QUOTE(lutute1 @ 2011 10 16, 21:15)
Smilga, patyčių tema iš tiesų labai aktuali pradinėse klasėse. Tačiau būk pasiruošusi tam, kad neturint pakankamai psichologinių žinių demonstruoti filmą apie patyčias, klasėje netikėtai gali kilti nauja ir netikėta patyčių banga . Taip buvo mano vienai kolegei
Oi, kiek po to buvo ir ašarų, ir didelių pamąstymų
Todėl kalbėti šia tema aš visada kviečiuosi mokyklos psihcologę. Ji puikiai išmano visą metodiką, pademonstruoja filmukus, reikiamoje vietoje sustabdo vaizdo įrašą ir diskutuoja kartu su vaikais, įtraukia juos į psichologinius draugystės žaidimus.
Labutis. Psichologė pas mus mokykloje kol kas tik popieriuose, nes augina vaikutį namuose, o be to jos kompetencija mes visi (mokytojai, bent jau prad.kl.) labai abejojame
. Aš su vaikais nežiūriu rimtų filmų apie patyčias, nes suprantu, kad reikia mokėti rodyti. Mūsų mokykla dalyvauja OLWEUS projekte ir turime vesti klasės valandėles apie patyčias. Todėl ieškau tokių animacinių filmukų, kurie būtų trumpi ir tik dingstis pakalbėti apie ši bei tą,lyg ir įvadas pokalbiams, bet ne kažkas tokio
. Tas filmukas, pvz. "Akiniai" ir yra skirtas 7-11 metų amžiaus vaikams,apie berniuką, kuris be specialių akinių nieko aplink nematė, tik užsidėjęs tuos akinius "praregėjo"... Na aš viso jo dar nemačiau, skaičiau tik anotaciją, prieš rodydama peržiūrėčiau ir aišku pasiruoščiau, todėl manau, kad susitvarkyčiau
. Tik niekur nerandu...