Įkraunama...
Įkraunama...

Paauglių miegojimas kartu

QUOTE(Karolina_22 @ 2011 12 30, 01:07)
Kodėl niekaip negalite patikėti, kad paaugliai gali TIK miegoti kartu?

Galiu aptiketi, kodel gi ne ax.gif Bet nesuprantu, kodel TURI miegoti kartu? Kas per problemos, kad namie nera vietos? Tamsu/baisu grizti namo? Tai lai grizta dar nesutemus ar, jei diena per trumpa, susitikineja savaitgaliais. Dar yra taxi ar tevam gali paskambint, kad parsiveztu. Kodel turi pas kazka i namus isiprasineti? As nesakau, kad neleidimas kartu nakvoti tai tevu apsauga nuo sekso. Taip nera ir nebus. Tevai nuo to neapsaugos, bet prie ko cia tas nakvojimas svetimuose namuose? As visai nenoreciau, jog ryta atsikelus dar pas mane namuose slampinetu pvz. dukters draugas schmoll.gif Gal man tik su naktiniais patinka visa ryta vaikstineti, o del tokio svecio turiu save riboti savo namuose. Ar kodel mano vaikas turi sukelti nepatogumu kitiems zmonems, pas juos nakvodamas? Kviete jie ji? Tuomet prasau, bet jei tevai nekviecia, tai vaikai turi miegoti SAVO lovose.
Atsakyti
nagi labai jau jūs damos kategoriškos. man septyniolika ir savo tėvų nepavadinčiau nei draugeliais su kuriais viską aptariu nei užsispyrusiais pikčiurnom, labiau šaunus viduriukas, bet pats svarbiausias man jų pasitikėjimas. galiu pažadėti kad rūstus draudimas nėra pats geriausias vaistukas, kad ir kokia teisinga bebūtų jūsų nuomonė. vaikui proto neįkrėsite ir jo šimtu procentų neapsaugosite, jis kada nors turės eiti ir gyventi savo gyvenimą, daryti klaidas, o svarbiausia, mąstyti savo galva. todėl kalbėkitės su savo vaikais, bandykite juos suprasti, ir būkite tokie draugai, kurie parodo gerus kelius, kurie supranta ir gražiu pavyzdžiu pamoko, kurie įkvepia, ne tokie, kur kikena kartu iš paaugliškų išdaigų ar neduokdie, davatkos, kurias piktina kas trečias dalykas planetoje, o ypatingai gi visos vaiko mintys. septyniolika septyniolikai nelygu, bet aš jaučiuosi ganėtinai subrendusi ir visokiomis nepadorybėmis šlykštybėmis ar galbūt švelniu intymumo aktu ketinu užsiimti su žmogumi kuriuo pasitikėsiu tada kai to norėsiu. jei manote kad vaikinas gali įkalbėti dukrą ateiti nakvoti, kai ji ak nepribrendusi ar neryžtinga, tai draudimas nakvoti čia jau negelbės, reiktų susimąstyti apie merginos savęs suvokimą, prašau, kalbėkitės su tokia dukra tegu ji pati nusprendžia neiti pas vaikiną o ne jūsų įkalbėta! keistoka dar pasirodė mamytės, kuri apskritai nepakenčia nakvynių savo namuose, nuomonė, bet čia jau asmeninis pasirinkimas. man nakvynės pas drauges, pižamų vakarėliai, filmai vidury nakties, pokalbiai, kuriems dienos šviesa per ryški, karštas šokoladas paryčiais, žiūrėjimas kaip pasaulis bunda ketvirtą ryto balkone, šokiai dainos ir baisios istorijos vienas šauniausių dalykų kuriuos teko patirti. ir todėl labai apsidžiaugčiau, gavusi progą kartu praleisti naktį su vaikinu. ir labai tikėtina, kad rastume ką veikti ir be vienas kito kūniškojo tyrinėjimo. kaip jau kažkuri sakė, argi nemalonu užmigti mylimojo šilumoje? o kai jau ims rūpėti nepadorybės, nei dienos šviesa, nei mamytės komentarai nesulaikys
Atsakyti
QUOTE(raflis @ 2012 02 18, 21:29)
septyniolika septyniolikai nelygu, bet aš jaučiuosi ganėtinai subrendusi

rask tu paauglį, kuris mąsto kitaip.
Atsakyti
subrendusi ne kad jums kažką įrodyčiau, o kad pati prisiimčiau atsakomybę už savo pasirinkimus. kiek ketinate laikyti savo rankose vaiko gyvenimą? iki dienos kai jam sukaks aštuoniolika? dienos, kai jis išeis iš namų? dienos, kai turės savo vaiką? bet juk visuomet turės mažiau patirties ir išminties už jus, tad geriau jau rūgščiai mėtyti užuomenas apie savo beribį išmanymą ir vaiko neįtikėtiną pasitikėjimą savimi?
Atsakyti
QUOTE(raflis @ 2012 02 19, 13:02)
subrendusi ne kad jums kažką įrodyčiau, o kad pati prisiimčiau atsakomybę už savo pasirinkimus. kiek ketinate laikyti savo rankose vaiko gyvenimą? iki dienos kai jam sukaks aštuoniolika? dienos, kai jis išeis iš namų? dienos, kai turės savo vaiką? bet juk visuomet turės mažiau patirties ir išminties už jus, tad geriau jau rūgščiai mėtyti užuomenas apie savo beribį išmanymą ir vaiko neįtikėtiną pasitikėjimą savimi?

neleidimas vaiko antrai pusei nakvot nėra vaiko gyvenimo laikymas savo rankose.
Vieniem tėvam tai priimtina, kitiem ne, ir net tie kurie savo draugų neapnakvindina, tai laisvas jų pasirinkimas, nes jų namai, ir kaip bebūtų todėl lemiamą balsą namų taisyklėse turi jie, ypač kai vaikai nepilnamečiai (kad ir kokie subrendę būtų, tėvai už juos atsako).
Atsakyti
QUOTE(Cartman @ 2012 02 19, 15:15)

Pritariu Cartman drinks_cheers.gif Ne visi nori priimti nakvoti pas save kitus zmones. Reikia dar ir apie tai pagalvoti. Gal as tiesiog nenoriu naktiniu sveciu? Nereikia taip uzsiciklinti, jog neleidzia tevai nakvot kartu tik del sekso. Gal siaip namegsta svetimu zmoniu savo namuose? As irgi nenoriai bet ka i namus isileidziu. Artimiausi gimines ar geriausios drauges - taip, bet kiti schmoll.gif Na, nenoooooooooriu ir ka? Ir neprivalau!
Atsakyti
Aš manau, kad jeigu mano vaikas lai miega, juk nieko blogo nedaro tas vaikinas ten mano manymu. Aš savo vaikams leisiu miegoti, nes man pačiai malonu prisiminti kai senus laikus kai mes miegodavome sovietu viengulėse lovose, susiglaude ir mums tėvai nieko nesakydavo schmoll.gif ... negalime drausti vaikams, ką mes patys darėme
flirt.gif
Atsakyti
QUOTE(mis_mamytė @ 2012 02 20, 12:14)
. negalime drausti vaikams, ką mes patys darėme
flirt.gif

Budama nepilnamete pas berniuka lovoj nemiegojau schmoll.gif Tai, sprendziant pagal save, nematau reikalo, kad mano vaikas ar pas mano vaika kas miegotu (kalba eina apie skirtingu lyciu paauglius).
Atsakyti
Miegodavau su vaikinu jo namuose nuo 15 metų iki geros pilnametystės - TIK miegodavau ir, tiesą sakant, nė minčių apie kažką daugiau nebuvo. Mano tėvai buvo kategoriškai prieš nakvynes kažkur, bet savaitės dienomis tvarkingai mokydavausi, o savaitgaliais dingdavau ir, neva, "nemiegodavau" - grįždavau apie penktą-šeštą valandą ryto. Jei tėvai sugalvodavo kokį pamokslą suregzti, atversdavau pažymių knygelę su vienais dešimtukais biggrin.gif . Taigi iš asmeninės patirties sakyčiau, kad paaugliai gali būti visiškai laimingi TIK miegodami kartu, kalbėdami pusę nakties, vaikštinėdami, etc. Bet... savo sūnui irgi pamokslus skaityčiau (nors norėčiau ir tikiuosi, kad atsakingas jaunuolis išaugtų) biggrin.gif .
Atsakyti
QUOTE(shalam_ @ 2011 10 09, 18:26)
Sveikos, mamytės ir ne tik  4u.gif

Kilo toks klausimas: kaip reaguotumėte/reaguojate sužinojusios, jog dukra turi vaikiną ir su juo kartu miega.  Na, įsivaizduokim, kad tik miega, be jokių lytinių santykių. Kokia jūsų reakcija - pritartumėte ar kategoriškai prieš?
Imkime, kad dukra jau ne visai jaunėlė - 17-18m.

Normaliai. Turiu 18- metę, šiemet jau bus 19-ka. Metus draugauja su berniuku. Po 18-to gimtadienio kartą į 2 mėn. abiturientai susiplanuoja pasisėdėjimus pas vieną klasioką pirtyje, su nakvyne. Nesu tokia naivi kad manyčiau jog ten mergaitės su berniukais miega atskirai. Jos berniukas yra pas mus nakvojęs, tiesiog po šimtadienio naktį palydėjo ją namo ir, kad nereiktų vienam naktį eiti, liko. Su mano žinia. Nematau čia nieko blogo. Gal todėl kad labai pasitikiu savo dukra. Gal todėl, kad pati nesijaučiu persenusi ir priasimenu save jos metų ir puikiai žinau, kad nebūtinai reikia dulkintis( kaip kad viena mama čia rašė) miegant kartu.
Atsakyti
QUOTE(Iš Stiklo @ 2012 02 25, 22:22)

na, bet turit pripazinti, kad yra skirtumas, ar dukrai 15, ar 19 (as 19 metu paaugliais jau nepavadinciau). Kad ir del to, jog uz nepilnamecius atsako ju tevai, o pilnameciai atsako uz save patys. Mazesne beda jei nescia 18 metu mergina ir didesne, jei nescia 15 metu mergaite. Ir siaip, manyciau ju ir mastymas, ir atsakingumas skiriasi.
Papildyta:
o stai jums septyniolikmetes "proto" pavyzdys:

QUOTE(Julija.fr @ 2012 02 24, 02:45)
Sveiki.Jau kelinta valanda negaliu uzmigti, paskendusi mintyse,tad kreipiuosi i jus pagalbos.
Reikalas tas,kad buvau nestuke, bet ivyko persileidimas, pusiau del mano,ousiau del draugo kaltes. na, dar nebuvo persileidimo,sake tik pasisaugot,nes gresia. jis to nezinojo,labai negraziai pasielge,ir taip ivyko... nepasakiau jam nieko,
pagr.to priezastis - as ji labai myliu. bet. tuo metu pykomes del visko. ir as labai issigandau,kad suzinojes,kad as nebesilaukiu - jis mane mes. na ka. ivyko stebuklelis. berods as ir vel pastojau. jis tikisi,kad taip nera, sako tikrai nemes,viskas bus gerai ir t,t,, o jei vis delto  nestuke.gif , tai sako - arba darykis aborta, arba keliauk savo keliais.
dar vienas svarus dalykas - man 17. nesistebekit. esu biski vyresne,negu mano bendraamzes. su draugu gyvenu jau beveik metus, jam 22.
vaikelio as noriu begalo. ir kazkaip...sunkiai tikisi,kad jis mane mes,,, dar isgeres siandien buvo,kai taip pasake... ir matesi,kad gal dvejoja,ir ko gero taip sako gal tam,kad pagasdint,ir kad pasidaryciau as ta aborta...
bet as nenoriu.ir negaliu. o sirdele kazkaip sako,kad nesioju leliuka...
ka man daryt?
nenoriu prarast mylimo zmogaus.. o ir zudyt negaleciau leliuko...

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Alexandra.R.: 26 vasario 2012 - 18:50
QUOTE(shalam_ @ 2011 10 09, 17:26)
Sveikos, mamytės ir ne tik  4u.gif

Kilo toks klausimas: kaip reaguotumėte/reaguojate sužinojusios, jog dukra turi vaikiną ir su juo kartu miega.  Na, įsivaizduokim, kad tik miega, be jokių lytinių santykių. Kokia jūsų reakcija - pritartumėte ar kategoriškai prieš?
Imkime, kad dukra jau ne visai jaunėlė - 17-18m.

Gan senai uzduotas klausimas, bet pasisakysiu, 18 metu mergina, jau nebe mergaite, ie reikeetu labai dziaugtis, kad ji tik miega, bet abejociau, man 23, 18 metu ( tik suejus ) isvaziavau studijuoti i kita miesta, turejau ilgameti drauga ( pora metu draugystes tada skaitosi labai daug ) ir 18 lovoj mes ne tik miegojom, nezinau kiek uzdavusiai klausima mamai metu, bet reiketu truputuka apsidairyti aplink wink.gif tai normalu, svarbu, kad dukra zinotu apie visas apsisaugojimo priemones ne tik nuo nestumo, bet ir nuo ligu.
Atsakyti