Gal kas galit pasidalinti patirtimi, kaip paruošiat lentą pirmokams, kai reikia aiškinti, kaip rašyti ant linijų, langeliuose. Man tai aktualu dabar su pirmokais. Projektoriaus ir tos SMART lentos neturiu. Turiu tik TV, prijungtą prie kompo ir per kurį galiu demonstruoti, bet parodyti kur ir kaip rašyti - per mažas vaizdas.
Kai turėjau senovišką rudą kreidinę lentą, tai vieną dalį lentos turėjau su korektoriumi-pelyte išsibraižiusi, o kitą - atverčiamą - matematiniais langeliais. Tai būdavo gerai. Dabar turiu baltą magnetinę lentą. Sveikatai man ji geriau, bet neišmanau, ką su linijomis ir langeliais daryti. Buvau užsikabinusi "kopūstinį" maišą ir ant jo su nenuvalomu markeriu išbraižiau linijas, o rašydavom su baltai lentai skirtu markeriu. Bet labai greit tas celofanas išsibraižo, susitrina ir palieka murzinas - nei su valikliais lentai nenuvalysi.
Gal jūs turit kokių fix idėjų?
QUOTE(Snaudale @ 2011 10 17, 21:41)
Dabar turiu baltą magnetinę lentą. Gal jūs turit kokių fix idėjų?
Mūsų viena mokytoja ant lentos buvo priklijavusi lipnios spalvotos juostos linijoms padaryt, bet nežinau tiksliai, kaip jai ten sekėsi rašyt ...
QUOTE(janiku @ 2011 10 17, 17:29)
Sveikos. Turiu skubu prašymą. Gal kas namie turi 3 klsės teksto suvokimo testų ir galėtų nors 3 atskanuoti. Reikia rytdienai, blogiausių atveju poryt
Janiku, į paštą nusiunčiau pirmuosius penkis testukus. Kitus pasistengsiu atsiųsti kuo greičiau
QUOTE(Iruciukass @ 2011 10 17, 21:02)
O gal kas kartais turite dainelių, pagal kurias būtų galima daryti mankštą? Panašių į pirato Flinto "Jei kasdien nedarysi mankštos".
Iruciuk, dainelė pašte Smagios mankštos
QUOTE(Snaudale @ 2011 10 17, 19:33)
O ar atidarinėji su WinRar programa?
Viskas OK. Radau klaidą. Dabar puikiai atsidarinėja siuntinukai
Papildyta:
QUOTE(22peliukas22 @ 2011 10 16, 11:29)
Filmukas vaikams apie dantų priežiūrą: http://www.youtube.c...h?v=J-AritcwYCk
Aiškiai parodyta, kaip taisyklingai reikia valyti dantis.
Aiškiai parodyta, kaip taisyklingai reikia valyti dantis.
Šiandien vedžiau klasės valandėlę dantukų tema. Parodžiau peliuko nurodytą filmuką. Vaikai buvo atsinešę po dantų pastą, dantų šepetuką, tarpdančių siūlą, dantų krapštuką, veidrodėlį. Žiūrėdami į filmuko dantų valymo instrukcijas mokėmės taisyklingai valyti dantis. Po to dainavome sypsenėlės dainelę apie dantukus, atlikome auglinos spalvinimo užduotėles. Rytoj per pasaul. paž. pamoką planuoju temą tęsti. Atlikti pagal mitybos piramidę užduotis: sveiko dantuko ir sergančio. Ačiū dar kartą visoms už pagalbą šia tema. Pavyko kuo puikiausiai
Dabar mąstau, kokią užduotį rytoj jiems užduoti atlikti kartu su tėveliais namuose apie dantukus. Gal kokių minčių turite?
QUOTE(lutute1 @ 2011 10 18, 13:54)
Viskas OK. Radau klaidą. Dabar puikiai atsidarinėja siuntinukai
Papildyta:
Papildyta:
ir man ne visi siuntinukai atsidaro, gal gali papasakot apie ta klaida, gal ir pas mane tas pats?
laba
QUOTE(leliuko_mama @ 2011 10 18, 13:57)
ir man ne visi siuntinukai atsidaro, gal gali papasakot apie ta klaida, gal ir pas mane tas pats?
Norėdama parsisiųsti kokį nors siuntinuką į savo kompiuterį susidurdavau su problema, kad ne visus siuntinius leisdavo atidaryti, nes nepakeisdavau įrašomo failo tipo. Anksčiau aš palikdavau kažką panašaus į "Adobe Acrobat Reader", o dabar pakeičiu "Visi failai". Ir viskas gaunasi liuks!
Tik nežinau, ar Tau tiks mano patarimas. Gali būti kad kartais failai neatsidaro, nes trūksta įdiegtos konkrečios programos.
QUOTE(sypsenele04 @ 2011 10 17, 23:15)
Ačiū. Dainelės labai tiks.
Papildyta:
Mergaitės, ar jūs susiduriate su problema - namų darbų neruošimu? Kaip su tuo kovojate? Ką darote, jei darbas namuose parašytas labai netvarkingai,palikta daug klaidų, neišmoko pasakoti ir pan.? Mane jau varo į neviltį toks neatsakingas vaikų požiūris. Tai pamiršau, tai neatsinešiau, tai nesupratau. Būtų malonu, kad pasidalintumėte patirtimi, kaip priversti juos atsakingiau ruoštis namuose.
QUOTE(Iruciukass @ 2011 10 18, 16:47)
Mergaitės, ar jūs susiduriate su problema - namų darbų neruošimu? Kaip su tuo kovojate? Ką darote, jei darbas namuose parašytas labai netvarkingai,palikta daug klaidų, neišmoko pasakoti ir pan.? Mane jau varo į neviltį toks neatsakingas vaikų požiūris. Tai pamiršau, tai neatsinešiau, tai nesupratau. Būtų malonu, kad pasidalintumėte patirtimi, kaip priversti juos atsakingiau ruoštis namuose.
Mano klasėje beveik visi atlieka namų darbus. Vos vienas kitas neatlieka retkarčiais. Aš pastoviai pamokos pradžioj paklausiu kas buvo neaišku. Pasitikrina ar gerai išsprendė. Jei buvo parašę pieštuku, liepiu parašyti parkeriu. (Esam susitarę, jei nesupranta ar nežino kaip atlikti kokią užduotį, tai būtinai turi parašyti pieštuku sprendimą, kaip jam atrodė, kaip jis suprato. Jei rasiu pieštuku parašyta, vadinasi ruošei šią užduotį. O jei paliksi tuščią vietą, tai neatlikai užduoties. Vadinasi, namų darbai neatlikti.) Ir be abejo, jei neatlikti namų darbai, tuoj pastebi suolo draugai. Nepasislėpsi niekur O tada bausmė - sėdi per pertraukas ir atlikinėja...
Sveikos mergikės. Kaip gyvenat? Žiūriu, kad visas savaitės dienas mūsų forumas gyvena. Kiek puikių idėjų prikaupėte . Aš tai visą savaitgalį ilsėjausi . Matyt pribrendo reikalas poilsiui. Greičiau atostogos ateitų... TAI KIEK DIENELIŲ LIKO?....................kas skaičiuoja ir neinformuoja?
QUOTE(b.s @ 2011 10 18, 17:36)
Sveikos mergikės. Kaip gyvenat? Žiūriu, kad visas savaitės dienas mūsų forumas gyvena. Kiek puikių idėjų prikaupėte . Aš tai visą savaitgalį ilsėjausi . Matyt pribrendo reikalas poilsiui. Greičiau atostogos ateitų... TAI KIEK DIENELIŲ LIKO?....................kas skaičiuoja ir neinformuoja?
Oi... Visai nedaug....... Tik... 8 darbo dienos