Įkraunama...
Įkraunama...

Paauglių miegojimas kartu

QUOTE(Noriu_padovanoti @ 2011 10 28, 08:35)
Jei atidžiai skaitėt, tai čia tema ne apie mane, aš išvis neturiu tokios problemos - "vaikas nori, tai dabar jam drausti ar ne". Kalbu apie šeimos vertybes nuo mažens... kai vaikas atitinkamai auklėjamas, jam nekyla jokio noro eiti nakvoti pas klasiokus wink.gif

Nebūtinai. Paauglystėj vertybės būna dažnai pamirštamos. Nesakau, kad visam laikui, bet tam tikru laikotarpiu dažniausiai. Jiems taip svarbu įtikti draugams, neišsiskirti iš jų, kad dažnai pasielgia neadekvačiai situacijai.
Aš dažnai pasikalbu su dukra, kuri jau manau išlipo iš paauglystės, tai ji pati dabar nesuvokia savo kai kurių kvailų poelgių... ir dėl jaunesnio brolio mane vis guodžia ir moko... sakė, kad jam dabar pats durniausias laikotarpis, nes tokiam amžiuj praktiškai visi paaugliai daro viską atvirkščiai, nei nori jų tėvai. Sakė, tu ramiai išlauk, po metų kitų pačiam bus gėda dėl savo nesąmonių.
O temą aš skaitau atidžiai. Aš citavau po jūsų postu, todėl kad jis į temą buvo mano mintim išreikšti. Jeigu noriu kažką konkrečiam žmogui pasakyti, tai parašau kreipinį. Dabar šios mintys irgi skirtos ne konkrečiai jums vienai. Tiesiog mes čia diskutuojam opia tema ir išsakom savo mintis... 4u.gif
Atsakyti
Nesusilaikiau nepasireiškus, nors man tik 14, bet noriu išsakyti savo nuomonę šia tema. Dauguma mamų mano, kad jei vaikas išauklėtas jis niekada nesulaužys tėvų nustatytų taisyklių. Klystate, kuo daugiau varžysite savo vaikus, tuo labiau jie jumis nepasitikės, ims slapstytis. Bent jau man atrodo, kad daug geriau yra, kai tarp jūsų ir jūsų atžalos yra pasitikėjimas, ji jums atvirai pasako su kuo būna, kur eina, o ne bijo jūsų ir slapstosi. Būtent dėl to labai gerbiu ir myliu savo mama, kadangi kad ir ką sako aplinkiniai apie mane ji manimi pasitiki ir aš niekada nesu jos nuvylusi. Visada pasakau kur einu, su kuo, kada grįšiu. Daug mamų mano, kad jų 15 - 16 amžiaus paaugliai yra visai nesubrendę ir absoliučiai nieko nesupranta. Jie nėra kvailesni už jus, tiesiog turi mažiau gyvenimiškos patirties. O kaip jus sakote pasidulkinti paaugliai
ras laiko bet kada, jei tik norės, ir bus nusispjaut, ar jus leidot nakvot ar ne. : )
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo FuckMeImFamous: 28 spalio 2011 - 11:40
QUOTE(FuckMeImFamous @ 2011 10 28, 09:39)
O kaip jus sakote pasidulkinti paaugliai  ras laiko bet kada, jei tik norės, ir bus nusispjaut, ar jus leidot nakvot ar ne. : )

Taigi is tiesu taip thumbup.gif
Atsakyti
Dar anksčiau niekada nebuvau susimąsčius šia tema. kaip elgčiausi- nežinau. Ir iškart pagalvojau kaip pati elgiausi. Viskas dar buvo taip neseniai, ta pirma meilė, šiurpuliukai, pasimatymai, bučiniai kad keliai linksta wub.gif biggrin.gif
Kalbu ar išleisčiau sūnų, nes jam tuoj aštuoni metai tai jaučiu irgi greitai paprašys doh.gif biggrin.gif nė nepajusi kaip tie meteliai pralėks ax.gif Jeigu vaikui bus 13 metų, ne. Nemenkinu jokiu būdu jausmų, bet visų pirma sudirba protas. Galbūt išleisčiau pas draugą, kurį patį ir jo tėvus pažįstu. Bet pas mergaitę su kuria miegotų vienoje lovoje tokių metų griežtai ne.
Jeigu vaikui 18 metų tai išleisčiau. Nugi nebūkim naivūs, argi iki 30 metų vaikai skaistūs bus biggrin.gif Kaip bebūtų mamai visada bus sunku susitaikyti kad jo vaikas jau nebe tas mažas berniukas penkių metų kuris klauso kiekvieno mamos žodžio. Mano mamai ir dabar sunku suprasti kad man 27-neri ir aš jau gyvenu savo gyvenimą biggrin.gif Galim drausti, bet kas iš to? Atitolsim vieni nuo kitų, prasidės melavimai, paslaptys... Argi ne geriau susėsti, pasikalbėti, aišku tai padaryti reikia anksčiau negu sueis vaikui 18. kai man vaikas pasakys kad jau atėjo tas metas kada pradėjo ir lytinį gyvenimą duosiu arba pati nupirksiu apsaugas (bet turbūt tai tėtis darys sūnui, o aš dukrai biggrin.gif). Draudimai nepadės, vistiek paslapčiomis ras kur ir kada tad jau geriau tai tegul vyksta su apsaugos preimonėmis ax.gif
Atsakyti
QUOTE(FuckMeImFamous @ 2011 10 28, 11:39)
O kaip jus sakote pasidulkinti paaugliai 
ras laiko bet kada, jei tik norės, ir bus nusispjaut, ar jus leidot nakvot ar ne. : )[/i]

tai ko tada dar pas svetimus žmones nakvynėn prašytis?
Atsakyti
QUOTE(Niktė @ 2011 11 14, 09:30)
kai man vaikas pasakys kad jau atėjo tas metas kada pradėjo ir lytinį gyvenimą duosiu arba pati nupirksiu apsaugas (bet turbūt tai tėtis darys sūnui, o aš dukrai biggrin.gif). Draudimai nepadės, vistiek paslapčiomis ras kur ir kada tad jau geriau tai tegul vyksta su apsaugos preimonėmis  ax.gif

Manau, kad šito vaikas jums niekada nepasakys... bigsmile.gif Nebent pati numanysite...
Atsakyti
Kodėl taip galvojate? priklauso viskas nuo tėvų ir vaikų bendravimo kartu. Žinau ne vieną šeimą kur vaikai pasisako tėvams, ir labai tikiuosi kad pavyks ir man tokį ryšį išsaugoti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Niktė @ 2011 11 16, 10:03)
Kodėl taip galvojate? priklauso viskas nuo tėvų ir vaikų bendravimo kartu. Žinau ne vieną šeimą kur vaikai pasisako tėvams, ir labai tikiuosi kad pavyks ir man tokį ryšį išsaugoti  ax.gif

Nuoširdžiai to linkiu... 4u.gif
O galvoju taip todėl, kad aš tokių paauglių nepažįstu ir tokių šeimų nesutikau... g.gif
Atsakyti

Manau kaip tik šiai temai tinkamas straispniukas. http://www.5braskes....t.d?id=52394637
Atsakyti
QUOTE(Niktė @ 2011 11 16, 10:03)
Kodėl taip galvojate? priklauso viskas nuo tėvų ir vaikų bendravimo kartu. Žinau ne vieną šeimą kur vaikai pasisako tėvams, ir labai tikiuosi kad pavyks ir man tokį ryšį išsaugoti  ax.gif

MAno tėtis viską žinojo (iš jo ir mama smile.gif ), na gal beveik viską.
Atsakyti
Nu atsiprasau,man cia truputi nesuvokiama.Esu 12-toke,ka tik suzinojau,kad turiu vieta Anglijos universitete,laikausi teises,arteja simtadienis,o uz 2 nepilnu menesiu sueis ir 18.Tai dabar jus norit pasakyt,kad jei pernakvoju pas drauge,esu siaubingai nekulturinga,o jei mes paryciais su drauge griztame atgal pas mane,nes taksi kviestis per prabangu,tai isvis kulturos nuosmukis?Atsibuskit,mielosios!Praejo tie laikai,kai seksas buvo tabu,ir buvo vienas is zmogaus instinktu kuris aktyviai buvo slepiamas.Zinot as nekalbu apie tuos 12mecius jie dar vaikai ir toli grazu iki pilnametystes ir visu vertybiu susideliojimo,bet,kai zmogui jau stuksena 18,o uz pusmecio jis ne tik,kad paliks namus,bet ir isvyks i kita sali?Ar jus pagalvojat,ka toks zmogus darys atitrukes nuo tos grandines,ir nustatytu normu apie tai kas yra padoru ir kas ne?Baikit gal pagaliau tokio amziaus suaugusius zmones laikyti vatos prikimstame kambaryje.Kad ir kaip jus manysite,kad isauklejote savo atzala kaip padoru zmogu,kuris nenakvos kitur,nemiegos vyro lovoj ar negers.100% po isejimo is tevu namu anksciau ar veliau bus viskas atsiimta su kaupu ir daugeliu atveju su pasekmemis.Ar jus to norit?As labai dziaugiuosi,kad mano mama pasaulietisko poziuro.Buvo laikas,kai manes niekur neleido,buvo laikas,kai vadeles po biski pradejo buti atleidziamos,ir yra laikas,kai su mama galiu kalbet bet kuriomis temomis net ir apie seksa.Mamai sakau viska,kur su kuo,del ko,kaip.Ji man pataria,pasijuokiam,pati pasipasakoja.Kartais net suabejoju ar tai mano drauge ar mama.Bet zinot kas yra geriausia?Kad tokia taktika pasirinkusi ji niekada nepraras mano tokio artimo rysio su ja.NIEKADA.Ir isvykus i UK ,vos ikelus koja i laisvumu kvepiancia teritoija neleksiu laukais.Nes paprasciausiai man nebuvo draudziama,ar liepiama nedaryt,to ,ano,ar sito.Buvo ir yra laisvas pasirinkimas.Ir dabar,kai vadeles visiskai atleistos,as nenukrypau kazkur i kaire ar desne.Taip isgeriu,taip parukau,taip prisisoku iki nukritimo.Bet visos mano vertybes vietoje,kurias susikuriau AS,o ne prikiso jas kazkas.Mokausi su vidurkiu virs 9,stoju i teise,noriu siekti daug ,o paliesti dar daugiau.Ir visa tai sugebu balansuoti tarp linksmo gyvenimo ir tarp rimtosios jo puses.Niekada neateis i galva numest viska vien del to,kad noresiu prisigert,pasidulkint ar dar koki velnia padaryt.Tad gerai pagalvokit ar jus to norit,kad vaikas vos sulaukes 18 skleistu laukais,o jusu priestaravimams atsakytu:NE,MAMULE MAN 18.Tai suauges zmogus kuris anksciau ar veliau viska isbandys,o jus pries sita nepapusit.Gal kaip tik geriau tokio amziaus,kai zmogus lipa ant 18 slenkscio leisti viska po truputi,o ne,kad po to paragaves to laisves skonio viska isbandytu su kaupu.Zmogus yra kupinas ivairiausiu instinktu,kurie deja,kad ir kaip liudna bebutu,atsibunda dabar daug anksciau nei reiketu.Taip palei jus as esu cia snargle,bet ta snargle atstovauja jaunaja akseleracijos karta.Tad linkiu,mamos,siek tiek keisti poziuri,nes visos nusistovejusios dogmos anksciau ar veliau keiciasi.Pasirinkit taktika tokia kuris neatitrauks jusu nuo vaiko,kuris bus istroskes laisves ir to saldaus pojucio zinoti,kad nakvoji ne namie.Skamba juokingai?Bet tam kuriam tai draudziama ir vadinama nepadoru,skamba taip skaniai,nes visi taip daro,ir patikekit jis taip pat tai nori isbandyti.O juk tai nieko blogo wink.gif Sekmes.
P.s. nelieciu 12-11meciu.
Atsakyti
Šitoj temoj vis atsiranda kokia mergaitė, kuri supranta, jog čia mamos saugo vaikučius nuo sekso. doh.gif Paskutinė mergaitė tiesiog rado vietą kur išlieti emocijas, nes sužinojo, kad kažkur įstojo biggrin.gif Pasakysiu tik tiek - griežti tėvai yra ne priešai. Pasiskaitykite, Vakarai (kuriuose jūs studijuosite) jau atsibudo pamatę, kur veda auklėjimas, kad tėvai vaikui nori būti ne tėvai, o "draugiaškos" ir "draugeliai"... dirol.gif
Atsakyti