Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(mamagute @ 2011 10 11, 16:30)
sveiki  smile.gif
turiu klausimėlį PRADŽIAMOKSLIŠKĄ, bet į paskutinių dienų temą: jei fotkinu juostiniu į  j/b juostą ISO 400, o aparate, kur jautrumas nurodytas max yra 250. Tai ties ta paskutine reikšme ir nustatyt ? Ar aš čia ko nors nesupratau g.gif   Ar juostą su mažesniu ISO pirkt g.gif

Iš matytų foto įstrigo Sayonara, besitaršanti plaukus  bigsmile.gif

nesu tikra, bet man rodos, fotikuose nenurodomas maksimalus jautrumas, tai būtų nelogiška, paprastai nurodoma tik trumpiausias išlaikymas ir diafragmos parodymai, o ISO nėra ir negali būti ribojamas, juostos jautrumo parodymai ant fotiko yra ne ribojančio pobūdžio, o kad prisimintum, kokią juostą esi įsidėjęs. jei nusikalbėjau, išdurninkit, bet aš nesu mačius fotiko, kuris ribotų jautrumą. be abejo, visi galimi jautrumai ant visų fotikų nebūna nurodomi, bet kai supranti išlaikymo ir diafragmos santykį, neturėtų kilti problemų dėl jautrumo.

p.s. o ten tikrai maksimalus jautrumas, o ne išlaikymas nurodytas?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sayonara: 11 spalio 2011 - 16:39
QUOTE(birbusiukas @ 2011 10 11, 14:09)
gizzy labai man mielos rudeniškos spalvos kastonu ir pienes

Dekui 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2011 10 11, 17:38)

p.s. o ten tikrai maksimalus jautrumas, o ne išlaikymas nurodytas?

ne, tikrai ne išlaikymas.
Dar pasiėmiau aprašymą fotiko (fed3), kur rašo"...iz podvižnoi škaly čuvstvitelnosti GOST vienetais (ASA, DIN)..." kur nurodyti skaičiai 32, 65, 130, 250. Tai reik suprast, kad sau kaip priminimą čia nusirodau, kad nepamiršt kokia juosta fotkinu? Tai jei ISO400 fotkinu, kokį priminimą sau nusistatyt? (bet gal ir taip nepamirščiau biggrin.gif )
Atsakyti
kaip man šita patinka
Atsakyti
QUOTE(mamagute @ 2011 10 11, 18:05)
ne, tikrai ne išlaikymas.
Dar pasiėmiau aprašymą fotiko (fed3), kur rašo"...iz podvižnoi škaly čuvstvitelnosti GOST vienetais (ASA, DIN)..." kur nurodyti skaičiai 32, 65, 130, 250. Tai reik suprast, kad sau kaip priminimą čia nusirodau, kad nepamiršt kokia juosta fotkinu? Tai jei ISO400 fotkinu, kokį priminimą sau nusistatyt? (bet gal ir taip nepamirščiau biggrin.gif )

na jei jokios automatikos o tik viskas rankiniu M ir t.t. tai tada jo,dėl saves, bet jei jau yra exponometras viduje kuris matuoja,manau tie juostelės jautrumo nustatymai turi įtakos g.gif
Atsakyti
QUOTE(Kikirike @ 2011 10 11, 18:08)
na jei jokios automatikos o tik viskas rankiniu M ir t.t. tai tada jo,dėl saves, bet jei jau yra exponometras viduje kuris matuoja,manau tie juostelės jautrumo nustatymai turi įtakos  g.gif

kad ne , jokios automatikos... tėvas ir eksponometrą turėjo, bet aplūžęs dabar jau (o gal galima kur ir susireguliuot), bet šiandien bandžiau pagal f16 taisyklę, turėjau minty stopus+ skaitmenkę turėjau..., o rezultatas koks bus, tai nutuokiu biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamagute: 11 spalio 2011 - 17:32
QUOTE(mamagute @ 2011 10 11, 18:32)
kad ne , jokios automatikos... tėvas ir eksponometrą turėjo, bet aplūžęs dabar jau (o gal galima kur ir susireguliuot), bet šiandien bandžiau pagal f16 taisyklę, turėjau minty stopus+ skaitmenkę turėjau..., o rezultatas koks bus, tai nutuokiu biggrin.gif

na jei be exponometro tai įtakos tas pažymėjimas ir neturi koks iso,tik dėl saves ax.gif o rezultatai negali apie juos spręsti kol jų nepamatei wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Kikirike @ 2011 10 11, 18:46)
o rezultatai negali apie juos spręsti kol jų nepamatei wink.gif

na jei bus kas rodoma, tai, žinoma, pasigirsiu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mamagute @ 2011 10 11, 19:12)
na jei bus kas rodoma, tai, žinoma, pasigirsiu 4u.gif

4u.gif
Atsakyti
Zinau, jog ne laiku ir nevietoj, bet jeigu zinot kaip padet ir galit, prasau man padeti. biggrin.gif cool.gif

Kaip panaikint tuos simple. Zinau, kad butu geriausia nusipirkt, taciau laiko nebeuztenka. blush2.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2011 10 11, 11:24)
Na jei atsirastu norinciu.....

Laukinė25
Alexso (tik ne darbo dieną, plyyyyyyyyzzzzz mirksiukas.gif )
Atsakyti
Laukinė25
Alexso (tik ne darbo dieną, plyyyyyyyyzzzzz mirksiukas.gif )
Bizyte

oi kaip gaila, kad nepavyko šeštadienį.... doh.gif bet dar bus ane? mes labai norim, nes nuotraukos tai wow bigsmile.gif
Atsakyti