Dalyja, tavo močiutė man faina, bet nepatinka formatas toks tokiai nuotraukai. Nežinau kodėl, net pamaniau, kad nestandartinis, bet pažiūrėjus dar kart, lyg standartas, bet man jis trukdo čia. Ale nesugalvoju kaip būtų geriau...
Man sukakota diena ir nuotaika ir dar savaitė bus. Sudirbau vienos šeimos fs su tuos pusiau automatiniu režimu. Nusistačiau ISO max 1600, išlaikymą 1/160 kad palaikytų tiek.. reguliavau tik diafragmą. Fotkinom tamsokoj patalpoj ir labai šviesiam lauke. Tai fotikas... dieve dieve, lauke, ISO 1250-1600, išlaikymas 8000 ar dar daugiau, visur lenda grūdas vos kiek padidinus. Su rawais mažinant triukšmus iškart žmonės pasidaro vaškiniai..nežinau ką daryt, kaip pasakyt žmonėms..Nesuprantu kodėl fotikas taip pakišo kiaulę: lauke tokį aukštą ISO pakelt ir šitaip sutrumpint išlaikymą. Niekaip nesuvokiu kodėl jis taip man padarė. Daugiau tik ant M fotkinsiu, gyvenime technika nepasitikėsiu.. Bet ką toliau daryt, ką žmonėms sakyti.. Blogiausia, kad ne standartinėj vietoj fotkinom, vyrą nelengva visgi įkalbėt tokiems dalykams, o va, prisiruošėm, padarėm ir taip susimoviau...
Iš vis tas A režimas kažkaip keistai: nustatau ribas ISO ir išlaikymo, bet jei fotikui būna per tamsu, jis vistiek leidžia išlaikymą mažiau, t.y. ilgina. Kodėl? Iso nepastebėjau kad keltų aukščiau, bet išlaikymą leidžia, nors riba nustatyta prie 1/160.
Tokiom dienom nesinori nieko tik butelio degtinės ir gerai pabliaut. Žizn dermo.
Papildyta:
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 10 08, 20:47)
skaičiau gal 10 kartų ir nieko nesupratau
Aš kai paskaičiau ką parašiau ir vėl pamačiau foto, supratau kad reik skubėt.. trint postą kol niekas nepamatė
Ale Tu bais greita
Niekam nesakyk, tegu čia bus mūsų paslaptis, gerai?