Įkraunama...
Įkraunama...

Tauragės darželiai

QUOTE(astraline23 @ 2010 09 06, 19:05)
mes einam i Kodelciu, nzn visai patinka g.gif  bigsmile.gif  kazkas sake kad cia buvo prasciausias darzelis Tauragej, bet gal dabar jau nebe 4u.gif

man tai sake labai rpastas maitinimas ir vaikai labai serga.
Atsakyti
LABUTIS MAMYTĖS.ESU NAUJOKĖ ČIA IR APLAMAI TAURAGĖJE TAIGI KOKIA SITUACIJA DABAR TAURAGĖJE SU DARŽELIAIS GAL GALIT PARAŠYT IR NUO KOKIO AMŽIAUS REIKIA PRADĖT IEŠKOT VIETŲ TEN.KOKIA TVARKA. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(ausriki23 @ 2010 09 06, 21:39)

mes paejom 2 savaites ir dukryte suviduriavo,po to prikibo sloga ir kosulys doh.gif ,nes is 6 vaiku grupeje 5 sergantys buvo,tai taip ir laukiau tos dienos,kada susirgs doh.gif ,dabar gydomes,bet kas is to,paeis truputi ir vel tas pats bus doh.gif ,jei veda sergancius vaikus gun_bandana.gif
Atsakyti
QUOTE(ausriki23 @ 2010 09 06, 20:39)

Bent jau iki šiol visus darželius (išskyrus Pušelę) maistu aprūpindavo berods Priekšaitienės maitinimo įstaiga, t.y. maistai atvežami pagaminti. Pušelėje gaminasi patys - pastarojoje maitina netgi labai gerai ir skaniai smile.gif
O sergamumas visuose darželiuose toks pats manyčiau: pradžioje kol vaikas adaptuojasi - dažniausiai (bet nebūtinai) serga daugiau; po to sergamumas mažėja - nebent grupėje pastovai būna daug sloguojančių, o vaiko imunitetas nespėja atsistatyti po ligos ir pareina vėl į kolektyvą - tada daug galimybių kad ir vėl atkris.
Bitute1977 - vedė ir ves sergančius doh.gif , kol nebus griežtai nurodyta auklėtojoms, nepriimti sloguojančių, kosinčių ir pan. Bet ir kai kuriuos tėvus eina suprasti, nes biuletenio dėl slogos niekas neduoda - o jei neturi kur palikti vaiko - tai ir veda. Šis klausimas visais laikais būdavo opus doh.gif

Maniškis vienas lankė Ąžuoliuką, bet tas buvo seniai jau - auklėtojos mums kliuvo puikios. Mažylis dabar baigia lankyt Pušelę - kaip sakiau maistas nuostabus, o auklėtojos...na kaip pakliūsi smile.gif Mums kliuvo nuostabios - vaikas pats norėdavo eiti į darželį smile.gif Puseserės mergaitė ėjo į kitą grupę - tai nenorėdavo eiti, o paskui perkėlė į tą, kurią lankė maniškis - dabar eina patenkinta smile.gif

Dėl eilių ir kada užsirašyt, nežinau dabartinės tvarkos. Mažylis į Pušelę pateko su korekcinės tarnybos siuntimu.
Atsakyti
QUOTE(~Artemidė ~ @ 2010 12 25, 10:38)
Bent jau iki šiol visus darželius (išskyrus Pušelę) maistu aprūpindavo berods Priekšaitienės maitinimo įstaiga, t.y. maistai atvežami pagaminti. Pušelėje gaminasi patys - pastarojoje maitina netgi labai gerai ir skaniai smile.gif

kol teiks maista ji tai vaikai ir viduriuos,ir sirgs...nes zinau kas dirbo pas ja ir sake kaip baisei maista ji gamina blink.gif
seip pusele manau geriausias darzleis tauragej drinks_cheers.gif
mes db einam i tarailius,ten neiko gero,bet kad tik rpie namu biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos mamytės, norėjau pasidomėti kaip yra su darželiu "Pušele", nes kiek supratau į šį darželį vaikus priima nuo trijų metukų g.gif , o jei mes pradėsim eiti į Ąžuoliuką, tai jau į Pušelę jau nebepakliusim po 1 metukų lankymo rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(tina82 @ 2011 02 22, 10:56)
Sveikos mamytės, norėjau pasidomėti kaip yra su darželiu "Pušele", nes kiek supratau į šį darželį vaikus priima nuo trijų metukų g.gif , o jei mes pradėsim eiti į Ąžuoliuką, tai jau į Pušelę jau nebepakliusim po 1 metukų lankymo rolleyes.gif

kai pradedi eiti i darzely (nesvarbu koki),ir kai tik nori,turi teise perrasyti savo vaika i kita darzely-ir jie privalo priimti 4u.gif

pagal jusu parasyma,jus jei priima i azuoliuka,savaime dingsta eile puseleje 4u.gif tad pradeje eiti i azuoliuka,po kazkiek laiko galesit persirasyti i pusele
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fifux'e: 22 vasario 2011 - 11:43
QUOTE(Fifux'e @ 2011 02 22, 12:42)
kai pradedi eiti i darzely (nesvarbu koki),ir kai tik nori,turi teise perrasyti savo vaika i kita darzely-ir jie privalo priimti 4u.gif

pagal jusu parasyma,jus jei priima i azuoliuka,savaime dingsta eile puseleje 4u.gif tad pradeje eiti i azuoliuka,po kazkiek laiko galesit  persirasyti i pusele

mes dar niekur nepakliuvom blush2.gif aš tik domiuosi, nes esu ne vietinė ir nežinau kurie čia darželiai geresni g.gif o į Ažuoliuką užrašiau, vien dėl to, kad jis man visai netoli namų thumbup.gif Ačiū Jums už info smile.gif
Atsakyti
Kad vaikas šimtas kažkelintas eilėj per daug pergyvent nereiktų - nes tas skaičius rodo bendrą eilę. Mano ir buvo ar ne 138 eilėj, o realiai į tą darželį, kurio norėjau - 45 ar kelintas ten. Taigi skyriuj reiktų pasiklaust realiai kelintas eilėj į tą amžiaus grupę. Kadangi manasis buvo ant ribos ir dar neturėjo 2 m (o Žvaigždutė tipo priima nuo 2 m), tai man pasiūlė papildomai prirašyt "Kodėlčių", nes didesnė tikimybė, kad pateks, be to, ten yra lopšelio grupė.
Tiesą sakant, nesigailiu,kad vedu į Kodėlčių, nors 5 žingsniai toliau nuo namų lotuliukas.gif Pagalvojau, gal geriau,kad eis su tokiais žiopliukais, kaip ir pats lotuliukas.gif Atsiliepimų apie šį darželį ir girdėjau visokių, bet nusiskundimų netruiu. Papuolėm į suremontuotą grupę, žaislai, lovytės, baldeliai tikrai geri thumbup.gif (kitas grupes ir po truputį remontuoja). Auklėtojos irgi man patinka (svarbiausia vaikui patinka, nes moteriškių nelabai svetimų mėgsta doh.gif ). Maisto neragavau, tai nieko pasakyt negaliu. Tiesa, manasis yra alergiškas pienui, kiausinio baltymui, sūriui - tai apie tai pasakiau direktorei ir auklėtojai, taip pat sesutei. Kadangi pradžioj keitės darbuotojos, tai teko kartoti tą dažniau (pradėjau vest vasarą, kai mažiau vaikų), bet bėdų didelių nebuvo (neskaitant, kad suviduriavo nuo sūrelio, o sykį išbėrė doh.gif ). Bet dabar alergiją lyg ir išaugo jau, tai...
Taigi tikrai nebijokit ten leist vaikučio mirksiukas.gif (tiesa, buvo sujungtos grupės dėl remontų, tai man labai nepatiko kitos grupės auklėtoja, kažkaip jai ne su tokiais pypliais dirbt, bet gal savo grupės vaikučius ji labiau žiūri ax.gif )

Sėkmės mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(alinute5 @ 2011 03 24, 17:23)
Kad vaikas šimtas kažkelintas eilėj per daug pergyvent nereiktų - nes tas skaičius rodo bendrą eilę. Mano ir buvo ar ne 138 eilėj, o realiai į tą darželį, kurio norėjau - 45 ar kelintas ten. Taigi skyriuj reiktų pasiklaust realiai kelintas eilėj į tą amžiaus grupę. Kadangi manasis buvo ant ribos ir dar neturėjo 2 m (o Žvaigždutė tipo priima nuo 2 m), tai man pasiūlė papildomai prirašyt "Kodėlčių", nes didesnė tikimybė, kad pateks, be to, ten yra lopšelio grupė.
Tiesą sakant, nesigailiu,kad vedu į Kodėlčių, nors 5 žingsniai toliau nuo namų lotuliukas.gif Pagalvojau, gal geriau,kad eis su tokiais žiopliukais, kaip ir pats  lotuliukas.gif Atsiliepimų apie šį darželį ir girdėjau visokių, bet nusiskundimų netruiu. Papuolėm į suremontuotą grupę, žaislai, lovytės, baldeliai tikrai geri  thumbup.gif (kitas grupes ir po truputį remontuoja). Auklėtojos irgi man patinka (svarbiausia vaikui patinka, nes moteriškių nelabai svetimų mėgsta  doh.gif ). Maisto neragavau, tai nieko pasakyt negaliu. Tiesa, manasis yra alergiškas pienui, kiausinio baltymui, sūriui - tai apie tai pasakiau direktorei ir auklėtojai, taip pat sesutei. Kadangi pradžioj keitės darbuotojos, tai teko kartoti tą dažniau (pradėjau vest vasarą, kai mažiau vaikų), bet bėdų didelių nebuvo (neskaitant, kad suviduriavo nuo sūrelio, o sykį išbėrė  doh.gif ). Bet dabar alergiją lyg ir išaugo jau, tai...
Taigi tikrai nebijokit ten leist vaikučio  mirksiukas.gif (tiesa, buvo sujungtos grupės dėl remontų, tai man labai nepatiko kitos grupės auklėtoja, kažkaip jai ne su tokiais pypliais dirbt, bet gal savo grupės vaikučius ji labiau žiūri  ax.gif )

Sėkmės  mirksiukas.gif

Siuo metu remontuoja kita korpusa, tai mano mergaite irgi eina i sujungta grupe. Asmeniskai as turiu priekaistu kitos grupes aukletojai, ragana paskutine, pastoviai susisukusi, susiraukusi, net nemalonu ateiti, o tuo labiau vaika palikti. Taip ir kyla mintys, kazin kaip ji su vaikais elgiasi. Skaiciuoju dienas kada remontai baigsis, kad greiciau griztumem i savo grupe. siaip musu aukletojos pasitaike labai geros, apie kitas irgi neblogu atsiliepimu girdejau. maistas anksciau nekoks buvo, bet dabar jau pasitaise.

Papildyta:
QUOTE(ausriki23 @ 2010 09 06, 21:39)

vaikai serga del paprasciausios priezasties - juos atveda sergancius i darzeli, tada uzsikrecia visi kiti!!! kol nelankem darzelio, sirgom 2 sykius, pradejus lankyti, sergam pastoviai. 1 savaite einam, 3 savaites sergam. isgydai, atstatai vaika, atvedi sveika, o kita atveda tipo "sveika" ir mes vel sergam. cia su tevais kariauti reikia, ateina atnesa pazyma kad sveikas (o pazyma bet koks gydytojas, bet kada paprasius paraso), aukletoja pasako kad vasikas kosti, tai dar aukletojom akis kabina ir sako, kad pazyma tai yra, vadinasi sveikas, o kad ant kitos dienos jau grupej 5 vaiku nebuna, tai tai motinelei neidomu. ji tipo neturi kur vaiko palikti. Mes visi neturim kur ju palikti, bet kazkaip stengiames, sukames kaip galim ir randam. Tai kad, siulau visoms mamytems, pradesiancioms vesti i darzeli savo vaikucius, su tuo susitaikyti, nes as jau vedu daugiau nei metai laiko, ir pavargau jau kariauti su kai kuriais teveliais. ir visuose darzeliuose yra vienodai, nera nei viename isimciu.
Papildyta:
QUOTE(tina82 @ 2011 02 22, 11:56)

Puseleje yra sudaryta viena ar dvi grupes nuo 2 metu vaikams. Anksciau nebudavo, bet 2010 metu rugseji (atrodo) buvo pradzia tu grupiu. zinau, nes mes buvom papuolusios i ta grupe, bet as negalejau laukti iki rugsejo, todel pradejom lankyti kita darzeli.
Savivaldybeje reikia parasyti prasyma pas Ozelyte, kad mes lankysim kita darzeli, tol kol atsiras vieta Puselej. Tada vaika perkelia automatiskai, nes vaikas is Puseles sarasu neiskrenta. Bet yra didelis BET..... Vaikas pradeda lankyti "laikina" darzeli, vyksta adaptacija, kruvinu asaru pakalnes, stresai, nemigos, isterijos, siusiojimai i lova ir tt. (idividualiai kiekvienam vaikui), tol, kol vaikas pripranta. Aukletoju gerumas siuo atzvilgiu labai svarbus. o po menesio, puses metu ar metu, vel kelti vaika i kita darzeli, ir vel ratas sukasi aplink, vel adaptacija ir tt. As labai gerai pagalvociau pries taip darant
Atsakyti

"Savivaldybeje reikia parasyti prasyma pas Ozelyte, kad mes lankysim kita darzeli, tol kol atsiras vieta Puselej. Tada vaika perkelia automatiskai, nes vaikas is Puseles sarasu neiskrenta. Bet yra didelis BET..... Vaikas pradeda lankyti "laikina" darzeli, vyksta adaptacija, kruvinu asaru pakalnes, stresai, nemigos, isterijos, siusiojimai i lova ir tt. (idividualiai kiekvienam vaikui), tol, kol vaikas pripranta. Aukletoju gerumas siuo atzvilgiu labai svarbus. o po menesio, puses metu ar metu, vel kelti vaika i kita darzeli, ir vel ratas sukasi aplink, vel adaptacija ir tt. As labai gerai pagalvociau pries taip darant
[/quote]

Vat ėl to "BET" aš ir nenoriu keist darželio - nors "ŽvaigždutėŽ man arčiau penkiais žingsniais, bet dėl tų adaptacjų ir vaiko ramybės nutariau nekeist ir vest, ten kur vedu 4u.gif nes ašaros liejosi visą mėnesį doh.gif
Na, dėl sirgimų tai taip, reikia susitaikyti, kad vaikas sirgs 4u.gif , ačiū dievui, mums taip nėra, kad savaitę eina. tris namie wub.gif bet pradėjus eit, sugebėjo rugpjūtį pasigaut tokią slogą, kad net akys pūliavo, kažkas įsimetę buvo, tai beveik visą mėnesį namie prabuvo, bet pati dar nedirbau, tai buvo lengviau. Aišku, kai eini į darbus sudėtinga dėl šiek tiek varvančios nosies auklės kokios ieškot. Kai vyras neišvykęs, tai gerai dar- jis su vaiku pabūna wub.gif labiausia mane erzina tai,kad atrodo vaikas rimtai neserga, tik nosis varva, nėra nei temperatūros nieko, o turi tempt pas gydytoją, kad gautum pažymą, kad nereiktų už darželį mokėt wub.gif
Tai matyt kalbat apie tą pačia lopšelinukų auklėtoją (bijau pameluot, berods ji iš "Pelėdžiukų"), jau tokia ji visada susiraukus susisukus,k ad ojoj. Net mano uošvienė (ji man vaiką vedžioja i darželį, kai vyro nėra), sakė, kad ne jai su vaikais dirbt, labai jau nesimpatiška moteriškė wub.gif
Atsakyti

Tai matyt kalbat apie tą pačia lopšelinukų auklėtoją (bijau pameluot, berods ji iš "Pelėdžiukų"), jau tokia ji visada susiraukus susisukus,k ad ojoj. Net mano uošvienė (ji man vaiką vedžioja i darželį, kai vyro nėra), sakė, kad ne jai su vaikais dirbt, labai jau nesimpatiška moteriškė wub.gif
[/quote]

Ar ne apie aukletoja Aldona kalbat? verysad.gif man atrodo ji nuotaikos zmogus blush2.gif

Atsakyti