Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(andriuska @ 2011 10 12, 17:13)

nu tu pasakyk man vėl nusišnekėjau??? g.gif nagi parašyta kad riekia tempti ant moniko emulsija ir lipinti fotopopierių,tai ir mastau kaip čia taip,gi šiaip nuotraukas daromos tamsoje,tai jei iškart raško kad ryškini popierių na tai viskas tamsoje g.gif
Atsakyti
QUOTE(Kikirike @ 2011 10 12, 16:18)
nu tu pasakyk man vėl nusišnekėjau???  g.gif  nagi parašyta kad riekia tempti ant moniko emulsija ir lipinti fotopopierių,tai ir mastau kaip čia taip,gi šiaip nuotraukas daromos tamsoje,tai jei iškart raško kad ryškini popierių na tai viskas tamsoje  g.gif

kur tu čia ką skaitei? duok man pažiūrėt
kažkaip čia keistai skamba ..
Atsakyti
QUOTE(fox. @ 2011 10 12, 11:18)
Dar niekada taip nesigailejau,kad gyvenu ne Lietuvoje  doh.gif

Me too drinks_cheers.gif doh.gif

QUOTE(rG @ 2011 10 12, 12:40)
pagal planus žadu antrą fotiką paimti po pusmečio kokio, jam blykstę ir pirksiu.

Koki planuoji pirkti?
Atsakyti
Tikrai, kad būtų labai naudinga paskaita apie blykstes ir jų naudojimą, prisižiūrėjau aš daug filmukų, bet iš to naudos jokios, kaip matau. Kita vertus, ėmiau aš savo jungjongą tik pabandymui, pasižiūrėjimui ar reikia, vis dėlto buvo žiema, tamsuma, norėjau leliuką savo mažą fotografuoti, tai kas beliko, skubėjau, pinigų neturėjau, ėmiau kas pigu buvo, visai patenkinta likau, norėčiau dbr daug blyksčių bigsmile.gif iš visų šonų susistatyti ir fotkint bigsmile.gif aš kaip išprotėjus. Tai ir sakau, kad tie jujongai iš honkongo nėra geri tuo atžvilgiu, kad lėtai kraunasi, negali fotografuoti serijom NIEKADA. Na, perkaist, neperkaito, bet batarkės duraselio baigiasi labai greitai, sesę fotografavau, tai ajaj, sunaudojau 8batarkes [dedasi po 4] ir pusvalandį ar 40min fotkinau. Ji nepatikima, jei nori fotografuot rimtą ceremoniją... a f drug neiššaus? Nors jei fotografuoji su pertraukom, tai visad iššauna.

Wa čia foto iš tos senos fotosesijos su blykste.
user posted image

Ačiū rG, reiks prašyt, kad kas atsiųstų ax.gif
Atsakyti
QUOTE(dosa @ 2011 10 12, 16:32)
Me too  drinks_cheers.gif  doh.gif
Koki planuoji pirkti?
Ai, nenoriu kalbėti kol neturiu rankose smile.gif Bet viską rimčiau, noriu išbandyti (juokingai skamba, kaip kokių ledų paragauti biggrin.gif )

QUOTE(noisy-B @ 2011 10 12, 16:37)

Ką atsiųstų? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(rG @ 2011 10 12, 13:41)
P.S. Man patiko vazos.

Aciu.

QUOTE(sayonara @ 2011 10 12, 13:42)
tikrai nereikės. mano galva, beveik visuose kadruose jaučiamas erdvės iš viršaus trūkumas. Tu suspaudi ir artimus, ir tolimus vaizdus. išlaisvink juos, duok jiems pakvėpuoti, padaryk du skirtingus, vieną su erdve viršuje, kitą - be. man peizažas be erdvės nesižiūri 4u.gif

g.gif Saziningai prisipazinsiu, man paciai tos erdves virsuj netruksta - gal kad pakankamai esu prisiziurejus savo nuotrauku, kur jos gerokai per daug? blush2.gif As, matai, dabar labai rimtai meginu mokytis.... ir gal persistengiu, bala zino ax.gif Darau daugiau kadru pagal principa "less is more", paskui dar karpau dangu, jei nuobodus arba isdeges... rolleyes.gif Bet isidemesiu sia pastaba ateiciai. Dekui 4u.gif

Pastebiu siaip, kad man isvis sunkoka susidoroti su erdves aspektu nuotraukose. Vis abejoju - per daug? per mazai? Is pradziu palikdavau per daug, dabar pradejau spausti... visiskai negirdziu to vidinio balso, kuris sakytu "va sitaip yra gerai". Kazin kaip ji islavinti? Ar cia tik patirties reikia, ar kazko dar? g.gif

QUOTE(sayonara @ 2011 10 12, 14:04)
chi chi chi

Sita faina - tokios rimtukes visos trys smile.gif
Atsakyti
mano menkutė patirtis - prieš dvi savaites fotografavau renginį, nuomojausi speedlite 530 ex II, ir tikrai nesigailiu būtent tokią blykstę turėjusi. visą vakarą (nuo 22h iki 3val ryto) išfotografavau su viena serija pakrautų baterijų. stebino blykstės greitis, o ir rezultatai visai neblogi. ir labai labai pravertė blykstės sukiojimas, nes tikrai ne visada pasiteisina blykstės pasukimas į lubas.
Atsakyti
merginos, kas turit šniūrą? perku, reik mamiyikę ant kaklo užsimest, ba rankos kai velniai dreba, nebenulaikau to svorio ... tiks bet koks, nes apart canon, kuris tik ant kaklo ir būna, nieko neturiu

p.s. virvės netinka
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ypač: 12 spalio 2011 - 18:16
QUOTE(ypač @ 2011 10 12, 18:15)
merginos, kas turit šniūrą? perku, reik mamiyikę ant kaklo užsimest, ba rankos kai velniai dreba, nebenulaikau to svorio ... tiks bet koks, nes apart canon, kuris tik ant kaklo ir būna, nieko neturiu

p.s. virvės netinka

paieškosiu, man rodos aš turiu atliekamą mamkos dirželį..smile.gif
Atsakyti
QUOTE(je t'aime @ 2011 10 12, 16:57)
mano menkutė patirtis - prieš dvi savaites fotografavau renginį, nuomojausi speedlite 530 ex II, ir tikrai nesigailiu būtent tokią blykstę turėjusi. visą vakarą (nuo 22h iki 3val ryto) išfotografavau su viena serija pakrautų baterijų. stebino blykstės greitis, o ir rezultatai visai neblogi. ir labai labai pravertė blykstės sukiojimas, nes tikrai ne visada pasiteisina blykstės pasukimas į lubas.

Tau pasisekė...nes tavo bodis geresnis. smile.gif Aš prieš metus irgi su nebloga blykste speedlite 430ex II ir su savo senuku bodžiu vieną rimtą įvykį ir tokią ale teminę FS fotografavau. Tai man užstrigdavo blykstė, kas antrą kadrą. doh.gif Plius nelabai padėjo galvutės sukiojimai, nes lubos raudonos, sienos akmeninės arba tamsios, fortepionas baltas ir dar viena siena veidrodžiai. censored2.gif Tai ko tik aš nebandžiau, kur tik nesukiojau blykstės, net su nuotoliniu dirbau, kur nors blykstę pastačius. Nu bet toks š... daugumoj foto. blink.gif Geriausiai gaudavosi, kai blykstę atsukdavau į ant sienos kabantį įrėmintą paveikslą, nuo jo atsispindėdavo šviesa, tai tada na tokie neblogi kadrai išeidavo. Nu kai jau prasidėjo brazilų šokių pamokos, tai išjungiau blykstę ir dirbau su ilgesniu išlaikymu, kad bent įdomūs judesiai užsifiksuotų.
Taigi, nors ir prieš tai buvau jau pasibandžius ir daug ką išsiaiškinus apie šiuos daikčiukus, tačiau sakau - aš irgi už seminarą apie blykstes!!!!! thumbup.gif
p.s. aš blykstę išsinuomavau pabandymui. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Alexso @ 2011 10 12, 19:23)
Tau pasisekė...nes tavo bodis geresnis. smile.gif 

500d nėra labai jau geresnis bodis, tik tiek, kad naujesnis už Tavąjį. šiaip tai plastmasiukas ir tiek. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(neiste @ 2011 10 12, 14:08)
Bandziau auto pasizaidimui, idomu kaip? blush2.gif

apkarpyciau tikrai smile.gif

svajones rukas ziauriai grazus wub.gif

noisyB aciu uz flirck 4u.gif

man jurzoles vazos patinko bigsmile.gif

Atsakyti