Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(vienintelė @ 2011 10 09, 11:40)
aš vis dar bandau suprasti ar geras mano objektyvas 

o as po vakarykscio pafotkinimo(teisingiau MB su skaitmena fotkino, o as , aciu Die..., su juosta)bet..esme, kad sukelus i pc nuotraukas is skaitmenos, tiesiog uuuzas....Zinok, jokio fokuso nerasta..nu pyp...jau is nervu baigia isvesti...butu pinigu licnu, tai pasiimtume is pardes pasibandyti koki objektyva ir palyginti...siaube..Dar pastebejau viena bajeri..kad nuotraukos daromos vertiklaiai buna ryskense...o horizontalios tai,zinokit 99% isplauke...kazkoks absurdas...MB tai ju fotika nori keisti..ale pats nebezino ko nori..IIIMark'o dar nera(gal zinot kada bus?) O dar jis linksta prie 1D. Zadejau ikelti savo fokuso testavimo rezultatsu...ziuriu, istrinusi esu doh.gif Bet reikes dar syki pratestuoti.Tai butinai pasirodysiu..Be to dar ir su senais windovsais sedziu, kurie vos vos velka..tai net i flickr nieko negaliu ikelti, ir is vis kol lapa koki atvercia, tai tame mirties ziede vos pati neuzmiegu lotuliukas.gif
QUOTE(o la la la @ 2011 10 09, 12:06)

Kartais as noreciau nemoketi skaityti lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif

QUOTE(gizzy @ 2011 10 09, 12:23)
Vakar is ryto ir as ejau pasivaiksciot su fotiku  :

Pirmosios spinduliai graziai ziurisi, bet siaip paprasta nuotrauka ir tiek g.gif Tie akmenys per stambus, mano nuomone graziau ziuretusi tik smulkuciai zoles sapeliai priekyje...ir sviesiau gal kiek noretusi.
Piene ryski, ir tas beatitrukstantis pukelis smagiai ziurisi mirksiukas.gif tik gal padege, ar tik man cia taip vaiduokliaujasi g.gif
koliazas nea schmoll.gif kazkoks bile koks biggrin.gif

QUOTE(Jogvile @ 2011 10 09, 13:02)
gerai, kad kazkam linksma
Paprasiau pagalbos, o jei sunku pasakyti- tai nieko nepakeisiu. Jei noreciau kazka bandyti, eksperimentuoti, tai buciau tuos jusu vadinamus namu darbus atlikinejus.

sorry, kad sumaisiau.

Niekam nesumaisei..Tu paklausei kaip isgauti atitinkama efekta, tai tave draugiskai nukreipe i nuorodas sudetas pirmame puslapyje...Juk koks skirtumas ar skaitytumei cia padrikas citatas, ar ten is karto visa teksta...juk viskas yra paaiskinta ir net su vaizdine medziaga, nuotraukomis?

Beje, Rg, labai grazus tavo svelnus "paveikslas". Lyg piestuku nutapytas ruduo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pandre: 09 spalio 2011 - 14:39
o lia lia lia labai gražiai surašė visus ditirambus..smile.gif
Andriui tai kantrybės su kliksėm tikrai reikėjo biggrin.gif bet smagu, kad galų gale net ir prie ryškinimo dalies priėjot lotuliukas.gif Ačiū kantriam dėstytojui, man irgi buvo naudinga smile.gif gaila, kad nesulaukiau ryškinimo. ar mano juostelę ryškinot?
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2011 10 09, 15:46)
o lia lia lia labai gražiai surašė visus ditirambus..smile.gif
Andriui tai kantrybės su kliksėm tikrai reikėjo biggrin.gif bet smagu, kad galų gale net ir prie ryškinimo dalies priėjot  lotuliukas.gif Ačiū kantriam dėstytojui, man irgi buvo naudinga smile.gif gaila, kad nesulaukiau ryškinimo. ar mano juostelę ryškinot?

tavo juostelės jau nebespėjom doh.gif pasiliko kelios juostelės,tai Andrius sakė išryškins blush2.gif
Atsakyti
Zirze patiko kaip užbaigei
Atsakyti
QUOTE(Kikirike @ 2011 10 09, 14:56)
tavo juostelės jau nebespėjom  doh.gif pasiliko kelios juostelės,tai Andrius sakė išryškins  blush2.gif

ok, faina. nors jis lai dėl maniškės nesistengia, aš gi ir pati galiu biggrin.gif

Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2011 10 09, 16:00)
ok, faina. nors jis lai dėl maniškės nesistengia, aš gi ir pati galiu biggrin.gif

na tai kaip supratau išryškins smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Kikirike @ 2011 10 09, 15:03)
na tai kaip supratau išryškins smile.gif

ok, faina smile.gif 4u.gif kada JŪS baigėt, jei o lia lia tik devintą išvažiavo? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(brumbrumai @ 2011 10 09, 13:41)
visgi ff gerai susitvarko su triuksmais..

na nezinau, maniskis kartais tikrai nesusitvarko...tiesa sakant, daznai...gal kaip jus sakot, kaltas prastas apsvietimas, bet esant geram apsvietimui nereikia gi to ISO auksto g.gif

QUOTE(jlclove @ 2011 10 09, 15:15)
sakykit prasau, kaip jus elgiates su zmonemis, kuriuos norite nufotografuoti mieste. jei reikia, prieinate drasiai ir plaiukst? suprantu jei per atstuma, bet visdelto kaip tai daroma. nes pati sulaukiau pora nemaloniu zvilgsniu hihihi.gif

kol kas nefotkinu, bet akimis daznai kazka pamatau lotuliukas.gif

QUOTE(Yvette @ 2011 10 09, 15:29)

gatvės fotografija, kaip ir visa kita, nėra lengva. Aš kelionėse, jei pamatau kokį įdomų tipažą ir susitinka žvilgsniai, akimis ir kilsteldama fotoaparatą be žodžių atsiklausiu ar galiu fotografuoti. Kartais linkteli, kartais nusisuka.
Jei fotografuoji neatsiklausęs, normalu, kad sulauksi piktų žvilgsnių, jei žmonės pastebės, kad tu fotografuoji. Jei nori fotografuoti kažkokį veiksmą, kuris truks tam tikrą trumpą laiką, nebėgsi juk atsiklausti ar galiu nufotografuoti, jūs vat taip vat nejudėkit. Tiesiog fotografuoji arba ne.
Vat Sayonara galėtų pamokinti tokio aplinkiniams mažai pastebimo šaudymo gatvėje.
Aš tik svetimus vaikus be atsiklausimo vengiu fotografuoti. Italijoj išmokau, ten prie tavęs ir policija prieiti gali, paprašo ištirinti foto arba juostelę pasiima.
O šiaip, kai atsiklausi, žmonės tikrai nėra tokie pikti, bet geranoriški.Tad nebijokit kalbėti.

As pastoviai gatveje matau matau ivairiu tipazu..nestandartiniu...uzvakar einant i darzeli, prasilenkiau su trimis paaugliais.Du berniakai, viena panele...ta panele tokia...tokia balta baltutele(oda), strazdaneles,plaukai balti, apsirengusi juodai...lupos ryskai raudonos, suderintos su bateliu spalva...sypsena siaura ir plati, toli grazu ne modeliska..plaukuose bantikas...kazkuo kitokia...nei grazi, nei ka...bet kitokia...arba, griztant atgal prasilenkiu su pikto veido moteriske...plaukus susirisusi i uodega....plaukai auga tik virsugalvyje, o sonai plikut plikuteliai...o ji, juos taip atvirai susirisusi...net nesistengia pridengti puse galvos plikos...keisti tipazai...tokiais atvejais noriu tureti drasos ir fotika, kad nufotografuoti..prie kokio senuko/es gal ir isdrisciau pireit, bet prie tokiu...kazin....Bet, ko gero, televykas L klases, issprestu sia problema lotuliukas.gif
Del vaiku fotografavimo..kiek zinau cia UK, irgi baisiai grieztai i tai ziurima....MB pasakojo,kad jo pazistamas fotografavo prie darzelio, tai buvo jo fotikas konfiskuotas, iskratyti visi kadrai, ir dar kazkas jam ten nutiko...paklausiu MB kai gris is darbo, o tai pamirsau lotuliukas.gif doh.gif
Sayonara, papasakok placiau apie saudymus- gaudymus gatveje mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(noisy-B @ 2011 10 09, 14:18)
Aš vis dar nedrįstu mieste niekaip... Man nedrąsu. O jei pradės bartis ir pan?

taigi. nezinai zmogus kur ta riba sad.gif

QUOTE(Yvette @ 2011 10 09, 14:29)

dekui 4u.gif as ir atsiklausti turbut bijociau smile.gif bandysiu ir toliau. tiesa pasakius niekad nebuciau pagalvojus, kad tai yra taip idomu stebeti zmones g.gif

niu ka, dedu kritikai. siai dienai kolkas tiek atrinkau. gal po keliu dienu kazkas dar patiks.

user posted image

cia tas pats vyrukas. kiek prisimerkes tiesa

user posted image

si foto man patinka, bet apsvietima niekaip negaliu sutvarkyti. lyg ir kontrasto daugiau noretusi, bet uzdejos, tai desineje iskart per tamsu gaunas. gal dar ir ciuozia g.gif

user posted image

siai priekaistu lyg ir neturiu:

user posted image

nezinau kodel, bet man patiko si blush2.gif

user posted image

labai patinka sita, bet neapsisprendziu j/b ar spalvota palikti (galite palyginti flickr'e)

user posted image

o cia laikrodziu temai, jei dar galima smile.gif ten tas blynas kaires virsuje yra menulis

user posted image

soriukas uz tiek fotkiu vienu metu blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2011 10 09, 16:04)
ok, faina smile.gif 4u.gif kada JŪS baigėt, jei o lia lia tik devintą išvažiavo? smile.gif

grįžau antrą doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Kikirike @ 2011 10 09, 15:17)
grįžau antrą  doh.gif  lotuliukas.gif

aš Tavo vieną portretą greit turėsiu, galiu čia rodyt be suderinimo?
visos kitos spalvotos kol kas visiškas pravalas. blykstė lyg ir veikė, bet skeneris dėl tamsumo neima, nors Tu ką.
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2011 10 09, 16:22)
aš Tavo vieną portretą greit turėsiu, galiu čia rodyt be suderinimo?
visos kitos spalvotos kol kas visiškas pravalas. blykstė lyg ir veikė, bet skeneris dėl tamsumo neima, nors Tu ką.

tai aišku gali rodyti ax.gif
Atsakyti