Įkraunama...
Įkraunama...

Kepurytė-šalmas

QUOTE(Biškis @ 2012 11 02, 21:26)
Tai kad su ilgu valu ir mazu mezginiu kitaip ir neiseis megzti  g.gif Cia nieko gudro, as pradziamoksle taip darau  blush2.gif
Ligvita, ir as nenutuokiau, kad esu gerai ivaldzius  ta technika  biggrin.gif

Kazkaip jus cia merginos negraziai. Zmogus pasidalint patirtim nori, o juc cia girtis puolet, kad kas cia per naujas atradimas - senas vezimas... Pavyzdziui man, visada merzgusiai su keturiais virbalais visai nezinomas sis dalykas. Nesakau, kad negirdetas, bet tikrai ne karto nebandytas. Ir tikrai aciu Lace uz nuoroda.
Atsakyti
Aciu, Lace, uz nuoroda. 4u.gif
Dar dristu pasakyti, kad nedideli mezgini, pvz. kepure, ratu patogu megzti ne su 5, o pvz. su 6, 7 kojiniu virbalais. Tada imi 2 komplektus virbalu ir dedi tiek akiu ant vieno, kiek patogu megzti.
Atsakyti
QUOTE(meid @ 2012 11 05, 21:36)

o rezultatas kreivas šleivas. Gal kurį nepatingėtų parašyti kaip reikia teisingai šias vietas megzti. nes labai noriu įveikti šitą kepuriuką.
Ir dar vienas klausimas  blush2.gif  Kurią vietą reikia koreguoti, kad kepurė gaunasi labai aukšta, nors pločio truksta.

Dėkoju iš anksto  4u.gif

As saviskiui 14 men mezgiau pagal instrukcija 12-18. Numezgiau, susiuvau ir isardziau. Buvo vos ne dvigubai per ilga. Tada uzdejau tik 35 akis, o ilgi mezgiau kaip ir parasyta (mezgiau su 2 numerio virbalais vieno siuliuko merino vilnos), tai gavosi plotis kaip ir gerai, ilgis irgi, nors dar keliom akim mazesnio noretusi.
Dabar numezgus naujagimiui, uzdejau 30 akiu. dar nesusiuvus, bet man rodos kad gali buti didoka irgi.......
Kai mezgat ilgis sumezgus virsta kepures plociu, o plotis - ilgiu.

kreivas sleivas kurioj vietoj? gal pastebejot, kad vidurine dalis mezgama siauresne, taip gaunasi snapelis, kuris dengs kakta siek tiek trumpesnis ir nelys i akis. gal Jums del to atrodo sleivoka

Atsakyti
Sveikos,

Lace, mezginiai nerealūs wub.gif wub.gif wub.gif

Gal ir kvailai nuskambės, nu nesu profė mezgėja blush2.gif . Klausimėlis, ten, pagal Lace kepurytės schemutę rašo, kad ausytes mezgam 4.5cm. ilgio ( galvytės apimtis 37cm.), o jei, pvz., kepurytę mezgu 54cm. galvytės apimčiai? Irgi tokio pat ilgio megzt ausytes ar ilgesnes? blush2.gif Ir dar, kaip apskaičiuot, kiek reikia 54cm. galvytės apimčiai nugarinei daliai akių? blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo byne: 06 lapkričio 2012 - 10:32
Ačiū merginos už nuomones, bandau trečią kartą biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Lace @ 2012 11 02, 09:05)

O dabar išmokau magic loop'ą, tai dabar taip mezgu absoliučiai viską ratu - kepures, kojines, rankoves be siūlių  mirksiukas.gif Labai rekomenduoju pabandyt. 4u.gif

Kadangi cia apie ta mezgimo buda uzejo kalba,tai noriu dar paklausti ax.gif Ten mezgant vis kazkaip keistai uzmetineja siula,tai butina?kitaip neiseis?Man atrodo,kad tai labai daug laiko uzima g.gif
Ir dar.Numezgus puse eiles,reikia vel pertempti vala,kad gautusi kilpa?
Atsakyti
QUOTE(rasa32 @ 2012 11 07, 09:10)
Kadangi cia apie ta mezgimo buda uzejo kalba,tai noriu dar paklausti ax.gif Ten mezgant vis kazkaip keistai uzmetineja siula,tai butina?kitaip neiseis?Man atrodo,kad tai labai daug laiko uzima g.gif
Ir dar.Numezgus puse eiles,reikia vel pertempti vala,kad gautusi kilpa?

nebūtina tikrai to siūlo užmetinėt. aš irgi nusistebėjau, kad taip daro. o dėl greitumo, tai man tikriausiai tas pats kaip ir keliais virbalais mezgant, bet spalvotai mezgant tiesiog patogiau tas magic 4u.gif aš iš naujo valinius virbalus pamilau biggrin.gif
pirma karta pertempus jau lieka ta kilpa, bet stumduti tai reikia, nes kitaip megzti būtų nepatogu. tiesiog pabandykit, viskas dauug paprasčiau atrodo 4u.gif
Atsakyti
Dėl to keisto siūlo užmetinėjimo - ten mezga vadinamuoju anglišku būdu, o mes įpratusios megzti "žemyniniu" būdu. Aš irgi nustebau, kaip pirmą kartą pamačiau kažkokią pamokėlę. Jei pažiūrėtumėt, kad ir čia, pamatytumėt, kad siūlo pažiūrėti arba "english video" arba "continental video" galit pažiūrėti, kaip ten mezga.
Vyras neseniai grįžo iš Anglijos ir sako - mačiau traukinyje moteris mezgė, bet taip keistai, tarsi viena ranka. Supratau, kad jis matė mezgant tuo anglišku būdu ir mezgė įgudusi, greita mezgėja, tai kadangi jos ten ir siūlą laiko dešine ranka, matyt toks įspūdis ir susidarė.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kerpena: 07 lapkričio 2012 - 11:14
QUOTE(byne @ 2012 11 06, 11:28)
Sveikos,

Lace, mezginiai nerealūs wub.gif  wub.gif  wub.gif

Gal ir kvailai nuskambės, nu nesu profė mezgėja blush2.gif . Klausimėlis, ten, pagal Lace kepurytės schemutę rašo, kad ausytes mezgam 4.5cm. ilgio ( galvytės apimtis 37cm.), o jei, pvz., kepurytę mezgu 54cm. galvytės apimčiai? Irgi tokio pat ilgio megzt ausytes ar ilgesnes? blush2.gif Ir dar, kaip apskaičiuot, kiek reikia 54cm. galvytės apimčiai nugarinei daliai akių? blush2.gif

žinok kad nepaskysiu, iš akies mezgu, šiaip tai prisimink vidurinės mokyklos matematikos kursą ir pažaisk proporcijas - visą kepurytę padidink proporcingai mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(DaiL @ 2012 11 06, 09:54)
As saviskiui 14 men mezgiau pagal instrukcija 12-18. Numezgiau, susiuvau ir isardziau. Buvo vos ne dvigubai per ilga. Tada uzdejau tik 35 akis, o ilgi mezgiau kaip ir parasyta (mezgiau su 2 numerio virbalais vieno siuliuko merino vilnos), tai gavosi plotis kaip ir gerai, ilgis irgi, nors dar keliom akim mazesnio noretusi.
Dabar numezgus naujagimiui, uzdejau 30 akiu. dar nesusiuvus, bet man rodos kad gali buti didoka irgi.......
Kai mezgat ilgis sumezgus virsta kepures plociu, o plotis - ilgiu.

kreivas sleivas kurioj vietoj? gal pastebejot, kad vidurine dalis mezgama siauresne, taip gaunasi snapelis, kuris dengs kakta siek tiek trumpesnis ir nelys i akis. gal Jums del to atrodo sleivoka

aš tai megzdama vis tiek pirmiausiai mėginuką nusmezgu ir jau tada apsiskaičiuoju kiek man reikės akių.

Originalus tos kepurės aprašymas yra čia. Ten yra parašytas ir mezgimo tamprumas - 26 akys x 52 eilės 2.5 numerio virbalais ripso raštu = 10 x 10 cm. Pagal šitą pasimatuoju savo mėginuką ir apsiskaičiuoju, kiek reikės man akių 4u.gif
Atsakyti
Mergaites,labai labai aciu 4u.gif As irgi taip pagalvojau,kad cia kazkokia kitokia mezgimo maniera biggrin.gif Maciau dar video,kaip ant pirsto siula vynioja ir istempe laiko doh.gif Taigi,reik megzti,kaip ipratus.Bandysiu prie kompo prisedus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(nosiukelis @ 2012 11 05, 23:06)
Kazkaip jus cia merginos negraziai. Zmogus pasidalint patirtim nori, o juc cia girtis puolet, kad kas cia per naujas atradimas - senas vezimas... Pavyzdziui man, visada merzgusiai su keturiais virbalais visai nezinomas sis dalykas. Nesakau, kad negirdetas, bet tikrai ne karto nebandytas. Ir tikrai aciu Lace uz nuoroda.

Man irgi patiko nuoroda - išsisaugojau. Nors megzdavau su valu pratempinėdama jo perteklių, bet magic loop'o nedarydavau.
Keista, kad iš pradžių daug buvo nusiskundimų, kad nežino, kaip daryti, bet niekas nepatarė, bet va, vos tik Lace pasidalino nuoroda, puolė visos aikčioti, kaip seniai žinojo. Tai ko nepatarėt klausiantiems?
Atsakyti
Baikit jau, mano namuose gyvenkim draugiškai 4u.gif Aš mezgu jau daugiau kaip 25 metus, bet megzti apvalius daiktus ilgais valiniais virbalais pati nedasigalvojau, megzdavau dažniausiai penkiais virbalais doh.gif Visai neseniai mane paprotino viena draugė mezgėja thumbup.gif Ir dėl to, kad kažkas tokį būda jau seniai mokėjo, o aš ne, nesijaučiu jokia žioplė mirksiukas.gif Tikiu, kad yra dar daug tokių paprastų būdų, kaip pasilengvinti mezgimą, bet juos paprasčiausiai kas nors turi parodyti. mirksiukas.gif
Atsakyti