Įkraunama...
Įkraunama...

Čia plepa šauniosios pradinukės...

QUOTE(Iruciukass @ 2011 10 18, 15:47)
Mergaitės, ar jūs susiduriate su problema - namų darbų neruošimu? Kaip su tuo kovojate? Ką darote, jei darbas namuose parašytas labai netvarkingai,palikta daug klaidų, neišmoko pasakoti ir pan.? Mane jau varo į neviltį toks neatsakingas vaikų požiūris. Tai pamiršau, tai neatsinešiau, tai nesupratau. Būtų malonu, kad pasidalintumėte patirtimi, kaip priversti juos atsakingiau ruoštis namuose.

Labas visoms,

Kol kas turiu visai primityvu vaista, kuriuo sita "liga" gydau. Nepadare namu darbu- as klijuoju i sasiuvini lipnu lapeli su irasu, kad "Spalio ... diena neatlikti matematikos namu darbai. Tevu parasas....." Tiesa, stengiuosi namu darbu skirti kasdien (kad zinotu, jog daryti reikia KASDIEN), bet neapkraunu, jog nepasiklystu toje gausybeje... Maniskiai- antrokai, tai man dar sita sistema veikia.
Atsakyti
QUOTE(klaipedike @ 2011 10 17, 20:18)
Gal gali konkrečiau kur skambint, ką kviestis...visai įdomi mintis biggrin.gif .

Burnos sveikatos katedra

Pas mane buvo Aušra Rudžianskienė.

Dėl namų darbų... g.gif Nuo pirmos klasės nuteikiu vaikus ir tėvus, kad man jų darbų nereikia. Baigėsi tie laikai, kai galėjai pasakyt: mokytoja neišmokė. Kad mokosi sau, o ne man. Nepadarei - vadinas tavo problemos. Sau blogiau tik darai. Verst bijau, nes kartą labai skaudžiai nudegiau. Bet namų darbus daro beveik visi. Bent kol kas. Nu kartais kas nors pamiršta... neužsižymi...
Atsakyti
QUOTE(Iruciukass @ 2011 10 18, 15:47)
Mergaitės, ar jūs susiduriate su problema - namų darbų neruošimu? Kaip su tuo kovojate?

Praeitais metais, kai maniškiai buvo ketvirtokai ir neatlikdavo namų darbų, mes klasės valandėlės metu buvome sutarę tokį dalyką. Jei nedirbai namuose- dirbk per pertraukas. Jei ilsėjaisi namuose tuomet, kai tavo draugai ruošė namų darbus, padirbėk pertraukų metu, o tavo draugai pailsės, nes jie tą užsitarnavo.
Sistema veikė visai neblogai. thumbup.gif Tuo labiau , kad nuobauda buvo sugalvota pačių vaikų biggrin.gif
Sunkiau buvo su daiktų užmirštukais. Čia vargome visus metus. Matyt, kažkokia "nepagydoma liga" rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lutute1: 18 spalio 2011 - 17:38
sveikutės, su tuo namų darbų neruošimu tai tie patys ir tie patys pas mane, etatiniai, iš pradžių vis po pamokų palikdavau, dabar dar ir pastabą parašau, tokius juodulius grafike piešdavom, bet nebuvo efektyvu. Dar viena problema-visiškas knygų neskaitymas, yra tokie du jaunuoliai alergiški knygom, tai suradau dvi mano galva įdomias knygas, ir skaitom po pamokų po kelis skyrius.
Atsakyti
QUOTE(b.s @ 2011 10 18, 16:36)
Sveikos mergikės. Kaip gyvenat? Žiūriu, kad visas savaitės dienas mūsų forumas gyvena. Kiek puikių idėjų prikaupėte  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif . Aš tai visą savaitgalį ilsėjausi  biggrin.gif . Matyt pribrendo reikalas poilsiui. Greičiau atostogos ateitų... TAI KIEK DIENELIŲ LIKO?....................kas skaičiuoja ir neinformuoja?

...Tik ...26 darbo su vaikais savaitės ...iki... vasaros atostogų... biggrin.gif

Atsakyti
Pasidariau skaidres apie Vėlines, gal kam pravers?
Papildyta:
QUOTE(domassss @ 2011 10 18, 20:51)
...Tik ...26 darbo su vaikais savaitės ...iki...  vasaros atostogų... biggrin.gif

Tik lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(linius @ 2011 10 18, 19:43)
Labas visoms,

Maniskiai- antrokai, tai man dar sita sistema veikia.

..o tai antrokams skiriami namų darbai taip oficialiai? bigsmile.gif
Atsakyti
Sveikos,
net nemaniau, kad taip greit prikaupsim tokį lobį, jog net pašto nebeužteks thumbup.gif thumbup.gif Gerai, kad vasarą aptvarkiau ir anas talpyklas. Belieka tik nuspręsti, kurį pildysim. Ir pirmam ir antram vietos sočiai drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(22peliukas22 @ 2011 10 16, 21:34)
Patyčios ir man aktuali tema. Pastaruoju metu pastebiu, kad pasitaiko klasėje. Pati turiu šiokį tokį psichologinį išsilavinimą, bet sunku su tuo kovoti. Regis ir kalbam, analizuojam, bet tos bjaurasties neina išvengti. Mąstau, kaip galima būtų išsiaiškinti, kokios klasėje patyčios vyrauja. Taip lengviau būtų su jomis kovoti. Nes mokytojai ne visada dirbdami su klase turi realų vaizdą. Kai ateini iš pašalies, kitaip matosi kai kurie dalykai. Gal kuri darėte kokias nors apklausas. Pasidalinkite patirtimi.
Papildyta:
Esu mačiusi vaistinėse tokias tabletes. Jos prie dantų priežiūros priemonių būna padėtos. Manau, kad vaistininkai tikrai žinos.

Labukas, pagaliau pataise interneta, buvo uzluzes.. tai skaitineju ka priplepejot.. pas mus kaip tik klaseje praeita savaite ivyko patycios.. vienas vaikas sugalvojo apklausa klaseje padaryt ka galvojat apie viena vaika (beje, to vaiko kaip tik gimtadienis buvo) ir irasinejo i mobilu.. as per pertraukas budziu, gerai kad 1 mokinys pasake.. as paemiau aisku mob. iskvieciau teva aiskintis pas pavaduotoja. neisivaizduoju is kur tokie vaikai.. verysad.gif kalbu kozna diena apie draugyste klasioku ir t.t.t snd klasej buvo ir psichologe su soc. pedagoge. nu ziuresim ar ilgam ta pamoka..
Atsakyti
QUOTE(zuzanele @ 2011 10 17, 21:24)

Šiandien įteikiau savo mokiniams liemens, nors planavau prieš atostogas. Buvo labai dėkinga pamoka- skaitėme tekstą apie berniuką, kuris žuvo, nes nedėvėjo apsaugų. Tai išsivystė tema ir pagalvojau, kad labai dėkinga situacija. Vaikai labai apsidžiaugė. Aiškinomės kada jas dėvėti.
Dar kartą ačiū už nuorodą 4u.gif  4u.gif  4u.gif

Sveikutes. As vakar su savo ketvirtokais buvau ekskurijoj tai pries tai iteikiau liemenes, pakalbejome kam jos reikalingos, bet maniskiai tik nosi surauke ir per prievarta devejo verysad.gif matai jiems negrazu, nestilinga ir sian ryte nei vienas neatejo su liemene. Ka daryti? Ir teveliams laiskus isiuntinejau. Kolkas rezultatas nulinis. doh.gif doh.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(lutute1 @ 2011 10 18, 18:37)
Praeitais metais, kai maniškiai buvo ketvirtokai ir neatlikdavo namų darbų, mes klasės valandėlės metu buvome sutarę tokį dalyką. Jei nedirbai namuose- dirbk per pertraukas. Jei ilsėjaisi namuose tuomet, kai tavo draugai ruošė namų darbus, padirbėk pertraukų metu, o tavo draugai pailsės, nes jie tą užsitarnavo.
Sistema veikė visai neblogai. thumbup.gif Tuo labiau , kad nuobauda buvo sugalvota pačių vaikų biggrin.gif
Sunkiau buvo su daiktų užmirštukais. Čia vargome visus metus. Matyt, kažkokia "nepagydoma liga" rolleyes.gif

Labas visoms,

gera idėja, reikės ir man per pertraukas liept dirbt, nes irgi turiu pora etatinių, kurie neatlieka doh.gif
O su pamirštukais irgi vargstu, viena mergaitė ypač dažnai neatsineša ko nors... Rašydavau raudonus šauktukus už nepasiruošimą pamokai, tai ji man vieną dieną apsiverkė pamiršus sąsiuvinį, kad gaus penktą šauktuką per 2 savaites... Pati stresuoja dėl savo išsiblaškymo, bet vis tiek tas pats... Jau irgi nežinau, ko griebtis unsure.gif

QUOTE(elimak7 @ 2011 10 19, 07:55)
Sveikutes. As vakar su savo ketvirtokais buvau ekskurijoj tai pries tai iteikiau liemenes, pakalbejome kam jos reikalingos, bet maniskiai tik nosi surauke ir per prievarta devejo verysad.gif  matai jiems negrazu, nestilinga ir sian ryte nei vienas neatejo su liemene. Ka daryti? Ir teveliams laiskus isiuntinejau. Kolkas rezultatas nulinis. doh.gif  doh.gif  doh.gif

Mano tai atvirkščiai, kai gavo liemenes, tai visą savaitę pusė klasės ėjo į mokyklą su jomis ir sėdėdavo per pamokas biggrin.gif Ir dar dabar vis spaudžia, kad gi važiuosime į kokią ekskursiją lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(studija @ 2011 10 18, 21:44)
..o tai antrokams skiriami namų darbai taip oficialiai? bigsmile.gif

Neoficialiai, bet skiriu. Cia kaip toj dainoj: "Mociutes klausau, o savo darau". Na, kol per galva gausiu smile.gif ir cituosiu daina "Bars bars tevelis , bars bars..." biggrin.gif

Liemenes pas mane populiarios ir kasdien devimos pagal paskirti.
Atsakyti