Įkraunama...
Įkraunama...

Laparoskopija

QUOTE(lialiusia @ 2011 10 26, 11:36)
labai atsiprasau kad kisuosi pas jus, bet gal galetumet paaiskinti kas tas LP ir kam jis daromas? Domiuosi visko nes meginu pastoti.

Apie pacia laparoskopija labai daug info yra ir musu temeleje ir internete smile.gif ten manau aiskiau viskas nei as parasyciau. o daroma ji tada kai buna ilgas nepastojimo stazas arba kai atsiranda cistos, kurios nepasiduoda medikamentiniam gydymui ir neisnyksta. Ziurint kiek laiko megini pastoti, jei tik keleta menesiu ir neturi jokiu nusiskundimu, tai niekas LP profilaktiskai nedarys. Visgi tai operacija ir su pilna narkoze.
Atsakyti
Aisku. Na man pries pirma pastojima buvo cista gidzaiusi vaistais 3 men. Ir po persileidimo kazkiek laiko praejus buvo cista, tai gidizusi duphastonu menesi,bet po to dar pasake pagerti vaistu kad neatsinaujintu. bet visus metus negalejau pastoti. Tik pries 2 sav suzinojau kad pastojau,bet ivyko valymas pats savime kaip menesines. dabar darausi visokius tyrimus. labai laukiu vaiko! tai man viskas idomu.
Atsakyti
QUOTE(lialiusia @ 2011 10 26, 12:20)
Aisku. Na man pries pirma pastojima buvo cista gidzaiusi vaistais 3 men. Ir po persileidimo kazkiek laiko praejus buvo cista, tai gidizusi duphastonu menesi,bet po to dar pasake pagerti vaistu kad neatsinaujintu. bet visus metus negalejau pastoti. Tik pries 2 sav suzinojau kad pastojau,bet ivyko valymas pats savime kaip menesines. dabar darausi visokius tyrimus. labai laukiu vaiko! tai man viskas idomu.

matai, tau visgi pavyksta pastoti, tad patarimas butu pasidaryti kitus tyrimus, o tik galiausiai darytis LP. Nes tau pastoti kaip suprantu pavyksta tik neisilaiko zirniukas unsure.gif skaiciau , kad keliausi pas Klima, tad manau su juo viska aptarsite ir sudarysite tolimesni veiksmu plana, kuris bus vaisingas ir greit pavyks nestuke.gif
Atsakyti
gal kam pravers ir mano patirtis rolleyes.gif
LP dariausi kovo men., atvykau operacijos diena is pacio ryto, pries tai jau is vakaro nebevalgiau, o operacijos ryta jau ir gerti negalejau. Jokios klizmos man nestate. Operavo apie 12 val., pries operacija visai nebijojau, bet kai pradejo vezti i operacine pradejo kresti drebulys ir saltis, pakilo spaudimas. Aneztiaziologe pajuokavo, kad kaip pati uzlipai ant operacinio stalo taip teks ir nulipti paciai, tad is karto po operacijos kai prabudau, ziurejau i lovos gala, ar mano lova. Po narkozes suleidimo atsijungiau po kokiu 2 min., net gydytojo nesulaukiau. Kai atsigavau, kaip sakiau pirmasis rupestis buvo ar savo lovoj guliu, po to pribego sesute, paklausiau kiek valandu. Tada manes paklause ar skauda, as nesupratau ar man skauda ar ne, suleido nuskausminamuju ir isveze i palata, miego nenorejau tik labai sunkios blakstienos buvo. Ir visai man neskaudejo, nebereikejo jokiu vaistu. Sesutes juokaudavo "pas ja nereikia eiti, jai nieko neskada nieko nenori". Operacija dare ketvirtad. o isleido pirmad., ta pacia diena as jau po pietu vaziavau i paskaitas. Zodziu, pati operacija irv poeperacinis laikotarpis buvo idealus thumbup.gif , tik va rezultatas ne koks verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(gelytegelyte @ 2011 10 26, 12:33)
Operacija dare ketvirtad. o isleido pirmad., ta pacia diena as jau po pietu vaziavau i paskaitas. Zodziu, pati operacija irv poeperacinis laikotarpis buvo idealus thumbup.gif , tik va rezultatas ne koks verysad.gif

oho kaip ilgai ligoninej gulejai wacko.gif o jei ne paslaptis koks rezultatas? ax.gif ka atrado?
Atsakyti
rastos saaugos, abieju kiausintakiu galai be fibriju, kairysis kiausintakis saktosalingsas, kiausintakiai nepraeinami. Operacijos metu atliktos abipuses tubotomijos, atidalintos saaugos. Kontrastas pradejo prateketi, bet praejus 8 men. dabar vel kiausintakiai nepraeinami. Siuo metu ruosiuosi GN
Atsakyti
QUOTE(gelytegelyte @ 2011 10 26, 13:03)
rastos saaugos, abieju kiausintakiu galai be fibriju, kairysis kiausintakis saktosalingsas, kiausintakiai nepraeinami. Operacijos metu atliktos abipuses tubotomijos, atidalintos saaugos. Kontrastas pradejo prateketi, bet praejus 8 men. dabar vel kiausintakiai nepraeinami. Siuo metu ruosiuosi GN

4u.gif 4u.gif o ne geriau daryt is karto LP? juk darant gimdos nuotrauka irgi daro narkoze, tai gal geriau LP? juk jei nepratekami tai LP metu viska galetu ir patvarkyti.. g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmuciukasss: 26 spalio 2011 - 12:08
QUOTE(irmuciukasss @ 2011 10 26, 10:35)
nedaviau nieko, nei gydytojui, nei anestiozologui ax.gif nors jau buvau 2 vokelius pasiruosus, bet vietoj budamam apsigalvojau rolleyes.gif  ir nieko blogiau nepadare. pasilikau tuos pinigelius tolimesniam gydymui. Bet aisku, cia kiekvieno asmeninis reikalas smile.gif

As net nezinau ka daryti. Gydytojas pats pasake, kad REIKIA duoti anesteziologei. Tai kaip jam neduot tada g.gif
O gal yra tokiu, kurios davet? Kokios sumos mazdaug?
Atsakyti
QUOTE(irmuciukasss @ 2011 10 26, 12:08)
4u.gif  4u.gif  o ne geriau daryt is karto LP? juk darant gimdos nuotrauka irgi daro narkoze, tai gal geriau LP? juk jei nepratekami tai LP metu viska galetu ir patvarkyti.. g.gif

kairysis visai uzakes, o del desiniojo tai neaisku, del to ir ta GN darys
Atsakyti
QUOTE(Ramune! @ 2011 10 26, 13:13)
As net nezinau ka daryti. Gydytojas pats pasake, kad REIKIA duoti anesteziologei. Tai kaip jam neduot tada  g.gif
O gal yra tokiu, kurios davet? Kokios sumos mazdaug?

siaubas..vos ne reketas ligoninej... doh.gif kurioj ligoninej Lp darysi jei ne paslaptis?
Atsakyti
QUOTE(irmuciukasss @ 2011 10 26, 12:16)
siaubas..vos ne reketas ligoninej... doh.gif  kurioj ligoninej Lp darysi jei ne paslaptis?

Krikscioniskuosiuose Kaune, pas P.V. Per konsultacija tai man labai patiko gydytojas ir kiek esu girdejusi, tai pats pries operacija neima, nebent tik po. O anesteziologei ir taip turbut buciau davusi del geresnes narkozes. Tai va nezinau kiek pinigeliu reikes g.gif
Atsakyti
QUOTE(Ramune! @ 2011 10 26, 13:18)
Krikscioniskuosiuose Kaune, pas P.V. Per konsultacija tai man labai patiko gydytojas ir kiek esu girdejusi, tai pats pries operacija neima, nebent tik po.  O anesteziologei ir taip turbut buciau davusi del geresnes narkozes. Tai va nezinau kiek pinigeliu reikes  g.gif

na vilniuj as uz geresne narkoze susimokejau 44lt tiesiai i kasa. Ten kazkokie vaistukai, kurie palengvina atsigavima po narkozes. tai nebemaciau tikslo duot dar kazka vokely. O atsigavau tai sviesia galva-nei pykino, nei skaudejo. Po operacijos praejus 2 valandom jau knyga skaiciau biggrin.gif
Atsakyti