Įkraunama...
Įkraunama...

10 mėn. vaikučio meniu

Sveikos,
Mano dukrytei taip pat 10 menesiu. Kadangi dantuku turi dar tik 1,5 apacioje, tai didziaja dali maisto trinu smulkiai, isskyrus kruopu koses is dribsniu, jos puikiai suverda.
Nuo bendro stalo dar stengiuosi neduoti, nes mes megstam astriau, suriau. Kazkaip manau dar per anksti, o ir nelabai kramto.. jusu mazyliai kiek paskaiciau kramsnoja viska kuo puikiausiai smile.gif
Megsta labai obuiolius. gal kad nuo kazkur 4-5 men pradejau duoti beveik po ciela obuoli kasdien, tai dabar neleidzia ramiai valgyti, butinai turiu duoti smile.gif kadangi obuoliai savo, tai nesuku galvos. o va banana tai nepasakyciau, kad labai noriai valgo - truputi atsikanda, palaizo ir uztenka.
jokiu pirktiniu jogurtu, varskyciu, bandeliu neduodu kolkas. pagriauzti mums tinka morka zalia, duoniukai, gaidelis sausainiai, paprasti vafliai.
Noriu paklausti, ar dedate i koses cukraus, druskos?
Atsakyti
Cukraus nededu, druskos vos vos, nes sunkiai pradėjo valgyti maistą tai teko paskaninti druska. O vyresnysis kai augo tai iki metukų druskos nedėjau visai. Ir mažajam kai kur dedu o kai kur ne. Kadangi košes darau su mišinuku ar šiek tiek pieno įpilu tai skonio ten ir taip pakanka.
Atsakyti
Pradejau i verdama darzoviene ideti paprikos kaip prieskonio. Isvirus ja isgraibau ir i kose netrinu. Tai vaikutis toks patenkintas smile.gif
Ir aciu kazkuriai mamytei, jog parase, kad saldytus zirnelius verda 4u.gif . Kadangi savu neturiu, pirkau saldytus, maziui irgi labai patinka koses su zirneliais. Dar nupirkau saldytu sparaginiu pupeliu, bet ju kol kas neviriau.
Ai, kazkur skaiciau, kad netarkuotos zalios morkos negalima maziukam duoti, nes didele gresme paspringti. Bet tame sarase buvo ir duona, o maniskis duonyte taip megsta mirksiukas.gif Tai ir nesupratau, ar galima tokiu sarasu tiket, ar ne g.gif
Atsakyti
QUOTE(liaudija @ 2012 02 24, 13:29)
Pradejau i verdama darzoviene ideti paprikos kaip prieskonio. Isvirus ja isgraibau ir i kose netrinu. Tai vaikutis toks patenkintas smile.gif
Ir aciu kazkuriai mamytei, jog parase, kad saldytus zirnelius verda  4u.gif . Kadangi savu neturiu, pirkau saldytus, maziui irgi labai patinka koses su zirneliais. Dar nupirkau saldytu sparaginiu pupeliu, bet ju kol kas neviriau.
Ai, kazkur skaiciau, kad netarkuotos zalios morkos negalima maziukam duoti, nes didele gresme paspringti. Bet tame sarase buvo ir duona, o maniskis duonyte taip megsta  mirksiukas.gif Tai ir nesupratau, ar galima tokiu sarasu tiket, ar ne  g.gif

Del springimo, tai matyt kaip koks vaikas, nes vieni turi po 1 dantuka, o kiti visus 10 tokiame paciame amziuje. O turbut ir priklauso, kaip mama smulkina maista ar , ar vaikas moka atsikasti ir panasiai g.gif
Mano vaikas irgi megsta labai saldytus zirnelius, vakar viriau sriubyte ir idejau. Kai isvire daviau kelis paragauti, tai mazius odele spjauna, tada as nulupdavau ir duodavau tai vis prase ir prase... doh.gif ,
Mano vaikinas dar labai megsta makaroniuku smulkiu sriubyte, tai valgo net ausys linguoja. thumbup.gif Verdu sultinuka i kuri dedu daug darzoviu kurias smulkiai supjaustau ( moliuga, svoguniuka, krapu , morka, pora, bulvyteir t.t. tada i pabaiga dedu smulkiu makaroniuku, ipilu truputi aliejuko. Duodu tokia tirstoka kaip kosyte, tai jis taip megsta... thumbup.gif O man visgi kazkas naujo pakeitimui, nes matau, kad jam jau tas pats meniu atsibosta. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(vilka11 @ 2012 02 24, 16:06)
Del springimo, tai matyt kaip koks vaikas, nes vieni turi po 1 dantuka, o kiti visus 10 tokiame paciame amziuje. O turbut ir priklauso, kaip mama smulkina maista ar , ar vaikas moka atsikasti ir panasiai g.gif
      Mano vaikas irgi megsta labai saldytus zirnelius, vakar viriau sriubyte ir idejau. Kai isvire  daviau kelis paragauti, tai mazius odele spjauna, tada as nulupdavau ir duodavau tai vis prase ir prase... doh.gif ,
      Mano vaikinas dar labai megsta makaroniuku smulkiu sriubyte, tai valgo net ausys linguoja. thumbup.gif Verdu sultinuka i kuri dedu daug darzoviu kurias smulkiai supjaustau ( moliuga, svoguniuka, krapu , morka, pora, bulvyteir t.t. tada i pabaiga dedu smulkiu makaroniuku, ipilu truputi aliejuko. Duodu tokia tirstoka kaip kosyte, tai jis taip megsta... thumbup.gif O man visgi kazkas naujo pakeitimui, nes matau, kad jam jau tas pats meniu atsibosta. thumbup.gif

O juus svoguna ir pora paliekat kosej? Neisimat jo?
Atsakyti
QUOTE(liaudija @ 2012 02 24, 16:37)
O juus svoguna ir pora paliekat kosej? Neisimat jo?

Taip palieku, svoguniukai naminiai saldus, dedu nedaug, tai leliukui visai skanu, o ir vitamin0 C gauna thumbup.gif
Atsakyti
Svogūną ir aš palieku, bet jo ten būna labai labai mažai smile.gif
O dėl paspringimo tai čia tikrai kaip kam. Aš saviškiam morkos būtent dėl to neduodu, bet duodu obuolį. Ir tai kartais truputį springsta jei koks didesnis gabaliukas pavyksta atkąsti, betgi be priežiūros nelieka tai jei matau kad kas ne taip, iškrapštau iš burnytės ax.gif
Atsakyti
QUOTE(simbail @ 2012 02 25, 20:55)
Svogūną ir aš palieku, bet jo ten būna labai labai mažai  smile.gif
O dėl paspringimo tai čia tikrai kaip kam. Aš saviškiam morkos būtent dėl to neduodu, bet duodu obuolį. Ir tai kartais truputį springsta jei koks didesnis gabaliukas pavyksta atkąsti, betgi be priežiūros nelieka tai jei matau kad kas ne taip, iškrapštau iš burnytės  ax.gif

Del prieziuros tai jau tikrai doh.gif nei valgant nei zaidziant nepaliksi doh.gif I burna kisa viska tai zaislai desimt kartu rinkti ir perrinkti, kad tik mazu nebutu. Na o maistas irgi visas i burna keliauja, bet tokio, kad springtu, kad ir gerai kramto stengiuosi neduoti morkas duodu tik virtas, obuoliuka nesmulkinta pradejau duoti irgi tik pries pora dienu. Pastebejau dar keista savybe, kad jai koks gabaliukas pakliuna stambesnis i burna mazius ji isspjauna. Tarkim jai per stambiai bulvyte sutryniau, tai didesni gabalkiuka isspjaus arba banano jai atsikanda per dideli gabaliuka irgi isspjaus. Pats atsirenka kaip nebutu keista thumbup.gif Beje nors ir offtopikas negaliu nepasigirus vakar patys jau eiti pradejome thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(vilka11 @ 2012 02 26, 16:00)
Beje nors ir offtopikas negaliu nepasigirus vakar patys jau eiti pradejome thumbup.gif

Šaunuoliai thumbup.gif mes dar neinam patys, bet jau atrodo tuoj tuoj... smile.gif Maniškis taip pat išspjauna didesnį gabaliuką obuolio. Bet mielai suvalgo radęs kokį popieriuką doh.gif Jei springsta tai tik bedūkdamas, nes nenusėdi ramiai visiškai doh.gif
Atsakyti
Na, maniske aperiru nesiskundzia smile.gif morka zalia duodu pagriauzti, paciulpti, labai gerai kasosi dantenos, nes dar tik 2 dantis panele mano turi, o jei koki gabaliuka ir atkanda, vailioja vailioja po burna kol pamatau, tada isspjauna smile.gif

Mes gyvenam su seneliais. Noriu paklausti patarimo, kaip taktiskai jiems paaiskinti, kad karts nuo karto (kada reikia ir kada nereikia) nekaisiotu tai sio tai ano pakramsnoti. tai vafliuka ziuriu senelis padaves, tai obuolio gabaliuka, tai duonos beduodantis atsikasti doh.gif kaip mane nervina negaliu doh.gif
Atsakyti
As duonytes duodu saviskiam, labai patinka, ypac juoda duona.
Paskelne mazius bado streika, nevalgo beveik nieko doh.gif
Atsakyti
QUOTE(liaudija @ 2012 03 02, 17:32)
As duonytes duodu saviskiam, labai patinka, ypac juoda duona.
Paskelne mazius bado streika, nevalgo beveik nieko  doh.gif

Sveikutes, mano lelius irgi labai duona megsta. As duonos neriboju, nes kepu pati be jokiu E tai tegu valgo i sveikata. thumbup.gif geriau negu kokie sausainiai ar bandeles.
Oi Liaudija, mano lialius irgi kelias dienas nieko nenori valgyti doh.gif , manau vel dantys kalasi. Verdu ta maista kaip beprote doh.gif , o po to lauk pilu. Vyras jau tyciojasi, kad visa diena tik su lekste ir begioju. bet man neramu kai jis nevelges.. doh.gif Bet uztat MP geria be perstojo, tai nors tuo pasisotina... doh.gif
Atsakyti