Įkraunama...
Įkraunama...

Paauglių miegojimas kartu

QUOTE(Cartman @ 2011 10 24, 11:12)
(lyg ir etiketo vadovuose nenurodoma, kad likti pas kažką svečiuose nakvoti yra nepadoru)

Vadovėliai iš tikrųjų daug ko nenurodo, bet juk yra ir nerašytos taisyklės mirksiukas.gif Man viena iš jų yra miegojimas namie. Aš gi nenurodinėju jum, kaip elgtis, tik sakau savo nuomonę, ir iš karto įspėjau, kad ši nuomonė yra labai kategoriška, todėl jei ji jums nepriimtina, tiesiog apeikite, nekreipkit dėmėsio 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(sena niekšė @ 2011 10 24, 13:43)
gal jūs niekad neurėjot svečių ir dėl to esat tokie nesvetingi?

Ir kas jus verčia pulti į asmeniškumus? Jūs tokie, jūs anokie, nesvetingi...iš kur tos fantazijos? smile.gif Negi taip sunku priimti kitokią nuomonę? mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(sena niekšė @ 2011 10 24, 13:43)

Drąsu. Aš taip negalėčiau biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo robkytexex: 25 spalio 2011 - 08:22
QUOTE(robkytexex @ 2011 10 25, 08:23)
Drąsu. Aš taip negalėčiau  biggrin.gif

taigi sofkutę ištiesia, o ne pasiūlo į dukros lovą gultis biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(robkytexex @ 2011 10 25, 09:23)
Drąsu. Aš taip negalėčiau  biggrin.gif

Tai gi sena niekšė sūnus augina - teorinis pasvarstymas neužskaitomas mirksiukas.gif biggrin.gif

O klausimas labai opus. Nes mano vaikai "diskutuojantys" (auginami taip, kad nėra tabu tėvams išsakyti savo nuomonę) ir argumentai "mano namai - mano taisyklės" jau dabar pasitinkami atviru klausimu - "tai aš benamis išeina ir jokių teisių šiuose namuose neturiu?"

Nors gyveni, rodai pavyzdį, aiškini savas vertybes ir taisykles, laikmetis ir aplinka lygiagrečiai jas koreaguoja. Ir tenka mokintis gyventi su tuo, kad vaikai gali turėti kitą nuomonę labai svarbiais gyvenime klausimais. Labai tikiuosi "praslįsti" nesprendusi "nepilnamečių miegojimo kartu" klausimo, bet jei prireiks - dabar neįsivaizduoju ką daryčiau.
Atsakyti
QUOTE(VeroniQ @ 2011 10 24, 20:49)
AŠ tokioj situacijoj geriau susirupinciau ar ta beveikpilnamete dukra pakankamai apsisvietusi apie apsisaugojimo priemones. O jei apsisvietus, tai tada tiesiog ramiau, nes griezti draudimai beveik ar jau suaugusiam naudos neduos, o darys ka nores paslapcia ir tiek. Ne laikas drausti, laikas šviesti, jei to nepadaryta.  ax.gif

Labai sutinku su jūsų nuomone.
Ir džiaugiuosi, kad maniškė vasarą bus bent jau pilnametė. Nes kai mylinčius žmones skiria nemažas atstumas, tai kitos išeities kaip nakvojimas tuose pačiuose namuose, aš nematau. Gi neišeis nepilnametė nakvoti į viešbutį... bigsmile.gif Be to, teko pabendrauti ir su vaikinuko tėvais. Tikrai ten gauna atskirą kambarį... bet ir su žvake vidurnaktį tėvai nestovi... Manau, svarbiausia yra daug bendrauti ir pasitikėti. Geriau jau žinoti ir matyti su kuo bendrauja, nei draudžiant kišti galvą į smėlį ir galvoti, kad mūsų vaikai taip nedarys...
Atsakyti
o jūs nemanot, kad nėra nieko ko negalima padaryti dieną?: ) jei jau apie draudmą kalbam nakčiai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AukleZig: 25 spalio 2011 - 16:20
QUOTE(AukleZig @ 2011 10 25, 16:17)
o jūs nemanot, kad nėra nieko ko negalima padaryti dieną?: ) jei jau apie draudmą kalbam nakčiai.

va man irgi taip atrodo - tai kam pasilikinėti naktį miegoti lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(brasta @ 2011 10 25, 15:15)
Gi neišeis nepilnametė nakvoti į viešbutį... bigsmile.gif

Na aš irgi ne kažkokia tai ragana, kad nepriimčiau vaiko iš kito miesto pernakvot ax.gif Bet čia kalba ne apie išskirtinius atvejus, kai atvažiavusiam iš kito miesto vaikui nėra, kur likti miegot visiškai, kiekviena įleis ir paklos, bet greičiau apie tyčinius piktybinius pasinakvojimus be pateisinamos priežasties biggrin.gif Bent jau aš taip supratau šią temą 4u.gif

Papildyta:
QUOTE(AukleZig @ 2011 10 25, 17:17)

Va būtent. Jei norės, prasisuks per dieną. Bet kai tėvai pradeda kišti savo nosį ir lovą vaikams nakčiai klot, tai jau visų ribų peržengimas, manau doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo robkytexex: 26 spalio 2011 - 08:48
QUOTE(pagyvenus @ 2011 10 25, 11:36)
Tai gi sena niekšė sūnus augina

Aš sūnaus neturiu, bet ir jį auklėčiau panašiai, nieko gero iš įpročio baladotis naktimis. Naktis- miegui, o miegoti reikia savo namuose, taškas ax.gif
Atsakyti
QUOTE(robkytexex @ 2011 10 26, 09:22)
Aš sūnaus neturiu, bet ir jį auklėčiau panašiai, nieko gero iš įpročio baladotis naktimis. Naktis- miegui, o miegoti reikia savo namuose, taškas  ax.gif

paprastai vienas is variantu galimas toks: vaikas parasho zinute "mama, siandien nakvosiu ne namie, grisiu rytoj ryte" ir telefonas isjungiamas. ir ka tada daryt? namo neleist? tokio amziaus ne mazi vaikai, draudimais nieko nelaimesi. sunelis beje mamos, kuri isivaizdavo, kad kol "vaikas" nebaige mokslu, neuzdirba savo pinigu, niekur per nakti veliau 10vakaro eiti negali ale kad pasirodo gali smile.gif

Atsakyti
QUOTE(robkytexex @ 2011 10 23, 13:05)
Aš irgi labai kategoriška šiuo klausimu. Pas mus aplamai nepriimta miegoti ne namuose, ir jokio skirtumo kiek metų, 13-17-30-50, prie ko čia amžius? Ir lytis ne prie ko, draugAS ar draugĖ, nakvoti ne namuose yra be galo nepadoru. Net jei važiuoji į kitą miestą pas draugus, kur kas patogiau yra užsisakyti nebrangų viešbutį, nei kelti žmonėms tokį rūpestį ir nepatogumus, kad nakvotum pas juos.  schmoll.gif  Pas gimines dar suprasciau...ir tai nepatogu, o apie svetimus žmones išvis jokių kalbų...iš kur tokia mintis kiltų

Na cia tai tikrai nepritariu, as ir paauglystej pas drauges miegodavau, ir dabar ta darau kai pas ka nors i svecius atvaziuoju, ir mano bute sveciai nakvoja daznai. As tai ne nepadorumu vadinu, o svetingumu ir draugyste. Labai jau keisti zmones jus...

O griztant prie straipsnio temos.. sunku issivaizduoti septyniolikemcius kurie lovoje tiesiog miega bigsmile.gif visiems aisku ka jie ten daro, bet ka jau gi, kuo toliau tuo anksciau vaikai bresta, Geriau jau leisti ir zinoti kas vyksta (bent jau mazdaug), patarti, negu galvoti kad dukryte vakarais pas drauge mokosi ir filma ziuri, bet kaip cia taip nutiko kad dabar nescia smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Karikima @ 2011 10 27, 05:30)
Na cia tai tikrai nepritariu, as ir paauglystej pas drauges miegodavau, ir dabar ta darau kai pas ka nors i svecius atvaziuoju, ir mano bute sveciai nakvoja daznai. As tai ne nepadorumu vadinu, o svetingumu ir draugyste. Labai jau keisti zmones jus...

Apie tuos "svetinguosius ir drauginguosius" galima pasakyti lygiai tą patį - kokie jūs keisti g.gif Čia ne draugiškumo, o auklėjimo ir kultūros klausimas. Kartais žmonės savo namus paverčia "pereinamu kiemu" - kas nori kada nori nepranešęs gali atvažiuoti, nakvoti, kaimynai vis ko nors užeina kaip pas save, lenda kažko pasiskolinti į spinteles, namų durys praktiškai neužsidaro, čia jau ne namai, o stotis, sakyčiau (ir dar tas troškus niekad neišsivėdinantis kvapas tokiuose namuose, kiek teko pastebėt) g.gif Kažkokia klajoklių tautų tradicija, viskas bendra. O kalbant apie vaikus, tai neleisčiau ne tik neva "bijodama" paauglių sekso, bet ir dukros pas drauges į pižamų vakarėlius - neaišku kokioj patalynėj ji ten voliosis (gal kokioj visų svečių nugulėtoj, mat labai svetingi namai, gal šeimininkė nespėja jos keisti, o gal ir nesiruošia), ir apskritai gerai auklėjamos dukrelės miega savo lovoj biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Noriu_padovanoti: 27 spalio 2011 - 08:27
QUOTE(Noriu_padovanoti @ 2011 10 27, 08:25)
O kalbant apie vaikus, tai neleisčiau ne tik neva "bijodama" paauglių sekso, bet ir dukros pas drauges į pižamų vakarėlius - neaišku kokioj patalynėj ji ten voliosis (gal kokioj visų svečių nugulėtoj, mat labai svetingi namai, gal šeimininkė nespėja jos keisti, o gal ir nesiruošia), ir apskritai gerai auklėjamos dukrelės miega savo lovoj biggrin.gif

Taip, pilnai sutinku, vadinasi ne viena taip mąstau. Savo lovoj turi miegot ne tik dukrelės, bet ir sūneliai mirksiukas.gif
Atsakyti