Įkraunama...
Įkraunama...

Laparoskopija

Sveikutes. As jau namie...
Operacija vakar prasidejo tik apie 12.30, taigi teko pasikankinti laukiant, net paprasiau, kad raminanciu suleistu, nes kai matai kokias baltas parveza, kaip kai kurios sunkiai laikosi po narkozes, kazkaip labai nejauku laukti savosios operacijos.
Na, bet kai suleido vaistukus, tai kazkaip apsvaigino, o tada gulejau savo lovelej ir laukiau... doctor.gif Siek tiek po 12.30 atejo mano eile. Iki operacines nuejau pati, ten aisku kaip ir visoms liepe uzsideti kepuryte, krepselines tapkutes ir gultis ant stalo. Atsigulu, greit greit viena pririsa kojas, rankas, kita jungia ten prie sirdies kazkokius reikalus, o trecia jau leidzia narkoze. Sako: "Jums dabar gali pradeti galva svaigti, bus gal nelabai malonu". O as sakau: "Tai, kad nesusuka man dar ta galva". Ir viskas - kinas baigesi lotuliukas.gif Tiesa dar pries tai ta, kuri leidzia narkoze sesele, klausia anesteziologes: "Jai 20 ar 30" (cia gal kokiu miligramu turejo omeny, nezinau), tai anesteziologe sako: "20, nes sitai moterytei vaidenasi, kad ji sveria 56". Tai taip iseina, kad as ko gero nemazai pakudau laukdama operacijos ir besinervuodama arba jau is tikruju seniai sveriausi thumbup.gif
Parveze mane apie 14 val (operacija truko apie 1.5 val), o 14.05 as jau kalbejau su mama (tiesa, nelabai atsimenu kaip ten buvo, bet as lyg ir kaimynes paprasiau, kad surinktu numeri paemus mano telefona, nes pirmi zozdiai, kuriuos atsimenu, tai buvo jau intensyvios terapijos palatoj, kur viena is ten buvusiu kartu motereliu, kuriai operacija buvo atlikta anksti ryte, sako: "Ziurekit, ji jau telefono praso"! blush2.gif Taigi, narkoze man labai gerai pataike, as net nemiegojau daugiau vakar iki pat nakties. Is pradziu svaigimas buvo, aisku buvo silpna, bet is ten vakar musu buvusiu 5, kurioms dare lp (nes kitoms 7 buvo histeroskopija), narkoze man atrodo as pernesiau lengviausiai thumbup.gif
Vakare atejo vyras ir mama, o as jau cia di, bet skaudejo labai: net kasdavau i pagalve arba spaudziau lovos krasta. Issikvieciau gyd., bet jis nuramino, kad cia nuo dreno, kuris dirgina ten dar sviezias zaizdelis viduj ir nuo to man skauda. Ir tikrai, kai velai vakare apie 22val. man iseme drena (beje, kartu jau istrauke ir siulus, kas mane labai nustebino ir kartu isgasdino, nes atrode, kad dar gali issiskesti ten viskas) as tokiu skausmu nebejutau.
Naktis buvo rami, tiesa dar vakar vakare suleido viena apmule nuo skausmo ir miegojau beveik visa nakti, beveik ramiai smile.gif Is pat ryto mane paleido ir as jau namie thumbup.gif Beje, jau vakar kai kurias po lp isleido ir mums siule, bet mes ten 3-se paprasem likti, nes vakar kai apie 21 val vakare pabandziau atsistoti, tai teko greitai gultis, nes buciau nualpus, silpna dar buvo. Ir siandien dar silpna, bet jau kur kas geriau.
Smagu namie, gal ir gerai, kad taip greitai paleido: mama ir anyta sriubyte verda, vyrui uzsiminiau, kad labai noriu graikisku salotu, tai greit buvo nueita i parduotuve, nupirkta produktu, supjaustyta ir man patiekta - smagu kai taip lepina mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kazlė: 26 lapkričio 2011 - 13:14
saunu, kazle, kad viskas baigesi biggrin.gif na ir ka galetum pasakyti visom tom kurios cia net melynos is baimes biggrin.gif ?
Atsakyti
[quote=kazlė,2011 11 26, 15:08]
Sveikutes. As jau namie...

Jausmas, kad mano istorija pasakoji drinks_cheers.gif
Atsakyti
Man dar tik planuoja LP. pries pora savaiciu padare histeroskopija - vizualiai nieko blogo, o va rezultatus kita savaite suzinosiu. LP kazkodel nebijau schmoll.gif , nu bet net pagalvoti negaliu apie vaistu leidima i sikniuka blink.gif Va cia pats didziausias baubas blush2.gif Isivaizduoju, kad skaudes po LP ir is karto purto, kad des ukola doh.gif

Kazle, zinok ziauriai laukiau taves sugriztan (sekiau tavo baimes mirksiukas.gif ) 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Comma: 26 lapkričio 2011 - 15:26
Kazle, sveika sugrįžusi. Kadangi nieko neparašei, tai kaip suprantu viskas pas tave tvarkoj ir nieko blogo nerado thumbup.gif Greito atsigavimo po lap wink.gif
Atsakyti
Ne viskas, deja, pas mane tvarkoj... schmoll.gif
Iseme dvi endo cistas: viena 3 cm, kita – 6,5 cm ir nemazai saaaugu. Visikai svariai nuimti cistu nepavyko, teko salinti ir dali vienos, bei kitos kiausides, bet sake liko pakankamai, kad galeciau pastoti. Endo stadija - IV verysad.gif Bet liepe labai nenusiminti, nes kiausintakiu praeinamumas puikus. Sake kartais buna endo I stadija ir blogas praeinanmumas, todel nepastoja, o kartais su IV stadija endo ir geru praeinanmumu pastoja greiciau. Sake su mano stadija man jau gali skirti kompensuojama Diferelina (nes kompensuoti ji gali tik nuo III stadijos), bet sake, kad ji jis skiria tik tom, kurios po operacijos jau neplanuoja pastoti arba kurioms akivaizdziai ir vienareiksmiskai labai mazai vilties. O man jis jos suteike, tik pabreze, kad nepamirsciau, jog pastojimui reikia ne tik moters, bet ir vyro, todel dabar labai susiimsim mano vyro gydymu ir kibsim i darbus smileysex.gif Gydytojas isleisdamas sake, kad "prasau daugiau i 3 auksta neatklysti, gimdyklos 1-ame aukste" mirksiukas.gif Tai as ir gyvensiu jo palinkejimu 4u.gif
Atsakyti
Sveikos mergaitės, aš grįžau thumbup.gif

Sveika Ringaga ir Kazle sugrįžusios 4u.gif

lauraz5, nepyk, aš tą sąrašiuką buvau sudariusi tokį laikiną - čia mums belaukiančioms, kad lengviau būtų, jog ne vienos esame blush2.gif aš žinau apie tavajį sąrašą - didelis darbas, prisiduosiu ir aš neužilgo smile.gif

Dormea, tu aprašei mano savijautą prieš operac. - aš irgi nebijojau ką ten ras ir kaip sveiksiu, o labiausiai bijojau narkozės blush2.gif
Kazle, super parašei apie tai, kad tokio mielo vyro tai jau tikrai nepaliksi ir po narkozės tikrai pabusi - čia labai geras stimulas tokioms bijančioms kaip mes thumbup.gif

O Žluges Angelas nestuke.gif ? Sveikinu 4u.gif Kiek laiko po LAP praėjo kai pastojai?

Kalbant apie mano operac. - buvo taip: man irgi teko nuo 6:30 laukti savo eilės iki 10:05, kai vežė į operac. irgi apsiašarojau - bo vaizdelis buvo kaip per filmus, vyras gulinčią pabučiavo ir irgi ašara aky blizgėjo..
O ten jau viskas greitai, anesteziol. žinojo, kad labai bijau, tai su sesutėm tikrai labai ramino ir staigiai užmigau, nors galvoju "jo, jo šnekėkit, šnekėkit, niekas manęs čia neveikia, dar iki dešimt spėsiu suskaičiuot", aišku nieko aš ten jau nebeskaičiavau rolleyes.gif Atsigavau po narkozės labai lengvai, niekas manęs ten nešaukė ir nekalbino, jokio tunelio nebuvo, dar gi ir gražų sapną kažkokį sapnavau. Atsigavau labai greitai, kai tik sulašėjo antra lašinė (pirma pooperacinėj), iš karto sakiau - leiskit į toletą nes apsisysiosiu. Aišku, kad iš pradžių galvelė susisuko, o paskui nieko.

Diagnozė - kaip aš sakau - jei būtų ne mano, tai pasirodytų viena iš baisesnių... Dešinėj kiaušidėj rado 1 endo cistą, kita geltonkūnė (atrodo). Abi pašalino. Rado sąąugas, atidalino, kiaušidę subadė (nežinau kaip terminologiškai), dešinys kiaušint. pratekamas, gimda normali, ovuliacija vyksta. Kairių gimdos priedų (kiaušidės ir kiaušintakio) nerasta blink.gif Neva tai toks jau nuo gimimo defektas. Aišku kai išgirdau nelabai supratau, iš pradžių galvojau gal operacijos metu visa tai pašalino. Aišku puoliau į ašaras, bet nuramino, jog pastoti tikimybė didelė, nes esama kiaušidė kiekvieną mėn ovuliaciją vykdo. Ir net gi pasakė, jog pastoti tikimybė čia netgi didesnė, nei būtų abi kiaušidės, bet pvz. vienoj ovuliacija nevyktų ar pan. Nu žodžiu dė; diagnozės buvo šokas.

Tai va, pinigėlių daviau, tik ne tiek kiek mergaitės ten šimtais davė, bet žinau kad būtų buvę viskas tas pats jei nebūčiau davus. Sesutės beveik visos superinės, priežiūra nuostabi. Dujas aš irgi jaučiau tarp šonkaulių ir pečių sritį, šiandien jau mažiau.

Beje man turi mm jau kaip ir nuo vakar ateit, nžn. kaip čia bus g.gif Dabar ųiek tiek pakraujuoju, bet čia tikrai dar ne mm. Beje, įdomesnis dalykas - krūtinė smarkiai padidėjusi, kažin tokia ir liks? g.gif Būtų gerai blush2.gif

Ir gal dar kam teko girdėti - man gyd. liepė nuo nėštumo susilaikyti 3 mėn. unsure.gif , kad viskas gerai sugytų blink.gif Kai tuo tarpu kitoms rekomenduoja jau pirmą ciklą bandyt ir duoda 6 mėn. pastojimui. Kaip balta varna jaučiuosi dėl to. unsure.gif

Oho nu ir prirašiau čia blush2.gif Bet labai jūsų mergaitės pasiilgau ir tiek daug norisi pasakyt smile.gif
Atsakyti
O klausykite, tos kurios jau daretes LP, kuri laika jus jautete net nezinau kaip apibudunti ta skausma/maudima peciu/ raktikaulio srityje? Man jau 5 diena po LP, o as vis dar ji jauciu. Buna visai nejauciu, nei atsisedus, nei atsigulus, nei atsistojus, o buna, kad taip sumaudzia/suskausta, kad baisu. Aisku jis jau ne toks daznas ir skaudus kaip 1 diena po LP. Tikiuosi nereikes menesio laukti, kol visa tai praeis blink.gif

Dujos mane irgi vis dar kamuoja... jei ne tas maudimas, dujos ir bamba ( is 3 skyluciu, tik ji apie save primena), tai sakyciau jau sveika ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ringaga: 26 lapkričio 2011 - 21:35
O del smileysex.gif man visai nieko nesake. Tik pasake, kad 2 savaites po LP ateiti pasirodyti.
Atsakyti
Sveikutės merginos 4u.gif Priimkit ir mane į savo būrį mirksiukas.gif Man irgi atlikta lp,šalino miomas. Bet ne todėl, kad negalėjau pastoti. Man sutriko mėnesinės. Kreipiausi pas gydytoją,tai rado nemažas miomas,kurias patarė operuoti.Na ilgai nelaukus sutikau,tik reikėjo dar 3mėn. eilėj palakti,tai 09-15 pašalino tas bjaurybes. O kas dėl dujų,kurias suleidžia operacijos metu,tai ne visos vienodai sureaguoja. Kai prieš 3 metus šalino cista,tai ohoho kaip nemalonu buvo,kai po šonkauliais lyg kas temptų. O dabar kaip niekur nieko.Visiškai neskaudėjo. Dar gydytojos paklausiau kaip čia gali būti,tai priėjom išvadą, kad buvau kūdesnė ir daugiau tų dujų privaro,o šiuo metu kūno masė padidėjusi blush2.gif tai ir nejaučiau šalutinio poveikio,aišku pjūvio vietas tai skaudėjo.
Atsakyti
Ma tai liepė po savaitės ateit, išims siūles ir bus atsakymai cistų.

Dėl dujų - šian. 3-čia d. po operacijos, tai jau niekur beveik jų sukeliamo skausmo nejaučiu, tik pilvas dar papūstas
Papildyta:
QUOTE(ewox @ 2011 11 26, 23:01)
Sveikutės merginos 4u.gif Priimkit ir mane į savo būrį mirksiukas.gif

sveika prisijungusi 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ewox @ 2011 11 26, 23:01)
Sveikutės merginos 4u.gif Priimkit ir mane į savo būrį mirksiukas.gif Man irgi atlikta lp,šalino miomas. Bet ne todėl, kad negalėjau pastoti. Man sutriko mėnesinės. Kreipiausi pas gydytoją,tai rado nemažas miomas,kurias patarė operuoti.Na ilgai nelaukus sutikau,tik reikėjo dar 3mėn. eilėj palakti,tai 09-15 pašalino tas bjaurybes. O kas dėl dujų,kurias suleidžia operacijos metu,tai ne visos vienodai sureaguoja. Kai prieš 3 metus šalino cista,tai ohoho kaip nemalonu buvo,kai po šonkauliais lyg kas temptų. O dabar kaip niekur nieko.Visiškai neskaudėjo. Dar gydytojos paklausiau kaip čia gali būti,tai priėjom išvadą, kad buvau kūdesnė ir daugiau tų dujų privaro,o šiuo metu kūno masė padidėjusi blush2.gif tai ir nejaučiau šalutinio poveikio,aišku pjūvio vietas tai skaudėjo.

sveika sveika, 4u.gif
na ir as ne stirna lotuliukas.gif , bet raktikaulius pakankamai ilgai skaudejo, na gal ne tiek kiek skaudejo, kiek juos jausdavau, ipatingai kai pasilengdavau ir staigai pasikeldavau. prisiduok lauraz i AZ busi itraukta i saraseli pamatysi musu ten daug ir kokiu sauniu rezultatu turim blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sheila102: 26 lapkričio 2011 - 22:14