Laukine, eina sau, kaip nefaina....
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 10 08, 21:00)
o dėl Av, tai jooo, man irgi ta pati problema.. nemoku aš su juo fotkinti :/ dieną išdeginu, vakare nedaeeksponuoju.. man geriau irgi M..
Man tas pats
Papildyta:
QUOTE(Aistulle @ 2011 10 08, 21:08)
Nesuprantu, kodel mano fotikas neatlieka pirmos uzduoties, nesufokusuoja. Jei kuri galit padeti, parasykit i a.z, pasistengciau padaryti ND. Jei visgi imanoma su manuoju.
Čia pagrindų pagrindas, bet kuris fotoaparatas fokusuoti yra įgalus, ir su bet kuriuo tą užduotį atlikti galima. bandyk bandyk ir dar kartą bandyk. Paspaudi iki pusės mygtuką, pasuki jei reikia. Na, turėtų viskas gautis, o gal kas papasakos detaliau.
Ačiū visoms už nuomones ir pasisakymus Dėl plytų tikrai neatkreipiau dėmesio formatą visada darau 6x6 arba 9x6.
Žodžiu, reik toliau praktikuostis
Aistulle, o koks tas tavo fotikas? Kažkaip niekur neradau parašyta
Papildyta:
Man sukakota diena ir nuotaika ir dar savaitė bus.
Tokiom dienom nesinori nieko tik butelio degtinės ir gerai pabliaut. Žizn dermo.
Nesigraužk, taip manau kad visgi ten pataisoma.
Aš ir panašią situaciją apturėjau...bet tyliai ramiai, po savaitėlės vėl prisėdau, ir sutvarkiau. Ant karštų man ir buvo panaši reakciją. Bet vėliau, kai nusiraminau pažiūrėjau ir sėdau tvarkyt. Buvo žymiai ilgesnis sėdėjimas prie kompo, bet padariau...
Tad ir tu susitvarkysi!!! Drąsiau! ir į priekį
Žodžiu, reik toliau praktikuostis
Aistulle, o koks tas tavo fotikas? Kažkaip niekur neradau parašyta
Papildyta:
QUOTE(Laukine25 @ 2011 10 08, 21:52)
Man sukakota diena ir nuotaika ir dar savaitė bus.
Tokiom dienom nesinori nieko tik butelio degtinės ir gerai pabliaut. Žizn dermo.
Nesigraužk, taip manau kad visgi ten pataisoma.
Aš ir panašią situaciją apturėjau...bet tyliai ramiai, po savaitėlės vėl prisėdau, ir sutvarkiau. Ant karštų man ir buvo panaši reakciją. Bet vėliau, kai nusiraminau pažiūrėjau ir sėdau tvarkyt. Buvo žymiai ilgesnis sėdėjimas prie kompo, bet padariau...
Tad ir tu susitvarkysi!!! Drąsiau! ir į priekį
QUOTE(Laukine25 @ 2011 10 08, 20:52)
Išvis tas A režimas kažkaip keistai: nustatau ribas ISO ir išlaikymo, bet jei fotikui būna per tamsu, jis vistiek leidžia išlaikymą mažiau, t.y. ilgina. Kodėl? Iso nepastebėjau kad keltų aukščiau, bet išlaikymą leidžia, nors riba nustatyta prie 1/160.
O as nesupratau, kodel tu fotikui palikai nuspresti, koks turi buti ISO ir islaikymas? Gi nereikia tiek jau daug laiko tuos nustatymus pasireguliuoti...
As daugiausia su Av fotografuoju, bet niekad jokiu ribu nenustatineju, nei ISO, nei islaikymo. Keiciu, kaip man tuo momentu atrodo reikalinga. Tikrai nesakau, kad visada pataikau, bet tai yra bent jau mano klaidos, o ne technikos, ner ka kaltinti
Mano LUMIX FZ38.
Na kadanors gal atkeliausiu prie jusu prisijungti. Dekui.
QUOTE(Aistulle @ 2011 10 08, 22:35)
Kodėl KADA NORS?????
Junkis dabar ir mokinkis
QUOTE(Aistulle @ 2011 10 08, 21:35)
Mano LUMIX FZ38.
Na jau, kas cia per "kada nors"? Fotoaparata turi normalu (as turiu FZ30, nors jau nebenaudoju, turiu geresni dabar ), su juo tikrai gali ir visus namu darbus puikiai atlikti, ir fotografuoti mokytis su juo irgi imanoma. Visai nera reikalo atidelioti ir laukti, kol nauja fotika turesi. Zodziu, imkis darbo ir rodyk pirmaji ND, jis tikrai nera sudetingas
QUOTE(Dalyja @ 2011 10 08, 22:39)
Kai padarysiu namu darbus tada atkeliausiu, kad butu teisinga.
Dabar nuejusi bandziau as ta 1 uzduoti iveikti, ir atrodo darau taip kaip reikia, nedaro man nors tu ka.
Vadinasi per anksti man sitoj jusu temoj. Busiu tyli skaitytoja.
QUOTE(Aistulle @ 2011 10 08, 22:35)
jau brūkštelėjau tau až. Instrukciją tik susirask ir pamatysi, kaip pavyks. Arba jei neišeina, nu susimytink su kuria nors dalyve iš čia ir tau vaizdžiai parodys, rimtai. Geranoriškos juk visos čia.
Aistulle, nu ne per anksti, nepasiduok taip iškart. Prisimenu tave iš bendraamžių, tai vat vieną pažįstama temoje turi, junkis drąsiai.
QUOTE(Aistulle @ 2011 10 08, 22:50)
Kai padarysiu namu darbus tada atkeliausiu, kad butu teisinga.
Dabar nuejusi bandziau as ta 1 uzduoti iveikti, ir atrodo darau taip kaip reikia, nedaro man nors tu ka.
tai tu daryk ir klausk. cia nereik iskart pristatyi ND, kad galetum sneket cia juos daro ir tariasi, ka blogai daro
QUOTE(brumbrumai @ 2011 10 08, 18:29)
na bet 10mm tai cia jau fish eye.. man tai ant cropo 50mm vis tiek bus mylimiausias. nes portretams yra super. 24mm noriu tik kai kuriom situacijom, kaip papildomo. ir tai bijau, kad is arciau esantys zmones kaip buozgalviai gausis o tu tik kitini turi? bet gi tu pagrinde portretus fotkini, ar ne?
nu toli dar jam iki fisheye, turiu aš fishajų ir 50 1.8 turiu, ir kitinį, bet norisi daugiau man. man kažkaip ir tas buožgalviškumas žavi, tiesiog patinka kažko įdomesnio ieškot, man dzin, kad ten ale sako kad portretus su tokiu ir tokiu, kaip išeina taip.
QUOTE(sayonara @ 2011 10 08, 18:52)
aaa.. gal be Jums galima būtų?
nieko jis, darbinis toks, ne stebuklingas ir ne svajonių objektyvas. esu bandžius 17-55 ir 16-35, tai pastarasis - pasaka. bet brangus.
nieko jis, darbinis toks, ne stebuklingas ir ne svajonių objektyvas. esu bandžius 17-55 ir 16-35, tai pastarasis - pasaka. bet brangus.
aš 17 - 40 mėginus, visai nieko irgi. šitie du irgi labai norimi bent pabandymui, bet mane baisiai vilioja itin platus kampas, nors aišku svajonėse plaukioja ir 70 - 200 f.28 is Usm. žodžiū norai dideli, kišenės ne
O dieve... eisiu turbut nusisauti su duru rankena!!!! Niekas turbut ir nepastebejo, bet VISOS mano siandienines foto darytos su ISO 1600 Kaip nustaciau paskutini keliones vakara, kai lauke tamsoj fotkinau, taip ir liko Ir siandien vis stebejausi, ko tas fotikas toki trumpa islaikyma siulo, jei placiau diafragma atveriu... didinau diafragma, o kad ISO uzkeltas, kazkaip sugebejau nepamatyti, nors siaip visada ji pareguliuoju pagal apsvietima. Paskui dar galvojau tvarkydama nuotraukas, kad keistos jos kazkokios, lyg nekokybe matosi... bet suverciau beda savo nemokejiui naudotis 50-tuku. Ir tik dabar pamaciau Nu dar niekad taip nebuvo
BET - prisiminus jusu nesena diskusija apie baisius triuksmus prie ISO 400, tai mano nuotraukos dar puse bedos, ane? Nors padidinus tai labai matosi triuksmai.
BET - prisiminus jusu nesena diskusija apie baisius triuksmus prie ISO 400, tai mano nuotraukos dar puse bedos, ane? Nors padidinus tai labai matosi triuksmai.