Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(jlclove @ 2011 10 07, 23:31)
as bandyciau is toliau (kad suteikti gilumo tokio, net nezinau kaip paaiskinti) ir is virsaus (is auksciau). na ir idealiausias variantas, jei butu dar vieni skliautai biggrin.gif

malonu tvarkant nuotraukas, bet sunku, nes kompas seeeenas. tai kol uzkrauna ir 10 min praeina biggrin.gif jau sakiau, kad reik naujo, bet ir objektyvo noriu. nezinau ar kaledu senis tures tiek pinigu biggrin.gif

rimtc, kalėdos artėja, reikia galvot ką seniui rašyt biggrin.gif
Atsakyti
ryt nusimato 'tarp musu mergaiciu' pasisedejimas. tai sakiau reiks gal prigriebti darbo iranki ir pabandyti pirmus portretukus pagaminti. tai ta proga sedziu visagaliame google ir veizeju i portretus biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 10 07, 23:30)
nu va kaip gerai  biggrin.gif  parodyk smile.gif

Na tiek to, rodau - kritikuokit biggrin.gif Man tai purvina, bet nezinau, ka daryt, kad taip nebutu unsure.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 10 07, 23:34)
rimtc, kalėdos artėja, reikia galvot ką seniui rašyt  biggrin.gif

svarbiausia rasalo nepagailet biggrin.gif

QUOTE(Jurzole @ 2011 10 07, 23:35)
Na tiek to, rodau - kritikuokit  biggrin.gif Man tai purvina, bet nezinau, ka daryt, kad taip nebutu  unsure.gif

oba bigsmile.gif o kur purvas lens.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurzole @ 2011 10 07, 23:35)
Na tiek to, rodau - kritikuokit  biggrin.gif Man tai purvina, bet nezinau, ka daryt, kad taip nebutu  unsure.gif

visai gerai wink.gif jei nori,kad staltiesė švaresnė būtų, tai levelius pastumdyk, vidurinį slankiklį berods į kairę pastumt reikia smile.gif
Atsakyti
QUOTE(jlclove @ 2011 10 07, 23:34)
ryt nusimato 'tarp musu mergaiciu' pasisedejimas. tai sakiau reiks gal prigriebti darbo iranki ir pabandyti pirmus portretukus pagaminti. tai ta proga sedziu visagaliame google ir veizeju i portretus biggrin.gif

Sekmes! mirksiukas.gif

QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 10 07, 23:41)
visai gerai wink.gif jei nori,kad staltiesė švaresnė būtų, tai levelius pastumdyk, vidurinį slankiklį berods į kairę pastumt reikia smile.gif

Aha, isbandziau, veikia. Aciu smile.gif
Atsakyti
prieš miegą biški su šilta saule pasivaidensiu smile.gif
šiaip žinau, kad šššš, tiesiog spalvos patiko, ir žūt būt norėjau saulės ir bliko, todėl va taip kažkaip ir nebesužiūrėjau aš tų dobilų tvarkingai smile.gif

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Svajonė mūsų: 07 spalio 2011 - 23:51
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 10 08, 00:48)
šiaip žinau, kad šššš, tiesiog spalvos patiko, ir žūt būt norėjau saulės ir bliko, todėl va taip kažkaip ir nebesužiūrėjau aš tų dobilų tvarkingai smile.gif

Spalvos traukia aki. Ir zuikiai puikiai grazus., smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 10 07, 23:48)
kadravimas toks belekoks.. lyg erdvės trūksta, bandyčiau iš toliaugal fotografuot g.gif

Pagrindinis tikslas išėjus laukan buvo išbandyti objektyvą. biggrin.gif
O šiaip aišku, kad galima iš toliau fotografuoti, kitaip viską išdėlioti nuotraukoje. smile.gif

QUOTE(Jurzole @ 2011 10 08, 00:05)
Pirmoji man patinka, tokia tikrai naktine, romantiska, ir spalvu zaismas grazus. Antroji - ne. Atrodo, lyg miega vyrukas stovedamas, ir kairej pusej erdve tokia tuscia... o gal ir nusikalbu, nezinau  smile.gif

Galvoju, kad turbūt vertikalios foto geriau žiūrėtųsi dėl erdvės. g.gif

QUOTE(jlclove @ 2011 10 08, 00:10)
labai patinka tie sviesos ratai smile.gif

Jei ne tie ratai, būčiau dariusi jb. Nors spalvos visai patiko. Tik žmogaus veido odos spalva vis kažkaip man neįtinka. smile.gif

QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 10 08, 00:48)

Kokios gražios spalvos... bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 10 07, 17:24)
jo, autofokusas žiauriai grybino, ir šiaip muilas kažkoks visiškas, na už kitinį geriau, bet didelio skirtumo nėr tarp kitinio ir sigmos 24-70.. pliusas tik vienas- F2.8.. ir viskas..

man irgi neprilipo, bet bandysiu dar. Muilina tai labai, man net kitinis atrodo geriau g.gif o sunkus tongue.gif bet reik pasportuot tongue.gif

QUOTE(Kikirike @ 2011 10 07, 17:36)
bet tai kaip fainai pasitaikė 

drinks_cheers.gif

QUOTE(Ka @ 2011 10 07, 17:43)
Noriu minčių apie šios nuotraukos kadravimą? Ar pasiteisina?  smile.gif  Ar visgi palikti daugiau erdvės kairėje?

Visai patiko serija, cia trukumus suminejo, as sioj nuotraukoj matau istrizaine ax.gif

QUOTE(jlclove @ 2011 10 07, 21:10)
'Rudeniskas rytas pro miegamojo langus'

ka manot? tamsoka, ar kaip rytui, tokios spalvos tinka?

spalvos grazios, grazus vaizdas per langa bigsmile.gif
formatas netinka, norisi platesnio kampo cia ar akcento

QUOTE(Jurzole @ 2011 10 07, 21:50)
Autoportretas su virduliu  biggrin.gif

Sviesos takas:

Neapsisprendziu, sitoj antrojoj ciuozia horizontas ar ne? Jau turbut akys zvairai rodo  rolleyes.gif

Autoportreto nelabai matosi tongue.gif tik tavo atspindys ax.gif
staltieses kirpciau, kad nesimatytu, kad stalas baigiasi, tavo atspindys labiau akcentuosis.
Formatas vel gi man nepatinka.

Sviesos takas patiko, atrodo, kad truputi ciuozia, plyteles nelygiai atrodo, bet cia prieky siena- slenkstis (?) lyg ir tiesu.

QUOTE(Jurzole @ 2011 10 07, 22:05)
Abieju? Ar tik tos su virduliu? Exif sako, kad ten Auto WB, nesuziurejau matyt... kita neprisimenu jau, su kokiu WB dariau (Exif negelbsti, raso "Manual"), bet itariu, turbut liko debeselis, kaip buvo nustatyta lauke...  blush2.gif

O i kuria puse keistos tos spalvos? Per daug geltonos?
Papildyta:
Matau jau... tikrai ne tokios spalvos, staltiese ruzava kazkokia  doh.gif  Ale trint negalima, ane?  ax.gif

WB gali taisyti mirksiukas.gif ar temperatura paslankiot.
NEzinau PS galimybiu jei ne raw, bet su ACDSee programa gali wb keisti net jpg.

Svajone, idomiai dobiliukas ziurisi- saules spndulys turetu ji pasiltint, o spalvos tokios melynai saltos ax.gif

Ai, ir laida noreciau pamatyti, FB jau uzmaciau kazka apie tai, butu gerai, kad kas irasa i Youtube idetu ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rico: 08 spalio 2011 - 09:48
QUOTE(Rico @ 2011 10 08, 10:45)
Visai patiko serija, cia trukumus suminejo, as sioj nuotraukoj matau istrizaine  ax.gif

Geras, visai negalvodama apie taisykles, vieną iš jų panaudojau. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 10 07, 23:48)

Pirma mintis pamacius buvo: melynu dobiliuku taigi nebuna! smile.gif Bet grazios spalvos, ir saules spinduliai graziai zaidzia nuotraukoj.

QUOTE(Rico @ 2011 10 08, 09:45)
Autoportreto nelabai matosi tongue.gif tik tavo atspindys  ax.gif
staltieses kirpciau, kad nesimatytu, kad stalas baigiasi, tavo atspindys labiau akcentuosis.
Formatas vel gi man nepatinka.

Nu tai del to ir pridejau biggrin.gif po pavadinimo, kad ne autoportretas ten visai smile.gif

O kaip suprasti "formatas nepatinka"? Kad kvadratas?

Idomi ideja del pakarpymo, visai nieko taip ziurisi. Aciu.

Sviesos takas patiko, atrodo, kad truputi ciuozia, plyteles nelygiai atrodo, bet cia prieky siena- slenkstis (?) lyg ir tiesu.

Man jau atrodo, kad ten pats pastatas kreivas cool.gif Jei tiesinu pagal viena linija, kitos kreivos gaunasi...

WB gali taisyti  mirksiukas.gif ar temperatura paslankiot.
NEzinau PS galimybiu jei ne raw, bet su ACDSee programa gali wb keisti net jpg.

Vakar kaip tik bendradarbis labai gyre ACDSee, reiks pasidomet, kas cia per zveris g.gif
Atsakyti