Įkraunama...
Įkraunama...

Kepurytė-šalmas

QUOTE(Lace @ 2012 11 08, 12:13)
kažin kas nesigauna? gal galiu padėt  unsure.gif

Dedant akis pagal rekomendacijas plotis kepuriuko (susiuvus) viskas kaip ir ok, bet gaunasi stipriai per ilgai..o kai per ilga, smunka ant akių. ir jau ne viena bandžiau įvairaus amžiaus lialiukui. tai numezgus teko ardyti ir mažinti akių. mezgiau 2 nr virbalais, nestoru siūlu. o paskaičiuoti kiek reikia labai sunku, nes reik matuoti nuo kaktos iki viršugalvio, bet dalį šito ilgio sudaro dantukai susiųti
Atsakyti
QUOTE(Ryto@Rasa @ 2012 11 11, 08:35)
megzdama rasteli, siula traukei, nes nenorejai skyliu. o ripsine dali mezgei laisviau. del to taip gavosi.  tiesiog reikejo pries rasta akiu uzdek truputi. arba ripsine dali siaurint reiktu.

Nea...čia foto nekokybiška, viskas gerai su akių tankumu. Neproporcija yra dėl to, kad ripisnei dalį pradėjau nuo 10 akių, ta prasme, ji - per aukšta smile.gif
Atsakyti
QUOTE(DaiL @ 2012 11 11, 10:05)
Dedant akis pagal rekomendacijas plotis kepuriuko (susiuvus) viskas kaip ir ok, bet gaunasi stipriai per ilgai..o kai per ilga, smunka ant akių. ir jau ne viena bandžiau įvairaus amžiaus lialiukui. tai numezgus teko ardyti ir mažinti akių. mezgiau 2 nr virbalais, nestoru siūlu. o paskaičiuoti kiek reikia labai sunku, nes reik matuoti nuo kaktos iki viršugalvio, bet dalį šito ilgio sudaro dantukai susiųti

Dėl kepurytės aukščio - perskaičiavau pagal originalų receptą, koks turėtų būti mezgamos kepurės plotis mirksiukas.gif Nusimegzkit mėginuką ir pagal jį uždėkit reikiamą akių skaičių, nesivadovaukit aklai aprašymu 4u.gif

Kepurytės dydis: 1/3 - 6/9 - 12/18 mėnesių (2 - 3/4 metai)
Mezginio plotis: 12,7 - 14,6 - 16 (17,7-19,2) cm
Atsakyti
QUOTE(Lace @ 2012 11 11, 15:57)
Dėl kepurytės aukščio - perskaičiavau pagal originalų receptą, koks turėtų būti mezgamos kepurės plotis  mirksiukas.gif Nusimegzkit mėginuką ir pagal jį uždėkit reikiamą akių skaičių, nesivadovaukit aklai aprašymu 4u.gif

Kepurytės dydis: 1/3 - 6/9 - 12/18 mėnesių (2 - 3/4 metai)
Mezginio plotis: 12,7 - 14,6 - 16 (17,7-19,2) cm

kai lygiai eina krastas tai apskaiciuoti ner taip sunku, o cia banguoja..pvz az uzdejau 24 akis, mezginio plotis gavosi apie 10,5 cm, bet susiuvus ilgis nuo kaktos (vidurinio snapelio) iki virsugalvio apie 12,5 cm.

as matyt ne link tiksliuju mokslu, mezgu is akies ir nuojautos. tai po keliu ardymo iseina tinkamai numegzti blush2.gif

Dekui uz patarimus

Atsakyti
QUOTE(tikinga @ 2012 11 11, 08:50)
Nosiuk, jei sumezgi po 2, tada aišku, tokie gražūs takeliai nesigaus. Gal tada geriau būtų kas antroj eilėj sumezginėt po tris 4u.gif
O aš kažkaip visai nesinervinu ardydama biggrin.gif Nėra taip, kad šiuo metu vaikai be kepurių vaikščiotų, čia to mezgimo man daugiau reikia, nei jiems, kaip Une sakė - sielos atgaiva wub.gif

Aisku, o man liudna kad va mezgu mezgu ir nesigauna sad.gif o taip norisi rezultatu pasigirti. Isardziau kepure. Dar vienas pastebejimas, gavosi tokia kietoja, is tos baimes kad vejai perpus ausis, mezgiau labia tampriai, suverzdama akis, o rezultatas atvirkstinis, nemiela ir kieta gavos:( Nieko, kita bus geresne. o tai Lace siose nuotraukose po tris akis sumezginejo?

Lace Ar gali prasau pasakyti, kiek pas tave gaunasi akiu tarp takeliu kai pradedi siaurinti, ir ar siaurinai, toje nuotraukoje kur 5 takeliai, po 3 akis?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nosiukelis: 11 lapkričio 2012 - 18:06
QUOTE(nosiukelis @ 2012 11 11, 18:55)
Aisku, o man liudna kad va mezgu mezgu ir nesigauna sad.gif o taip norisi rezultatu pasigirti. Isardziau kepure. Dar vienas pastebejimas, gavosi tokia kietoja, is tos baimes kad vejai perpus ausis, mezgiau labia tampriai, suverzdama akis, o rezultatas atvirkstinis, nemiela ir kieta gavos:( Nieko, kita bus geresne. o tai Lace siose nuotraukose po tris akis sumezginejo?

Lace Ar gali prasau pasakyti, kiek pas tave gaunasi akiu tarp takeliu kai pradedi siaurinti, ir ar siaurinai, toje nuotraukoje kur 5 takeliai, po 3 akis?

Ta mėlyna kepurytė su širdelėm siaurinta penkiose vietose sumezgant po tris akis kiekvienoje eilėje. Nebepamenu, kiek tiksliai tarpuose buvo akių, maždaug 20-22 unsure.gif
Atsakyti
Sveikos,

pirmiausia didžios pagyros Lace už tooookias nuostabias kepurytes 4u.gif wub.gif Žavėjausi kruopštumu wub.gif Antra - labai labai ačiū už pamokėles, ačiū, kad daliniesi savo patirtim 4u.gif Kepurę mezgiau pirmą kartą, , rodos neblogai gavosi blush2.gif

o dabar apie tai kas nesigavo ax.gif siūlai gan storoki, viskas gerai gavosi (išardant ir vėl permezgant kokius 4 kartus, aš irgi perfekcionistė tongue.gif ) iki siaurinimo vietos. Iš pradžių siaurinau sumegzdama 4 vietose po 3 akis. Gavosi negražiai, nes gan storas siūlas. Tada pabandžiau 5 vietose sumegzti po 2 akis. Va čia ir stop g.gif Mezgiau lyg ir taip kaip parašyta: vieną eilę iš dešinės sumezgant, kitą - iš kairės. Bet nesigavo man tokio gražaus takelio, gavosi net nemoku paaiškinti, gal nufotografuosiu, gal man galėsit paaiškinti kas nors ką ne taip dariau g.gif 4u.gif

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo indrule: 12 lapkričio 2012 - 09:22
Iš nuotraukos nelabai suprantu, kažkoks keistas tas tavo siaurinimas unsure.gif Ar akis sukiojai siaurindama? Aš kai siaurinu šiuo būdu, iš dešinės akys turi gražiai gulti į kairę, o iš kairės - į dešinę. Tai reiškia, kad jei akys pagal raštą natūraliai gula kitaip, jas reikia nukelti ir pasukti reikiama linkme unsure.gif

va čia parodytas gražus sumezgimas į kairę, o čia į dešinę 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Lace @ 2012 11 12, 09:46)
Iš nuotraukos nelabai suprantu, kažkoks keistas tas tavo siaurinimas  unsure.gif Ar akis sukiojai siaurindama? Aš kai siaurinu šiuo būdu, iš dešinės akys turi gražiai gulti į kairę, o iš kairės - į dešinę. Tai reiškia, kad jei akys pagal raštą natūraliai gula kitaip, jas reikia nukelti ir pasukti reikiama linkme unsure.gif

va čia parodytas gražus sumezgimas į kairę, o čia į dešinę 4u.gif

dėkui 4u.gif sumegzdama į kairę persukdavau tik pirmą akį, o pamokėlėl rodo, kad abi reikia persukti drinks_cheers.gif ardau ir andysiu vėl rolleyes.gif
Atsakyti
šį kartą pavyko, na nėra tos akys labai gražios, lygios, bet čia jau matyt mano įgudžiuose bėda smile.gif dar padarysiu bumulą ir nufotografuosiu galutinį rezultatą smile.gif
Atsakyti
QUOTE(indrule @ 2012 11 13, 12:55)
šį kartą pavyko, na nėra tos akys labai gražios, lygios, bet čia jau matyt mano įgudžiuose bėda  smile.gif dar padarysiu bumulą ir nufotografuosiu galutinį rezultatą  smile.gif

akys labai pagražėja išskalbus ir ištampius mirksiukas.gif
Atsakyti
pagaliau ir aš prisiruošiau įkelti kas gavosi mažytei užsakovei, dar neskalbtas, tad kakliuko akys nelygios.
user posted image
Tik deja, modelis truputėli per mažas mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo busima: 13 lapkričio 2012 - 12:34