QUOTE(mamagute @ 2011 10 11, 16:30)
sveiki
turiu klausimėlį PRADŽIAMOKSLIŠKĄ, bet į paskutinių dienų temą: jei fotkinu juostiniu į j/b juostą ISO 400, o aparate, kur jautrumas nurodytas max yra 250. Tai ties ta paskutine reikšme ir nustatyt ? Ar aš čia ko nors nesupratau Ar juostą su mažesniu ISO pirkt
Iš matytų foto įstrigo Sayonara, besitaršanti plaukus
turiu klausimėlį PRADŽIAMOKSLIŠKĄ, bet į paskutinių dienų temą: jei fotkinu juostiniu į j/b juostą ISO 400, o aparate, kur jautrumas nurodytas max yra 250. Tai ties ta paskutine reikšme ir nustatyt ? Ar aš čia ko nors nesupratau Ar juostą su mažesniu ISO pirkt
Iš matytų foto įstrigo Sayonara, besitaršanti plaukus
nesu tikra, bet man rodos, fotikuose nenurodomas maksimalus jautrumas, tai būtų nelogiška, paprastai nurodoma tik trumpiausias išlaikymas ir diafragmos parodymai, o ISO nėra ir negali būti ribojamas, juostos jautrumo parodymai ant fotiko yra ne ribojančio pobūdžio, o kad prisimintum, kokią juostą esi įsidėjęs. jei nusikalbėjau, išdurninkit, bet aš nesu mačius fotiko, kuris ribotų jautrumą. be abejo, visi galimi jautrumai ant visų fotikų nebūna nurodomi, bet kai supranti išlaikymo ir diafragmos santykį, neturėtų kilti problemų dėl jautrumo.
p.s. o ten tikrai maksimalus jautrumas, o ne išlaikymas nurodytas?