Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(jlclove @ 2011 10 09, 00:35)
dar nieko neskaicius ikeliu pirma foto kritikai ax.gif siandien prasinesiau per miesta ir pirma karta bandziau ieskoti kazko tarp zmoniu. jei neklystu jus vadinate tokias foto reportazinemis, ane blush2.gif ? zodziu laukiu kometaru ir tuo tarpu toliau tvarkau siandienines foto

kol matėsi tik vaikinuko veidas buvo gražu, kai slinkau puslapiu žemyn ir pasirodė moters nugara ir užpakalis bei batai šalia, vaizdas susigadino.
Šiaip faina pastebėti fotosesijas mieste.

Sherry, žinok man abi foto nepatinka. Nu nurašyčiau kaip nekokybiškas.
Į tokius bandymus kitaip žiūrėčiau, jei ateitum ir įkeltum dvi foto viena šalia kitos. Padarytą su paprastu objektyvu ir paskui su heliosu. Matytusi kad mokaisi, žiūri kaip su vienu atrodo, kaip su kitu. Bandai suprasti kada ir kaip geriau naudoti.
Kai matau šias dvi foto, norisi sakyti padėk heliosą į šalį ir geriau mokinkis su normaliu objektyvų fokusuoti, komponuoti ir t.t. Neturiu aš to objektyvo, bet manau kai tikslingai naudoji, būtent tam tikroje situacijoje,kai žinai ką nori gauti, tada ir rezultatai kiti. Vat tarkim Ievukis rodos sakė kai vaikštinėjom kažkur, "o, čia labai tiktų heliosas". Tai vat, tau to pajautimo trūksta.
Atsakyti
labas rytas,
4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif po balioną visoms, tikiuos šį rytą situacija atrodo truputį geriau. Aš turiu parsisiuntus kažkokį "noise reduction" plugin`ą PS , bet dar tebėra neišarchyvuotas ir nebandytas, taigi net nežinau ar geras, naudotis nesimokiau, bet jei reikia kuriai galiu pasiknist savo kompe
QUOTE(jlclove @ 2011 10 08, 23:35)
dar nieko neskaicius ikeliu pirma foto kritikai ax.gif siandien prasinesiau per miesta ir pirma karta bandziau ieskoti kazko tarp zmoniu. jei neklystu jus vadinate tokias foto reportazinemis, ane blush2.gif ? zodziu laukiu kometaru ir tuo tarpu toliau tvarkau siandienines foto

reportažui bent poros dar foto trūktų, kad veiksmas matytūs, o ši visai įdomi, tik man fofografą tokį "dirbtinį" rodo, ir viršaus tiek čia nereik

4u.gif 4u.gif 4u.gif už pastabas mano fotografijom, tiek čia, tiek flickr mirksiukas.gif
Einu žiūrėt, kokių šį rytą po žoles pribraidžiau, visa diena prie kompo nusimato, taigi laukite tęsinio ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Aistulle @ 2011 10 08, 22:35)
Mano LUMIX FZ38.  smile.gif

Na kadanors gal atkeliausiu prie jusu prisijungti.  4u.gif Dekui.

mano pirmasis buvo FZ8, tai visus namu darbus su juo kuo puikiausiai atlaikau mirksiukas.gif

del uzkelo ISO, ir as apsizioplinau praeita savaigali, todel vienos fs foto ne nerodysiu biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
Grįžau po atstogų, darbai užgriuvo... Bandžiau būti sąžiniga ir viską perskaityti, tačiau matau, kad vis labiau atsiliksiu smile.gif Aišku, neįdomu skaityti nuo kito galo...

Kažką apie susitikimą kalbėjot Vilniuje šeštadienį?

Neįmanoma man su vaikais atostogauti ir fotografuoti tuo pačiu metu... Gailiuosi, kad tesiog muilinės nepaėmiau, nes vis tiek visi užamanymai žlugo - sunku su 3 metų modeliuku susitarti, o 11-metis išvis vengia objektyvo, bėga iš kadro...

Atsakyti
Laba visoms. 4u.gif

Na nauja diena, gal ka gero atnes... Bandysiu su ND padirbeti.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aistulle: 09 spalio 2011 - 10:43
Aistulle, pasiprašyk Zirzes susitikimo, paaiškins tau kaip atlikti nd su tavo fotoaparatu. Nesinori tau noro mokintis numušti, tad susilaikysiu nuo komentarų. Bet žinok kai atliksi nd, suprasi nemažai dalykų, žinoma jei įsigilinsi į tai ką darai, tada nuotraukos tikrai pasikeis.
Atsakyti
visoms po 4u.gif už nesekmes, viena kart ir aš siu iso pražioplinau, po bažnyčios lauke su 800 pafotkinau biggrin.gif rezultatus suprantat kadrai šiukšledėžėn doh.gif
aš vis dar bandau suprasti ar geras mano objektyvas g.gif
Aistulle junkis drasiai
Diancikas sveika pargrįžus
jlclove laukiu daugiau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Yvette @ 2011 10 09, 11:39)
Aistulle, pasiprašyk Zirzes susitikimo, paaiškins tau kaip atlikti nd su tavo fotoaparatu. Nesinori tau noro mokintis numušti, tad susilaikysiu nuo komentarų. Bet žinok kai atliksi nd, suprasi nemažai dalykų, žinoma jei įsigilinsi į tai ką darai, tada nuotraukos tikrai pasikeis.

Gerai. 4u.gif

Atsakyti
sveikos
turiu klausima- kaip nufotografuoti, kad pvz vaikas butu nuotraukoj ryskus, o kitas vaizdas ne, toks kaip issiliejes? turiu fotoparata Fujifilm Finepix HS10.
Aciu
Atsakyti
QUOTE(Jogvile @ 2011 10 09, 11:48)
sveikos
turiu klausima- kaip nufotografuoti, kad pvz vaikas butu nuotraukoj ryskus, o kitas vaizdas ne, toks kaip issiliejes? turiu fotoparata Fujifilm Finepix HS10.
Aciu

atlik nd, esančius pirmam puslapyje ir sužinosi.
Aišku, galim būtų ir papasakoti trumpai, bet išmoksi geriau, kai pati suvoksi.
Atsakyti
rG - malonu ,kad patiko, ir visiems kitiems mano bandymai...įdomu,kad tiek daug emocijų ir kitiems sukelia (kalbu efoto ir kūdroje) na buvo taip - arba patinka labai ,arba nesupranta lotuliukas.gif

Say gyva gyva lotuliukas.gif ale vakar užsibuvom doh.gif kai bus ką parodyti parodysim 4u.gif o Andrius šaunuolis, papasakojo nemažai parodė taip pat,už tai jam ačiū 4u.gif

sorry merginos, neturiu šiandien jėgų komentuoti blush2.gif

Atsakyti
Sveikutes biggrin.gif

QUOTE(sayonara @ 2011 10 09, 10:48)
klausot, įdomu, iš po vakar gyvų liko? biggrin.gif

Siaip LABAI aciu Andriui. Tai zmogus, kuris paprastai apie kosminius techninius dalykus sneka ir turi gero pedagogo gyslele thumbup.gif (turi kantrybes su tarskom patarskom, instrukciju neskaitanciom tongue.gif) Andriau, turi visas salygas kursus vesti juostininkams mirksiukas.gif Laisvai. Gyvai paciupinejus juostinuka su zinancio pagalba viskas zyyyyymiai paprasciau.

Tyliai stebedamas fotosesija, Andrius palingavo galva ir sake reiks sviesos ir studijinio apsvietimo pamoka daryt tongue.gif (matai, Andriau, jau visas paskaitu ciklas iseina biggrin.gif)

Nerealiai vakar pafotkinom thumbup.gif !
Tau isejus, Say, merginos su fotosesija kabli kaip reikiant pagavo biggrin.gif Buvo nusirenginejama/persirenginejama, Andriuska tik uzvertes akis po studija vaikstinejo lotuliukas.gif Dar i vakara prisidejo prie kompanijos noisy-B thumbup.gif
Kike nereali moteriske! Spejo ir primodelauti visoms visaip ir 3 juostas ispleskinti, Akasha irgi juosteliu limita virsijo, paparacino uzkulisius, fotosesijom vadovavo.
Palikau kompanija as apie 21 val., isryskinus pirma juostele. Kiek dziaugsmo ir azarto! Smagu buvo ziureti i spirgancia is nekantrumo Maggie! Ant kedes striksi su padidinamuoju stiklu prie pakabintos slapios juosteles biggrin.gif

Nezinau kiek dar pasisedejimas uztruko (matosi, kad parpia naktibaldos biggrin.gif arba jau nemiegojusios prie foto sedi tongue.gif ).
Atsakyti