QUOTE(Vitulka @ 2014 08 14, 11:52)
Gydytoja net neleido soskės nuseilėt savo seilėm, jei nukrenta ar ką. O čia maistas.
Maisto vaikui nekramtau, pats nuo pat to laiko, kai primaitinamas valgo gabaliukais ir nėra jokių problemų
Nuo 10 mėn. po biški valgo mūsų maistą, bulvę, mėsą, makaroną ir t.t. įmanoma susmulkint šakute, jei reik sutrint. Bet visą gyvenimą vaikas gi nevalgys trinto maisto
Gydytojos pirmo vizito metu buvo pasakyta - nėra reikalo bučiuot naujagimio į lupytes, aplaižyt šaukštukus, soskytes ir pan - taip pat. Teko girdėt, kaip tokiu būdu vaikas apsikrečia stomatitu. O čia jau bjauri liga (vaiko burnytėj atsiranda žaizdų, skauda, negali valgyt).
Mes irgi pratinam prie mūsų maisto - su šakute sutrinta bulvė ir kotletukas smulkumu mažai nusileidžia blenderiuotui maistui.
QUOTE(Aurumme @ 2014 08 14, 23:38)
Laba, paskaičiau ir išsigandau.. kaip visi jau daug paragavę ir viską valgo.. mano mažoji kolkas tik košę valgo 3kart per dieną, avižų, ryžių, 7 grūdų ir aišku mp.. bandžiau duoti bulves su morka tai nevalgo nei blenderiuotos nei su šakute smulkintos, mėsos ir žuvies dar irgi neragavom.. kūdikių sausainius valgo. O pieno gaminių vengiu, nes buvo jautri pradžioje, pati nevalgiau nieko pieniško nes mažylei diegliai buvo..kaip matau jau tikriausiai laikas duoti visko po truputį paragauti. Pasidalinkit patirtim mamytės, kokią daržovę jūsų mažieji labiausiai mėgsta?
Mano kleckas ne viską mėgsta. Ir nedideli kiekį suvalgo. Ieškojau informacijos, tai kažkur buvau radus, jog jei vaikui pirmą kartą paragavus maistas nepatiko, dar nereiškia, kad jo nevalgys. Žodis žodin neatkartosiu, bet atseit gali tekti paragauti 10-15 kartų. Ir jei tiek neišragavęs, dar nereiškia, kad to maisto nemėgsta... Na kažkaip panašiai... Jei rasiu - pakopijuosiu
QUOTE(Milk @ 2014 08 17, 11:53)
Aš jums siūlyčiau labai neuždelsti ir jau dabar siūlyti maisto gabalėlių, kuriuos reikia kramtyti. Suprantu, kad neramu dėl springimo, bet kitaip ir neišmoks. O jūs tiesiog turit tiksliai žinoti kaip padėti dukrytei jeigu ji sitpriai užsprings. Svarbiausia - ramiai, be jokios panikos, kad neišgąsdinti.
Jeigu labai delsit su maisto gabaliukais, tuomet galit turėti situaciją, kai turėsit ilgai ir nuobodžiai smulkinti jai maista, nes kitokio ji tiesiog nevalgys.
Mano sūnelis pradžioje irgi rydavo nekramtęs, bet dabar jau daug ilgiau volioja maistą burnoje ir kramto. Beto, mažyliai labai greitai perpranta kur yra agurkas ir kad jį reikia atsargiau valgyti, ir kur yra gerai prinokusi slyva, kurią užtenka suspausti dantenomis ir viskas
Mes pradėjom nuo baronkyčių, po to duodavau pačiam kąsti bananą, pomidorą (pats tokį norą parodė, kai patys valgydavom)... tada dalį daržovienių blenderiuodavau, dalį - maigydavau šakute...
Beje, čia skaičiau, kad duoda kukurūzų. Neduočiau. Pažįstamų vaikas užspringo mirtinai. Nes po kukurūzų neatsigėrė (sulipo stemplėj), valgė kitą maistą ir užspringo...