Įkraunama...
Įkraunama...

Laparoskopija

QUOTE(panapa @ 2011 10 13, 15:08)
Kitą rytą jau buvo žymiai šviesiau akyse,po dviejų parų gavome valgyti.

sveikuuute 4u.gif gaudyk balioncika uz kancias...
man lp dare ryte o per pietus valgyt atitempe ir sriubos ir antro... babos palatoj po histro niamino nat ausis linko o as vemiau toliau nei maciau vos spedavau i tulika doh.gif
Papildyta:
QUOTE(lauraz5 @ 2011 10 13, 18:20)
panapa,sveika sugryzusi!
As tai i wc bandziau pati eit po 3val po lp,tai sesute atgal neste parnese,nes silpna pasidare..

as gal po dvieju variau jau...tulikas museit vienas visam skyriui..reikejo i kita koridoraius puse nueit.i prieki kazkaip palengva palengva nutopinau... i veidrodi praeidama zvitgt-ietau koooooki baisus pilkas zombi blink.gif museit ir sesutei mano isvaizda nelabai nepatiko- pribego mane uz parankes nuvede i lova... blush2.gif
Atsakyti
Sveikos, aš nuo vakar irgi namie. Tiek visko papasakoti norisi, kad bijau išsiplėst, bet ir bijau kažką pamiršti. Tai va, man darė greitosios pagalbos ligoninėje Vilniuje, lenkutytė-matkevičienė. Sakė ateiti 6.30-7.00 į priėmimo skyrių, tai aš kaip pamiegot mėgėja atejau 06.50 ir labai jau savimi didžiavausi, tik bėda, priimamajam eilė didžiuliausia, prastovėjom ten 45 min!!! O kai jau pagaliau pasiekiau ginekologijos skyrių, tai vos ne aš kalta, kad vėluoju blink.gif Ir tada viskas kosminiu greičiu vyko, viena ateina, klausia tų pačių klausimų, paskui anestiozologė, paskui gydytoja, kiša visos kažką pasyrašyti, kai kur nepasirašiau, nes arba buvo dar neapaaiškinta arba jau buvo pakišta pasirašyti, kad epikrizę jau gavau. Bet niekam niekas neįdomu buvo, atvarė su lova renkis, gulk, važiuojam. Kojinių neleido pasilikti, nors labai prašiau...
Atsibudau pooperacinėje palatoje, čia ir buvo pats nemaloniausias tarpas, nes labai krėtė drebulys, sakė, kad po narkozės normalu.
Bet jau kai atvežė į savo palatą, viskas ok buvo. Paskui atėjo gydytoja, greitai susakė, kad viskas ok, tik rado endometriozės židinukų ir juos pridegino, nu nelbai pamenu koks ten žodis buvo, bet sutvarkė. Tada prisiminiau, kad SM skaičiau apie kažkokias endometriozės stadijas, tai ri klausiu, kokia stadija, sako,nu čia nestadija ir kažkaip lyg neturėtų turėti įtakos pastojimui. Tai net nežinau, dabar eisiu googlintis ir ieškotis kas čia kaip su endometrioze. Ir paskui gydytoja išvarė ir daugiau tą dieną nemačiau. Man tai ji tokia pastoviai skubanti pasirodė, bijai ko ir paklaust, kad ilgai jos nesutrukdyt, o kai viskas taip greit vyksta tai ir pamiršti ko ir norėjai paklausti, man asmeniškai nelabai ji patiko... Paskui pati išsireikalavau, kad kateterį ištrauktų ir nereiktų su juo miegot.
Kitą dieną išrašė biuletenį net nepaklausus manęs kas ir kaip 8 dienom, na man jau kaip ir jokio ksirtumo, bet va mano palatos sugulovei ta 8 diena buvo kaip tik labai nereikalinga, bet visa tai irgi per skubėjimą, kiekvieną kartą galvoji, kad dar ateis paklaus,o niekas neateina ir nepaklausia. Gerai, kad dar mygtukas yra sesutei iškviest, nes jos be kvietimo irgi nelabai rodosi.
Tai dabar esminis klausimas būtų dėl tos endometriozės židinukų. Labai čia blogai? Ar atsinaujins jie? Aišku eisiu paskaityti dar, bet gal jau susidurusi kuri esat...

Dar dėl tyrimų, pas mane irgi pusiu privati poliklinika, kai paskambinau sakė ateikit nuo tos iki tos valandos, viskas ok, padarysim. Atėjau, pradėjo man už kiekvieną tyrimuką sąmatėlę skaičiuot. Sakau, palaukti, o tai tie bendri tyrimai ne nemokami, sako: taip, nemoami, su šeimos gydytojo siuntimu. Užviriau kaip reikalas, be susitvardžiau, ai galvoju apsivožkit, susimokėsiu, bet tikrai čia daugiau nevažinėsiu papildomai du kartus, kad gauti nemokamai tuos tyrimus....
Papildyta:
QUOTE(lauraz5 @ 2011 10 13, 17:20)
panapa,sveika sugryzusi!
Dziugu,kad taip sauniai baigesi!o diagnoze tikrai nebaisi folius galima su vaistais susprogdinti!lb daug perspektyvos matau tavo situacijoj!
As tai i wc bandziau pati eit po 3val po lp,tai sesute atgal neste parnese,nes silpna pasidare..

O aš kai pasiprašiau po poros h po operacijos, ar galiu sysiu, tai neleido, reikėjo puodukan varyt doh.gif Kažkaip senokai to neteko daryti, nelabai malonu. Neleido ir antrą ir trečia kartą, tik jau vakare su baisine priežiūra leido ir liepė neužsirakinti ir pastoviai kalbino mane už durų, bet net galva nesusvaigo smile.gif O po operacijos suvarė lašelinę kokių tai medžiagų, įtariu dėl ti valgyti nenorėjau ir sysiu taip dažna varė. Tik ryte davė valgyti, viskas baigėsi gerai smile.gif kažkuri čia rašė, kad tik vandens po operacijos pagėrusi vėmė, tai ir negėriau labai ilgai, o paskui po gurkšnelį nedaug... Nu žodžiu, kaip koks mažas vaikas pasijutau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Jorie @ 2011 10 13, 19:11)

Papildyta:
O aš kai pasiprašiau po poros h po operacijos, ar galiu sysiu, tai neleido, reikėjo puodukan varyt  doh.gif  Kažkaip senokai to neteko daryti, nelabai malonu. Neleido ir antrą ir trečia kartą, tik jau vakare su baisine priežiūra leido ir liepė neužsirakinti ir pastoviai kalbino mane už durų, bet net galva nesusvaigo smile.gif O po operacijos suvarė lašelinę kokių tai medžiagų, įtariu dėl ti valgyti nenorėjau ir sysiu taip dažna varė. Tik ryte davė valgyti, viskas baigėsi gerai smile.gif kažkuri čia rašė, kad tik vandens po operacijos pagėrusi vėmė, tai ir negėriau labai ilgai, o paskui po gurkšnelį nedaug... Nu žodžiu, kaip koks mažas vaikas pasijutau smile.gif

matai viskas priklauso nuo vietos kur daroma lp... as dariausi antakalni...ir jau apie puse 4 variau namo... as uz tai kad neuzsigulet ir kuo greiciau pradet judet, tada prasilauzi ir dujos greiciau iseina ir darbingumas greiciau atsistato.. man lp plygiai pries savaite daryta o as nuo pirmadienio jau darbe...snd jei ne retkarciais pajuntamas tempimas tai jau ir pamirstu kad kas ir daryta buvo... mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Jorie @ 2011 10 13, 18:11)
O aš kai pasiprašiau po poros h po operacijos, ar galiu sysiu, tai neleido, reikėjo puodukan varyt  doh.gif  Kažkaip senokai to neteko daryti, nelabai malonu. Neleido ir antrą ir trečia kartą, tik jau vakare su baisine priežiūra leido ir liepė neužsirakinti ir pastoviai kalbino mane už durų, bet net galva nesusvaigo smile.gif O po operacijos suvarė lašelinę kokių tai medžiagų, įtariu dėl ti valgyti nenorėjau ir sysiu taip dažna varė. Tik ryte davė valgyti, viskas baigėsi gerai smile.gif kažkuri čia rašė, kad tik vandens po operacijos pagėrusi vėmė, tai ir negėriau labai ilgai, o paskui po gurkšnelį nedaug... Nu žodžiu, kaip koks mažas vaikas pasijutau smile.gif

apie endo parasiau endo skyrely 4u.gif o laseline lasina tai visokiu kalius magnius natrius ir pan kad organizmas greicia atsigautu 4u.gif kartais dar prie viso to susvirkscia vaistuku nuo pykinimo 4u.gif o sysiu ir as i puoduka dariau ax.gif kokius 3 kart bet jau 4 kart net geda pasidare tai todel i wc pasiprasiau ax.gif viskas cia normalu su tais puodukais...juk matai kad ciut ir taip isvairuoji o tu cia gediniesi mirksiukas.gif
Atsakyti
Jorie, sveika sugrįžus 4u.gif
Džiugu jog viskas jau praėjo ir gerai jautiesi smile.gif
Kas dėl kosminio greičio, tai juos ten galima suprasti smile.gif jie operacijas pagal laiką maždaug suskirstę, o kadangi vėlavai, tai jie operatyviai tave ir "sudorojo". Jei gerai pagalvojus, tai juk gydytojas nestovės pusdieni operacinėj laukdamas paciento. Juk tam ir yra planinės operacijos mirksiukas.gif
Kas dėl drebulio, tai jis buvo dėl to, kad operacinėj labai šalta..kai tave užmigdo, kraujagyslės stipriai išsiplečia ir atiduoda daug šilumos..aš taip pat purčiausi, net dantys nuo šalčio barškėjo biggrin.gif
O man net poliklinikoj su gyd siuntimu prieš operaciją pusė tyrimų buvo mokami..ai, bet nesigilinau..norėjau greičiau susitvarkyt ax.gif
Jei biuletenis atsibos, tai jį gali anksčiau šeimos gyd nutraukti. Bet tu gal dar pailsėk, pasilepink namuose 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Amarok @ 2011 10 13, 20:29)
Jorie, sveika sugrįžus  4u.gif
Džiugu jog viskas jau praėjo ir gerai jautiesi  smile.gif
Kas dėl kosminio greičio, tai juos ten galima suprasti  smile.gif jie operacijas pagal laiką maždaug suskirstę, o kadangi vėlavai, tai jie operatyviai tave ir "sudorojo". Jei gerai pagalvojus, tai juk gydytojas nestovės pusdieni operacinėj laukdamas paciento. Juk tam ir yra planinės operacijos  mirksiukas.gif
Kas dėl drebulio, tai jis buvo dėl to, kad operacinėj labai šalta..kai tave užmigdo, kraujagyslės stipriai išsiplečia ir atiduoda daug šilumos..aš taip pat purčiausi, net dantys nuo šalčio barškėjo  biggrin.gif
O man net poliklinikoj su gyd siuntimu prieš operaciją pusė tyrimų buvo mokami..ai, bet nesigilinau..norėjau greičiau susitvarkyt  ax.gif 
Jei biuletenis atsibos, tai jį gali anksčiau šeimos gyd nutraukti. Bet tu gal dar pailsėk, pasilepink namuose  4u.gif

Taip, dėl tų mokėjimų geriau nesigilint, tik norėjau parašyti toms, kurioms aktualu nesumokėti daugiau, kad pirmiau pas šeimos gydytoją užeitų ir suderintų vienu ėjimu viską wink.gif
O lepintis man patinka, tik vyras jau nuo princesės ant žirnio pavargo šiek tiek blush2.gif Ačiū už palaikymą, Amarok wink.gif
Atsakyti
vat man tokios gydymo istaigos kur viskas greitai,greitai ir nepatinka..jautiesi kaip fabrike..ir niekas i tave nekreipia demesio nesvarbu ar turi bedu kokiu ar klausimu,as per pirma lp ta patyriau,nepatiko,antraja lp pasirinkau mazesne gydymo istaiga,kurios paslaugom esu lb patenkinta,buvau aprupinta i visus klausimus atsakyta neziurint kiek laiko tai uzeme,po lp sesutes tai kaip bitutes rupestis neispasakytas,tik pasijudink ir atsoliuoja klaust ar viskas gerai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lauraz5: 13 spalio 2011 - 20:01
QUOTE(Jorie @ 2011 10 13, 20:53)
Taip, dėl tų mokėjimų geriau nesigilint, tik norėjau parašyti toms, kurioms aktualu nesumokėti daugiau, kad pirmiau pas šeimos gydytoją užeitų ir suderintų vienu ėjimu viską wink.gif
O lepintis man patinka, tik vyras jau nuo princesės ant žirnio pavargo šiek tiek  blush2.gif Ačiū už palaikymą, Amarok wink.gif

Tegu kartais ir vyrai apie mus pašokinėja biggrin.gif leiskime sau kartais pasijusti gležnos, tokios kurioms būtinas švelnumas ir lepinimas smile.gif
Atsakyti
panapa,sveika sugryzusi!
Dziugu,kad taip sauniai baigesi!o diagnoze tikrai nebaisi folius galima su vaistais susprogdinti!lb daug perspektyvos matau tavo situacijoj!

na tada manes gydytojas pagailejo nes po LP visa diena gulejau su kateteriu tai niekuo nereikojo rupintis blush2.gif tik kita ryta istrauke, na o tada as jau jauciausi super gerai thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(vegele @ 2011 10 13, 17:56)
sveikuuute 4u.gif  gaudyk balioncika uz kancias...
man lp dare ryte o per pietus valgyt atitempe ir sriubos ir antro... babos palatoj po histro niamino nat ausis linko o as vemiau toliau nei maciau vos spedavau i tulika  doh.gif
Papildyta:

as gal po dvieju variau jau...tulikas museit vienas visam skyriui..reikejo i kita koridoraius puse nueit.i prieki kazkaip palengva palengva nutopinau...  i veidrodi praeidama zvitgt-ietau koooooki baisus pilkas zombi  blink.gif museit ir sesutei mano isvaizda nelabai nepatiko- pribego mane uz parankes nuvede i lova... blush2.gif

na bet tau tikrai sunkiai schmoll.gif pas mus tai palatoj buvo WC tai kaip ir problemu nebuvo ax.gif tik kazkaip keista kad iskart po LP dave valgyt na man ir tik kita diena po LP dave valgyt gavos pusantros paros nevalgymo doh.gif , bet nepakenke thumbup.gif
Atsakyti
mergaitės, o kaip su nedarbingumu ir savijauta, aš galvojau kad man užteks savaitės atsistatyti, pasiėmiau atostogas, bet dabar galvoju kad blogai padariau, nežinau kaip išsėdėti visą diena darbe vienoje pozoje, norėčiau dar kelias dienas namie pabūti, bent iki siūlų ištraukimo. Įdomu šeimos gydytoja kokiom 3 d. negalėtų nedarbingumo išrašyti g.gif , bet jaučiu kad ne schmoll.gif
Ar tą dieną kai ištraukia siūlus reikia pasisaugoti?

ir dar noriu paklausti kaip su pirmu dideliu reikalu tualete sekėsi, nes aš po žarnyno valymo dar nebuvau 4u.gif
Atsakyti
panapa,sveika sugryzusi!
Dziugu,kad taip sauniai baigesi!lb daug perspektyvos matau tavo situacijoj!

Ačiū, aš vėl turiu tą viltį, kuri jau buvo mane palikusi rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(panapa @ 2011 10 14, 07:56)
ir dar noriu paklausti kaip su pirmu dideliu reikalu tualete sekėsi, nes aš po žarnyno valymo dar nebuvau  4u.gif 

na as pamenu zarnyna vale antradieni o ant rimto ejau sekmadieni ax.gif
Atsakyti