QUOTE(byne @ 2012 11 06, 11:28)
Sveikos,
Lace, mezginiai nerealūs
Gal ir kvailai nuskambės, nu nesu profė mezgėja
. Klausimėlis, ten, pagal Lace kepurytės schemutę rašo, kad ausytes mezgam 4.5cm. ilgio ( galvytės apimtis 37cm.), o jei, pvz., kepurytę mezgu 54cm. galvytės apimčiai? Irgi tokio pat ilgio megzt ausytes ar ilgesnes?
Ir dar, kaip apskaičiuot, kiek reikia 54cm. galvytės apimčiai nugarinei daliai akių?
žinok kad nepaskysiu, iš akies mezgu, šiaip tai prisimink vidurinės mokyklos matematikos kursą ir pažaisk proporcijas - visą kepurytę padidink proporcingai
Papildyta:
QUOTE(DaiL @ 2012 11 06, 09:54)
As saviskiui 14 men mezgiau pagal instrukcija 12-18. Numezgiau, susiuvau ir isardziau. Buvo vos ne dvigubai per ilga. Tada uzdejau tik 35 akis, o ilgi mezgiau kaip ir parasyta (mezgiau su 2 numerio virbalais vieno siuliuko merino vilnos), tai gavosi plotis kaip ir gerai, ilgis irgi, nors dar keliom akim mazesnio noretusi.
Dabar numezgus naujagimiui, uzdejau 30 akiu. dar nesusiuvus, bet man rodos kad gali buti didoka irgi.......
Kai mezgat ilgis sumezgus virsta kepures plociu, o plotis - ilgiu.
kreivas sleivas kurioj vietoj? gal pastebejot, kad vidurine dalis mezgama siauresne, taip gaunasi snapelis, kuris dengs kakta siek tiek trumpesnis ir nelys i akis. gal Jums del to atrodo sleivoka
aš tai megzdama vis tiek pirmiausiai mėginuką nusmezgu ir jau tada apsiskaičiuoju kiek man reikės akių.
Originalus tos kepurės aprašymas yra
čia. Ten yra parašytas ir mezgimo tamprumas - 26 akys x 52 eilės 2.5 numerio virbalais ripso raštu = 10 x 10 cm. Pagal šitą pasimatuoju savo mėginuką ir apsiskaičiuoju, kiek reikės man akių
Kai nori - ieškai kelio, kai nenori - priežasties...