Įkraunama...
Įkraunama...

Kepurytė-šalmas

QUOTE(Lace @ 2012 11 02, 10:05)
O dabar išmokau...

Ačiū už atsakymą! Ar teisingai supratau, kad naudojami paprasčiausi valiniai virbalai, tik pats valas parinktas labai lankstus?
Atsakyti
QUOTE(Lace @ 2012 11 02, 09:05)
Ansčiau kepures megzdavau penkias virbalais, paskui nusipirkau trumpučius 50cm valinukus, bet man su jais nelabai patogu, nes patys virbalai trumpi, kažkaip trūksta to ilgio, kad patogiai suimti doh.gif Be to pradėjus kepurę siaurint, vis tiek tekdavo pereiti prie penkių virbalų  doh.gif

O dabar išmokau magic loop'ą, tai dabar taip mezgu absoliučiai viską ratu - kepures, kojines, rankoves be siūlių  mirksiukas.gif Labai rekomenduoju pabandyt. 4u.gif
as taip pasirodo sijona mezgiau dukrai, bet man vistiek nepatogu buvo blush2.gif
Atsakyti
Nesupratau kuo tas magic loop'as, skirias nuo zilkinių virbalų g.gif Aš turiu jų skirtingų storių ir ilgių ir viską su jais mezgu... tiek ratu, tiek ne... Ir kojines.. lygiai tokiu pat principu kaip video parodyta... kažkaip ir be magik galima taip pat megzt blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(JusRuMa @ 2012 11 01, 22:05)
o tai kur tą valo perteklių dėti? g.gif

gal neaiškiai paklausiau: mezgant apvaliai (kaip kojinę), bet ne 5 virbalas, o su valu?

norėjau tą patį pasiūlyti ką ir Lace pasiūlė. Aš tik pradėjau tokiu būdu megzti, tai pirmas mezginys (kepurė) buvo kažkaip keistokai megzti, vis atrodė, kad šonuose bus per daug ištemptos akys, bet viskas išėjo kuo puikiausiai, reikia tik biskį pasitreniruoti.

QUOTE(Kvaki @ 2012 11 02, 12:59)
Nesupratau kuo tas magic loop'as, skirias nuo zilkinių virbalų  g.gif Aš turiu jų skirtingų storių ir ilgių ir viską su jais mezgu... tiek ratu, tiek ne... Ir kojines.. lygiai tokiu pat principu kaip video parodyta... kažkaip ir be magik galima taip pat megzt  blush2.gif

Tai nesiskiria niekuo, Magic loop vadinasi pats mezgimo virbalais metodas, o ne patys virbalai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Lace @ 2012 11 02, 09:05)
Ansčiau kepures megzdavau penkias virbalais, paskui nusipirkau trumpučius 50cm valinukus, bet man su jais nelabai patogu, nes patys virbalai trumpi, kažkaip trūksta to ilgio, kad patogiai suimti doh.gif Be to pradėjus kepurę siaurint, vis tiek tekdavo pereiti prie penkių virbalų  doh.gif

O dabar išmokau magic loop'ą, tai dabar taip mezgu absoliučiai viską ratu - kepures, kojines, rankoves be siūlių  mirksiukas.gif Labai rekomenduoju pabandyt. 4u.gif

aciu, brangioji. mezgu dabar vaikiska megztuka su valu. masciau kaip reiks rankoves megzt. o ci aiseitis. aciu
Atsakyti
QUOTE(Kvaki @ 2012 11 02, 12:59)
Nesupratau kuo tas magic loop'as, skirias nuo zilkinių virbalų  g.gif Aš turiu jų skirtingų storių ir ilgių ir viską su jais mezgu... tiek ratu, tiek ne... Ir kojines.. lygiai tokiu pat principu kaip video parodyta... kažkaip ir be magik galima taip pat megzt  blush2.gif

"Magic loop" išvertus pažodiui reiškia "stebuklinga kilpa" mirksiukas.gif Taigi čia ne virbalai stebuklingi, tik mezgimo būdas taip skambiai pavadintas biggrin.gif
Atsakyti
Lace 4u.gif ačiū nuoširdžiausias už tą magiją wub.gif o aš tiieeeek vargau su tais valiniais virbalais doh.gif
Atsakyti
QUOTE(JusRuMa @ 2012 11 01, 20:41)
Sveikos, patarkit... Kaip megzti kepurytę 5 virbalais aišku, o kaip jūs mezgat valiniais virbalais? Jie gi turi būti lygiai tokio pat ilgio kaip kepurytės apimtis? Ar aš kažką nušneku? g.gif

O as naudoju dvi poras valiniu virbalu, ir kur pradzia-pabaiga lengva atskirt, ir mezginys apvaliai mezgamas. blush2.gif
Atsakyti
As taip mezgu moheriniu suknyciu vaikisku virsu smile.gif Net nezinojau kad tokia stebuklinga technika naudoju. Kaizkaip savaime taip gavosi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Lace @ 2012 11 02, 08:05)

Tai kad su ilgu valu ir mazu mezginiu kitaip ir neiseis megzti g.gif Cia nieko gudro, as pradziamoksle taip darau blush2.gif
Ligvita, ir as nenutuokiau, kad esu gerai ivaldzius ta technika biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Biškis: 02 lapkričio 2012 - 20:28
QUOTE(Lace @ 2011 10 10, 09:30)

Va taip atrodo nesusiūta rolleyes.gif

user posted image

Štai jums kepurytės aprašymas 4u.gif

Kepurytės dydis: 1/3 - 6/9 - 12/18 mėnesių (2 - 3/4 metai)

Siūlų sąnaudos: 100-100-100 (150-150) g plona merino vilna

Megzta 2,5 numerio virbalais

Mezgimo aprašymas:
Apmesti 33-38-42 (46-50) akis. Mezgama ripso raštu. Pradedama megzti dešinėje mezginio pusėje didinant, o kairėje mažinant akių skaičių:
1-ma eilė (geroji mezginio pusė): 2 geros akys, 1 užmetimas, megzti gerom, kol ant virbalo liks 4 akys, 2 akis sumegzti kartu, 2 geros.
2-a eilė (blogoji pusė): megzti viską gerom akim, užmetimo akį išmegzti sukryžiuojant, kad nebūtų skylutės.
Kartokite šias dvi eilutes kol mezginys bus  5.5-6-6.5 (7-8) cm ilgio.
Dabar pradėkite mažinti dešinėje, o didinti kairėje mezginio pusėje:
Geroji pusė: 2 geros, 2 sumegztos kartu, megzti, kol liks 2 akys, užmetimas, 2 geros
Blogoji pusė:  megzti viską gerom akim, užmetimo akį išmegzti sukryžiuojant, kad nebūtų skylutės.
Kartokite šias dvi eilutes, kol mezginys bus  11-12-13 (14-16) cm ilgio.
1. Toliau pridėkite po 1 akį mezginio dešinėje pusėje kiekvienoje 4 eilėje, o mažinkite po  1 akį kairėje pusėje, kas antrą eilutę, kol mezginys bus 15.5-16.5-17.5 (18-19) cm ilgio. 
2. Toliau taip: Mažinti dešinėje pusėje kiekvienoje 4 eilutėje ir didinkite kairėje pusėje ant kas antrą eilutę, kol mezginys bus 21-21-22 (22-22) cm.

3. Dabar mažinkite po 1 akį kairėje pusėje, kas antrą eilutę ir didinkite po 1 akį dešinėje pusėje kas antrą eilutę, kol mezginys bus 25.5-27-28.5 (29-30) cm.
4. Tada mažinkite po 1 akį dešinėje pusėje kas antrą eilutę ir didinkite kairėje pusėje kas antrą eilutę, kol mezginio ilgis bus 31-33-35 (36-38) cm. Uždarykite akis.

Susiūkite "dantukus" kepurytės viršuje, tada susiųkite vidurinę siūlę. Numegzkite ir prisiūkite 16-18-20 (22-24) cm ilgio raištelius.
Sėkmės 4u.gif

Sveikos mamkos, labai norėčiau konsultacijos mezgusių šitą kepurėlę. Ardau jau antrą kartą, nes nesigauna tie kalneliai lygūs. Įtariu, kad neteisingai darau tas mezginio vietas, kur pažymėjau. Tad gal kas galėtų man padėti:
1. kaip teisingai reikia daryti šioj vietoj? Aš kai prieinu šią vietą darau taip:

pirmoj eilėj gerojoj pusėj : vieną nukeliu, vieną uždedu, mezgu kol lieka trys akys, tada 2 sumezgu ir paskutine išmezgu;
antroj eilėj blogąją pusę išmezgu;
trečioj eilėj pirmą nukeliu, mezgu kol lieka 3 akys, tada 2 sumezgu, paskutinę išmezgu;
ketvirtoj eilėj blogąją pusę išmezgu ir kartoju nuo pradžių.

2. Šioj vietoj darau taip:
pirmoj eilėj gerojoj pusėj pirmą nukeliu, tada dvi sumezgu, mezgu kol lieka 1 akis, tada vieną uždedu ir paskutinę išmezgu;
antroj eilėj blogąją pusę išmezgu;
trečioj eilėj mezgu kol lieka 1 akis, tada 1 uždedu ir paskutinę išmezgu;
ketvirtoj eilėj blogąją pusę išmezgu ir vėl nuo pradžių.

3. šioj vietoj darau taip:
Pirmoj eilėj gerojoj pusėj pirmą nukeliu, tada vieną uždedu, mezgu kol lieka 3 akys, tada dvi sumezgu ir paskutinę išmezgu;
antrą eilę blogojo pusėj išmezgu;
trečią eilę vėl kaip pirmą ir t.t.

4. šioj vietoj darau taip:
pirmoj eilėj pirmą nukeliu, dvi sumezgu, mezgu kol lieka viena akis, tada vieną uždedu ir paskutinę išmezgu;
antroj eilėj blogąją pusę išmezgu ir vėl nuo pradžių.

o rezultatas kreivas šleivas. Gal kurį nepatingėtų parašyti kaip reikia teisingai šias vietas megzti. nes labai noriu įveikti šitą kepuriuką.
Ir dar vienas klausimas blush2.gif Kurią vietą reikia koreguoti, kad kepurė gaunasi labai aukšta, nors pločio truksta.

Dėkoju iš anksto 4u.gif
Atsakyti
man rodos teisingai mezgate.tik pagal aprašymą reiktų vieną nukelt, vieną ižmegzt ir tik tada pridėt arba sumegzt, bet nuo to kreivumas nepriklauso smile.gif. nufotografuokit ir įdėkit, gal bus aiškiau kas ten jums negerai gaunasi. gal kartais susipainiojat ir ir uždedat arba sumezgat akis ne kas 4, o kas 2 eilutes?
Jei per aukšta kepurė mažiau akių reik užsidėt.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo trixy: 05 lapkričio 2012 - 22:36