Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(jokubaite @ 2011 10 08, 20:05)
tai kuriuos įmanoma, tuos ir bandyk atlikt  mirksiukas.gif

aš vėl su savo foto reik atsigriebt, kad jau prie kompo visą dieną. Ar įdomu bent kiek? Ar tik rūkas man ant akių?

nu man tai nea, neįdomu .. ir spavų norisi, čia jos tokios išblukusios.. ir ten šešėlis vandenyje- kas ten tokio? du žmones matau, ir kažką jie daro, o ką jie ten daro? laiko dviese akmenį? ar kas ten? ir už nugaros kas ten? balionas? stop ženklas? per daug klaustukų, trūksta aiškumo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(jokubaite @ 2011 10 08, 19:44)
tvarkau nuotraukas dar vienas ruduo. Ar negriūva? kirpau truputį ir susimakalavau  doh.gif

man kažkaip nesižiūri schmoll.gif Čia apversta foto? Atspindys vandenyje? Kažkaip net akyse raibuliuot pradėjo biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamagute: 08 spalio 2011 - 20:14
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 10 08, 20:11)
nu man tai nea, neįdomu ..  ir spavų norisi, čia jos tokios išblukusios.. ir ten šešėlis vandenyje- kas ten tokio? du žmones matau, ir kažką jie daro, o ką jie ten daro? laiko dviese akmenį? ar kas ten? ir už nugaros kas ten? balionas? stop ženklas? per daug klaustukų, trūksta aiškumo smile.gif

aišku, ten tie patys iš jūros doh.gif todėl ir dėjau dvi foto drauge. taškės, taškės jūroj, o paskui pavargo ir atsisėdo ant akmenų ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jokubaite: 08 spalio 2011 - 20:19
QUOTE(Aistulle @ 2011 10 08, 20:58)
Sveikos. Truputi patrukdyti noriu, ir paklausti ar be namu darbu priimtumet bendrauti kartu. Neturiu kolkas profesionalaus fotoaparato, bet labai pradejau dometis fotografija, gavau pazada ji gauti is MB, tik laiko klausimas kada. O tada jau galeciau ir uzduotis atlikti smile.gif Kolkas turiu skaitmenini, kuris turi nemazai funkciju, galima is jo kazka isgauti,bet ne viska... Noreciau pamazu prisijunkti prie jusu, parodyti savo nuotraukytes. Sulaukti komentaru, patarimu, kritikos.

Ar butu imanoma. ?

tai gal daryk užduotis 4u.gif
Aš tai irgi su skaitmeniniu kompaktiniu atlikinėjau, kai kas sunkiau, bet įmanoma, netgi papildomas užduotis dariau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(jokubaite @ 2011 10 08, 19:44)
jūržole iš visų abstrakcijų rinkčiaus "tiesiog spalvos" iš flickr, tik žmonių atspindžiai visi "perpjauti" joje, kitas kampas būtų įdomiau  mirksiukas.gif

Aciu 4u.gif Su tuo pastatu reikes dar padirbeti ateity, jis man visai netoli namu, tai gal bus kada ir geresniu nuotrauku... tikiuosi blush2.gif

QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 10 08, 19:43)
einu dar flickryje pakomentuosiu, jei šaus kas į galvą  biggrin.gif

Aciu, Svajone, uz visus komentarus 4u.gif Davei per galva kaip turi but biggrin.gif Bet ir gerai, nusipelniau cool.gif

QUOTE(Aistulle @ 2011 10 08, 19:58)
Sveikos. Truputi patrukdyti noriu, ir paklausti ar be namu darbu priimtumet bendrauti kartu. Neturiu kolkas profesionalaus fotoaparato, bet labai pradejau dometis fotografija, gavau pazada ji gauti is MB, tik laiko klausimas kada. O tada jau galeciau ir uzduotis atlikti smile.gif

Siaip tai cia iejimas laisvas, zinoma kad gali ir rasyti, ir nuotraukas rodyti mirksiukas.gif Bet visgi neblogai butu pradeti nuo namu darbu, ne be reikalo gi jie buvo sugalvoti. Ir jiems atlikti tikrai nereikia "profesionalaus" aparato, o ismoksi ir suprasi daug, jei rimtai darysi, o ne tik kad padaryt. Zodziu, tau paciai rinktis, bet man tai truputi nerimtai atrodo tas tavo argumentas, kad fotoaparato tinkamo neturi 4u.gif
Atsakyti
Jep, jep. Pritariu. smile.gif Aš irgi su muiline namų darbus dariau. 5 namų darbas kiek sunkokas buvo, bet susitvarkiau. ax.gif
Atsakyti
Aistulle, junkis drąsiai.
Papasakok kokį fotoaparatą turi ir įkelk kelias savo foto parodyti smile.gif

Šiaip, jei ką, yra čia nd neatlikusių ir bendrauja ir niekas jų prie sienos nekala už nd neatlikimą. Jei gausi geresnį fotoaparatą dovanų, tai kodėl ne. Pradėk mokintis, o paskui ir atliksi nd, jei dabar fotoaparatas neveža
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Yvette: 08 spalio 2011 - 20:46
nusišnekėjau
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Laukine25: 08 spalio 2011 - 20:44
QUOTE(Laukine25 @ 2011 10 08, 20:44)
nusišnekėjau

biggrin.gif skaičiau gal 10 kartų ir nieko nesupratau biggrin.gif
Atsakyti
Dalyja, tavo močiutė man faina, bet nepatinka formatas toks tokiai nuotraukai. Nežinau kodėl, net pamaniau, kad nestandartinis, bet pažiūrėjus dar kart, lyg standartas, bet man jis trukdo čia. Ale nesugalvoju kaip būtų geriau...

Man sukakota diena ir nuotaika ir dar savaitė bus. Sudirbau vienos šeimos fs su tuos pusiau automatiniu režimu. Nusistačiau ISO max 1600, išlaikymą 1/160 kad palaikytų tiek.. reguliavau tik diafragmą. Fotkinom tamsokoj patalpoj ir labai šviesiam lauke. Tai fotikas... dieve dieve, lauke, ISO 1250-1600, išlaikymas 8000 ar dar daugiau, visur lenda grūdas vos kiek padidinus. Su rawais mažinant triukšmus iškart žmonės pasidaro vaškiniai..nežinau ką daryt, kaip pasakyt žmonėms..Nesuprantu kodėl fotikas taip pakišo kiaulę: lauke tokį aukštą ISO pakelt ir šitaip sutrumpint išlaikymą. Niekaip nesuvokiu kodėl jis taip man padarė. Daugiau tik ant M fotkinsiu, gyvenime technika nepasitikėsiu.. Bet ką toliau daryt, ką žmonėms sakyti.. Blogiausia, kad ne standartinėj vietoj fotkinom, vyrą nelengva visgi įkalbėt tokiems dalykams, o va, prisiruošėm, padarėm ir taip susimoviau...

Iš vis tas A režimas kažkaip keistai: nustatau ribas ISO ir išlaikymo, bet jei fotikui būna per tamsu, jis vistiek leidžia išlaikymą mažiau, t.y. ilgina. Kodėl? Iso nepastebėjau kad keltų aukščiau, bet išlaikymą leidžia, nors riba nustatyta prie 1/160.

Tokiom dienom nesinori nieko tik butelio degtinės ir gerai pabliaut. Žizn dermo.
Papildyta:
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 10 08, 20:47)
biggrin.gif  skaičiau gal 10 kartų ir nieko nesupratau  biggrin.gif

Aš kai paskaičiau ką parašiau ir vėl pamačiau foto, supratau kad reik skubėt.. trint postą kol niekas nepamatė biggrin.gif biggrin.gif Ale Tu bais greita smile.gif Niekam nesakyk, tegu čia bus mūsų paslaptis, gerai? goss.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Laukine25: 08 spalio 2011 - 20:54
QUOTE(Laukine25 @ 2011 10 08, 20:52)
Man sukakota diena ir nuotaika ir dar savaitė bus. Sudirbau vienos šeimos fs su tuos pusiau automatiniu režimu.

Aš kai paskaičiau ką parašiau ir vėl pamačiau foto, supratau kad reik skubėt.. trint postą kol niekas nepamatė  biggrin.gif  biggrin.gif Ale Tu bais greita smile.gif Niekam nesakyk, tegu čia bus mūsų paslaptis, gerai?  goss.gif

gerai gerai, niekm nieko nesakysiu biggrin.gif

o dėl Av, tai jooo, man irgi ta pati problema.. nemoku aš su juo fotkinti :/ dieną išdeginu, vakare nedaeeksponuoju.. man geriau irgi M.. bet čia problema ne Av režime, o dėl to,kad nemokam tinkamai juo naudotis.. bet žinok man nustatinet visokias ekspokorekcijas ir t.t. žymiai sudėtingiau, nei nusistatyt M ir fotkint taip kaip man reikia..

pereik ant juostos, žinok ten ant Av beveik niekad neprašauna biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Svajonė mūsų: 08 spalio 2011 - 21:01
Supratau visas. 4u.gif
Nors ir nuomones issiskyre, ir kaip supratau ne visos yra padariusios nd, bet geriausia temoje bendrauti tai padarius. ax.gif

Kazkodel isivaizdavau kad mano fotikas neigalus padaryti tai kas reikalaujama. Ir norejau tiesiog pabendrauti, gilintis zinias, kol turesiu ta kurio reik.

Nesuprantu, kodel mano fotikas neatlieka pirmos uzduoties, nesufokusuoja. Jei kuri galit padeti, parasykit i a.z, pasistengciau padaryti ND. Jei visgi imanoma su manuoju. blush2.gif

Atsakyti