Įkraunama...
Įkraunama...

Laparoskopija

QUOTE(spinsa @ 2011 11 24, 08:54)
o kokia diagnoze?  g.gif  ar tik cista rado?

Na dėl diagnozės kolkas neaišku - tai, ką iš manęs išėmė išsiuntė į laboratoriją tyrimams - atsakymus gausiu kazkur po mėnesio maždaug. Na gydytojas sakė, kad pas mane panašu į dermoidinę cistą - kiek yra tekę domėtis, tai yra įgimta. Apskritai man ši informacija buvo tarsi šoko terapija - kad cistą turiu sužinojau tik prieš dvi savaites profilaktiniam pasitikrinimui apsilankius pas savo gydytoja - iki tol net nenumaniau, kad galiu turėt tokį daiktą. Tad merginos visoms siulyčiau echoskopiškai išsitirti - geriau ankščiau nei vėliau.
Beje, šiandien pradėjau kraujuoti, tik vat labai jau skausminga...čia visuomet taip bus ar čia po operacijos tik taip? guliu į kokoną susisukus, skauda ir pajudėt
Papildyta:
QUOTE(kazlė @ 2011 11 24, 11:22)
Aisku - plikos sukuosenos vadinasi nereik darytis, tai nors tiek gerai - bent tiek ta vietele "apsirengusi" liksiu biggrin.gif

O del atsilyginimo tai ir as jau susibalamutijau, nes as masciau duoti gydytojui 300, o anesteziologui 100, bet cia man darbe visos sako, kad gydytojui reikia bent 400 duoti g.gif

Na aš gydytojui daviau 500, o anesteziologei 100 lt. Gydytojui gal kiek ir perdaug, bet tikrai nesigailiu - tikrai profesionalus ir puikus gydytojas...tiesa, jo humoro jausmas savotiškas, bet manęs nešokiravo smile.gif
Dėl sukuosenos - visko šalinti tikrai nereikia, užtenka tik papilvėj susitvarkyti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(kazlė @ 2011 11 24, 12:22)
Aisku - plikos sukuosenos vadinasi nereik darytis, tai nors tiek gerai - bent tiek ta vietele "apsirengusi" liksiu biggrin.gif

O del atsilyginimo tai ir as jau susibalamutijau, nes as masciau duoti gydytojui 300, o anesteziologui 100, bet cia man darbe visos sako, kad gydytojui reikia bent 400 duoti g.gif

Nu jau nu... uz ka toie turtai jiems??? Sorriukas, kad as tokia staciokiska, bet va paskui taip islepinam gydytojus, kurie yra dave Hipokrato priesaika, ir jau neina su jais normaliai susisneketi, kai neuzuodzia pinigeliu kvapo. Jei jie negautu atlyginimo kaip pvz, kunigai, tai tada taip, reiketu atsilyginti, bet ir tai jau po visko jei zmogus nore, o ne pries operacija. Ne ne ne... niekada gyvenime ..... (na gal dabar man taip atrodo)....
Papildyta:
QUOTE(mpliusr @ 2011 11 24, 12:49)

Beje, šiandien pradėjau kraujuoti, tik vat labai jau skausminga...čia visuomet taip bus ar čia po operacijos tik taip? guliu į kokoną susisukus, skauda ir pajudėt
Papildyta:

Zinok, kaip po LP atejo mm tos normaliosios, tai dar tokios tekmes ir skausmo gyvenime neesu turejusi, 3 dienas i darba neisejau. Vyra net igazdins buvau, kai ryte atsikeliau "paskendusi" begau is kart i vonia, o vyras pabudes nerado manes pakele koldra, sako strioko pilnos kelnes, visas kolidoriukas, kilimas per svetaine kruvinas.. ir sako ka galvot, zmonos nera, kraujo pilni namai doh.gif
Na bet nieko buvo proga kilima plauti blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(kazlė @ 2011 11 24, 11:53)
Turiu ir as merginos jums dar klausimuku 4u.gif
Taip pat dar kyla klausimas - ar ten toj moteriskoj vietoj viska svariai reikia nusidepiliuoti? Kaip jus daret?

as tai patarciau visiskai nusidepiliuot, nes pati buvau vos vos tik usiukus palikus pacioj apacioj tai ir tuos gavau pleistru uzklijuot doh.gif biggrin.gif kazkaip paskutiniai du duriai gavos visiskai prie pat gaktos, sake dure kuo zemiau kad randeliu nesimatytu ir po bikiniu... mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(sheila102 @ 2011 11 23, 23:48)
o kur darysies LP ? blush2.gif

Nutariau darytis Nortway klinikoje Vilniuje pas Ziobakiene. g.gif
Atsakyti
QUOTE(gitana36 @ 2011 11 24, 15:35)
Nutariau darytis Nortway klinikoje Vilniuje pas Ziobakiene. g.gif

As pas ja vaikstau, tai man ji thumbup.gif
O kai kalba buvo pasikreipus link LP, tai ji klause ar noriu darytis privaciau ar pataupyti pinigelius. Paklausus koks skirtumas butu, tai ji nusisypsojus pasake, kad jokio, tik kainoje esme. ir paprasciausiai israse siuntima.
Na bet cia ja tavo teise rinktis kr darysiesi, svarbiausia, kadtik viskas ok butu. rolleyes.gif thumbup.gif
Atsakyti
Sedziu darbe ir jau apie nieka daugiau negalvoju tik kaip as rytoj prisiversiu atsigulti ant to stalo, jei jau siandien nervinis saltis purto, o rankos slapios nuo jaudulio. Bendradarbiai, vyras ir mama visaip palaiko, mano nekalbus vyras net kalbeti sia savaite daugiau pradejo, visaip vis juokauja, bet as vistiek kaip nesava.
Nu nejaugi cia as viena tokia baile? verysad.gif Jus cia paskaicius matosi, kad visos kazkiek bijojot, bet kokia buvo ta jusu pagrindine mintis, kuri paskatino prisiversti atsigulti ant stalo?
Parasykit kokia stebuklinga minti, kuri padrasintu, prasau... bijau.gif Saves raminimas, kad "viskas bus gerai", kad "viskas vardan vaikiuko", kad "cistos gali trukti, o tai pavojinga net gyvybei ir jas butina isorepuoti" jau nebepadeda help.gif
Atsakyti
QUOTE(kazlė @ 2011 11 24, 11:22)

QUOTE(mpliusr @ 2011 11 24, 11:49)
Na aš gydytojui daviau 500, o anesteziologei 100 lt. Gydytojui gal kiek ir perdaug, bet tikrai nesigailiu - tikrai profesionalus ir puikus gydytojas...tiesa, jo humoro jausmas savotiškas, bet manęs nešokiravo smile.gif
Dėl sukuosenos - visko šalinti tikrai nereikia, užtenka tik papilvėj susitvarkyti smile.gif

kiba milijonus gaunat kad tokiom sumom gydytojams pakišas duodat doh.gif merginos.. nu nebūkit naivios - geriau neišoperuos, blogiau irgi. Operacijoje reikalinga tiesiog elementari sėkmė, jei ji nelydės ir atsiras nesklandumų - jokie pinigai nepagelbės 4u.gif galvojat duosit pinigus, tai jus išoperuos geriau, negu tą kuris nedavė pinigų? o tai ką, jei mergina kuri nedavė nei kapeikos - tai jau neišoperuota pasiliks? o kaip tada su tom merginom, kurios gydytojams 'atsidėkoja' po operacijos.. juk operacija jau padaryta - vadinasi, jei nedavei pinigų prieš operaciją, tai tave blogiau išoperavo.. nė velnio. gydytojas ant stalo tavęs nemarina specialiai, padaro tikrai viską taip kaip ir turi būti.

kazlė, jei jau nori nusipirkti ramybę, tai siūlau gydytojui duoti 200 lt, anesteziologui 50 lt. Netgi gydytojui gali duoti ir 100-150 Lt, tikrai neišoperuos geriau nei už 500 lt lotuliukas.gif

pati esu 2 kartus 'pirkusi' per operacijas ramybę, bet kai antrosios operacijos metu ne viską pašalino, ką reikėjo supratau - nė velnio tu žmogau nieko nenusiperki. TAu per operaciją tereikia tik sėkmės ir profesionalo gydytojo. Sekančios dvi operacijos jau buvo be pinigų. Nu ir nieko - sveika, gyva.. gal gydytojas paskutinį kart mažiau šypsojosi.. bet man ir nereikėjo jo šypsenos ar tūpčiojimo aplink. Į mano klausimus jis pilnai atsakė, o man daugiau niekas kitas ir nerūpėjo.

QUOTE(kazlė @ 2011 11 24, 15:50)
Sedziu darbe ir jau apie nieka daugiau negalvoju tik kaip as rytoj prisiversiu atsigulti ant to stalo, jei jau siandien nervinis saltis purto, o rankos slapios nuo jaudulio. Bendradarbiai, vyras ir mama visaip palaiko, mano nekalbus vyras net kalbeti sia savaite daugiau pradejo, visaip vis juokauja, bet as vistiek kaip nesava.
Nu nejaugi cia as viena tokia baile?  verysad.gif  Jus cia paskaicius matosi, kad visos kazkiek bijojot, bet kokia buvo ta jusu pagrindine mintis, kuri paskatino prisiversti atsigulti ant stalo?
Parasykit kokia stebuklinga minti, kuri padrasintu, prasau... bijau.gif Saves raminimas, kad "viskas bus gerai", kad "viskas vardan vaikiuko", kad "cistos gali trukti, o tai pavojinga net gyvybei ir jas butina isorepuoti" jau nebepadeda help.gif
Įkvėpiam, iškvepiam, įkvėpiam, iškvepiam.. giliai pakvėpuojam ir nusiraminam.. jei nori langą atsidaryk ir iškišk galvą laukan. Šviežus oras padeda blaiviai mąstyti ir nusiraminti. Įvardink konkrečiai savo baimę garsiai? ko gi bijai? visiškai baimės ir nerimo neatsikratysi, bet ją pamažinti tikrai gali.
Jei bijai pačios narkozės, kaip apturėjusi jų net 6 per pastaruosius 1,5 metų galiu nuraminti - jos tiek ištobulėjusios, kad net ne visos merginos sunkiai atsigauna po nakrozės. Man būdavo, kai po operacijos net snaust nesinorėdavo, nei pykino, nei bloga buvo labai.. tiek kad tiesiog ta operacija nėra šiaip pasivaikščiojimas po parką. Bet iš tiesų būna gerokai baisesnių operacijų, ir gerokai sunkiau po jų atsigaunama nei po LP.
Mano variklis buvo: jei dabar neatsigulsiu ant operacinio stalo - nebeturiu išeities: planavimus galiu pamiršti, o tada jau viskas nebetenka prasmės.. ką daryti, jei negali eiti priekin? reikia šalinti tai kas trukdo eiti.. taigi sukandi dantis, giliai kvėpuoji ir suvoki - jei nepašalinsiu dabar, tai vėliau vistiek teks.. tai geriau jau dabar. 4u.gif

Jei pagelbės - po krūvos operacijų ir savo tikslo siekimo, pagaliau esu įpusėjusi kelią link savo mažojo nuostabaus tikslo wub.gif Linkiu nenuleisti rankų, kol nepsieksi tai ko sieki 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kazlė @ 2011 11 24, 16:50)
Nu nejaugi cia as viena tokia baile?  verysad.gif   Jus cia paskaicius matosi, kad visos kazkiek bijojot, bet kokia buvo ta jusu pagrindine mintis, kuri paskatino prisiversti atsigulti ant stalo?

Bijoti ir jaudintis yra zmogiska, juk ne metalo gabalas, ne robotas esi 4u.gif Taip visom baimes buna, ne tiek gal tos baimes, bet jaudulio, nezinomybes, ir labiau bijojimo paciu rezultatu - ka suras...
As diena pries LP atsidariau Google susivedziau i vaizdus kudikeliai ir ziurejau i grazucius, angelelius ir mintyse sakiau, va ir tu neuzilgo toki turesi bigsmile.gif

Tiea pasakius, as pati labai norejau tos LP ir buvau jau prasiusi savo paprastos gines, bet ji atkalbejo doh.gif
o va vaisingumo gine ( na as jas taip vadinu) kai pasiule, tai as net nedvejodama sutikau ir be jokiu klausimu. Aisku, paskui jau kuo toliau tuo labiau vis susimastydavau, kad bus bloga, kad skaudes, bet dar tik nusijuokiu is savo baimiu. mirksiukas.gif

o tau 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zluges_Angelas: 24 lapkričio 2011 - 17:18
Sveikos brangiosios,
As jau namuose. Valio !! Visgi LP dare 22 d. 4u.gif 21 diena pagulde. Vakare padare klizmute ( nieko ten baisaus, viskas labai parasta ir neskausminga, o svarbiausia viena karta tik i tualeta nueini ir viskas). Ir ryte dar viena parade. Taip pat vakare ir ryte turejau isgerti kazkokiu vaistuku ( vieni, kad ramintu pries operacija, o kiti kad skrandzio rugstinguma sumazintu). Baimes tai buvo iki operacijos, o paskui, tai vienas juokas biggrin.gif Viskas labai lengvai ir paprastai praejo. O svarbiausia, kad nieko nerado bigsmile.gif bigsmile.gif bigsmile.gif Sake is fiziologines puses viskas tvarkoje. Kliuciu nestuke.gif nera jokiu. Reikia kitur iekoti priezasciu.
Oi laiminga dabar neispasakojamai smile.gif Aisku is pradziu pagalvojau, gal be reikalo dariau as LP, bet jauciu buciau sau prikaisiojusi. Butu abejones visokios griauzusios. Po gimdos nuotraukos daktarams klausimu buvo kile ir jie niekaip neapsisprende ar viskas su pratekamumu gerai. Klimas kartu su Miezeliene ta nuotrauka nagrinejo. ( itekejimas prie kiausides buvo kazkoks ne toks, kaip turetu buti nuotraukoje, o kita kiauside buvo uzsisukusi uz gimdos, tai jos nuotraukoje nesimate. Tikiuosi aiskiai parasiau smile.gif ).
O siaip del pinigu, sakykit ka norit, bet as niekam nieko nedaviau blush2.gif Bet nepasakyciau, kad rupinimasis manimi butu kitoks, nei mergaitems, kurios dave pinigus. Ir visiskai nieko pirkti nereikejo. Siandien istrauke is bambos viena siula, o kitos dvi skylutes kazkaip is vidaus uzsiutos, tai ten nieko traukti nereikia. Dariausi VUL SK Centro filiale. ( cia Tilto gatveje, kur Klimas dirba). Operavo gydytojas M. Silkunas.
Na atrodo viska surasiau. Begu pas MB. Ryt prisijungsiu paplepeti.
Atsakyti
QUOTE(ringaga @ 2011 11 24, 18:21)
Sveikos brangiosios,
As jau namuose. Valio !! Visgi LP dare 22 d.  4u.gif 21 diena pagulde. Vakare padare klizmute ( nieko ten baisaus, viskas labai parasta ir neskausminga,  o svarbiausia viena karta tik i tualeta nueini ir viskas). Ir ryte dar viena parade. Taip pat vakare ir ryte turejau isgerti kazkokiu vaistuku ( vieni, kad ramintu pries operacija, o kiti kad skrandzio rugstinguma sumazintu). Baimes tai buvo iki operacijos, o paskui, tai vienas juokas  biggrin.gif  Viskas labai lengvai ir paprastai praejo. O svarbiausia, kad nieko nerado  bigsmile.gif  bigsmile.gif  bigsmile.gif Sake is fiziologines puses viskas tvarkoje. Kliuciu  nestuke.gif  nera jokiu. Reikia kitur iekoti priezasciu.

thumbup.gif kaip saunu, kaip smagu, dziaugiuosi del taves drinks_cheers.gif Kaip po narkozes atsigavai? nepykino?
Atsakyti
Ringaga, sveika sugrįžusi 4u.gif kaip gerai, kad viskas tvarkoje. Dabar pailsėk kelias dieneles, o po to jau teks darbuotis lotuliukas.gif Juk sako LAP išjudina viską ir lengviau bent pusmetį pastoti.

Kazle, net nežinau, kaip čia tau pagelbėt, kad nusiramintum. Aš visą savaitę prieš lap iš proto krausčiausi doh.gif o pabudus tik juokas iš to ėmė, kad tokia durna buvau umn.gif ir nervų tiek sau ir MB prigadinau . Man baisiausia buvo pati narkozė, apie tai ką ras net negalvojau (iš dalies jau žinojau ką ras, bet rado ne tik tai). Patikėk, tikrai nieko baisaus. Na net nežinau, kokį palyginimą duoti, kad būtų aiškiau. Į operacinę tave nusives, tai niekur jau nepabėgsi lotuliukas.gif 4u.gif Užlipsi ant stalo pati. Suleis vaistus, dar pakalbins ir atsijungsi. Man tai kažkuo panašu į nualpimą buvo. Pradeda svaigti galva ir viskas. O paskui nubusi 4u.gif Aišku gali būti silpna, bet nedaryk staigių judesių, neskubėk keltis, valgyti. Skausmas tai tikrai nedidesnis nei per mmm. Jei jau skaudės, paprašyti nuskausminamųjų gali. Žinai, jei rėkėtų, eičiau dabar vėl operuotis lotuliukas.gif , nes tokio lengvo atsigavimo po visko tikrai nesitikėjau. O mum anesteziologė pooperacinėj aiškino, kad dabar geros narkozės, tų prastų nebeduoda.
Ir dėl vokelių davimų, tikrai nebūtina, geriau pasilaikykit tuos pinigėlius vaistams arba ateity laukiančioms procedūros. Jei jų neprireiks, vitaminų, NT nusipirksit wink.gif
Kazle, console.gif linkiu kuo didžiausios sėkmės. Kai grįši, pati pasakosi, kad nieko baisaus ten nebuvo 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dormeja: 24 lapkričio 2011 - 19:06
sveikos pleputes 4u.gif
kiek daug nauju dalyviu bigsmile.gif
QUOTE(Rajura @ 2011 11 23, 14:00)
ringaga 11.21 (laukiam grįžtant)
Rajura 11.24
Kazlė 11.25
2rasa5 11.28
Dalytely 11.30
rausva debesele 12.07

aciu, saulut, kad padedi mirksiukas.gif tu gali vesti sarasiuka kas kada darysis, o as vedu sarsiuka jau po mirksiukas.gif kam idomu mato ji parase arba pirmam psl apacioje 4u.gif
Merginos primenu, kad as registruoju ir vedu LP saraseli tad jei norite buti uzregistruotos saraselyje prasom visa info siusti man i a.z kur, kas, kada ir ka rado 4u.gif
beja dar turim ir albumeli, kas turi noro gali jungtis ir susipazinti 4u.gif

QUOTE(kazlė @ 2011 11 23, 14:08)
*Vis galvoju, kaip jus prisivertet ant to operacinio stalo uzlipti, nu man atrodo as ten kaip mazas vaikas apsibliausiu arba nualpsiu ir nereikes nei narkozes. Blyn, negalvojau, kad as tokia baile blush2.gif
**kad man gali daryti klizma, nes apie jokius miltelius irgi niekas nieko neminejo. Kadangi klizmos labai nenoriu, jau nuo siandien beveik nieko nevalgau (o ir is baimes jau niekas nesiryja). Tai gal man tos nemalonios proceduros ir nereikes?

*pamatysi, minesi mano zodi, kad paskui juoksiesi is to ka dabar rasai biggrin.gif biggrin.gif is visos tos baimes biggrin.gif beja pazinojau viena tokia bailiuke kai pati, dabar ta bailiuke jau supa dukruze ant ranku kiek zinau biggrin.gif
**milteliai ir klizmos taikomos Kaune, Vilniuje kiek esu girdejusi tokiu budu netaiko mirksiukas.gif

QUOTE(dalytely @ 2011 11 23, 21:43)
dar turiu klausimeli merginos, o kiek laiko po operacijos galima buti namie, man kadangi operacija treciadieni, tai gal jau pirmaidieni bus galime i darba eiti? nedaryti, nes prisiskaiciau, kad man ji net baisiau uz pacia operacija  blink.gif

po pirmos LP vaiksciojau kaip sena babane daugiau kaip 7 dienas niekaip atsigaut negalejau, o vat po 2 LP jauciausi puikiai ir jau 3 diena po LP variau darzu ravet biggrin.gif taigi cia nuo zmogaus ir narkozes priklauso, kuo daugiau skysciu gerti, kad narkoze greiciau issivalytu ir kuo daugiau judeti, kiek sveikata leidzia aisku biggrin.gif
Atsakyti