Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Yvette @ 2011 10 09, 11:57)
atlik nd, esančius pirmam puslapyje ir sužinosi.
Aišku, galim būtų ir papasakoti trumpai, bet išmoksi geriau, kai pati suvoksi.

aciu...teks kitur pasiteirauti pagalbos smile.gif
Atsakyti
QUOTE(o la la la @ 2011 10 09, 12:06)
Sveikutes biggrin.gif
Siaip LABAI aciu Andriui.

dėkui tau už kompanija, aš iš tų kur sėdžiu prie skanavimo juostos lotuliukas.gif beje,iš tavo fotiko kur ištrauktas konteineris buvo,jis yra studijoje ir joje yra pasirodo juostelė,aišku kadangi manėm kad ji tuščia ji buvo šiek tiek pradaryti,bet manau,kad išryškinus vistiek kažkas gausis,nes pradaryta buvo nedaug blush2.gif
Atsakyti
Viskas as jau vilti praradau. Neimanoma man atlikti pirmos uzduoties. Bet gi Dievazi, nu viska darau ka reikia. Nusistatau A raide, susidedu tris daiktus, susimazinu F reiksme iki 2.8. Fokusuoju, bet kai nufotkinu visi man jie vienodi. doh.gif
Nu vadinasi man nelemta ir viskas, nes jau rimtai net galva skauda. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Aistulle @ 2011 10 09, 12:13)
Viskas as jau vilti praradau. Neimanoma man atlikti pirmos uzduoties. Bet gi Dievazi, nu viska darau ka reikia. Nusistatau A raide, susidedu tris daiktus, susimazinu F reiksme iki 2.8. Fokusuoju, bet kai nufotkinu visi man jie vienodi.  doh.gif
Nu vadinasi man nelemta ir viskas, nes jau rimtai net galva skauda.  unsure.gif

o kaip fokusuoji?
Atsakyti
QUOTE(rG @ 2011 10 09, 00:05)

Ka,
nei pridėčiau, nei atimčiau, ir nagai nemaišo, ir keliai nemaišo. Aišku, klausyk ką ciocės kalba, nes akį geresnę turi, bet man patinka. Nepatinka tik kur flicrėj kitos.

Na, jau kaip malonu. bigsmile.gif rolleyes.gif Dėl ciocių, ko gero susidarė įspūdis, kad klausau aklai. Bet neee, aš dabar atsisijoju informaciją. Renkuosi. Ne mano charakteriui ir prigimčiai aklai klausyti kitų patarimų ir tik jais remtis. O tos pastabos išsakytos, nemanau, kad neteisingos. Dėl nagų, tai tikrai, geriau jau jie būtų buvę nelakuoti. smile.gif
Ir galų gale, ši fs jau BUVO. Pasibandėm, pasijaukinom, fotkinsiu ją dar ne vieną kartą. smile.gif Ir jos draugė susigundė, o ta tai iš viso, kiekvieną kartą žiūrėdama į ją fotografuoju akimis. biggrin.gif

Dabar nude.. Tęsiu toliau.
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ka: 09 spalio 2011 - 11:46
Labas rytas smile.gif

Matau merginos vel smagiai pasibuvo rolleyes.gif Kaip gaila, kad niekas, is cia esanciu, negyvena Danijoje...

Vakar is ryto ir as ejau pasivaiksciot su fotiku ax.gif Prifotkinau nemazai, tik nezinau ar yra kas nors, nors truputi idomaus g.gif blush2.gif Laukiu komentaru, kritikos, patarimu, aisku jei yra ka komentuot blush2.gif

user posted image

user posted image

user posted image

Dar pora yra flickre smile.gif

Atsakyti
Labas rytas! Egoistiskai pasidziaugiau, kad ne man vienai tokie upsikai su ISO nutinka , nes vakar tai jau taip geda buvo... blush2.gif smile.gif Aisku, mano ir nuostoliai maziausi, nes ne FS, tai ir jokios atsakomybes niekam ax.gif Tikiuosi, kad Laukinei pavyks kazkaip sutvarkyti su nuotraukom, gal ne taip baisu viskas, kaip vakar atrode... 4u.gif

Dar vis tebetvarkau kelionines nuotraukas, tai dedu vel keleta jusu kritikai... ax.gif

Po dykumos saule:
user posted image

Etiudas su asociais:
user posted image

Dykumos rastai:
user posted image

Ir dar pora - cia
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jurzole: 09 spalio 2011 - 11:58
QUOTE(Jogvile @ 2011 10 09, 12:08)
aciu...teks kitur pasiteirauti pagalbos smile.gif

net juokinga rolleyes.gif

Aistulle, tu nesinervink, pabandyk kaip rasiau, paziuresim kas gausis rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Zirzė @ 2011 10 09, 12:59)
Aistulle, tu nesinervink, pabandyk kaip rasiau, paziuresim kas gausis rolleyes.gif

gerai, kad kazkam linksma biggrin.gif
Paprasiau pagalbos, o jei sunku pasakyti- tai nieko nepakeisiu. Jei noreciau kazka bandyti, eksperimentuoti, tai buciau tuos jusu vadinamus namu darbus atlikinejus.

sorry, kad sumaisiau.
Atsakyti
QUOTE(jlclove @ 2011 10 08, 23:35)
dar nieko neskaicius ikeliu pirma foto kritikai ax.gif siandien prasinesiau per miesta ir pirma karta bandziau ieskoti kazko tarp zmoniu. jei neklystu jus vadinate tokias foto reportazinemis, ane blush2.gif ? zodziu laukiu kometaru ir tuo tarpu toliau tvarkau siandienines foto

Parodyk daugiau mirksiukas.gif Sitoj labiausiai krenta i akis nelabai daili moteriska figura. Aisku, tai irgi gyvenimo dalis, bet... ax.gif

QUOTE(Jogvile @ 2011 10 09, 10:48)
sveikos
turiu klausima- kaip nufotografuoti, kad pvz vaikas butu nuotraukoj ryskus, o kitas vaizdas ne, toks kaip issiliejes? turiu fotoparata Fujifilm Finepix HS10.
Aciu

Nusistatyk A rezima ir pasirink maziausia f reiksme. Arba zumink is toli (bet tada kokybe turbut suprastes, priklausomai nuo fotiko galimybiu).

QUOTE(Zirzė @ 2011 10 09, 11:59)

Nu kodel juokinga? Gal zmogus nepribrendes dar rimtai mokytis... negi sunku trumpai susakyt? rolleyes.gif

QUOTE(Aistulle @ 2011 10 09, 11:13)
Viskas as jau vilti praradau. Neimanoma man atlikti pirmos uzduoties. Bet gi Dievazi, nu viska darau ka reikia. Nusistatau A raide, susidedu tris daiktus, susimazinu F reiksme iki 2.8. Fokusuoju, bet kai nufotkinu visi man jie vienodi.  doh.gif
Nu vadinasi man nelemta ir viskas, nes jau rimtai net galva skauda.  unsure.gif

Atsipalaiduok, nera viskas taip baisu smile.gif Zinai, kaip fokusuoti reikia? Paspaudziant mygtuka iki puses (ne iki galo, nes tada jau nufotografuoji). Tai va, sufokusuoji i norima is triju objektu, t.y. paspaudi mygtuka iki puses ir tada neatleisdama to mygtuko pasuki fotika, kad kadras vel butu toks pats (kadravimas turetu buti vienodas visu triju nuotrauku), ir tada jau spaudi mygtuka iki galo.

Arba naudok rankini fokusa vietoj automatinio. Tik tada jau gali buti taip, kad isvis nefokuse bus, nes su rankiniu sunkiau, bent man. Pirmas metodas man paprastesnis.

QUOTE(Ka @ 2011 10 09, 11:22)

Man ne. Bet as neobjektyvi, man nude nuotraukose tik moterys patinka, vyrai labai retai... nezinau, kodel biggrin.gif

QUOTE(gizzy @ 2011 10 09, 11:23)
Vakar is ryto ir as ejau pasivaiksciot su fotiku  ax.gif Prifotkinau nemazai, tik nezinau ar yra kas nors, nors truputi idomaus  g.gif  blush2.gif Laukiu komentaru, kritikos, patarimu, aisku jei yra ka komentuot  blush2.gif

Man pirmosios dvi patiko. Pirmoji blankoka, ypac priekinis fonas, bet graziai saules spinduliai zaidzia. Antroji trapi tokia, gal vos vos ryskumo stinga, bet man grazu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jurzole: 09 spalio 2011 - 12:12
QUOTE(Jogvile @ 2011 10 09, 13:02)
gerai, kad kazkam linksma biggrin.gif
Paprasiau pagalbos, o jei sunku pasakyti- tai nieko nepakeisiu. Jei noreciau kazka bandyti, eksperimentuoti, tai buciau tuos jusu vadinamus namu darbus atlikinejus.

sorry, kad sumaisiau.

Nori išmokti, bet kai nukreipiam ten, kur gali išmokti būtent to, ko klausi, nenori. Na niekas nesukramtys ir ant lėkštutės nepatieks.
Niekas tau nesiūlo eksperimentuoti, tiesiog jau atlikdamą pirmą namų darbą rastum atsakymą į savo klausimą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Yvette: 09 spalio 2011 - 12:12
QUOTE(Aistulle @ 2011 10 09, 11:13)
Viskas as jau vilti praradau. 

pabandyk daiktus toliau vienas nuo kito rikiuot mirksiukas.gif

QUOTE(Ka @ 2011 10 09, 11:22)

antras planas schmoll.gif nesuprantu dūmai ten, ar patalai susivėlę, ta ranka kur ne fokuse irgi kažkokia beformė... tuo kartu sakau ne

QUOTE(gizzy @ 2011 10 09, 11:23)
Labas rytas  smile.gif

Vakar is ryto ir as ejau pasivaiksciot su fotiku  ax.gif Prifotkinau nemazai, tik nezinau ar yra kas nors, nors truputi idomaus  g.gif  blush2.gif Laukiu komentaru, kritikos, patarimu, aisku jei yra ka komentuot  blush2.gif

pirmoj akmenys prieky maišo, nors šviesa įdomi, dramatiškas momentas galėjo išeit labiau diafragmą privėrus
su piene žavi. gražiai šviesą pagavai, tvarkingai sukomponovai, spalvos akiai malonios wub.gif

koliažas šitas geresnis už tą kur flickr palikai, tiek tepasakysiu

QUOTE(Jurzole @ 2011 10 09, 11:57)

Dar vis tebetvarkau kelionines nuotraukas, tai dedu vel keleta jusu kritikai...  ax.gif

+ dedu etiudui
tie po dykumos saule griūva man ir tiedu nefokuse būtų įdomesni už ąsočius
mirksiukas.gif
Atsakyti