QUOTE(vaižgantė @ 2011 11 10, 12:54)
Mano kraujospūdis ryte būna žemesnis. Manau, kad tiesiog reikia daugiau judėti, atsikėlus padaryti mankštą, važinėti ne liftu, o lipti laiptais, daug vaikščioti. Kavos aš taip pat nemėgstu. Kadangi ryte einu pasivaikščioti į laukus su šuniu, kai grįžtu, matyt, kraujospūdis jau būna normalus...L.Hay rašo, kad žemas kraujospūdis susijęs su gyvenimo džiaugsmo trūkumu. Kai man, pelėdai, reikia anksti keltis, jo aš išties stokoju, o kai atsikeliu man tinkamu laiku, tada viskas gerai...
Regėjimo gerinimu domiuosi pastaruosius keletą metų. Manau taip, kad jei vien akių raumenis mankštinsi (o tai yra tiesiog būtina ypač tiems, kurie nešioja akinius), didesnių rezultatų nesulauksi. Yra Ždanovo, Narbekovo sistemos, kurios yra veiksmingesnės už mankštą akims, nes veikia ne tik pasekmę- suprastėjusį regėjimą, bet ir priežastis...Kol nepasikeičia pasaulio matymas, tol regėjimas negali pagerėti. Esu pasidarius akių operaciją prieš pusketvirtų metų ir tik po to sužinojau apie tas metodikas. Kai po operacijos iškart kitaip pradėjau matyti pasaulį, mano smegeninei buvo šokas, man reikėjo gero mėnesio, kol prie to pripratau. Bet kai tavo matymo neberiboja akinių rėmai, pasaulio matymas pasikeičia... Pradedi labiau viskuo džiaugtis, pastebėti detales, kurių anksčiau nepastebėdavai...Kai kuriems žmonėms, pasidariusiems operaciją, laikui bėgant regėjimas vėl pradeda silpti, nes jie pasaulį tebemato tokį, koks jiems atrodė su akiniais...
Vaizgante, aciu, kaip idomu. To gyvenimo dziaugsmo as atvirai sakant net nesuprantu. Nesuprantu kas tai yra. Mano aplinkos zmones sako, kad nemoku atsipalaiduot, pasilinksmint. Pati kartais jauciu, kad laikau save nuolat kazkokioj itampoj. Tik paskutinis pusmetis toks atradimu laikotarpis kai po truputi atsikratau neigiamu emociju, pradedu priimt zmones tokius, kokie jie yra. Gyventi zymiai lengviau, bet kas yra tas "dziaugmas" vistiek nezinau. Neisgyvenu tokio dalyko kaip krykstavimas ar juokimasis iki asaru. Is vis beveik niekada nesijuokiu, dazniau tiesiog sypsausi, ramiai, svelniai, o juokas man svetimas. Neisivaizduoju kaip ji is saves istraukt, iskviest. Ar tu apie tai? kas tas gyvenimo dziaugsmas?
Del akiu as domiuosi neseniai, keleta kart padariau tuos pratimukus, tikrai lyg sviesiau pasidare, lengvesnis zvilgsnis, bet dar neiskeliau sau uzduoties - kad va, darau, darysiu kol padarysiu. Rusu kalboje esu pradinuke, didelis darbas man butu tas knygas nagrinet. Bet gal verta, atsiliepimu daug girdejau. Kokia esme ju siulomu metodiku? kaip suprantu ten susije su vizualizacija kazkiek? siaip as akiniu nenesioju. Vaikysteje tik nesiojau. Paskui tiesiog buvo labai nepatogu. Vienas dalykas - kad remas riboja. Kitas - skaudedavo galva, atsirasdavo svaigulys. Kazkaip prisitaikiau gyvent be akiniu, nematyt. Kai vairuoju atidumas didesnis tiesiog buna. Trumparegyste didele. Svajoju matyt jei ne gerai, tai bent normaliai.
Netgi zinau ta dvasine priezasti trumparegystes manau. As tikrai nenoriu matyt baisumu, kurie aplink vyksta. Praleidziu pro ausis naujienas apie stichines nelaimes, apie motinas savo vaikus zudancias, apie zmones beviltiskose situacijose. Visad galvojau, kad mano ramybe svarbesne, nei atjautos siuntimas, kuris apciuopamai padet jiems negali. Bet gal klydau... Jeigu imsiuos taisyti regejima, as juk vistiek nenoriu matyti tu baisumu, gal tada gausis, kad viena ranka glostau, kita - musu