Labukas, pagaliau vėl įrašiau "Puokšte marga". Kai atsisiųsit klausykit per Windows Media Player. Patikrinau veikia. Įrašiau mp4, o reikėjo mp3. Jeigu kam patiks ir nemokėsit persikonvertuot, rašykit, dar kartelį perrašysiu. Peliukas gerai sakė, kad nauji windowsai neduoda. Dabar sutvarkiau su senu kompu. Tai galėsiu padaryti rytoj jei neveiks. Namuose dar neturiu sąlygų. Mergaitės, ankstesnius ištrinkit. aš negaliu tai padaryti, namuose labai stringa kompas.
QUOTE(simba3 @ 2011 10 10, 19:01)
Idomiai pas mus gaunasi, kategorijos vienodos, abi turim bent po 1 mazameti. Toje darbovieteje ji isdirbus vienais metais daugiau nei as, bet stazo as turiu uz ja daugiau.
Tuomet palikti darbą būtų tai, kuri paskutinė atėjo dirbti į tą mokyklą.Čia ne stažas esmė, o kiek metų dirbi toje mokykloje.
QUOTE(smilga1972 @ 2011 10 10, 18:04)
Nu čia tikrai įdomiai gaunasi . Lyg ir turėtų būti svarbus bendras stažas, bet pas mus labiau žiūri, kiek pradirbus būtent mūsų mokykloje, ne apskritai .
Tai vat, idomu kaip yra is tikro, teisiskai.
Papildyta:
QUOTE(eknos @ 2011 10 10, 18:09)
Tuomet palikti darbą būtų tai, kuri paskutinė atėjo dirbti į tą mokyklą.Čia ne stažas esmė, o kiek metų dirbi toje mokykloje.
Nors as skaiciau darbo kodekse yra parasyta, kad turetu atkreipti demesi, kas labiau yra socialiai pazeidziamas, ir aplamai teise turi sprest direktore, kuri labaiu reikalinga.
QUOTE(eknos @ 2011 10 10, 19:09)
Tikrai žinau, nes nesenai pati šitą patyriau. Konsultavaus net su dviejais advokatais.
Papildyta:
QUOTE(simba3 @ 2011 10 10, 19:11)
Papildyta:
Nors as skaiciau darbo kodekse yra parasyta, kad turetu atkreipti demesi, kas labiau yra socialiai pazeidziamas, ir aplamai teise turi sprest direktore, kuri labaiu reikalinga.
Papildyta:
Direktorė ir sprendžia, tačiau jei ji nuspręs ne pagal įstatymus, tai galima ją paduoti į teismą ir byla baigsis direktorės nenaudai.
QUOTE(simba3 @ 2011 10 10, 18:11)
Papildyta:
Papildyta:
Abi esat socialiai pažeidžiamos, bet išeit tikrai turėtų vėliau atėjusi (jeigu jau viskas jūsų abiejų vienoda, išskyrus atėjimo į šią mokyklą laiką). Bet vistiek man neaišku, nejaugi nėra daugiau kam išeiti, tik jūs abi su vaikais? O kaip kitos kolegės?
QUOTE(eknos @ 2011 10 10, 18:14)
Tikrai žinau, nes nesenai pati šitą patyriau. Konsultavaus net su dviejais advokatais.
O kur parasyta, kad TOJE darbovieteje, kaip tau aiskino advokatai?
QUOTE(Riki-tiki @ 2011 10 10, 18:07)
Labukas, pagaliau vėl įrašiau "Puokšte marga". Kai atsisiųsit klausykit per Windows Media Player. Patikrinau veikia. Įrašiau mp4, o reikėjo mp3. Jeigu kam patiks ir nemokėsit persikonvertuot, rašykit, dar kartelį perrašysiu. Peliukas gerai sakė, kad nauji windowsai neduoda. Dabar sutvarkiau su senu kompu. Tai galėsiu padaryti rytoj jei neveiks. Namuose dar neturiu sąlygų. Mergaitės, ankstesnius ištrinkit. aš negaliu tai padaryti, namuose labai stringa kompas.
Dabar jau groja
QUOTE(Riki-tiki @ 2011 10 10, 17:07)
Parašykit ar veikia?
Mergaitės, kokią temą gvildenat, net graudu darosi
Aš esu ant nežinomybės slenksčio. Darbo turiu lygiai iki kito rugsėjo. O paskui... Jei ką pati susirasiu. Geriausi atveju, darželyje teks dirbti, nes mūsų rajone mokytojai nereikalingi, jų per daug. Niekas nekreipia dėmesio į kategoriją, stažą. Jei neturi pažįstamų, tai ir darbo tau niekas nepasiūlys. Tad stengiuosi apie tai negalvoti. Noriu kūrybiškai ir kokybiškai dirbti dar šiuos mokslo metus, o pavasarį nusiteikti bet kokiam darbui. Kad tik gaučiau šiokią tokią algą
Aš esu ant nežinomybės slenksčio. Darbo turiu lygiai iki kito rugsėjo. O paskui... Jei ką pati susirasiu. Geriausi atveju, darželyje teks dirbti, nes mūsų rajone mokytojai nereikalingi, jų per daug. Niekas nekreipia dėmesio į kategoriją, stažą. Jei neturi pažįstamų, tai ir darbo tau niekas nepasiūlys. Tad stengiuosi apie tai negalvoti. Noriu kūrybiškai ir kokybiškai dirbti dar šiuos mokslo metus, o pavasarį nusiteikti bet kokiam darbui. Kad tik gaučiau šiokią tokią algą
Oi, nespėju Dar reikia jūsų 5psl. perskaityti...jei ko nežinau, nepykit
Penktadienį į liet. pamoką ateis pavaduotoja. Temos įpuola apie brailio raštą, rašto istoriją, apie žodynus ir enciklopedijas. Nežinau kokią rinktis, ką įdomaus padaryti. Gal ką patarsit.
labai gražūs pašte Zuzanėlės darbeliai iš spalvoto popieriaus. Bandysim
Papildyta:
Mano tokia pat situacija
Penktadienį į liet. pamoką ateis pavaduotoja. Temos įpuola apie brailio raštą, rašto istoriją, apie žodynus ir enciklopedijas. Nežinau kokią rinktis, ką įdomaus padaryti. Gal ką patarsit.
labai gražūs pašte Zuzanėlės darbeliai iš spalvoto popieriaus. Bandysim
Papildyta:
QUOTE(zuzanele @ 2011 10 10, 17:28)
Mergaitės, kokią temą gvildenat, net graudu darosi
Mano tokia pat situacija
QUOTE(vai2 @ 2011 10 10, 18:48)
Turiu pateikčių apie rašto atsiradimą. Viena rusų kalba(galima išsiversti), kita lietuviškai. Jei reikia galiu atsiųsti.
QUOTE(simba3 @ 2011 10 10, 19:15)
O kur parasyta, kad TOJE darbovieteje, kaip tau aiskino advokatai?
Tai nurodo priėmimo į darbovietę laikas. Gali būti prieš metus priimta mokytoja su dideliu darbo stažu, bet toje darbovietėje ji diba tik du metus, o kitos , kurios dirba seniau, joms pirmenybė, jei aišku visa kita vienoda (vaikai ir panašiai). tiesa dar turi reikšmės tavo darbovietės darbo sutartis. Joje turi būti įrašas apie atleidimą iš darbo, tai tada dar atsižvelgiama į darbo sutartį.Paskaityk savo darbo sutartį. o jei visvien kyla klausimų, patarčiau kreiptis į advokatą. Jis aiškiau paaiškins.Kai aš pasikonsultavau, ir nuėjau pas direktorę, tai ji nebegalėjo man prieštarauti.
Papildyta:
QUOTE(eknos @ 2011 10 10, 20:11)
Tai nurodo priėmimo į darbovietę laikas. Gali būti prieš metus priimta mokytoja su dideliu darbo stažu, bet toje darbovietėje ji diba tik du metus, o kitos , kurios dirba seniau, joms pirmenybė, jei aišku visa kita vienoda (vaikai ir panašiai). tiesa dar turi reikšmės tavo darbovietės darbo sutartis. Joje turi būti įrašas apie atleidimą iš darbo, tai tada dar atsižvelgiama į darbo sutartį.Paskaityk savo darbo sutartį. o jei visvien kyla klausimų, patarčiau kreiptis į advokatą. Jis aiškiau paaiškins.Kai aš pasikonsultavau, ir nuėjau pas direktorę, tai ji nebegalėjo man prieštarauti.
Žinau kaip tai veikia, psichologiškai sunku ištverti, teko pereiti ir ant savo kailio pajusti etatų mažinimą. Tai labai supriešina koleges, kiekviena stengiais kovoti už save kad ir kiek kainuotų. Pas mus tai taip buvo... liūdna situacija... stiprybės toms, kurios tai pergyvena...