Įkraunama...
Įkraunama...

Kepurytė-šalmas

QUOTE(rabelkyte @ 2011 12 03, 21:17)
user posted image
atnesu savo nevykele parodyt  doh.gif  kodel ji man tokia ilga gavos? mezgiau pagal aprasyma, ale ....... gal siulai kalti?  g.gif
tas kur spalvotas tai gryna  vilna dazyta, o tas sviesiai zalias, jau nebezinau koks  g.gif ir virbalai 3.5 nr  unsure.gif

pas mane tas pats buvo, tad teko ardyt. orientyrui galiu pasakyt,kad as mezgiau su 4 nr. ir uzdejau 25 akis, tai tikrai uzteko, dar net keliom akim maziau galejo but.gal pades 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Dowe @ 2011 12 04, 18:12)
pas mane tas pats buvo, tad teko ardyt. orientyrui galiu pasakyt,kad as mezgiau su 4 nr. ir uzdejau 25 akis, tai tikrai uzteko, dar net keliom akim maziau galejo but.gal pades 4u.gif

aciu labai 4u.gif Bandysiu permegzt.
Beje tavoji kepuryte ir mazoji thumbup.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Lace @ 2011 11 11, 05:57)
Ačiū visoms už susižavėjimo šūksnius  blush2.gif
Šita kepurytė mano sugalvota sukergus du kepurių mezgimo būdus. Iš pradžių nusimezgiau kraštelį, naudodama štai šitos kepurės aprašymą (aprašymas yra pirmam puslapyje)

user posted image

Pradėjau gal nuo 8 akių ir platinau/siaurinau tik vieną šoną. Mažiukei dariau su snapeliu, o dičkei veido dalį mezgiau lygiai. Tada surinkau akis ir toliau mezgiau kaip normalią kepurę raštuodama mirksiukas.gif Tiek tų paslapčių ax.gif

su tuo krasteliu atrodo viskas aisku, bet kai surenkate akis virsutinei kepures daliai jus mezgate staciakampiu i virsu, ar mezgate ant susiuto krastelio apvaliai? jei mezgate aukstyn surinkus akis nuo krastelio, tai tuomet reikia susiuti siule numezgus. ar kazkaip ne taip supratau. o beje, kaip siaurinate ir uzbaigiate kepure? dekui
Atsakyti
Rabelkyte, reikėjo smarkiai pamažinti akių skaičių mirksiukas.gif Pažiūrėjau dar anglišką kepurytės variantą - ten mezgimo tamprumas yra 26 akys x 52 eilės 2.5mm virbalais = 10 x 10 cm smile.gif Gali atitinkamai pasiskaičiuoti, kokio pločio turi būti tavo kepurytė ir kiek tada tai bus akių 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(pelene83 @ 2011 12 04, 22:20)
su tuo krasteliu atrodo viskas aisku, bet kai surenkate akis virsutinei kepures daliai jus mezgate staciakampiu i virsu, ar mezgate ant susiuto krastelio apvaliai? jei mezgate aukstyn surinkus akis nuo krastelio, tai tuomet reikia susiuti siule numezgus. ar kazkaip ne taip supratau. o beje, kaip siaurinate ir uzbaigiate kepure? dekui

Surinkusi akis mezgu apvaliai ant valinio virbalo, tai susiūti reikia tik tą siaurą ripso kraštelį smile.gif Galima ir stačiakampį megzt, bet man pačiai tai negražu ta siūlė gale mirksiukas.gif Kepures siaurinu įvairiai, dažniausiai tai priklauso nuo rašto. Mažiausiai dukrai siaurinau 5 vietose vis sumegzdama po 3 akis. Paskutinėje geltonoje kapurėje pagal raštą neisgavo tų takelių gražiai paskirstyti, tai mezgiau ripsu - vienoje eilėje visas akis sumezgiau po dvi (akių skaičius sumažėjo perpus), pamezgiau 3 eile, vėl sumezgiau po dvi ir taip kartojau, kol liko 10 ar 12 akių
Atsakyti
bandau per naujo megzt. ziuresiu kas gausis smile.gif
Atsakyti
Papeastute kepuryte-salmas panelei
user posted image
Atsakyti
sveikutes , mezgaiu as kepuryte salmeli kur pirmam psl Lace tai numezgiau iki kur reikia mazinti akis ir nesuprantu kaip nes gavosi negraziai, kaip kojines galas tai isardziau gal galit kas padet, ten taip tiesiai akutes eina o pas mane i sona blush2.gif ax.gif aciu
Atsakyti
Pagal Lace pamokele numezgiau pirma kepuryte. Man paciai visai atrodo vykusiai, tik raistukai gal kiek ilgoki. Aciu Lace smile.gif
user posted imageHosted on Fotki
Atsakyti
QUOTE(pelene83 @ 2012 03 12, 00:38)
Pagal Lace pamokele  numezgiau pirma kepuryte. Man paciai visai atrodo vykusiai, tik raistukai gal kiek ilgoki. Aciu Lace smile.gif

labai grazu 4u.gif
Atsakyti
kepurytės aprašymas fainas, aš irgi pabandžiau

user posted image

user posted image
Atsakyti
merginos, prašau patarimo - ar mezgėt kepurytes žiemai iš Alpakos vilnos. pagal savybes tai ji ir šilta ir kvėpuojanti. Siūliukas nėra storas, bet jei dvigubu mezgimu megzti?

gal kas pasidalins patirtim
Atsakyti
aš mąstau iš kokios vilnos aš mezgiau, buvo labai plona, tai dėjua du siūliukus, nes jei vieną tai vos ne pirmu numeriu virbalais, o du sudėjus ji gavosi permatoma, bet ją dėvėjo žiemą, su kapišonu, sakė galvytė šilta buvo. čia buvo spec, kūdikiams vilnelė
Atsakyti