kaip Maggie kazkada sake, nekritikuoja tavo nuotrauku, o tik grozisi jomis. Gauni va toki absoliuciai nepelnyta ir netikroviska komplimenta, ir gali vel toliau gyventi su visa teisinga kritika
Vakar vel grizau prie geliu - pasirodo, buvau ju pasiilgusi Orchidejos jau nusibodo, tai sikart kankinau ciklamenus. Sivakar gal parodysiu kelis kadrus, jei vis dar patiks, ka vakar padariau...
QUOTE(pandre @ 2011 10 13, 00:17)
va jusu teismui
Pirmoji patiko. Jei sayonara nebutu parasiusi apie mergaites apranga, gal ir nebuciau pagalvojusi, kad kas ne taip, o dabar jau ir man norisi tos plazdancios baltos sukneles
Antra gal butu idomesne, jei mergaites akyte geriau matytusi... nezinau. O siaip aki patraukia tik kontrastas tarp mazu vaikisku rankyciu ir didelio sunkaus fotiko
Oi, ir vel vos nepamirsau, jau kelintakart ruosiuosi parasyti - Svajone musu, aciu kad paprotinai anakart, kaip su Levels elgtis Man su Levels kazkaip geriau iseina negu su Curves, per Curves as vis per toli nugrybauju...
Papildyta:
QUOTE(rG @ 2011 10 12, 21:27)
Ar labai kliūna ta šaka? Neapsisprendžiu Čia neambicingai, tiesiog šiaip nuotraukėlė.
Va koks geras pavyzdys, kaip visi skirtingai matom... as tos sakos, kuria nuklonavai, visai nepastebejau - iskart pamaciau tik ta, kur iki lupu eina, ir dar nusistebejau, kodel tu tokia maza sakele saka vadini
QUOTE(Jurzole @ 2011 10 13, 10:50)
Papildyta:
va va, curves irgi ne man, nemoku aš su jomis
nu man kas ant liezuvio galo buvo, toki ir susigalvojau nika, nes greitai reikejo eit zmonos gint, bo kazkas ten apie white balansa lyg buvo
maggie, gi buvom myte, maniau prisiminsi mane, ech, klydau...
Del batarkiu blice, tai reik naudot tik pakraunamas, nes alkaline (aka paprastos batarkes) zyyymiai leciau uzkrauna blica, nes jom chemiskai nepatinka tokie apkrovos suoliai. Ni-mh lyginant su alkaline gali but greitesnes net kelis kartus.
Turbut visos zinot, kad reik naudot sanyo eneloop, panasonic ar kt. geru brandu low self discharge akumus, o ne is maximos belekokius?
maggie, gi buvom myte, maniau prisiminsi mane, ech, klydau...
Del batarkiu blice, tai reik naudot tik pakraunamas, nes alkaline (aka paprastos batarkes) zyyymiai leciau uzkrauna blica, nes jom chemiskai nepatinka tokie apkrovos suoliai. Ni-mh lyginant su alkaline gali but greitesnes net kelis kartus.
Turbut visos zinot, kad reik naudot sanyo eneloop, panasonic ar kt. geru brandu low self discharge akumus, o ne is maximos belekokius?
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 10 13, 11:21)
taip, yra kitas būdas, ir žymiai paprastesnis ir veiksmingesnis-image-> adjustments -> selestive color -ten pasirenki reds, ir tada tada skakiklį "black" į kairę stumk, tol kol vaizdas patiks
Ačiū, Svajone, bet jei nuotraukoj yra kitų raudonų objektų, tai jie nublanks irgi. Kitas dalykas, reiks pamėginti, ar pavyks tas magnetas šiuo atveju?
Maggie -> agha, turiu 4 pakraunamas, reiks įsigyti dar nes tie duraseliai prabangiai kainuoja
Jurzole -> o, Juržole, [nepatikėsi, bet tavo niką visada anksčiau perskaitydavau jeruzolė, dbr irgi vos neparašiau taip ] tu stebini. Labai patiko ši nuotrauka kur įdėjai. Tik man gaila, kad visi debesys yra apkarpyti, na piūrėk, kairėj du nukirpti, dešinėj tas didelis irgi, būtų tobula, jei būtų sutilpę. Čia man kiek pritrūko spalvų, didinčiau vibrance. ir būčiau iš toliau fotografavus, kad būtų sutilpęs visas tas "pamatas" - ar kas ten???
pandre -> Pirmoji man patiko, antroji irgi faina, man nenusibodę vaikai su juostinukais, patinka tokie kadrai. Dėl aprangos nesijaudink, perdaryk ir su suknute - pavasarį, oj, turėsi laiko pasiruošimui, visa žiema prieš akis ale man ir taip faina, patinka man tokie paltukai vaikiški. Tik čia norėtųsi laisvumo, ne tokios šiltos aprangos. Nors pas mane visada bėda su modeliukų apranga Gaila, kad viena saga nukirsta tokiu atžvilgiu jau. Patinka žvilgsnis merginos, man čia netrugdo šarpas. Antrojoj kiek apačios man trūksta, per daug viršaus, bent jau man.
Klausimas - nesuprantu, kaip visas nuotraukas VIENODAI tvarkyti su tais leveliais ir curves, net užsirašyti neina... ypatingai su ta "gyvate" curves... Kaip jūs nuotraukų seriją tvarkot su curves?
Kaži, man matyt paprasčiau yra sluoksniai dirbti, uždedi šviesumo sluoksnį, paskui kontrasto, paskui dar kokio velnio ir žiūri kaip geriau, maigai, tai įjungi, tai išjungi. Paskui viską užsirašau ir kitą nuotrauką taip pat... Skaičiukas į skaičiuką. Matyt aš neįgudus dar... Tada nat popieriaus viską aiškiai matai ir vykdai kitas nuotraukas taip pat. O wa su curves ir leveliais jau sudetinga man - kosmosas iki šiolei.
robobebras -> Man irgi šis nikas su robokopiniu bebru asocijuojasi Ačiū, pirksim dar batarkes pakraunamas, brangesnes 8 vienetus. Ir dar ateity - normalią blykstę, nors kol kas junjungas tenkina
Aciu merguchkos uz konetukus mano padauziukei! Ech...padariau nedovanotina klaida gi del tu sukneliu...pries vaziuodama fotografuoti vis svarsciau ka rengti jai(nes truputi pasiplanavau,gi vainika tai teko pinti) ar balta plazdenancia suknele, ar zalia palaidinuke, tokia tinkancia (mano akims) prie to vainiko ir isivaizduojamos aplinkos..ir ka gi, aprengiau as ta palaidinuke..bet gi , ji bais piktute buvo, nes is miegu prikeliau, aprengiau ir veziau..tai vajej kokios isterijos buvo del kojinyciu..ai,zodziu...esme tame, kad kai nulekem ji taip isisiuto, tiap pradejo ten laikstyti, kad net pamirsau ta paltuka nuimti...nuemiau jau, kai ji jokiais budais nebenorejo nei fotografuotis, nei vainiko ant galvos..nu, ot prasoaviau...negi lauksiu dabar kitu metu, kol atsils?Hm..na, matysim Malonu, kad patiko..o del to banalaus vazido,kad juostini turi..tai turejau su tuo juostiniu nufotografavus ,akip ji laiko ir neuzlaiko skaitmenos, kone uz jos didesnes bet, kadro neliko, nera, dingo kartu su puse dingusios juosteles(minejau kazkada)
ai, vakar pasiemiau ta prie karklu, o dar viena pridaviau ryskinimui ir skanavimui...ale, ziuriu, kad baisiai subraize sia juostel ir tas sharpas tragiskas pyp, jauciu paskutini syki ten nesu!
Rico, ar bandei kada Tesco ryskinti, scanuoti?Ar tik ten ryskini, kur nuoroda man buvai ikelusi? Kodel pasirinkai ten? Kaip tavo scaneris scanuoja?gal ikelk kokiu nuotraukyciu man parodyti, please!
gal zinai kaip boots'e kokybe viso to reikaliuko?Reikes pabandyti jei kainos ne kosmines..Pvz jesoops'e man tai per brangu..uz filmute £5, tai zinai..o del scanavimo net nebezinau kokios ten kainos
ai, vakar pasiemiau ta prie karklu, o dar viena pridaviau ryskinimui ir skanavimui...ale, ziuriu, kad baisiai subraize sia juostel ir tas sharpas tragiskas pyp, jauciu paskutini syki ten nesu!
Rico, ar bandei kada Tesco ryskinti, scanuoti?Ar tik ten ryskini, kur nuoroda man buvai ikelusi? Kodel pasirinkai ten? Kaip tavo scaneris scanuoja?gal ikelk kokiu nuotraukyciu man parodyti, please!
gal zinai kaip boots'e kokybe viso to reikaliuko?Reikes pabandyti jei kainos ne kosmines..Pvz jesoops'e man tai per brangu..uz filmute £5, tai zinai..o del scanavimo net nebezinau kokios ten kainos
QUOTE(noisy-B @ 2011 10 13, 11:14)
Ačiū, Svajone, bet jei nuotraukoj yra kitų raudonų objektų, tai jie nublanks irgi. Kitas dalykas, reiks pamėginti, ar pavyks tas magnetas šiuo atveju?
jau rG sakė, layerį reikia atskirą pasidaryt, ir nosį atskirai tvarkyt, o tvarkyk tuo būdu, kur aš parašiau , labai gerai raudonumus šitas nuima.. PS'e tikrai nėra tokio mygtuko- remove red nose ar kažko panašaus
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 10 13, 12:25)
PS'e tikrai nėra tokio mygtuko- remove red nose ar kažko panašaus
uoj
ale kaip gerai butu , kad butu toks
QUOTE(pandre @ 2011 10 13, 11:27)
nea, geriau būtų vienas, bet kitoks mygtukas, pvz žiūri į nuotrauką, ir sugalvoji kokio galutinio rezultato nori, ir tada spaudi "do my job" mygtuką, ir phtoshopas pats padaro kaip tu nori
QUOTE(noisy-B @ 2011 10 13, 11:14)
Jurzole -> o, Juržole, [nepatikėsi, bet tavo niką visada anksčiau perskaitydavau jeruzolė, dbr irgi vos neparašiau taip ] tu stebini. Labai patiko ši nuotrauka kur įdėjai. Tik man gaila, kad visi debesys yra apkarpyti, na piūrėk, kairėj du nukirpti, dešinėj tas didelis irgi, būtų tobula, jei būtų sutilpę. Čia man kiek pritrūko spalvų, didinčiau vibrance. ir būčiau iš toliau fotografavus, kad būtų sutilpęs visas tas "pamatas" - ar kas ten???
jeruzole... geras! Ne, as ne is Jeruzales, as tik zole is juros... Tiesa, SM yra ir tikra, nesvepluojanti jūržolė, jei ko, nesupainiokit su manim Knygu temoj jau karta taip buvo - viena nare ta kita jurzole kazkurioj kitoj temoj auklejo, kad reikia vaikams knygeles skaityti, o paskui knygu temoj manes atsiprasinejo
Faina, kad patiko nuotrauka Debesu tai tikrai nesuziurejau - ne debesis fotografavau, tai matyt ir pritruko demesio detalems. Ir kas ten per pamatas buvo, jau nebezinau - man rodos, tik tiek jo ir matesi, bet nesu tikra
QUOTE(noisy-B @ 2011 10 13, 10:14)
Klausimas - nesuprantu, kaip visas nuotraukas VIENODAI tvarkyti su tais leveliais ir curves, net užsirašyti neina... ypatingai su ta "gyvate" curves... Kaip jūs nuotraukų seriją tvarkot su curves?
Nemoku nuskanuoti is knygos ir ikelti i cia Knygoje Sluoksniai ir t.t. yra parasyta kaip tai padaryti...Jei per pora valandu niekas neatsakys,tai uzmigdzius vaika pietu, galesiu nurasyti kaip viskas daroma