Įkraunama...
Įkraunama...

Čia plepa šauniosios pradinukės...

QUOTE(Iruciukass @ 2011 10 18, 15:47)
Mergaitės, ar jūs susiduriate su problema - namų darbų neruošimu? Kaip su tuo kovojate? Ką darote, jei darbas namuose parašytas labai netvarkingai,palikta daug klaidų, neišmoko pasakoti ir pan.? Mane jau varo į neviltį toks neatsakingas vaikų požiūris. Tai pamiršau, tai neatsinešiau, tai nesupratau. Būtų malonu, kad pasidalintumėte patirtimi, kaip priversti juos atsakingiau ruoštis namuose.

Kadangi oficialiai namų darbų 2 klasėje dar neskiriu, tik pabaigti pradėtą darbą, tai klasėje ant lentos turime gėlę su lapeliais. Kasdien vaiko magnetukas pastumiamas į priekį, jei viską atsinešė ar viską namie pabaigė. Jei ne - lieka vietoje. Penktadienį apibendrinami rezultatai - kas pasiekė gėlę, tiems įklijuoju gelt. lipduką už pasirengimą pamokoms, kas 1 ar 2 lapelius atsiliko - žalią, kas 3 ar 4 - mėlyną, kas nepajudėjo - raudoną.
Veikia! mirksiukas.gif
Atsakyti
Mergaites, ar uzsiregistravote kas į EDUKACINIĮ RENGINĮ "Kitoks teatras vaikams" spalio 26d.
Atsakyti
QUOTE(Aurute @ 2011 10 18, 18:14)
Burnos sveikatos katedra

Pas mane buvo Aušra Rudžianskienė.
Dėl namų darbų...  g.gif  Nuo pirmos klasės nuteikiu vaikus ir tėvus, kad man jų darbų nereikia. Baigėsi tie laikai, kai galėjai pasakyt: mokytoja neišmokė. Kad mokosi sau, o ne man. Nepadarei - vadinas tavo problemos. Sau blogiau tik darai.  Verst bijau, nes kartą labai skaudžiai nudegiau. Bet namų darbus daro beveik visi. Bent kol kas. Nu kartais kas nors pamiršta... neužsižymi...

Pritariu,kad vaikai turi suprasti, jog namų darbai reikalingi jiems patiems. Taip ir nuteikinėju juos.
O gal žinote kokią efektyvią vaikų skatinimo priemonę? Nu,kad nebūtų materiali, nes puikiai žinau, kad už saldainius ar kitokius prizelius galima pasistengti. Ir dažniausiai stengiasi vis tie patys vaikai. O kaip su tais abejingaisiais?
Atsakyti
QUOTE(elimak7 @ 2011 10 19, 15:11)
Mergaites, ar uzsiregistravote kas į EDUKACINIĮ RENGINĮ "Kitoks teatras vaikams" spalio 26d.

Apie tokį nieko negirdėjau, gal gali plačiau...

Šiandien važiuodama iš darbo mačiau stotelėje lūkuriuojančius mokytoją ir mokinukus, kurie dėvėjo liemenes. thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif super vaizdelis

Atsakyti
QUOTE(22peliukas22 @ 2011 10 19, 16:45)
Apie tokį nieko negirdėjau, gal gali plačiau...

taigi yra musu paste nuoroda iki sian dienos galima registruotis as kaip tik tai ir padariau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(elimak7 @ 2011 10 19, 06:55)
Sveikutes. As vakar su savo ketvirtokais buvau ekskurijoj tai pries tai iteikiau liemenes, pakalbejome kam jos reikalingos, bet maniskiai tik nosi surauke ir per prievarta devejo verysad.gif  matai jiems negrazu, nestilinga ir sian ryte nei vienas neatejo su liemene. Ka daryti? Ir teveliams laiskus isiuntinejau. Kolkas rezultatas nulinis. doh.gif  doh.gif  doh.gif

O gal Vilniuj pro katedrą praėjot?Gal MB jus matė bigsmile.gif Liko labai sužavėtas, kad taip saugiai vaikai vedami thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(Iruciukass @ 2011 10 19, 14:23)
Pritariu,kad vaikai turi suprasti, jog namų darbai reikalingi jiems patiems. Taip ir nuteikinėju juos.
O gal žinote kokią efektyvią vaikų skatinimo priemonę? Nu,kad nebūtų materiali, nes puikiai žinau, kad už saldainius ar kitokius prizelius galima pasistengti. Ir dažniausiai stengiasi vis tie patys vaikai. O kaip su tais abejingaisiais?

Mums spalvingi pagyrimai į pasiekimus padeda. Pasakau, kad tam, tam, tam ir tam bus įklijuota. Tai kiti labai pavydi biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vai2: 19 spalio 2011 - 16:12
QUOTE(vai2 @ 2011 10 19, 18:14)
O gal Vilniuj pro katedrą praėjot?Gal MB jus matė bigsmile.gif Liko labai sužavėtas, kad taip saugiai vaikai vedami thumbup.gif
Papildyta:

Na taip praejome ax.gif O kas tas MB? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(elimak7 @ 2011 10 19, 16:30)
Na taip praejome  ax.gif O kas tas MB?  blush2.gif

mano vyras biggrin.gif (mano brangiausias trumpinasi į MB)
Atsakyti
QUOTE(vai2 @ 2011 10 19, 18:31)
mano vyras biggrin.gif (mano brangiausias trumpinasi į MB)

thumbup.gif thumbup.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Sveikos
Dėl namų darbų tai nors nusišauk g.gif - kai padidino klases, iš kitos atėjo etatiniai keturi nedarytojai.. Ir niekas jiems neveikia... Liepiu per pertraukas dirbti, tai tik nusisuku - jie ir pabėga. Kadangi neturi mokykla elektroninio dienyno, tai excel pasidariau savo. Ten rašausi pažymius, nuspalvinu langelį raudonai, jei nepadarė namų darbo. Žaliai - kai atsiskaito. Per tėvų susirinkimą, vaikų vardus nuspalvinau baltai (nesimatė), tėvams padalinau numerėlius su vaikų vardu ir per Smart lentą parodžiau savo dienyną. Visi žaktelėjo nuo raudonų dėmių... Patikėkit, žalių nedaug - nenori taisytis... O tai labai patogu - eilutės apačioj pasirašau ką reikėjo padaryti... Ir ką ... Per dieną nepadaro nuo 4 iki 10 vaikų namų darbų verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Iruciukass @ 2011 10 18, 14:47)
Mergaitės, ar jūs susiduriate su problema - namų darbų neruošimu? Kaip su tuo kovojate? Ką darote, jei darbas namuose parašytas labai netvarkingai,palikta daug klaidų, neišmoko pasakoti ir pan.? Mane jau varo į neviltį toks neatsakingas vaikų požiūris. Tai pamiršau, tai neatsinešiau, tai nesupratau. Būtų malonu, kad pasidalintumėte patirtimi, kaip priversti juos atsakingiau ruoštis namuose.

Sveikos, noriu pasidalinti savo patisrtimi, turiu pirmokus, tai jiems aktualu, kad užduotys būtų atliktos, tokių kaip namų darbai dar nėra, bet aš mokinukų vertinimui turiu susikūrusi lipdukų sistemėlę ir ten vienas iš lipdukų sako: "užbaik", kai randa tokį lipduką vaikai puola užbaiginėti, o tėveliai žino, kad buvo neatlikta užduotis. Galima sugalvoti ir pasidaryti lipduką pvz. "neatlikta"
Atsakyti
QUOTE(kad ji kur galas @ 2011 10 19, 18:17)
Sveikos, noriu pasidalinti savo patisrtimi, turiu pirmokus, tai jiems aktualu, kad užduotys būtų atliktos, tokių kaip namų darbai dar nėra, bet aš mokinukų vertinimui turiu susikūrusi lipdukų sistemėlę ir ten vienas iš lipdukų sako: "užbaik", kai randa tokį lipduką vaikai puola užbaiginėti, o tėveliai žino, kad buvo neatlikta užduotis. Galima sugalvoti ir pasidaryti lipduką pvz. "neatlikta"

Pas mus neleidžia naudoti jokių lipdukų, jokių spalvų, tai labai vaikams trūksta motyvacijos pabaigti nebaigtus darbus
Atsakyti