Įkraunama...
Įkraunama...

Gibraltaras

pries 4 men. teko pabuvoti vienoje egzotiskiausiu Europos vietu - Gibraltare. Tai neiveikiama juru tvirtove, vienintele Didziosios Britanijos kolonija Europoje. Gibraltaro oficiali kalba – anglu, bet visi cia moka ir ispanu. Mazame lopinelyje (6 km2) istisas kulturu kokteilis, gal todel ir kalba daznai vadinama Spanglish del viso to mixo. Sioje salyje gyvena apie 27000 zmoniu. Jie yra Didziosios Britanijos pilieciai ir turi UK pasus.
Cia gali pajusti Anglijos dvasia – angliskos iskabos, parduotuves, bankai, barai, nors eismas - ne kairiaja kelio puse wink.gif. Kadangi tai laisva ekonomine zona - daugelis cia atvaziuoja apsipirkti (ypac rukalu ir alkoholio).
Gibraltaro valstybe isikurusi ant Gibraltaro uolos, kurios aukstis 425 m. Prie sios uolos 1805 m ir vyko Trafalgaro musis, kuriam vadovavo admirolas Nelsonas.
Vienas is isskirtiniu dalyku Gibraltare - cia laisveje gyvena makakos – vieninteles laukines bezdziones visoje Europoje. Yra sakoma, kad Gibraltaras tol priklausys Didziajai Britanijai, kol bezdziones gyvens sioje uoloje (matyt todel jas cia labai saugo ir globoja).
Tai yra pats pieciausias Europos taskas. Priekyje matosi Afrika, vienoje puseje kranta skalauja Atlanto vandenynas, kitoje – Vidurzemio jura. Vaizdai nuo uolos - fantastiski.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mirtishe: 18 kovo 2006 - 01:52
Buvau ten ir as.. Atkreipiau demesi, kad ivaziuojant yra sviesoforas, kuriame jei dega raudona sviesa, tuoj pro tave prasvilps lektuvo sparnas, kadangi yra susikirtimas su mazo aerouosto pakilimo - nusileidimo taku. Taip pat maciau normalu stadiona (gal kokio kito ir nepastebejau). Oloje yra muziejus, gana ilgas, 50 km, kuriame anksciau be abejo gyveno kareiviai. Gibraltare gatves labai siauros, keliukai labai status, vazineti be pasiruosimo, ko gero problematiska. Taciau visumoje ten labai patiko, ypac atsizelgiant i tai, kad vaziavome is Maroko toliau ilsetis Ispanijoje. (Zodziu, du kulturiniai sokai). Valiuta - anglijos svaras, taciau eurus parduotuvese priima be jokiu problemu, egzistuoja zmoniskas keitimo kursas.
Atsakyti
Buvau ir aš Gibraltare prieš 6 mėnesius- įdomi vieta. Tik vienas pastebėjimas- tai nėra pats piečiausias žemyninės Europos taškas. Piečiausiai yra Tarifa- Ispanijos miestelis, kur yra toks iškišulys, kuriuo paėjus vienoj pusėj Viduržiemio jūra, kitoj-Atlanto vandenynas ax.gif .
Atsakyti
As gyvenu Gibraltare biggrin.gif beveik 2metai kaip as cia ax.gif
user posted image
user posted image
user posted image
Atsakyti
Vieta su ''sarmu'',noreciau dar karta ten pasivaiksciot,tiesiog turi kazka tokio. thumbup.gif Nors turbut kaip ir visur,vieniem limpa,kitiem ne. Labiausiai patiko tai,kad nuvarem ten ne su ekskursiniu gidu,teko sutikt vietini,kuris paveziojo visur,beto ir informacija buvo nesausa,fainas vyrukas pasitaike,linksmas.O jau bezdzioneles kiek dziaugsmo suteikia ir dideliem,ir maziem. biggrin.gif
Sigitac,papasakok,kaip ten gyvenasi? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Bassvoice @ 2006 03 18, 12:38)
Buvau ten ir as.. Atkreipiau demesi, kad ivaziuojant yra sviesoforas, kuriame jei dega raudona sviesa, tuoj pro tave prasvilps lektuvo sparnas, kadangi yra susikirtimas su mazo aerouosto pakilimo - nusileidimo taku.

user posted image
Negalejau neideti to aerouosto, dziaugiuosi, kad dar pavyko kylanti lektuveli pagauti i kadra. Man labai patiko G., grizau pries pora savaiciu.
Atsakyti
Paskutini karta ten buvau per Velykas,per Bank Holiday,tai teko toookia eile prie sienos atstoveti doh.gif ,bet verta thumbup.gif man Apiai tai nerealus,iskrauste kisenes paskutini karta lotuliukas.gif .Toks idomus pastebejimas,kai buvau lapkricio men,tai moketi nereikejo,o dabar mokejome uz ivaziavima:hm .Vasara bandysime plaukti jachta(is Malagos).Nereali vieta thumbup.gif norisi dar ir dar karta sugrizti.
Atsakyti
As ir sutinku, kad nereali vieta, kazas ypatingo ax.gif Buna atvaziuoja zmones, na Gibraltaras...nuobodu cia, jokiu pramogu...Taciau vietiniai tuo ir didziuojas, kad cia ramu, labai saugu gyvent, jie nenori, kad Gibraltaras pataptu Marbella. Yra zmoniu, kurie atvaziave, grizta metu metus. Tai vieta, kuria arba tu pamilsti, arba tik siaip...

Klausiat kaip gyvenasi? Gyvenas man gerai, namai cia mano, tik zinau viena, jog vaziuot tik uzsidirbt, Gibraltaras ne ta vieta ax.gif

Dawnn, nelabai supratau kur tau reikejo moket?Ar i pati Gibraltara ivaziuojant? Ar i kalna vaziuojant bezdzioneliu aplankyt? Jei i kalna, tai mokama turistams, jei esi vietinis nereikia moket, tipo tu cia mokescius moki. Tai jei masina ne su vietiniais numeriais - mokek.
Atsakyti
Mes taipogi apsilankem pries menesiuka Gibraaltare, pasakiska vietove. Buvom pasieme gida, toks nerealus pasitaike. Manau patys vieni nei puses nebutume pamate. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Gyvybe @ 2007 06 03, 14:17)
Mes taipogi apsilankem pries menesiuka Gibraaltare, pasakiska vietove. Buvom pasieme gida, toks nerealus pasitaike. Manau patys vieni nei puses nebutume pamate. smile.gif

gal galit papasakot smulkiau, kur tą gidą radot ir kiek tokios paslaugos maždaug kainuoja.

kur gyvenote, ir kokiu būdu keliavot iki Gibraltaro - lėktuvu, automobiliu ar kt. Kiek laiko ten buvote? Ačiū labai už info.

mes pažiūrėjom, kad maždaug apie 1000 lt. kainuotų lėktuvo bilietas pirmyn atgal ir apie 50 euru viešbutis.
Atsakyti
Mes skidom ne is LT tai kainos kitos, o viesbuti manau butu pigiau issinuomot Ispanijoj nors negaliu 100% sakyti.
Paciam Gibraaltare buvom viena diena, atostogavom ispanijoj, o skridom i Malaga, paskui nuomavomes masina. Vazuojant i Gibraaltara masina palikom prie sienos, nes buvau skaicius, kad ten problemos su jos pastatymu. Beja gatveles labai jau siauros, kai kur net 2 masinos neprasilenkia, teko pora kart kalnu leistis zemyn.
Taigi siena kirtom pesciomis biggrin.gif perejus iskart pilna gidu, galima ir pasidereti. Mes sutarem uz 50 svaru dar nuo zmoniu sk. priklauso ( buvom 2 suaug +2 vaikai). Gidas veziojo savo masina mazdaug 5-6 h, kur ejom visus bilietus jis pirko. Paliko mus prie pakrantes, ten prasem.
Plius vazineja autobusai iki sienos, tad lengvai apsejom be masinos. smile.gif
Atsakyti
Dar del kainu, skrendant is UK i Gibraaltara 7 dienom skrydis + 4* viesbutis zmongui kanuoja nuo 1500lt. Dar manau priklauso kokiuo metu keliausite.
Atsakyti